- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Boss
őstag
válasz
n_gy_k #22904 üzenetére
próbálj belőni saját kezűleg időzítéseket a biosban szerintem. ramtó függ, szerintem 8-8-8-24-2T-re lődd be elsőre, ha megy lehet próbálni 7-7-7-20-at, nemtom milyen a ramod pontosan. esetleg ha nem jó egyik sem, 9-9-9-24-2T. próbálj feszt emelni-> NB, FSB Term., persze csak értelmes határokon belül.
-
^Boss
őstag
esetleg erdekel valakit wizard kollega volt procija? (1,26V ~ 3600)
-
^Boss
őstag
valami beallitas? kb lehetetlen amit irsz.. 700mb/5mp az meg mindig oriasi sebesseg, nincs az a vinyo, ami azt konstans tudna
szerk: ok, varom, mert neha engem is zavar, hogy tul lassu egy-egy kitomorites, szoval erdekelne 1-2 trukk, ha van
viszont ez kevesnek tunik, amiket irsz, tul kevesnek
-
^Boss
őstag
volt kis idom most tuningolni
valid
super pi 1Mléggel..
-
^Boss
őstag
nekem 3,6-on 160W korul eszik az everest szerint..
-
-
^Boss
őstag
válasz
Beowulf_78 #18766 üzenetére
bocs, hogy megint kulon irom, de sietek, es a nevekkel bajban lennek:
nalam 1844 - 461fsb 1:2 ugye, proci 4150mhz -> 2935-ot tud, szoval az fsb es a proci orajel emelese nagyon megdobja. 24/7-en 2600-ot tud, 450fsb (tehat alacsonyabb fsb, mint nalad), 1800-on.. szoval az 1600 mar azonos fsb-n le kene verje az 1130-on futo memoidat, max alacsony fsb-n tudom elkepzelni, hogy az 1700-asok nem utik meg a ddr2-es szintet! -
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher #18761 üzenetére
alvin árul egy elég jó fpo-s E8500-öt, amit bizonyos okokból nem tudtam megvenni, de ajánlani tudom mindenképp
-
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher #18753 üzenetére
mi lesz helyette?
tudom ajanlani a lapomat ujonnan, viszonylag elerheto arkategoriaban
(nem pont az enyemet, hanem a modellt, ugyanis en semmi penzert nem adnam el..
)
-
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher #18750 üzenetére
FSB bus-on kommunikalnak az eszkozok (proci a memoval, stb.), emiatt lassu (lassabb, mint az integralt memovezerlo amd-eknel), ezt erti. mindegy, hogy nForce, attol meg FSB-s, mivel intel lap. cserelj lapot..
-
^Boss
őstag
P5E3 Premiumnal jobb lapot nem talalhatsz ennyiert
-
^Boss
őstag
válasz
zsolt1129 #18438 üzenetére
nem tudom irtak -e mar, de megprobalnam ezeket:
1. adj neki 1.45-1.5V feszt, alap orajelen, es primeolj. (tap-teszt) ha egybol ujraindul, lehet a tap nem birja, hisz magasabb orajelen meg tobbet fogyaszt, es melegebb is, ugyanolyan feszen.
2. nezd meg az fsb-korlatot (legalabbis ebben a lapban). 6x-os szorzoval probalj bootolni 400-on, prime, aztan lefele, ha nem sikerul. ha nem megy, akkor a lap nem alkalmas a procid megfelelo huzasara.downgrade: asszem ALT+F2 indulasnal es egy pendrive ( a bios fajllal), ott siman engedi.
-
^Boss
őstag
válasz
Shkiz0 #18414 üzenetére
abszolut egyetertek. a fel topic segitett ?4,2GHz?-ig, amikor elotte "4,4-en stabil.." kijelenteseket tettel. attol mert x ezer forintbol raktal ra vizet, megvetted az egyik legjobb lapot, valogatott procit, nem leszel egy nagy tuning-guru, mint ahogy a topicot 90%-ban latogatok sem azok, hisz, ha azok lennenek, nem lenne topic, vagy lenne max par hsz az eredmenyekrol. amugy no offense, de ez mar kikivankozott belolem is..
-
^Boss
őstag
iszonyatosan lap fuggo ez a procifesz. maximusban, dq6ban a procim (wizard procija, ami elvileg a legdurvabb eddig) iugye siman ment 1,256-1,264V-on 3,6-ot jo hutessel, a p5e3 premiumban ehhez 1,32-33V kell, valoszinu a valos fesz a ketto kozott van vhol, es a lapok fole/ala adnak..
-
^Boss
őstag
milyen alapfesz? 1000 ev ota nincs alapfesz, VID van, ami procinkent eltero, ergo ilyet beirni, hogy alapfeszen.. (az auto nagyon nem alapfesz az esetek tobbsegeben)
ergo ird le, mennyi pontosan szerinted az alapfesz, mert igy senki nem fog tudni segiteni -
^Boss
őstag
nekem pl ez a +0.1 iszonyat.. egy tapasztalatlanabb user nem biztos hogy pl tudja, hogy a ramon feltuntetett feszhez kepest +0.1, vagy az alapfeszhez kepest. mig a pontos erteknel nincs vita.. de valoban kinek ez, kinek az.. nekem az asus AMI bios-a, ill. a DFI bios nagyon bejott elsore, hiaba volt utobbi award, megis valahogy konkretabb.
-
^Boss
őstag
válasz
Gorneck #18095 üzenetére
nem tudom az uj lapok milyenek, egy p35-ds3-mat lattam, es hat joval nagyobb szenvedes volt vele, mint egy fapados p5k-val, vagy a nem fapados blitzel, ami nalam abban az idoben megtalalhato volt.. erthetetlen opciok, nehezkesebb volt az egesz.. miert kell mindent egybeomleszteni? persze aki azt szokta meg, annak nyilvan forditva van.. mindenesetre akarmilyen elvakult gigas vagy (ha az vagy), a p5k premiumnal jobb p35-os lapot ennyi penzert nem nagyon tudsz te sem mondani, foleg hogy az egesz jo p35-dq6-os kiveszett a piacrol
-
^Boss
őstag
válasz
Quan-Chi #18048 üzenetére
vmi nem oke, orthos 2 magot terhel csak, ha ott is ilyen hamar hibazik, az para. everest, cpu-z, coretemp, es prime95 25.6, olyanrol lojj egy kepet
mod: ne blendet futtass procihoz, az a memet nyuzza, smallfft kell procihoz. ettol fuggetlenul a memokezelessel gondok vannak az mar 100
-
^Boss
őstag
q6600hoz melyik a jobb progi? realtemp v coretemp? mert 6-7 fok elteres van nalam a 2 kozott
-
^Boss
őstag
ugy gondolom nem off, ha beirom, hogy aki esetleg ugy gondolja, kell neki a q6600-csoda (3,6ghz @ 1,26V), es hajlando erte egy tisztes osszeget aldozni, az irjon ide [link] mert elofordulhat, hogy eladom.
-
^Boss
őstag
válasz
WiZARD #17310 üzenetére
1 bolond meg is volt!
de amugy a hofok problemak vezereltek, mert en kodolok nagyreszt, es amikor egy kodolasnal mar 80 fok volt a proci, gondoltam ez ellen tenni kell valamit, es meg mindig ez volt a legolcsobb alternativa.. szoval sziguroaun a teljesitmenyt nezve sosem adtam volna ennyit erte
-
-
^Boss
őstag
válasz
Madtomi #17268 üzenetére
ez a progi nem gyorsul tobb mag hatasara, igy egy 2 magossal ugyanezt el tudod erni - konnyebben, hiszen jobban huzhatoak az uj Wolfok.. -, de Kentsfield-del nem egy rossz eredmeny, leggel (ugyebar a 4 mag jobban is fut), mar ha fenyezhetem magamat es a gepemet ilyen szinten
-
^Boss
őstag
kicsit sok az off, pezsditsuk fel a topicot!
valid: 4245.46 MHz (471.72 * 9)
pi: 1M 12.078
rar: 2935KB/sec @ 4150 - 1844@7-6-5-18-1T
termeszetesen leggel..
-
^Boss
őstag
válasz
C.Brigante #17122 üzenetére
szerintem ezzel nincs gond, velemenykulonbsegek mindig lesznek, anyazast en nem lattam.
mellesleg ebbe a topicba bele semmi nem megy, max ebbeN a topicbaN mehet valami.. -
^Boss
őstag
idezojelbe volt teve, nem veletlenul. en sem offense-nek szantam, csak igazabol en nyomtam egy eredmenyt, a keresedre, mig Te nem raktal fel semmi kezzel foghatot (3,6-rol). azt is megirtam, hogy nem az en procim a viszonyitasi alap, mert vannak sokkal rosszabb 6600ok is, de aztlagban joval tobb jon ki egy q6600bol, mint egy q9300bol a szorzo miatt. egyikre sem jott reakcio, ezert gondoltam, hogy vege a vitanak, erreirsz egybol egy mod-os dolgot, amikor talan en vagyok az, aki eleteben ha 5x kuldott dupla hsz-t, akkor is soknak mondom mar
mod: nezd meg, 1414 nap, osszesen nincs 1800 hszem se, nem en vagyok az, aki teleszemeteli a forumot, az tuti
(foleg hogy ebbol 1000 aprohirdeteses hsz..)
-
^Boss
őstag
york 9450, de inkabb 9550-nel jo.. esetleg ha olcson jutsz qx9650-hez, olyanhoz, amilyen pl Keldornak van.. na az mar valami, arra azt mondom, hogy jo vetel.. de a 9300-mat nem tartom annak abszolut...
-
^Boss
őstag
Zajec: mar linkeltem amugy, nyaron 1,28V, telen 1,26V (azt meg WiZarD-nal futotta a proci anno, nem nalam.)
[link]varom a 3.6-os q9300 eredmenyt.. egyebkent nem ertem miket irsz
1V drop? vagyis 1,3V helyett 0,3V-ot kap a proci terheles alatt? jo lehet.
a masik: 20 fokkal alacsonyabb PWM? kizart. ez is 100% -
^Boss
őstag
nem errol van szo. +15k-ert mit kapsz? jo esetben megy 3,3-mat, 3,4-et, mig a q6600ok igen nagy szazaleka megy 3,6-ot. az hogy nekem msot 1,26V, elotte meg 1,32V, az mar szerencse dolga, de aki 1,5V korul nem tudja 3,6-ot beloni, ott szvsz user error van, nagyrewszt.. nyilvan vannak kulonleges esetek, de ugyanugy lehet egy york is (alacsonyabb fsb-wallal)
szoval nem azt vitatom, hogy ritka az ilyen jo proci, mint a topicban nehanyunknak, hanem, hogy a q9300 barmi miatt is jobban megerne.. par fokkal huvosebb, talan kicsit kevesebbet terheli a lapot, de oszinten, ez kit erdekel? 3 ev gari van a lapokra, ha tonkremegy majd kapsz ujat, viszont q6600-al 90% a 3,6ghz velemenyem szerint, mig a q9300-oknal a 3,4 is mar jo eredmeny..
~ mellesleg eddig nem sok olyat hallottam hogy kentsfieldek alatt beszartak volna sorozatzosan a lapok, pedig sokan adnak joval nagyobb feszt is, mint mondjuk en, leggel..
-
^Boss
őstag
te allitottad, hogy nincsenek, akkor tajekozatlan vagy, nem fogok idot fecserelni ilyenekre, aki keres, az talal. 480 fsb-t 9/9 proci tudott nalam, es nem mindegyik volt ilyen jo, mint az utolso 2.
es szted a kentsfieldeknel lockolva van a 9x-es szorzo? nyilvan enis 450x8-on hasznalom a procit
ezert a q9450 alatti egyetlen proci megvetelet ertelmetlennek latom a q6600-al szemben, foleg, hogy a yorkie dragabb egy 15 ropival, kevesbe huzhato, cserebe talan huvosebb picit.
-
-
^Boss
őstag
válasz
pisti88+ #16931 üzenetére
a tobbseg prime-al meri ki a stabil erteket, azert vannak 1,4x V-on.. mellesleg procifuggo, elozo, es mostani q6600-om is jobban megy, mint a QX-ed, raadasul prime-ra, nem everest meg felhasznaloi tesztre.. ha osszehasonlitgatunk, akkor ugyanolyan korulmenyekre hivatkozzunk pls..
-
^Boss
őstag
nalam 20 fokos szobaban (tegnap ejjel) ezt tudta, gondolom 35 fokban esetleg kellhet neki meg 0,1V, aztan telen meg enis belovom 1,26-27-re
a magok szepen bealltak 66-ra
szerintem jo az ihs-e, polir valoszinu nem sokat javitana, inkabb a maximus futi tul, egy 10 fokkal lejjebb amit westlake irt (marmint, hogy annyival melegebb a maximusban a procija) teljesen elviselheto lenne, kiprobaom majd egy p5q3 deluxe-ban kedden ha minden jol megy
-
^Boss
őstag
válasz
WiZARD #16895 üzenetére
66 fokos volt ejjel, most mar 75 korulre is felmegy 1.28V-on
asszem a maximus mizeria, hogy legalabb 10 fokkal melegebb minden proci benne, mostmar valoban igaz, mert ilyen meleg azelott sosem volt egy procim sem, pedig volt nalam vagy 7-8 quad.. vizzel mit megy a volt procim?
-
^Boss
őstag
a jobb asus lapok nem droppolnak semennyit, dfi szinten
-
^Boss
őstag
yorkfield topic a tied
amugy 3ghz sima ugy
-
^Boss
őstag
trans. booster epp h ne legyen enabled-en. relax/disabled/akarmi, ami a gyengebbikre utal, ertelemszeruen. minden lapnal szinte mas elnezevest kapnak a ki/be kapcsolok ennel a ficsornel, de a lenyeg, hogy kapcsold ki, a szamot meg minel nagyobbra (maxra)
-
^Boss
őstag
sztem procifuggo foleg, hogy melyik mikor hibazik mar (restart), az enyem 80 folott sosincs, mert ujraindul
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Renault, Dacia topik
- Apple MacBook
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Háztartási gépek
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AMD Ryzen R5 2400G
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest