- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
killer1203 #23295 üzenetére
hát érdeklődő mégsincs
no mind1 ez nem ide tartozik -
válasz
killer1203 #23293 üzenetére
Remélem addigra azért nem lesz már meg
-
Arról nem is beszélve, hogy Intelnél pont most lesz/van foglalat váltás AMD-nél meg az AM3 marad még egy darabig tehát egyszerűbben tudsz majd fejleszteni, nem kell új lap/ram is csak proc.
Jövőre AMD is foglalatot vált
Még rosszabb a helyzete az LGA775-ös négymagosoknak, mert azokat már a jövő év elején elkezdik kivonni a forgalomból. Nem áll sokkal jobban az AMD sem. Náluk a jövő év vége felé érkeznek az első grafikus részt tartalmazó, Fusion processzorok, melyek nem illeszkednek majd az aktuális AMD foglalatba. Már most tudni lehet, hogy egy Phenom II alapú hatmagos működni fog az AM3 aljzatban, de a kisebbik processzorgyártó is váltani fog.
-
válasz
killer1203 #23284 üzenetére
Nekem eladó a procim
Ha gondolod keress meg, mert szerintem jobban jársz ezzel mint egy teszteletlen darabbal. -
válasz
PH-User #23231 üzenetére
1: Azért felejtős mert az én esetemben pl lapcsere után (P965->P35) ugyanazon órajel eléréséhez kevesebb fesz is elég volt. Meg mint említettem Quddal csak küszködtem a p5b-be, főleg a droop miatt, amíg p35-be már évek óta tökéletesen megy. A quad elött E6300 volt azzal aláírom nem volt semmi gond, ment is mint állat.
2: Igen magas. A Quadok esetében alacson VID-ről akkor beszélhetünk ha 1.2500V legalább, de inkább alatta. És mint mondtam már, ne hasonlítsd a 2magos a 4 magoshoz.
3:
4: Lásd az első pontot. (a lényeg a kevesebb feszen van)
-
válasz
PH-User #23221 üzenetére
Amint írták elöttem nem biztos hogy menni fog főleg nem alapfeszen annyit.
Hogy miért?1: P965 alapból felejtős, nekem a p5b deluxe lappal is keservesen volt meg a 3200, afölött meg már minden egyes MHz adjándék volt, és meg kellett szenvedni érte.
Aztán jött a p35 ezzel megtáltosodott.
2: Elég magas a VID, és álltalában az alacsony VID-es procik mennek jobban.
3: Ne hasonlíts egy 2 magos procit, egy 4 magoshoz.
Másik pedig hogy az a 2 magos lehet egy jobb darab volt, a quad pedig egy rosszabb. -
Nem tudtok olyan oldalt, ahol ha megadom hogy milyen cuccaim vannak, megsaccolja hogy mennyi W-ot eszik?
Szünetmentest akarok venni, és nemtudom hogy elég lenne e alá.
(elégnek elég csak nem mind1 hogy mennyit bír) -
válasz
moongose323F #22269 üzenetére
Nem megsértőni kell, hanem esetleg elsőnek a keresőt használni, illetve a lapod topicjában szétnézni, és ha ott nem kapsz választ akkor jönni ide.
Másik dolog hogy semmilyen infót az égvilágon nem adtál, hogy mit próbáltál eddig, vagy mit nem, vagy hogy most milyen értékeken megy.
És nem véletlenűl lett linkelve az adott topic, mert ez a Quad procikról szól nem az Abit alaplapokról meg a memóriákról, és nincs szükség 10-20 vagy akár több hsz-en át a nem ide való kérdésekre. -
válasz
moongose323F #22264 üzenetére
Nem, mivel nekem Asus P5K Premiumom van és nem ABiT IP35.
A két bios teljesen más. -
válasz
Samanbacsii #22030 üzenetére
megnyomni a printscreen gombot, beilleszteni paintbe, menteni jpg-be vagy png-be.
Ennyi -
válasz
Samanbacsii #22028 üzenetére
Miért nem megy a prscrn?
-
válasz
Bagira01 #22019 üzenetére
Engem valahogy már nem hoz lázba ez a mennyit megy dolog.
Lusta vagyok én ahhoz, hogy kiköltözzek teraszra vagy hogy teliaggasam ventivel azért hogy épp 1 Mhz-el magasabb órajelen menjen mint xy emberé.Ahogy nézegettem itt a régi eredményeimet, meg Wizard prockóját(elvileg az övé volt a legjobb) ez ami most nálam van úgy néz ki még azt is übereli
Azt azért ne felejtsd el hogy a westlake féle listán lévő eredménye kint történt vizzel, a minusz valahány fokban. 24/7-re neki is több kellett, és dq6-ban volt ez, amiben messze jobban ment ez a quad is ami nálam volt mint a premiumban. De HaRdCoRe kolléga is ezzel küszködött, mert 1 lapot se talált ami megközelítette volna a dq6-ot
-
válasz
manutdzoli #21875 üzenetére
A próhoz kellett volna kapnod elvileg szabályzót.
A sima az PWM-es a pro az nem és ott a potival lehet állítani a fordulatot.
Illetve a sima csak 1800-at forog míg a pro 2500-öt.
[link] -
válasz
SirKero #21853 üzenetére
Ha a ram bírja akkor akkor akár használhatod 1000-en, illetve ennél többön is.
Bár nemtudom neked milyen ramosztások vannak a lapodnál, de nekem is most 3200-ön megy (400x8) a ram pedig 1200-on, de van 1000-es opció is.
Az időzítést leveheted 15-re de érezhető gyorsulás nem lesz, csak benchmarkokban.
3200 szerintem elég, esetleg 3600-ot beállíthatod, de ennél több tutira nem kell. -
válasz
SirKero #21851 üzenetére
Hi.
GratulálokHa kisebb szorzó és nagyobb fsb-t adsz meg gyorsabb lesz a rendszer. Tehát a 8x400 jobb mint a 320x10.
Minden a feszen múlik, de igen elég hozzá, a kezdetel kezdetén nekem is hyper tx volt rajta. Ez olyan 3400-ig elég max, ha nem kell írreálisan sok feszt adni a procinak.
100C foknál kapcsol be a védelem, de 75-80 foktól ne legyen több.
Az azért van mert sok progi csak a proci legmagasabb szórzóját veszi alapúl (esetedben a 10-et) ezért 400x10 ugye 4GHz, és nem nézi azt hogy te kisebb szórzóval használod. Ezzel nem kell foglalkozni.
Nincsmit.
-
válasz
TazLeacher #20941 üzenetére
Mire neki egy quad ha csak játszani akar?
Ha csak azt vesszük hogy ugye a Q9300 eleve elég drága és tuningra meg nem épp a legjobbak a kis szórzó miatt, illetve tök mind1 hogy Q9300 vagy Q6600 ha 3500 körül akarja használni akkor + 5-10K rá egy normális hűtés.
De nekem aztán tök8 mit vesz, csak azt is meg kellene érteni hogy ha valaki csak játszik, nem kódol, tömörít, szerkeszt, akkor tökre felesleges a quad, mivel a legtöbb játék is csak 2 magot használ. -
válasz
constructor #20939 üzenetére
E8400 vagy E8500
De komolyan ha csak játékra kell akkor 2 mag, mivel a nagyobb órajelből többet profitálsz mint a 4 magból. -
OCZ-vel nincs tapasztalatom, a ballistixel van.
Vedd azt amelyik neked szimpatikus, észrevehető különbségek elhanyagolhatók. (persze ha nem az everestre meg a superpi-re vered)
Oliverda kollégával meg annyi előnyöd lenne hogy az ő ramjai mondhatni pretestedek, szal tudod mire számíthatsz. -
Ha az órajelet vesszük alapúl (9x400) akkor elég egy 800-as ram is. Ha több pénzed van akkor vehetsz 1066-ost de nem fontos, csak ha kell a + sebesség, viszont nincs már nagy eltérés a 800-as és az 1066-os ramok között.
Az írás/olvasás/elérés meg annál jobb minnél kissebb a késleltetés, azaz egy cl4-es gyorsabb mint egy cl5-ös. Sacc kb, egy 4-4-4-4@800 hoz annyit mint egy 5-5-5-15@1066.
Szal ha tuning akkor Crucial, SuperTalent, ezekből van 800-as és 1066-os is, ha olcsó kell akkor geil black dragon cl4, ebből is van 800-as és 1066-os is.Ja és mindenképp kell a Dual Channel. elég sokat dob a vas sebességén.
-
válasz
vd1992 #20765 üzenetére
Azért az ugye tudod hogy 15p prime még nem a világ vége, bár tényleg jó darabnak tűnik, főleg hogy az L8-asok között már kevés volt a jó darab.
Ok, kiváncsian várjuk, főleg hogy ha tényleg stabil 1.3V @3800-on akkor ez az eddigi legjobb quad, még WIZZARD-ét is űberelni nem kicsit.
-
válasz
Pubszon #20522 üzenetére
ennyit simán megy a ballistixem is, és még csak szétfeszelnem se kell
(a kép még az ezelötti quadommal készült.) -
válasz
Beowulf_78 #20003 üzenetére
Kipróbáltam, bár nekem vizem van de messze nem tapasztaltam azt hogy 20-25C fokkal melegebb legyen mint prime alatt.
Azt nem vitatom hogy 2-3 fokkal melegebb lett mint prime alatt, és ugye vizem is van szal még nagyvonalúan ráhagyok akkor sincs több 10C foknál levegős rendszernél sem.A kék halálos dolog viszont nálam is előjött, pedig 60 fokosak s voltak a magok.
Szóval ott inkább más hiba lesz, nem a hőokok miatt van BSOD. -
20K
nem pont ide kellene, de lehet eladom a procimat.
Akit érdekel árral megjelőlve írjon pü-t.
Vicces ajánlatokkal ne is vegyétek a fáradtságot, hogy írjatok. -
-
-
válasz
elfelejtette #19810 üzenetére
Nézzél teszteket a neten, szerintem tud.
Olyanokkal lehet egy lapon említeni mint a Thermalright Ultra 120 extreme, ami sokkal drágább nála. -
válasz
elfelejtette #19808 üzenetére
egyiket se
Xigmatek Achilles -
válasz
JONAS77 #19773 üzenetére
Nemnagyon.
Már sokszor kitárgyaltuk, hogy FPO alapján csak következtetni lehet a tuningra.
Erre alapozni nem nagyon lehet 100%-osan, esetleg csak támpont lehet.
Ennek is magas a VID-je de ennek ellenére mehet még jól, de azt hogy mennnyit azt már neked kell kitapasztalni. -
Core 2 Duo kupaktalanítás by westlake
-
-
én meg nem szoktam órákat primeolni
Meg lehet kövezni de ami nekem 20-30 percig stabil az utánna is az lesz.
Mindig 20-30 perc aztán egy kis GRID, meg Source, és ha ott nem dob ki, nem fagy akkor atom stabil.
Ami nekem eddig 30percet kibirt azzal játékban se volt semmi gond, viszont amikor hibát dobott a prime, akkor a játékban is előjött.Uhh basszus már megint rámvirradt
-
nem fogom feleslegesen hajtani, mivel nagyvalószínűséggel marad a 3200 24/7-re.
ennél több nem kell egyelőre nekem, amit játszok, csinálok a gépen ahoz bőven megfelel, ha meg úgy adódik akkor felhúzom.
Tesztek lesznek még, de még csak most hétvégén állt össze a rendszer így nem nagyon volt időm tesztelni.
Most hogy így hűvösebbek vannak, és jó idő is, csinálni akarok egy kinti tesztet is hogy meglássam mennyiben befolyásoló tényező a minnél alacsonyabb hőmérséklet.
Erre azért vagyok kiváncsi mert pl arra számítottam hogy ugye légnél kellett 1.178V 3200-hőz, és víznél beéri kevesebbel is. A számításom nem jött be, ha egy értékkel is kissebbet adok akkor hibázik.
Annyit viszont illő megjegyeznem hogy nagyon jól viselkedő proci, a legjobb ami eddig nálam járt. Ha kevés a fesz nem fagy nem indul újra, csak hibázik.
1.25V-al is feláll a win minden gond nélkül, de ha rányomom a primeot akkor sincs semmi gond, szimplán hibázik csak, és semmi marhaság. Az ezelötti procijaim még a prime stabil érték közelében is hajlamosak voltak újraindulásra és BSOD-re. -
mint mondtam megnyugodtam, hogy nem a proci szar, és annyira nem érdekel hogy 1.28 kell a 3600-hoz, vagy 1.32V
Ettől nem lesz nagyobb pöcsöm
Hát költséges volt szó mi szó, és voltak nem tervezett dolgok mind jó, mind rossz értelemben.
A következők vannak benne:
Nexxxos extreme tripla radi, enzotech sapphire, EK nb+sb blokk, Heatkiller fetblokkok, laing d5, noise isolator tartály, illetve AC ventik gondoskodnak arról, hogy hűvös maradjon
Persze volt még pár apróság amit nem írtam, pl paszta, szenzor stb, de cakk-pakk utánnajárással meg mindennel olyan 95-100K magasságában volt.Hogy megérte e? Szerintem meg.
Csendesebb lett, hűvösebb lett.
Eddig Hyper tx-el volt hűtve akkor a hőfokok úgy alakultak:
3200MHz 1.178V levett oldallappal, ventik fullon,
idle 49-47-45-45. load 60-59-55-56most a vízzel zárt háznál, 1db házventivel, pumpa 1-es állásban, a fenti értékeken,
idle 36-32-31-34, load 48-43-45-45.
Idle a ventik 620-at, terhelve 880-at forognak a radin.[ szerkesztette Shkiz0 ]
-
válasz
Shkiz0 #19475 üzenetére
Nos nem hagyott nyugodni ez az egész, aztán visszaolvasgattam a topicban és belefutottam nemsokkal feljebb egy hsz.-ba ahol "HaRdCoRe" kolléga írta hogy neki se igazán úgy megy ahogy kellene.
HaRdCoRe-nak se ment annyit mint a dq6-ban, neki is elmaradt sokkal pedig az övé is tud ha akar
Annyit kell tudni, hogy neki is L734A934-es procija van, ugyanazzal a VID-el mint nekem.
Valószínűleg nem a proci hibája, hanem valamiért az Asus lapokban nem megy ennyit.
De ennyiért nem fogok új lapot venni, Nehalemig elvagyok ezzel, aztán csere az egész cfg -
Nos primeolgattam kicsit, de nem vagyok épp túl boldog.
Így elsőre nem igazán viszi a proci azt az értéket. amit előző tulajánál. (prmcsk 3600@1.28V)
Követlező megadható érték az 1.3V, de itt 1x lement 1 órát hiba nélkül, másodszorra nem.
1.31V-al úgy néz ki stabil, bár anomáliát vélek felfedezni
OCCT pl 1.3v-al is simán lemegy, ellenben prime ua. ezen a feszen hibát dob.
Ami még érdekesebb, hogy prime alatt mindig a 2. mag szál el.
10ből 10x, de ha 100x futtatnám akkor 100x a 2. mag.
De pl sourceoztam, grideztem pár órát és ott még 1.28v-al se fagyott le, indult újra vagy valami.
Kezdem azt hinni hogy valami beállítás gond lesz v valami, de egyelőre most nincs erőm tovább baszakodni vele.
Löttem pár képet is bár nem lettek valami fényesek majd nappal csinálok normálisakat. -
No megvan a vízhűtés, szóval valamelyik nap ha időm engedi akkor prájmolok egy cseppet és megnézzük hogy mi is rejlik a proccimban
-
válasz
TazLeacher #18712 üzenetére
Az tényleg sok, nekem a hyper tx-el annyi.
-
Figyelj már ide "barátom"!
Attól hogy apád fosott neked otthonra szélessávot még nem azt jelenti, hogy bárkit kedvedre oltogathatsz. Attól, hogy neki nem jön össze valami nem feltétlenül azt jelenti, hogy láma is, és lehet veled nem fordúlt még elő, hogy anomáliába futottál, de attól még mással megeshet.
Másik dolog, hogy ez egy közösségi oldal, és azért van ez a topic is többek között, hogy az emberek tapasztalatot cseréljenek, és segítsenek egymásnak. Valószínűleg azért jött ide, hogy segítséget kérjen, és nem azért, hogy olyan választ kapjon, ami kúrvára nem tartozik a feltett kérdéséhez.
Ha nem tudsz érdemben hozzászolni, akkor ne fossad a szót!
A tuningtudásodról meg annyit, hogy szerintem annyi sincs, mint egy tüdőembóliás galambnak, ezért megkérnélek, hogy addig ne fitogtasd, amíg nem tanulsz meg rendesen hazudni!Legközelebb meg ami nem idetartozik, tedd offba, (tudod az a kis téglalap alul, az első sorban, amibe ez van írva: OFF)
köszipuszi
-
Igen/Nem
A blokkon kívűl minden megvan. De ha minden igaz a héten már megjön a blokk, és akkor megyek Nyugdíjashoz a lomért. Tudom korábban egy hetet írtam, de akkor még más volt a szitu mert időközben nem D-Tek lesz a cpu-un, hanem Enzotech. Utánna majd lesznek eredmények de majd ugyis linkelem ide. -
Ez lenne az a híres "4400"-es proci ami gyakorlatban mégse ment 4400-et 24/7?
Mostanság már annyira nem jó
Amikor én vettem prmcsk prociját ami 1.28-al megy 3600-ot, az akko jónak számított nagyon, és meg is volt az ára rendesen, de most már egyre több olyan quad van ami jól megy.
Régen a tapasztalaok szerint ami 1,4v alatt vitte a 3600-ot az már jó volt, most ez a szint az 1.3-1.35v-ra módosult. -
-
-
válasz
Beowulf_78 #17950 üzenetére
Nem biztos hogy észreveszed azt a 160 minusz, sőt!
Ha alacsonyabb szórzóval használod, akkor ugye a ramok is magasabb frekin mennek és ezáltal kompenzálható az a 160 MHz, és talán van olyan progi ami még gyorsul is. -
válasz
hunnylander #17938 üzenetére
Nem Qx, de mivel ES így szabadon állítható a szorzója, ezáltal egy teljesértékű QX-et kaptál, mivel csak a QX és az ES darabok szorzó lock mentesek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest