- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Speed® #23791 üzenetére
Korrekt!
De meglepő. +100Mhz nem hoz ekkora javulást.
ez pl. tzsolesz-nál ment 3.8-on, 5673 pont. bár ott a ram gyenge, hwbot-on néztem Q6600-s eredményeket, bőven vannak 6000 pont felett is. (bár az már 4ghz és nem lég)
ps: 3dm06 cpu score-ba a ram is nagyban beleszól.(#23792) PH-User: ilyenem is van, még friss
23759 pont Lehet a 05 még nem kurválkodik és nem cpu score alapján pontoz?
(vagyis nem számít neki a 4magos proci)
igen, én is azt mondom -
Gaboman
nagyúr
válasz
Speed® #23540 üzenetére
Most beszéltem a tulajával akitől vettem,3300Mhzen ment fesz emelés nélkül a gyári ventivel:
Intel D34052-002
N 7521D L2 típusúNFS
arbon közben volt 70fokos és a hangja is halk volt azt mondta.
Csodálkozott is rajta hogy másnál miért melegedtek annyira a gyári hűtővel a processzorok! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Speed® #23444 üzenetére
volt pár degradálódott proc itt a topikban, jellemzően 1.45 fesz felett és 3.8+as prime menetnél, amikor hirtelen elszálltak a threadek. meg nem döglöttek, de utánna már lényegesen gyengébben mentek.
alapvetően 1.5Vig szól a whitepaper, tehát amíg afölé a tüske sem megy, addig nem lehet baj.
Ugh: ekkora drop egy nem felsőkategóirás asus lapnál teljesen normális. igazából az LLCt bekapcsolhatod, de akkor se biztos, hogy csinálni fog bármit is (volt már rá példa korábbi lapoknál).
-
_ak_
addikt
válasz
Speed® #12657 üzenetére
JÉZUS ISTEN, mi az a hűtő, nekem kell egy olyan!
(CM V12) De most komolyan, ilyeneket még csak véletlenül sem láttam boltokba.. :/
Na de mind1, kaptam egy frankó TX2 öt, vettem hozzá szilikon zsírt is, (btw mi ez a fehér cucc mizéria, rákérdeztem, h van-e ezüstös és csak pislogtak rám.., kiment már a divatból?
) Alapfesz 9*333 = 63 fok Ez már elfogadható nem? (mármint a TX2 teljesítményére nézve, a gyári pasztát sikerült elkennem és az annyira nem volt elég, h 2.4en 66fokosak voltak a magok) Természetesen Prime alatt.
A másik, fsb wall-t h határoltok be? Amíg elindul bizonyos fsb-n vagy stabil is kell h legyen? Továbbá alapfeszen vagy feszeléssel határozható be?
-
KTompi
aktív tag
válasz
Speed® #12567 üzenetére
3850-> Ezen lehet spórolni, 98W fogyasztású terhelve, alapórajelen, ami csökken Powerplay-el (kb. 30-35W-ra, 512-es kártyánál). A tapasztalat szerint ennél a 8800GTS (G92) üresjáratban 20-25W-al eszik többet (ellenben játékban sokkal nagyobb a teljesítménye - persze ha nem játszol, főleg nem nagy felbontásban esetleg látványjavítókkal, akkor nem érdekes, én azért megnézném a 9600GT-512-t, 10W-al fogyaszt többet alapjáraton, de a játékokban igen jól teljesít).
Kérdés, hogy mennyit spórolsz meg, ha downclockolod a Q6600-at... valószínű, még mindig magasabb lesz a fogyasztása, mint egy Wolfnak üresben. Én olyan 26-28W körülre saccolnám a CPU-t magában üresben (az alapfeszes, alapórajeles C1E kb. 35W-je helyett), az általad megadott paraméterekkel (ha itt terheled, akkor 67W körül van a teljesítmény).
Mondjuk én nehezen viselném el, ha folyamatosan játszanom kellene az órajelekkel, feszültségekkel működés közben...
-
KTompi
aktív tag
válasz
Speed® #12548 üzenetére
Ilyen célra ne Quad-ot vegyél, hanem pl. egy 8200-est, azt is alapon hajtva... 24h-ban a húzott quaddal nyugodtan számíthatsz egy átlagos PC-nél 130-150W körüli fogyasztásra óránként (monitor nélkül).
A 8800GTS-G92-512MB videókártya 754 millió tranyó, 65nm-en, 1,1V-on 146W-ot fogyaszt terhelve, alapórajelen - a Q6600 95W TDP-s, 582 millió tranyóval 65nm, szintén alapon... Ez nekem azt mondja, hogy jobban fűt a videókártya.
Persze a gyári hűtés nem egy nagy durranás (egyiknél sem, mondjuk a CPU-n már régen nem az van, de még nem szántam rá magam egy 3-4 slotos hűtésre a VGA-n, a mostani 2 slotos helyett), mégis a videókártya ontja a meleget, nem a procim - és magasabb maghőt ér el, mint a proci -
VinoRosso
veterán
válasz
Speed® #12129 üzenetére
Dehogy zárja ki
. Nagyon egyszerű a képlet: Van egy bordázat, amin van n db lamella, ezeknek a felülete összesen A. Ha kettéváguk a lamellákat vizszintesen, akkor a felületük 2A -ra nő( 2n db lamella), míg a függőleges méretük felére csökken( vagyis a köztük lévő rés nem csökken, a levegőnek ugyanannyi helye lesz mint eddig ).
Nem szokták a levegő útjába tenni a lamellát, a levegő a lamellákkal párhuzamosan ármalik, a lamellák légellenállása meg elhanyagolható. Persze ha annyi rést hagynának a levegőnek, hogy a rés vastagsága megközelítené a borák vékonyságát( ilyen hűtőket nem csinálnak hozzáértők ), akkor már nem lenne elhanyagolható a légellenállás. Ezért csinálnak a réshez képest vékony lamellákat. Vigyázni is kell az ilyen sűrű bordázatú hűtőkkel, pl a tr120X-el már párszor megvágtam az ujjam. -
VinoRosso
veterán
válasz
Speed® #12125 üzenetére
Szerintem nem. Ha passzívba tolod akkor lehet hogy jó a riktás lamella, a hőleadás miatt, de a fizika törvényei szerint aktiv léghűtésnél az a jó, ha minél sűrűbb, minél nagyobb felületű, és minél gyorsabban áramlik át rajt a levegő. Ez persze növeli a zajt, de azt nem mondtam, hogy olyan hangja lesz, mint a hópehely esésnek.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én megmernék rá esküdni pedig, hogy van a KC-an ilyen menü. lletve már hogyne lenne. CPU feature-öknél kell hogy legyen. HA esetleg még nem is igy hivják ASUS-ék. Tuningnál amugy is érdemes minden ilyen feature-nek búcsút inteni. (jájj most majd jön helkis,és megcáfol
),szóval inkább úgy mondom, hogy én úgy szoktam, hogy minden off
-
Soak
veterán
Igen erre vonatkozik ... nem tudom ,hogy magába foglalja e a VT-t (szerintem nem) ,de ha igen ,akkor is, nem mindegy ,hogy be van-e kapcsolva?
Vagy esetleg a páciens szimultán futtat több OP-rendszert?
szerk: most hogy igy utánna olvastam, nem is ezt irják rá, de nekem ez bevállt
-
Anthony28
őstag
Nem ez a lényeg...persze hogy elég a 8x400...de ebben a topic-ban ki is használja 3200mhz-en?
Senki.Mert megy jobban.Pedig bőven elég lenne, de ha megy jobban miért ne?Azt kérdezte Szatesz mennyit mennek átlagban.Erre írtam hogy 3,3-3,5ghz és a 3,6 ritka és ez volt a vita tárgya amit Soak megkérdőjelezett...szerinte mindegyik tudja a 3,6ghz-et.
Részemről a téma lezárva. -
Anthony28
őstag
Márpedig szerencse kell hozzá.Szatesz haveri körében is van olyan G0 Quad ami 3260mhz-nél kifullad, és ha 1,5V kap akkor se megy jobban.Sok ilyen van, csak úgye nem nagyon írkálnak ide.Persze nem azt mondom hogy ritka mint a fehér holló...de mindegyik nem tudja a 3,6ghz-et.Az biztos.
Azért leszek agresszív mert én segítek ahol tudok és amiben tudok, nem menőzök...az pedig hogy belekötnek az irományomba főleg úgy hogy alapja is van amit leírok...nem szeretem.Ennyi. -
-
Larry303
addikt
bőven elég...múltkor crysis futtatása közben a henyélő két magnak adtam primeot, és így fogyasztott a teljes rendszer 240W ot és ebbe bent van a táp fűtése is!!!!
Superman: nekem is 38-40 fok alapon a quad, 1,296 mellett...játékok 60, prime 70....
és még mindig azt mondom, ho egy kalap szar a ninja...
nincs vmi bevállt trükk amúgy a lefogagtását megmoddolni, mert én arra gyanakszom....szacse: azt azért megkérdezném, hogy az a virtual mit takar ott
nem sok jóval kecsegtet sztem...
-
nfsu17
veterán
Köszönöm szépen.
Igazából nekem Vdub-hoz kéne a 4 mag. Azaz, hogy tévéből felvett mpeg2-t tömörítek xvid-be. De nem real-time. Most mindeféle extra nélkül, 2 pass, high quality-ben nagyon lassú a tömörítés, alig 10 fps. Pl egy NeatImage zajszűrő leviszi 1 (!!) fps-re a dolgot. Hát az kicsit....Úgy hallottam, hogy e6600 két maggal már 4-5x gyorsabb, még szűrőkkel is. Na már az is jó lenne, de ahogy néztem a 4 mag még jó 20-30%-al gyorsabb lehet.
Sajnos oldalt még nem találtam, ami ilyen tömörítés-sebesség-processzor kérdéssel foglalkozik. Ami itt PH-n van, az az egy grafikon, az csak körülbelül mondja meg, hogy milyen gyors is egymáshoz viszonyítva a 2 proci.
Szóval köszönöm még1x.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest