- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottoka
őstag
válasz
TazLeacher #18792 üzenetére
Jah látom, azért mert 1.6 felett nem bootol.
Ha gondom lett volna gariztatom, bár eladni kényelmesebb az fix.
A másik párral nincs gond.
Én csak azért váltam meg tőle, mert a p06-os biosig egyszerűen nem akart menni a lap 4 modullal, és ezért vettem 2x2gb-ot. Mostmár elméletileg megy 4 modullal is. -
Ottoka
őstag
válasz
TazLeacher #18789 üzenetére
Nah mondtam én hogy jó az nvidia lap....
, örülök neki hogy összejött.
Egy q9300 vagy q9400-en nem gondolkodtál?A ramok nálam 1.8-on mentek, van róla screenshot is, ide is raktam be meg a asszem a lap topikjába is, mikor még a régi biosokkal én is küsuködtem. Bár megemeltem 1.9-re is mert kaptam ilyen tanácsokat de nem segített. A másik pár minden esetre jól megy úgy tudom. Gyárilag 1.8-at ajánlanak hozzá. Miért adsz neki csak 1.6-ot?
-
Ottoka
őstag
válasz
TazLeacher #18608 üzenetére
Holnap délelőtt, ahogy felszáradtam, nagyon szívesen.
-
Ottoka
őstag
válasz
lbalog01 #18601 üzenetére
"remélem ha már van egy ilyen méregdrága lapod valamire jó is lesz, szégyen, hogy egy mezei P35 lenyomja az nvidia csúcs lapjait "
Elnézem neked e kijelentést, bár rettentő hülyeségeket beszélsz. Nagyon komoly tuningeredményeket értek el az nvidia lapjaival.
Pláne hogy biztos vagyok benne hogy még a közelében sem jártál ilyen lapoknak, tehát személyes tapasztalatod semmi nincs. Gondolom ilyen haveromnak a nagybátyjának az öcssének a húga férje kipróbálta tapasztalataid vannak.
Nos sli-m van, nforce 790 lappal, és a kezdeti gondok ellenére abszolút nem bántam meg.
Amik voltak bugok akár inteles lapokkal is megeshetnek
-
Ottoka
őstag
válasz
TazLeacher #18595 üzenetére
Nekem 3.2-ön megy a Q6400 ES proci, és mivel találkoztam egy taggal akinek szintén ilyen van kb ennek ennyi is a vége. Achilleus-nál men 3,6-ot, de nekem nem sikerült ez elérnem, de félre értés ne essék nem kétségbe vonom, inkább az én birkaságom, mert nem foglalkoztam eleget vele.
Ezt viszont minden probléma nélkül viszi, ami gond volt az ezekkel az nforce 790-es lapokkal (fagyás dvd film vagy avi film közben, van akinél játékokkal, egyéb random fagyások) az a p05-ös bios-al megszűnt.
Rengeteg külföldi topikot nyálaztam abban az időben, és ide is igen sokat irogattam tanácsért mikor bugos volt a bios, de sehol nem találkoztam olyannal ahol elszállt volna az egyik mag.
A tied garis lap volt, cserélték?
-
Ottoka
őstag
Tom's Hardware oldalon már nehalem tesztek vannak. Itt senki nem hozatott még mérnöki példányt?
-
Ottoka
őstag
válasz
TazLeacher #17631 üzenetére
Honnan vetted a fasza ramokat?
-
Ottoka
őstag
válasz
TazLeacher #17609 üzenetére
Én is gondolkodtam hogy dobom a q6400 es procimat és veszek egy qx9650-et. De aztán úgy döntöttem tök fölösleg, csak azért hogy 6-8- száz mhz-el gyorsabb proci legyen a gépben. Mivel nem tudok játszani egy quad procival meg egy 8800gtx sli-vel?
Meg aztán év végén itt vannak nahalem procik, érdemes lesz valszeg cserélni rájuk, sztem lassan 1-2 hónapon belül az első mérnöki példányok megérkeznek ide hozzánk is.
Legalábbis emlékeim szerint amit használok q6400 proci elég korán felbukkant Achilleusnál...
-
Ottoka
őstag
válasz
DeadMeat #17381 üzenetére
Igen én kinlódtam az nforce 790 lappal, a bios (p05) bios oldotta meg, valamint hogy lecseréltem a ramot 4x1gb-ról 2x2gb-ra. De igazából a 4x1gb rammal is ment már, csak közben külföldi fórumokon olvasgattam, hogy 15-20%-al lassab a 4 modullal. És igaz is volt. A pics*nak raknak rá akkor 4 modul helyet.
-
Ottoka
őstag
Aki akart / tervezte nyugodtan vehet már nforce 790-es lapot. Megszűntek a problémák.
-
Ottoka
őstag
Akit érdekel, a fórumok szerint az új bios megoldotta az nforce 790 lapoknál a hibákat... Én még nyilatkozni nem merek, majd 1 hét múlva....
-
Ottoka
őstag
Nforce 790i-hez új bios. Hátha
-
Ottoka
őstag
3. napja nyálazom az Anandtech, az xtremesystems.org és az X-bit labs nforce 790 problémákkal foglalkozó fórumait.
Azt el lehet mondani, hogy nagyon sok embernek van problémája, prime és memtest stabil gépek fagynak mp3 hallgatás, filmnézés, vagy csak úgy internet közben.
Megoldás nincs.... egyenlőre.
El lehet mondani, hogy 1,6-1,65v feszt adva az északi hídnak megoldódnak a problémák, csak akkor nem bírja a gyári hűtés. Erre viszont soha nem lesz bios megoldás.
Mindjárt irok egy levelet az xfx-nek hogy mennyiért veszi vissza a lapomat.
-
Ottoka
őstag
Használja, tegnap reggel fél nyolckor kezdtük, és este 11kor hagytuk abba. Miután kiléptem, rá 15 percre a vízhűtés topik olvasása közben megfagyott a gép.
Esküszöm fogok egy játékot, elindítom, aztán leteszem tálcára. Tegnap vagy 5-ször volt tálcán a mass effect. Merhogy közbe dvd-r irtam, meg audio cd-t konvertáltam mp3-ba, meg emailt irtam, meg a fa* tudja még mit. Semmi baja nem volt a gépnek.
Rohadjon már meg a buzi gép.
-
Ottoka
őstag
-
Ottoka
őstag
Na most megint csinálta, kimerevedett a képernyő, és villogni kezdett, gyorsan nyomkodtam a ctrl-alt-del-t, és bejött az a képernyő ahol zárolni lehet a gépet, és ott nyomtam egy mégsét, erre visszajött az windows és jobb sárga háromszög a képernyőillesztő az nvlddmkm.sys hibája miatt nem válaszolt majd helyreállt.
Lehet a gtx-ek miatt fagyott végig? Valamelyik szar?
-
Ottoka
őstag
Nos ugye tegnap délután este ment el, mikor a kaspersky-t akartam elinditani.
Aztán egész éjjel ment, idáig, mert most leültem elé, és fél óra netezés után elinditottam a powerdvd-t, és az ahogy elkezdte volna játszani a filmet halk csippanás és kimerevedett, a képernyő villogott. -
Ottoka
őstag
válasz
Beowulf_78 #16357 üzenetére
A ramra gondolsz? Adjak neki több feszt? De hát 1600-on megy, amennyit tudnia kell, és már 1,8 helyet 1,85-öt kap, adjak neki még?
-
Ottoka
őstag
válasz
Beowulf_78 #16352 üzenetére
Nálam is megy, végig megy a 8k teszt is... és még is mit csinál a gép...
-
Ottoka
őstag
Az hogy mikor elszáll a gép az egér kurzor körül pixeles lesz a kép az mire utalhat? Bár ez ma esti fagyikor tapasztaltam először...
-
Ottoka
őstag
Na most hétfő este óta ma délutánig folyamatosan ment, és kedden is használtam, játékból ki-be, excel, dvd-t is irtam, stb. Ma délután meg powerdvd közben halk csippanás, és kimerevedett, aztánmost pár perce megint, csak a kaspersky antivirust inditottam el, és elszállt, de most először az egér kurzor körül pixeles lett a kép.
Már azt hittem jó lett..... ram kapott kis feszt, már örültem ez volt a gáz
-
Ottoka
őstag
válasz
syckaloz #16326 üzenetére
Scooby hsz-e kellett, mert ő ismerte a lapot, bár ha mondtad volna hogy passzív az északi híd hűtése biztos többeknek eszébe jutott volna hogy az is gáz lehet.
Mivel a ram csak 840-en megy, és ezzel az időzítéssel 1066-ig bírnia kellene ott sztem ne emelj feszt, vagy ha igen azt is hűtsd.
Az fsb meg scooby-nál 470-ig birta, szal akkor ventit az északi hídra és hadd menjen az fsb felfele, esetleg scooby kérdezd meg ő meddig emelte az fsb feszt és van támpontod.
A 8x470 már 3760mhz, szal lehet azt már a procid sem viszi, a ramoknak menni kell mert akkor ők még csak 940-en mennének
-
Ottoka
őstag
válasz
syckaloz #16319 üzenetére
Memóriák nem bírják sztem is.
Időzítésket jól állítottad be? A Hyperx-nek 5-5-5-15 kell, és 2,2 volt.
Valami hűtést (legalább egy venti ami rájuk fúj) tettél rá? Ha plusz feszt adsz nekik mindenképpen kell.
A 405*8-as beállításnál mennyin mennek a ramok? Vedd visszább a ramok szorzóját, ha 1066mhz fölé mennek, vagy az közelében vannak. -
Ottoka
őstag
válasz
Beowulf_78 #16297 üzenetére
Egy csomó helyen olvastam hogy a vista érzékenyebb a ramra. Lehet azért.
-
Ottoka
őstag
Az lehet gond hogy az egyik gtx gigabyte, a másik meg xfx?
-
Ottoka
őstag
válasz
DeadMeat #16267 üzenetére
A gyári érték 7-7-7-20. Nos ezt a p03-as biosban be tudtam állítani. A mostani p04-ben ezzekel a gyári beállításokkal nem indul. Most 9-9-9-21-en megy, de gondolom a lassabb érték nem okoz ilyen gondot. Vagy okozhat?
A p03-as biossal is ezt csinálta. Csak ott a jó értéken mentek a ramok.
1,8 helyett 1,85-ön mennek.
-
Ottoka
őstag
Csóri memtest egész éccaka ment, ha jól tévedek péntek éccaka, szépen irtam memtest cd-t, bebootoltam róla és szaladt is.
Nem biztos hogy game, pl. múltkor prime ment, aztán mikor kiléptem belőle, és utánna be akartam zárni a coretemp-et akkor szállt el
A valamelyik nap arra mentem haza hogy kimerevedett. És csak be volt kapcsolva, semmi nem ment.
-
Ottoka
őstag
-
Ottoka
őstag
16256#-re senkinek sincs ötlete? Terhelés alatt jó a gép (prime, játék fut órákig vagy 3dmark), de egy egyszerű internet explorer vagy teszem azt powerdvd bezárásba beleáll az egész úgy ahogy van
-
Ottoka
őstag
Nálam meg még mindig nem jó valami.
Kb 1,5 hónapja cseréltem nforce 790 lapra, meg dd3 rammal. Azóta megy a kinlódás, már mindent ki-be kapcsolgattam a biosban, és néha mégis kifagy. Egyszerűen megáll a dreamscene, és vége, se egér se semmi.
A legjobb hogy 3 órás prime stabil a proci, a memtest meg egy éjszaka ment, hiba nincs.
Pl ma is: tegnap reggel óta ment, hazajöttem tettem vettem, játszottam 2,5 órát. Kilépek játékból, internet explorer, ph oldal, irok egy hszt, bezárom explorer-t kifagy.
Máskor meg arra jövök haza hogy elszállt.
Volr hogy ott hagytam az overlordot éjszaka, a mező közepén állt, azt jó. Reggel kilépek overlordból, mondom everest negnézem mi hány fokos, aztán el is szállt egyből.
Nem értem. -
Ottoka
őstag
Van a bios-ban ez a hpet funkció, ez mit csinál? Maradjon bekapcsolva?
-
Ottoka
őstag
Egy q9450 és a mostani procim q6400 között ugyanolyan sebességgel kb mennyi a különbség?
-
Ottoka
őstag
-
Ottoka
őstag
Te tudsz ezekben segiteni, hogy ezeket hogy kell állitani biosban?
a spreed spectrumoknak hogy kell állnia? Van belőlük négy.
Ezek a gtlvref 1-4ig nálam auto-n vannak. Az jó?
-
Ottoka
őstag
válasz
hossszú #15464 üzenetére
De miért irja a vtt-re hogy 1,46, holott az csak tényleg (szivemen a bal kezem) 1,3? Vagy bemér az everest?
Ezek a spreed spectrumoknak hogy kell állnia? Van belőlük négy.
Ezek a gtlvref 1-4ig nálam auto-n vannak. Az jó?
Macka: lehet a q6400 proci miatt van, nem? Tudod ez forgalomba nem is került, achilleus lőtte valahonnan...
-
Ottoka
őstag
Na megnéztem hülye vagyok
csak 1,4 voltot kap, nem tudom mikor vettem vissza.
De viszont a vtt TUTI 1,3 volt, és nézd meg evrest mit ir.
-
Ottoka
őstag
Hali. Biosban ezeket az execute disable bit meg virtualization, c1e kikapcsoljam vagy maradhatnak bekapcsolva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Kuponkunyeráló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Battlefield 6
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
- Gombászkönyvek egyben
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest