- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
proci985 #25757 üzenetére
Én is egy Q6600-al netezek még mindig. Szerencsére nem játszok és a régi játékok is elfutnak rajta.
Egy mai 5x gyorsabb lenne,prociban de a hétköznapokban fogalmam sincs mennyire lehetne egyáltalán érezni a sebesség különbséget.
Max a Lightroom néha gyorsabban konvertálna,de azt az pár percet kibírom. Az a Q6600 Még ma sem rossz proci és a spectre sebezhetőseg sincs benne -
Nekem Q6600 van még. Le kéne lassan már cserélni,de netezni és kevés Lightroom-hoz még mindig elég
-
Q6600-nál mennyi a tj max?
-
-
válasz
Nforewer #24871 üzenetére
Így mennyivel gyorsabb a rendszer?Hétköznapi használatban?
DS3-am van,ami nem a legjobb quad alá+Superb 460-as táp is kevés,mert nem bír annyi áramot leadni,mint amennyi kellene
De most megint birizgálja a csőrömet,hogy mit tudnék kihozni belőle.Régen csak 3,2 GHZ-ig jutottam. -
válasz
Mr.Csizmás #24038 üzenetére
3,6 GHz nem ér ennyit,hogy ilyen sok feszültséggel küldjed
Nekem se ment 3,5 fölé és már akkor is 1,5V adtam
-
válasz
Cthulhu Dawn #22971 üzenetére
Szerintem a 266 FSB -> 400 FSB miatt kéne egy kis plusz fesz a FSB-nek és az MCH-nak is
Eleinte csak 0,1V adj nézd meg úgy.Ha nem megy megy próbáld meg 0,2V-al,de én már ennyit nem adnék neki 24/7-be(lehet,hogy bírja,de nem vagyok ebben biztos,kérdezz másokat)
1,5V-nál többet ne adja a procinak,mert nem valószínű,hogy jobban fog menni,de többet fogyaszt és hamarabb tönkre megy és jobban fűt. -
válasz
Cthulhu Dawn #22969 üzenetére
FSB-nek adhatsz + feszt,Talán MCH-nak is 0,1V-ot,Ez a legkisebb nálam.Vagy a procinak is több kell,ezt nem tudom kéne a beállításaid.
-
válasz
Cthulhu Dawn #22967 üzenetére
8x400 fsb=3,2 ghz és 4x ram szorzó=1600mhz
-
válasz
Cthulhu Dawn #22965 üzenetére
Nem csak nagyobb FSB-vel lehet nagyobb órajelet elérni a memóriával,hanem a szórzót átállítod(nem a prociét)2x;2,33;3x akkor az fsb megszorozza ennyivel és nagyobb lesz a memória órajele.
Talán FSB : DRAM a neve -
d@minator: Ne lepődj meg,mert mindenki más hőfokot mond.Erre konkrét adat nincs,mert hosszú távon károsodik a proci,amire statisztika nincsen.Nekem a videokarim gyárilag passzív és így megy fel 90 fokra néha.Akkor csak bírnia kell ezt a hőfokot
-
válasz
Tigermaster #22732 üzenetére
Szerintem adhatsz még feszt neki,de előtte indítsd el ezt a programot Prime a blend tesztre kattints és hagyd kb 1-2 órát.HA nem lesz egyik worker sem piros,akkor talán stabil a géped.Ilyenkor lehet csökkenteni a feszt egészen addig,amíg a prime teszt nem lesz piros.Ha piros egy kis plusz fesz és kész.
1-2 óra blend tesz sem jelenti azt,hogy stabil a gép.Ha egész napot menne,akkor talán kijelenthető,de azért érdemes valami komoly játékkal is tesztelni(GTA4)
Volt akinek 5 óra blend teszt után is stabil volt,de a játék elindítása után 5 perc múlva kékhalál -
válasz
Tigermaster #22726 üzenetére
Nézd meg egyáltalán ha alapon hagyod a feszt és tuningolod a procit akkor nem fagy ki vagy nem kapsz-e kékhalált?Ha nem akkor nem kell feszt emelni,ha igen akkor 1,4V-al próbáld meg előbb.Egészen 1,45V-ig mehet a procinak.
De ha nem értesz annyira olvas utána előbb és ha akkor sem megy akkor kérdez.Ha nem vagy biztos,akkor nem éri meg tuningolni,pláne ha ki sem tudnád használni a hétköznapokban.dani3l: Nekem nem tudom mennyi az elméleti max,de ment simán 2,2V-on.Csak meleg volt egy kicsit a ram
-
válasz
dani3l #22722 üzenetére
2,2V megy a ramnak,de van rajta valami hűtőbordaféleség
950 mhz 4,4,4,12 vagy 1072 5,5,5,18Nálam a stabil a
7x szorzó(3 ghz)
sb 429 mhz
pci-e 100 mhz
extreme ram/2,5x/5/5/5/18 +0,4 V ramnak/
fsb/mch +0,1VTigermaster: Mázlid van,hogy pont leírtam másnak a beállításomat és pont 3 ghz
-
-
-
Lehetséges,hogy nincs a bios-ban Load line?Mert nem találom sehol
-
válasz
Bangyee #22093 üzenetére
De nem 24/7-be
A hűtést meg úgy képzeld el,hogy a billentyűzetet sózzák nehogy a print screen gombról lecsússzon az újja az usernek(persze ami már lefagyott úgy mint a windows
Komolyra fordítva a hűtés a teraszon történik és 0°C alatt,persze hogy könnyű 50°C alatt maradni -
válasz
manutdzoli #21991 üzenetére
Nem tudom pontosan mit jelent,de az biztos,hogy nem jót.A plussz fesz nem segített,emiatt vegyél visszább mindenből,hátha túl sok.
Esetleg próbáld meg kisebb fesszel,de csak 3 ghz-en.Nézd meg mennyin stabil stb és majd viszonyítsd fel 3,2 ghz-re.
Alul melyik a proci hőmérséklete(68-70 fok)?60 fok fölé hosszú távon ne enged.Bagira01: Nem rossz
-
válasz
manutdzoli #21987 üzenetére
MCH-nak is mehet talán kicsi,mert ez nem nagy tuning még,de hozzáteszem nekem nem kellett(nálam a legkisebb mérték,azt hiszem a +0,1v)
Nézd meg még plussz fesszel is a procit,persze ha nem melegszik 60°C fölé.3,2 helyett én 3-on járatom,mert az előbbihez jóval több fesz kell.Lehetséges,hogy nálad is a 3,2 egy határ már.Ráadásul a procid Vid-je ha igaz amit a bios ír 1,3V. -
-
válasz
manutdzoli #21979 üzenetére
Én nem adnék + feszt a procin kívül.A procinak 1,425 kell 3,2-nél ez az enyém.Esetleg az fsb egy kicsit.
A pcie 100mhz hagyd,101 nem hiszem nagy gond,de mindig ezt mondták.
A ramnak szerintem sokat adtál.2,2V a max általában amit még bírnak.Ráadásul szerintem nem is húztad a ramot és rengeteg feszt adsz neki
1,8V az alap(legtöbb ram)2V mehet ha nem tuningolsz,ha az is van akkor 2,2V -
Köszi,már olvastam 2x.Egyszer már linkelted akkor is olvastam,utána még 1x,mert van amit nem értettem.meg most is,azért.
Csak arra lettem volna kíváncsi,hogy nem lett volna egyszerűbb a proci vid-jét mondjuk lentebb emelni?Ami szerintem ua. mint a vdrop.
Vagy ez a vdrop dinamikus?Akkor már látom az értelmét. -
These parts have PROCHOT enabled.
These parts have THERMTRIP enabled.
These parts have PECI enabled.Ezek mit jelentenek?B3-nál csak az utolsó van,G0-nál mindegyik.
-
-
Biosból mennyit adtok a q6600-nak?Mert én 1,49-et adtam és most 1,424 idle.De instabil.Adjak többet?
Csak tx2-öm van,de csak teszt erejéig.Még nem melegszik. -
Nálam stabilan megy 430-at +0,1-el,de majd megnézem,hogy mennyi a vége.
2 magosok mentek 500 felett is,de a quadot még nem láttam.Így rákerestemSoak
over@locker886 XtwinZ OC Team C2D 602 FSBEzekhez áááá
Johnny Bravo
Gorod Mit kapott szegény -
válasz
South Velen #21522 üzenetére
Pubszon,americanidiot: Köszi tényleg az volt a gond
Nem ment 1V-al a proci
Életemben először kellett cmos resetet nyomnom,persze csillagcsavarhúzóval.1,1V-al ment,de csak 1,8 ghz-en.
Most 430*7=3 ghz-en megyMaradok ebben az irányban.
Kange: 400W és minimum FSP kell.Megvan ez a szint?
-
Levettem a feszt 1,175-re,de a quad csak 1,866 ghz-en megy.Idle 1,6 ghz.Miért van ez?
-
-
válasz
South Velen #21411 üzenetére
teljesítmény?
-
Miért jó az alacsony fesz?
-
Ha van rá keret,akkor mindenképp 212-öt vegyél a TX2 helyett.Nekem az utóbbi van és kcsit hangos(ez a leghangosabb zaj forrás)és még szabályozni sem lehet,néhány esetben.Nekem arra elég a TX2,hogy 3,2 ghz-en 60 fok fölé ne engedje,de többet nem tudok kihozni a procimból és a hűtő sem bírná.
Bios frissítést próbáltál?Hátha az segít,vagy egy reset.
-
Játékra fog kelleni,ezért húzom most.Ha minden rendben akkor megkapom a hdd-t a szervizből(kicsit lassú volt 90- helyett 70mb/s-el másolt)és akkor ma felrakom a GT4-et.Amihez szerintem gyenge lesz a gépem,mert nem erre vettem,de jó lenne ha minél jobban futna rajta a game.Ehhez próbálom kihozni a maxot a gépből.
Már csak a videokártya tuning van még,de a passzív hűtés miatt lehet,hogy le is mondok róla
Azt mondod,hogy nem éri meg nagyobb fsb-vel járatni?Kíváncsi leszek,hogy fut majd az én gépemen a játék,lehet hogy pár fps-en múlik majd.A winrar: alapon 1100-;tuning 1600 kb/s
Everest memória:alap 6000-; tuning 8200 mb/s
Az arányok kb ilyenek.Igaz nem töltődik gyorsabban a gép,meg semmi nem vehető észre,de játékban talán ez kijön(nem játszom egyáltalán,ezért csak sejtem) -
Ma megint megpróbáltam tuningolni a procit.De nem akar menni
Végre elndult extra fesszel(még nem adtam neki ennyit)3,6Ghz-en,de instabil mindenzt 1,46V biosból,ami jó ha 1,4 lesz win alatt.
Egészen 3,1 Ghz-ig Ott már úgy ahogy stabil.30 perc után hibázott egyet a blend-nél.Szerintem az nem nagy hiba.Viszont lusta vagyok minden egyesbeállításon órákat blendelni erre van valami jobb mód?
Én így próbáltam(3 ghz,Ram 1100 max 54C° Tx2-vel)
7* szorzó
429 mhz fsb
Ram Extreme
2.5
5
5
5
18
Ramnak +0,4
FSB&MCH +01
Proci 1,375V
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest