- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
Shkiz0 #23296 üzenetére
Sziasztok...tudna nekem valaki segíteni tuningadatok kiértékelésében, illetve a tuningbeállítások helyességének ellenőrzésében? Tegnap estig kb. azt se tudtam hogy eszik-e vagy isszák a rendszertuningot. A konfig a következő: Q6600, Gigabyte P35CDS3R, 2GB DDR2 Kingmax 800MHz, HD3870x2, Chieftec 450W. A BIOS-ban a következő értékeket állítottam be:
- szorzó: 9X, CPU Host frequency: 333, PCI Expressz frequency: 100, CIA2: disable, Performance Enchance: Standard, System Memory Multiplier (SPD): 2.40, CPU Voltage Control: 1.27500V
Gondolom a többi érték most annyira nem fontos, később azokat is megpiszkálom. Ezek a beállítások nem fogják hazavágni a gépet? Így jön ki 3.0GHz magonként, ennyi nekem egyenlőre elég.
Ami érdekes, hogy egy két monitoring program az FSB-t 333-nak (holott az sztem 1333MHz) és a CORE speed-et 1998MHz-nek látja. Pl. CPU-Z. Ezen kívül ha belövöm a CPUID és nyomok neki egy realtime clock-ot először az is azt írja hogy 2998MHz, de utána kitesz elé egy Q betűt és 1998MHz-et ír. Most akkor mi a manó vanRendszerindításnál boot-nál is 3.0GHz-et ír. Ugyanakkor képernyőn (CPUID még mindig) internal clock-nál 2997-et és 24,88%-os túlhajtást ír. Akkor most műxik a tuning avagy sem?
A másik ijesztő dolog az volt amikor ORTHOS-szal elkezdtem sokkolni a memóriát és a CPU-t. Addig kb. 45 fokot írt CPU hőmérsékletnek, maghőmérsékletnek pedig 58fokot (nekem már ezek is magasnak tűntek egy picit). Ahogy elkezdte nyúzni a rendszert felszökött 75fok felé a CPU, 1-es magban pedig 82fokot mért. Na ekkor döntöttem úgy, hogy leállítom a tesztet.
Nem magasak egy hangyányit a hőmérsékletek? Hűtő gyári Intel sajnos...Lehet valalahol állítani a fordulatszámát és a hűtés mértékét vagy nincs rá szükség?Egyébként a rendszer teljesen stabilnak tűnik nekem, nem fagy, nem indul újra, Crysis is mutat némi javulást. Hagyhatom így ahogy van, vagy sűrgősen állítsak rajta, mert valami nem jó? Sorry ha valami nagy marhaságot írtam, de tényleg analfabéta vagyok a témában
Előre is köszönöm a segítségeteket
-
PH-User
addikt
válasz
Shkiz0 #23230 üzenetére
1. Miért lenne felejtős? Nekem is volt P5B Deluxe alaplapom, benne az E6750 és semmi tuningot nem tudtam vele elérni, mert instabilitással küszködött akárhogy állítottam. (ASUS-ról ennyit)
2. 1,275 ez magas VID? Az E6750-nek 1,350 volt a VID.
3. Ok..
4. Most megy stabilan a processzor 1,325V-tal 3,2GHz-en, léghűtéssel (Hyper TX2) társaságában. Vantage, 3DMark06, Prime95, Orthos lement sikeresen.
Lehet, hogy megszerette a chipkészlet? -
-
SirKero
őstag
válasz
Shkiz0 #21854 üzenetére
Csak nem hagyott nyugodni a dolog.
Tehát a ram visszaosztást feltettem 2,5-re így 1000 Mhz-en mennek az időzítést pedig átállítottam az -5-5-5-18 -ról az 5-5-5-15 -re.
Most a markban is 300 ponttal többet adott / 15560 / és az everest memória teszt is közel 300 ponttal több lett / 8041 / -
SirKero
őstag
válasz
Shkiz0 #21852 üzenetére
Köszi a válaszod!
Tehát akkor ezen a beállításon ahogy most van használhatom akár 7/24-ben is? A memória jó így ,hogy az 1066-os ramok 800-on mennek vagy adjak neki nagyobb visszaosztást és akkor felmegy ha jól emlékszem 1055Mhz-re? A ramok most 5-5-5-18 -on mennek de a gyári beállítások 5-5-5-15 lennének állítsam át vagy hadjam így?
Igazából gondolom Énnincs értelme 3,2Ghz-től nagyobb sebességen járatni mivel a 9800GTX+765M karimból úgy sem tudna sokkal többet kihozni. Bár alapon 13576 pont volt a markban 3,2Ghz-en azért csak felment 15350 pontra.
-
kem
addikt
válasz
Shkiz0 #20928 üzenetére
Inkább ilyet kéne vennem a supertalent helyett?
Ballistix BL2KIT12864AA1065 - 14k (használt)
spec.: 2x1GB 1066 5-5-5-15 2.2va másikat már félig lebeszéltem Oliverdával.
#20929 HSM:
Na erre lettem volna kiváncsi, hogy mennyit számít az osztás. Mert ami sántít, az az, hogy mutattál 2 féle memóriasebességet, hogy hasonlítsam össze, de a gyorsabb ramoknál, az FSB is nagyobb volt... akkor jóhogy nagyobb eredményt produkál... ezért nem értem még, hogy mi is fontos ezeknek. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Shkiz0 #20004 üzenetére
Nekem meg TRUE Black van 2db 126m3/h Noiseblocker ventivel...ez se túl gyenge, bár nem víz.
Nekem Prime alatt 78-80 fokosak a magok 1,45v magasságában, ami több mint jó léghűtéshez képest.Ráadásul 1200rpm-en mennek ilyenkor a házventik. Ha feltekerem lemegy 73-74 fokra. Na most ennél a proginál hiába tekertem fel. Nem számított. Egy lúzer progi ez, nem tuningra való. Lehet az Intel ezekkel teszteli az alapfeszen alap mhz-en futó procikat.Oda elképzelhető hogy jó...de nem nekünk.
Ilyen nincs hogy smallFFT 2,5h stabilitás, Blend 2h stabilitás után kivágjon bármi is 2 perc után kék halállal.
Valami nem jó ezzel a progival.
Kíváncsi leszek kinek fut le innen a topikból a 10 perc...
-
ceka
tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Shkiz0 #19795 üzenetére
köszi az ötletet, viszont van rajta alapból. attól függetlenül is meg tud hajlani, de kellett nekem 1.2kilónyi hűtést rárakni szegénykére...
SymbianOS:
nah, akkor probléma megoldva, mégse a quaddal volt a baj;>. nekem ott tűnt fel a dolog, amikor ventiket tesztelgettem (ki kéne rakni logoutra az eredményeket, csak lusta vagyok kommentálni a dolgokat meg szavakba önteni a tizenvalahány tesztet). úgy néz ki, hogy a 0. és 3. mag van egy lapon, meg az 1. és 2. mivel az egy magon lévőknek ugyanúgy kéne viselkednie hő szempontjából.
namármost, ha viszont a quadot berakod függőlegesen a házba, és a 0. és 1. mag kezd szinkronban melegedni, valamint a 2. és 3., akkor a hűtő rosszul van felfogatva, állítgatni kell. ha a 0 3 és 1 2 magok szinkronban ugyanazt az eredményt hozzák -tehát ezek között max 1-2 fok eltérés lehet, de általában inkább 0-1-, mint házon kívül, akkor jó vagy.
egyébként asszem a Hyper TX2nél volt ilyen, hogy egy rendes backplatevel 5-7 fokokat lehetett nyerni.
viszont: van tíz fokod... na hol is lesz a vége ezzel a hűtéssel?
-
bim
veterán
válasz
Shkiz0 #19498 üzenetére
azt majd kiprobálhatnád hogy milyen hőfoktol válik instabillá.nálam a lélektani határ az 75°.
szerintem ha ezt a határt megtalálod akkor érdemes csak pár fokkal alatta hajtani a ventiket.
pl. ha nálad is 75°akkor felesleges 1400rpm-en hajtani a ventiket load 53°-ért ha 900rpm-el is 70 a max amig felmegy a hőfok.és hangban nagyon nem egyforma a két fordulatszám.
igazábol nekem teljesen mindegy hogy 70 vagy 50 ha stabil marad. -
bim
veterán
válasz
Shkiz0 #19481 üzenetére
szép!szerintem kár ezen tördelni a kezed hogy annyin menjen a procid.nekem is ment egy órát 1,296-on a 9x400 FPO mint a tied de mégis a 8x450-hez picit több feszt igényelt.végülis nem játszottam mert adtam neki annyit hogy idle legyen 1,36V és kész.0,06 századdal magasab fesz mint 9x400-on.na puff neki.
most amugy ezen az órajelen hajtom a procit.a feszt is hasraütésre toltam neki.ez nem FFT hanem blend és stabil is a gép.nem indulgat ujra és nem fagyogat...
amugy hogy tetszik a viz?hőfokok? hang?boss:
wizard procija egy kivételes darab.
-
válasz
Shkiz0 #19475 üzenetére
Nos nem hagyott nyugodni ez az egész, aztán visszaolvasgattam a topicban és belefutottam nemsokkal feljebb egy hsz.-ba ahol "HaRdCoRe" kolléga írta hogy neki se igazán úgy megy ahogy kellene.
HaRdCoRe-nak se ment annyit mint a dq6-ban, neki is elmaradt sokkal pedig az övé is tud ha akar
Annyit kell tudni, hogy neki is L734A934-es procija van, ugyanazzal a VID-el mint nekem.
Valószínűleg nem a proci hibája, hanem valamiért az Asus lapokban nem megy ennyit.
De ennyiért nem fogok új lapot venni, Nehalemig elvagyok ezzel, aztán csere az egész cfg -
^Boss
őstag
válasz
Shkiz0 #18414 üzenetére
abszolut egyetertek. a fel topic segitett ?4,2GHz?-ig, amikor elotte "4,4-en stabil.." kijelenteseket tettel. attol mert x ezer forintbol raktal ra vizet, megvetted az egyik legjobb lapot, valogatott procit, nem leszel egy nagy tuning-guru, mint ahogy a topicot 90%-ban latogatok sem azok, hisz, ha azok lennenek, nem lenne topic, vagy lenne max par hsz az eredmenyekrol. amugy no offense, de ez mar kikivankozott belolem is..
-
-
-
WiZARD
addikt
válasz
Shkiz0 #18025 üzenetére
nem, mert késésben voltam, és már csomagoltam el, amikor észrevettem
beszerelésnél valahogy nem nagyon néztem...no mind1, végre elkelt minden quadom, csak a saját maradt. (bár elvileg lesz másik)
ez 1.488V mellett megy 3.6-on, cserébe így 1.5V környékén idle hidegebb mint bármelyik korábbi quadom 1.2-1.3 V körül, és load se melegebb mint a többi volt 1.3-1.35 load körül -
bim
veterán
válasz
Shkiz0 #18031 üzenetére
nálam mivel melegebb lett a proci és ezáltal a lap is ezért picit nyomnom kellett a feszen.
ez nem álltalános.amíg 50 fok alatt tudom tartani prájm alatt a meghőket addig elég az 1,296Vcore.de most hogy passzivan akár elmegy 70-75 fokig igy igényli az 1,328-1,344vcort stabil működéshez...majd kiteszteled.
-
bim
veterán
válasz
Shkiz0 #18027 üzenetére
szerintem nálad is fog annyit menni.
max lehet egy picit több feszt igényel.mivel vized lesz a hőfokok miatt nem kell majd aggodnod.
nekem a nagy melegekben passzivan idle-ben 50 fok körül mozogtak a magok de load alatt sem mentek fel 65 fölé.
ez most játékok és konvertálásra értem.prájm az más tészta.ott már 75 is volt. de mondjuk nem nagyon prájmol az ember 35 fokos szobahőnél. -
Cyberbeni
addikt
válasz
Shkiz0 #17931 üzenetére
VinoRosso szerint (az övé volt) 3,1GHz-et megy alapfeszen (amit nem kétlek, csak még szar a biosom), éppen ezért nem tesztelte tovább én arra lennék kíváncsi, hogy meg tudná e nekem mondani valaki, h 24/7-ben mekkora feszt merjek neki adni max (majd ha vízhűtésem lesz), és akkora feszen kb mennyit fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mobil flották
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Egyedi ékszerdobozka
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest