- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Seikai #22979 üzenetére
Polír nem árt ha szakavatott kéz végzi. Óvatosan, mert rontani is lehet a hűtőn így, nem is keveset.
Nálam kb 1 óra Prim95 small fft alatt 3,6GHz-en load 1,488V-al 65 fok volt a max (kép). De ezt 20 fokos szobában mértem... Szóval most inkább már 70-75 környékén lenne. Igazából nem izgat mert úgy is alapon megy.
TJ max 100 fok. E6300-at küldtem 105-108 foknál már átlépte a meglassulási küszöböt (visszaveszi a feszt és az órajelet) tovább nem kergettem de gondlom nem sokkal ezután le is kapcsolt volna a proci. Viszont tartósan nem ajánlott a 80 fok átlépése. Ehhez vedd hozzá, hogy valós alkalmazások során kb soha enm kap majd akkor terhelést, hogy mind a 4 mag 100%-on tekerjen, tehát hűvősebb lesz sokkal mint egy ilyen bench progiban.
-
d@minator
addikt
válasz
Seikai #22981 üzenetére
Egy nagyobb hűtés lenne jó neked. Nálam kisebb fesszel is viszi azt amit eddig nagyobbal. Hűtőcsere után. A pasztám gagyi de a hűtőtalp csiszolása és polírozása 5fokot hozott. Egy game nem terheli a procidat annyira, mint a prime. Pl FarCry2 - 40% körül GTA4 - 70% körül terhel. Talán el leszel vele nyáron...
Én most a 3,7GHz-el küszködök. Egyelőre a tesztprogik újraindítják a gépet. A régi TX2-es hűtővel már 3,5-ön újraindult.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Seikai #22977 üzenetére
9x400 teljesen jó, az az elvesztett 66MHz a ramnál szvsz nem érezhető igazán, max benchmark progikban.
CPU feszben BIOS 1,5V fölé ne menjél, bár ez a load 73fok 3,4GHz-en már azért kezd határeset lenni.
Ugyan ilyen procim van, nálam kicsit rosszabbul megy (illetve több fesz kell neki, mint a tiédhez). -
DigitXT
félisten
válasz
Seikai #20171 üzenetére
A nagy kattanást mindig csinálja, ha állítgatod a feszt: leállítja a vinyókat (ahogy az egész gépet is), és úgy indul újra. Vagy ez másmilyen kattanás volt?
(Az egy dolog, hogy nem indult utána, de egy CMOS resettel simán lehet orvosolni, ha amúgysem indult, valszeg nem kapta meg azt a véletlen belőtt hatalmas feszt, és talán nem lett baja.) De máskor azért ne automatikusan nyomj F10 + entert.
-
judek
tag
válasz
Seikai #20140 üzenetére
kb én is idáig jutottam a tuningban mint te csak én q6700-el.
8x425 a stabil, az felett már nem
próbálgattam én is a feszeket emelgetni (fsb, mch..) de ennyi a végea ramok 1:1 be mennek?
nekem pl 2.4-es szorzón mennek így (1020 mhz-en) érdekes módon a 2.5-ös szorzóval nem megy -
Seikai
aktív tag
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Seikai #20134 üzenetére
Giga lapok beállításaiban nem vagyok otthon.
NB-nek adhatsz 1,5V-t, FSB VTT 1,5V, PLL 1,6V. SB-nek is adhatsz de ne túl sokat. Lehet így kicsit túl lesz feszelve, de nézd meg így. Ha müxik, akkor kezd csökkenteni a feszeket.
Egyébként minimális apróság lehet a gond, mert 1,5h ha megy hiba nélkül ott sak apróság lehet! Lehet csak az NB-t kellene emelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bestbuy játékok
- Elite: Dangerous
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogyan tuningold a PC-det, hogy a maximális teljesítményt hozd ki a játékodból
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest