- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheDragon007
senior tag
válasz
HoReSz1975 #20656 üzenetére
Milyen verzió a procid? G0 vagy B3? jah ls mennyi a VIDje?
Az alaplapi chipset sztem nem a legtunigosabb - nálam 680i sli van, de 1500 körül erősen fsb wallba ütközöm vele és eddig csak 1333on tökstabil. Remélem neked királyul megy a 650slivel az OC. Ha még magasabb órajelet (3200+) is elérnél stabilan le tudnád ide írni h hopy sikerült? Köszi.Jah és a ramok nálam is 950 MHzig birják a 800ról.
-
TheDragon007
senior tag
Érdekelne h szerintetek érdemes-e lecserélni valamit a q6600b3/msi p6n dájmond (dáj madafaka dáj
) szupertuningos kombóból egy q9000/x48 ddr2es alaplap kombóra, vagy várjak pár hónapot egy stabil i7es konfig összeállítására. A b3mat valszeg meghagynám már csak próbaképp vagy az összehasonlítás miatt is.
-
TheDragon007
senior tag
Köszönöm a választ.
Kipróbáltam a 400as fsbt mindkét bios verzióval (1.3,1.2) és az összes szorzóval, de nem postol a bios, feszek ide vagy oda... Belekerült egy-két "kikapcs-reset bios-bekapcs-restart-beállít-restart-nincs post-kikapcs" ciklusbaBár az 1.3as verzióval nem volt olyan sok meló, azt ugyanis hidegen hagyja milyen szorzót állítok be, de ezt már említettem korábban. Viszont elindul rajta a 370x9 beállítás, ami xp alatt még stabil is lehet (3dmark06 már lefutott rajta, de a blend még túlmelegíti)
Az 1.2esel a 370x7x8x9 még csak nem is postol, de a 333x9 királyul megy, reagál a szorzókra isA régebbi bios verziók (1.0, 1.1) ugyanígy működnek.
-
TheDragon007
senior tag
8800ultra mellé meddig van értelme hajtani a quadot? 3Ghzes q6600 már kihajtja?
szerk: Még egy talány. 9x333 megy stabilan, 8x400 már nem is postol, a fesz mindegy. Miért lehet ez? Ennyire trágya a 680i sli?
-
TheDragon007
senior tag
Kinek van itt q6600 b3 vízzel hűtve? érdekelnének mind a vizes, mind a levegős hőmérséletek idle és load alatt. A "load" alatt minimum 1 óra prime95 blend tesztet értek.
Próbáltam a kicsikémet 3,3ghzen de a blend teszt kb. fél óra alatt felteszi 85+ Celsiusra, ami már nem tetszik. 3dmark06 alatt max 79 fokig megy a legforróbb mag is. -
TheDragon007
senior tag
Azért érdekel mert nagyon szemezek egy-két intel chipsetes lappal, de nem tudom hogy ha alaplapot cserélnék milyen sebességnövekedést tudnék kicsikarni a lassan 2 éves procimból, szuper új lap + szuper új proci (vmi q9) meg kicsit sok dollárban.
szerk: Jah és Kandalf LCSel van a proci hűtve.
-
TheDragon007
senior tag
Helló megint. Van itt valaki akinek 3,6Ghzet vagy többet is megy a q6600 b3?
-
TheDragon007
senior tag
válasz
TheDragon007 #20512 üzenetére
nem lehet negatívra rakni a +feszt, azonban ez kép szemet szúrt a bios beállításoknál (na ki vesz észre rendellenességet
): [link]
-
TheDragon007
senior tag
válasz
TheDragon007 #20508 üzenetére
Na megvan a 24óra+ blend teszttel
Jöhet egy kis Biosolás
-
TheDragon007
senior tag
válasz
TazLeacher #20505 üzenetére
Miért adnék plusz feszt ha egyelőre stabil? Ami érdekes, hogy a mostani beállításokkal +0,05v fesszel vagy nagyobbal nem jön be még a bios sem.
Majd adok neki plusz feszt ha emeltem a frekin, de most Google Docsra használom a masinát (Pivot rulz) úgyhogy nyugodtan mehet a prime is, nem zavar. Biost állítgatni ráérek majd estefelé.
Már nem is elvakult hanem egyenesen "levakult" a 24 óra -
TheDragon007
senior tag
válasz
TazLeacher #20503 üzenetére
Köszi. Azért hagyom még, hátha meglesz a 24 óra stabil
A fesz teljesen alap, azt nem bántottam, azért olyan karcsú. Jó lenne ha hasonló elven finomhangolva be tudnék lőni még egy kis plusz órajelet
Teljesen egyetértek a c1et illetően, elég lesz bekapcsolnom ha már eleget teszteltem. -
TheDragon007
senior tag
Nah lendítettem a stabilitáson, már több mint 12 órája megy a Blend teszt
, 9*333@1,28v (alapfesz).
Ami változott azok a mem késleltetések (4-4-4-12-1T-4-1-2-7-7.8uS), c1e még mindig off. Az FSB-VTT feszt levettem 4%ra. -
TheDragon007
senior tag
válasz
proci985 #20475 üzenetére
[cpu tm 1][cpu tm 2]
Miért nem érdemes kikapcsolni a c1et?Amúgy azért is ugrottam megint neki a BIOSnak mert a nekem tetsző giga lap állítólag nem elég tuningos, az asus rampage formula (ami állítólag tuningosabb) sajnos kevés sata portot kapott (6
) és nincs eSata kivezetése, ráadásul drágább mint a giga x48-dq6.
Tehát a legpénztárcakímélőbb ha a mostani lapomat be tudom lőni -
TheDragon007
senior tag
Váá 7óra blend 25% tuninggal 680i chipseten! Sztem jobb mint 8 óra blend 0% tuninggal
Az alapfeszhez adtam 0,05voltot, azelőtt 0,0375öt kapott de azzal csak másfél óra blend ment. A többi beállítás: cpu 9x333, ram 667 cl4 1t alapfesz;fsb vtt 12%, spread spectrum off, c1e off, set limit maxvalue to 3 - off, cpu tm off, nb to sb 1000mhz, eist off.
A vastag betűs beállítások eléréséhez a biosban kellet F4et nyomni -
TheDragon007
senior tag
Ha 7 óra blend után lekapcsol az egyik thread errorral az stabil?
-
TheDragon007
senior tag
válasz
TazLeacher #20448 üzenetére
Köszönöm. Tehát Keldor papát keressem meg mert úgy láccik ő tud valamit amit mi nem....
Íroik neki egy PÜt sztem. -
TheDragon007
senior tag
válasz
TazLeacher #20442 üzenetére
[Rampage Formula] jobb lenne? Ahogy látom erről hiányzik az eSata...
-
TheDragon007
senior tag
válasz
TazLeacher #20442 üzenetére
Akkor viszont érdekelne hogy milyen jellegű problémákról hallottál.
-
-
TheDragon007
senior tag
válasz
zsolt1129 #20438 üzenetére
x48 Chipsetel mondjuk ez? [GA-X48-DQ6]
-
TheDragon007
senior tag
válasz
zsolt1129 #20436 üzenetére
én is ezen töröm a kis buksim hidd el. a követelményeim egy lappal szemben viszont a következők: stabil működés (esetleges Quad tuning
), ddr2, esata, usb és sata2 halom, gigabites ethernet (esetleg 2x), király audio (Xfiről nehéz leszokni), esetleges Crossfire és/vagy SLi, kompatibilitás a q9xxxekkel.
Ebből a max talán az MSI X58 TBD/Diamond lehetne, de az asszem ddr3. -
TheDragon007
senior tag
válasz
TazLeacher #20404 üzenetére
Ez aztán lelket öntött belém
-
TheDragon007
senior tag
-
TheDragon007
senior tag
válasz
proci985 #20392 üzenetére
Jah mindig (most is) az MSI szerint legfrissebb 1.3 van fent, de az is már elég régi: Update Date 2007-11-02. Az érdekes infó lehet h tapasztaltam BIOS lassulást, ami alatt azt értem h az opciók közötti léptetés döcögőssé vált egy idő után ezért kb. 2 hete újra flasheltem ugyanazzal a verzióval ami megoldotta a lassúságot de az instabilitás a régi. Lehet h ki kellene próbálnom egy régebbi BIOS verziót?
-
TheDragon007
senior tag
válasz
TazLeacher #20386 üzenetére
Nem ez a lényeg. Az én problémám ott kezdődik h minden alapon beállításokkal sem stabil a gép: A prime 24 órát sem megy hiba nélkül és random műveleteknél fagy a masina (játék, videokódolás de néha szimpla idle is!!)
A tuning szót sem érdemel. -
TheDragon007
senior tag
Kinek van itt nforce 680i sli chipsetes alaplapon q6600 b3asa? Jó lenne egy kis sgítség mivel a kollégák inteles chipsetjei miatt nem sokra megyek az ő beállításaikkal...
-
TheDragon007
senior tag
Grat a G0hoz.
Nem tudom az én cuccomat mennyire lehet alapul venni hiszen vakmerőség lenne azt mondani hogy stabil (kb. 4-12 óránként megfagy). Nekem 0.162v-al van emelve a fesz, max. 1.44vra megy loadban, chipset-feszek: max. De mint mondtam, fagy, úgyhogy nem végleges beállítások.
Ami érdekes, h még magasabb feszt adva néha be sem jön a Windows, szerintem próbálj apró lépésekben feszt emelni. -
TheDragon007
senior tag
A downclock az ha a gyári frekvenciától alacsonyabbat állítasz be rá. (600 kevesebb mint 2400
) Nekem meg még alapfrekin sem TELJESEN stabil, ezért most 3300ra vagyok beállítva és várom hogy kibír-e a proci még egy napot így.
Mod again: Esetleg linkelhetnél egy képet a nem stabil 3.3ghz beállításodról is.Szerk: Bocsi h floodolom a topikot a "mindenkinek külön" válaszhozzászólásaimmal.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
Celithrandi #20343 üzenetére
akkor viszont lehet jobb a 8400as mert Penryn és mert jobban tuningolható, bár tapasztalataim nincsenek vele de biztos van aki többet tudna mondani róla, mondjuk egy Penrynes topikban pl.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
Celithrandi #20340 üzenetére
A sok hülye program alatt mit értesz? Photoshop, CAD esetleg videókódolás/tömörítés? ha igen, akkor számodra egy quad lehet a nyerő (sztem
)
-
TheDragon007
senior tag
válasz
Celithrandi #20332 üzenetére
Attól függ mire akarod használni a masinát. Játékra elég a két mag, videókódolásra jobb a quad.
-
-
TheDragon007
senior tag
Pedig télleg jó lenne valami megoldás ami kiszámolja pontosan mennyit kajál egy-egy masina. Hardveresen mennyibe kerül (tehát mennyi egy ilyen mérő, hol kapható stb.)?
Qru: Mindjárt más a helyzet, köszönöm szépen. Tehát a második képen a CPUd 8,417 wattot eszik per óra? Nekem nincs Giga lapom tahát nem ismerős a progi.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
schumifun5ma #20266 üzenetére
Megtudhatnám te mivel méred a fogyasztást? Ezt a kérdést a többiekhez is intézem, mivel szeretném megtudni mi a megbízható és pontos módja ennek.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
schumifun5ma #20262 üzenetére
ami azt illeti találkoztam vele, egy pár hozzászólással korábban írtam hasonló/ugyanazon problémáról. a te esetedben a 450wos a táp? (vx450) az enyém 750es de néha nálam is előfordul hasonló fagyás... amit most dühömben tuninggal orvosolok
-
TheDragon007
senior tag
nekem most 362.5x9en stabil, max 1.424v fesszel (alap+0,125v). a ramok 725/CL4re állítva alapfeszen, fsb:vtt 20% (ebből ennyi a max a lapon). kiprimoltam, a blend sem hasal, 3dmark06 cpuscore 4111.
365x9en, 730mhz rammal már erősen fagy, ehhez gondolom megint feszelni kéne, de a +0,125v fölötti értékek már pirosak a BIOSban. -
TheDragon007
senior tag
válasz
proci985 #20209 üzenetére
Most 350x9re raktam a jó öreg q6600at, az alapfeszhez 0,05v van adva (max. 1,34v) , a ramok 700mhzen cl4el alapfeszen mennek. a prime tesztek (blend, fft) futnak, 3dmark06 is megy, crysis sem fagy. Videókódolást még nem próbáltam.Gondolod h jól menne ha lejjebb venném a procifeszt és inkább a RAMra adnék?
-
TheDragon007
senior tag
na állítottam egy kicsit a bioson
333*9 a q6600ra, ramok 667mhz-en cl4ben, alap fesszel mindkettő. A 3dmark06 lefut, a Prime SmallFFT tesztje szintén (3,5h után állítottam le), a blend viszont elhasal a 0. percbenIntel Burn Test is Failed eredménnyel zárul, de fagyást vagy kékhalált még nem tapasztaltam.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
TheDragon007 #20192 üzenetére
Megint lefuttattam a prime95öt, ezúttal a Blend tesztet, ami szintén elment 5,5 óráig és én kapcsoltam le.... Ma viszont kiszúrtam, h elkezdett villogni egy apró kék led az alaplapon a sata chipnél, de nem találtam rá magyarázatot sem a manualban sem neten és nem tudom mióta villog... lehet h írok a supportnak...
DigitXT: milyen beállításokkkal éred el a 3,6Ghzet? 400x9? én próbáltam azelőtt igy, de talán még az OS sem bootolt be teljesen... Gyanakodnom kell az alaplapra... Nem tudom h ezek a kazán nvidia chipsetek mennyire stabilak.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
TheDragon007 #20183 üzenetére
Nah kivártam a MemTest x86 futását, 1 óra 50 perc alatt, és nem talált hibát. Megnézem ezt a fesz+szorzó dolgot is.
-
TheDragon007
senior tag
Helló mindenkinek.
A következő a problémám: Van ugye a konfigom (cuccoknál megtekinthető), amiben van egy q6600 b3mas revisionnel, még 2007 nyarától
Mivel vízzel hűtöm, gondoltam nem lehet probléma belőle ha 333x9re állítom alapfesszel, Linked beállítás bekapcsolva. Eleinte nem is volt problémája (kb. 5 hónapig) azután elkezdett fagyni és kékhalálozni, random idéközönként random terheléssel. Próbáltam növelni a feszt, de a fagyások maradtak, azzal a különbséggel h vmivel tovább ment a masina. Tehát visszaraktam az alapfrekit és feszt - (kicsit szánalmas vízhűtés mellett nem?) ami kb. mostanáig jó is volt. A múlt hét folyamán viszont megint fagyások történtek, hol játék közben (Mass Effect, Crysis) hol dvdripnél (Auto Gordian Knot), bár a stressztesztek (Prime95, Intel Burn Test) és a 3dmark06 is lefut.
Mi okozhatja ezt a viselkedést? Pechem van mert b3 jutott nekem?
(ha vmi nem világos, kérdezzetek)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 256GB / 12 hó jótállással
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest