Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kezünkben a mélynyomóval szerelt Redmi K90 Pro Max
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ugyanez van nekem is, csak nem kikapcsolás esetén, hanem amikor sleepbe megy a gép.
Amire eddig jutottam, viszonylag hibamentes: ha töltőről megy - alvó mód, ha akkuról - hibernálás.
Így az esetek többségében, ha a kijelzőt lehajtom elmegy aludni gond nélkül. De ha Fn+f4-et nyomok, viszonylag gyakran előjön a fekete képernyő... -
doser0717
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nem a 10 évvel ezelőtti viszonyokhoz hanem a ma kapható egyéb gépekhez képest.
Egyébként picit immunis vagyok erre a 'régenmindenjobbvót' elvre. Nem szeget akarok beverni vele.
10 éve az akkor új autókra azt mondták azok akik akkor 20 évessel jártak, hogy "ezek széthullanak hamar majd nézzük meg 10 év múlva", aztán eltelt 10 év és az 'új' autók is elmentek már 3-500ekm-t.
3 éve mikor a 7480-at vettem is azt mondta mindenki, hogy ez már nem olyan - aztán 0 hiba és nulla kopással üzemel 3 éve lassan.Neked mi a javaslatod?
-
törölt tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Régebben olvastam, hogy utángyártott akku helyett a gyári felújítását javasoltad.
Erről tudnál írni pár sort, hogy milyen irányba induljak?Vettem egy Lenovo Thinkpad Edge E520-at az új alkalmazottnak home office gépnek, de olyan mocskos és büdös géppel még nem találkoztam, így több hétnyi szellőztetés és egyéb praktikák után inkább vettem neki egy ideapad-ot fél ár körül. Elvileg fix helyen van a gép, szóval nem lesz dobálva, hurcolva, stb. Persze nem egy tp szintű "kívánja a pofont" kategória.
De még mindig adott a tp edge e520, és ózonos szagtalanítás után megcsináltatnám a gyári akkuját, mert amúgy nagyon egyben van a gép, a klavi kiosztása tökéletes, a zsanérról örömódákat tudnék zengeni a konzumer piacra szánt ganék után. Egyedül az újrapasztázás miatti atomjaira bontással van bajom, azt még nem vállaltam be, csak klaviig szedtem szét, hogy a hűtést kitakarítsam sűrített levegővel.
-
Pöttön
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
HP-k tényleg példa értékűek összeszerelési minőség, felhasznált anyagok minősége terén. Főleg az Elitebook-ok!
DE!
Hogy minden is! fehérlistás, és csak a feláras gyári hp alkatrészeket eszi meg minden mást nem, az elég gyász...
Persze ez alapvetően a thinkpad szériára is igaz, meg az üzleti gépek 99,9 %-ára.
Persze custom biossal ez kikerülhető, de ez nem minden esetben játszik. -
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
nekem sem fogta a fejem nagyon sokáig. Importőrrel resellerrel ment a tárgyalás sokat hogy de basszus a köszönjük a bejelentést alkatrészt megrendeltük ezen mi az NBD?
de nem. 24 órán belül megkezdi a hiba elhárítást.
nem 24 órán belül visszaadja a működő gépet.
csak tényleg nem kicsi csalódás volt.
4th genig delles cégnél voltam ott tényleg ez volt. ha fedlap ha keret ha alaplap. másnap ott volt.
majd jött a lenovós/hps cég és ott szembesültem ezzel.
de állítólag már a dell sem csinálja ezt.
-
doser0717
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Tehát ha nem okoz gondot személyesen bevinnem a gépet a közeli szervizbe akkor különösen nagy előnye nincs az Onsite-nak, tehát vételnél ne ez legyen a legfőbb szempont? (nem üzleti célú hanem otthoni felhasználás)
Ha van HP tapasztalatod, akkor esetleg azt meg tudod mondani (ha megengedi ennek a topiknak a felülete), hogy az Elitebook 845 G7 minőségben/support területén hogy viszonyul egy T14-es TP-hez a ugyanaz a konfig 99%-ban?
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
lenovo NBD gari sem azt jelenti hogy egy alaplapcserés géphez másnap jön az emberrel a csere lappal sajnos.
Főleg nem a mostani ellátási lánc szituban.
NBD azt jelenti 24 órán belül megkezdik a hiba javítását. értsd megrendeli az alkatrészt. majd 3 hét mulva jön és szerel.DELL annó tényleg ezt jelentette még, hogy reggeli bejelentésre délután ott volt BÁRMIVEL a szerelő.
Lenovónál ez nincs.
-
Pöttön
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Hát minden nézőpont kérdése.

Szerintem meg nincs sz@r felbontás, csak rossz képátló-felbontás párosítás.
14"-on a 720p 104,9ppi, ami full jó pixel sűrűség, tehát ehhez a képátlóhoz teljesen jó felbontás.
Ez kb olyan mint a FullHD 22"-on.
Viszont 14"-on a full hd 157 ppi, ami szerintem brutál sok, és felesleges.
És minden megjelenítő a natív felbontásán adja a legjobb képminőséget, ezért kvázi teljesítmény pazarló is. Persze nem kötelező a full hd panelen full hd felbontáson futtatni az adott alkalmazást, de hát ha minden más felbontáson okádékul fog kinézni, akkor ugyan ott vagyok ahol a part szakad.De javíts ki, ha tévedek.

A weblapoknál meg ami netán nem férne el így, azt nem scroll-oznám, hanem ctrl+ egér görgő.
(De ilyenbe én még nem futottam bele) -
bzolika10
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Kipróbáltam az m.2 sata ssd-vel, de így se megy. Az a legzavaróbb az egészben, hogy ha ezt tudom, akkor nem m.2-t veszek, hanem veszek egy terás 2.5 sata ssd-t. így meg most itt ragadt nyakamon egy zsír új ssd, ami elvileg jó bele, gyakorlatilag meg nem is látja a gép.
#112966 Gondwana
A te helyzetetben viszont hamar kiderült, hogy rossz a csati. Nálam megy sima sata ssd-vel, csak valamiért az m.2-t nem hajlandó megenni egyik adapterrel se. Tényleg az utolsó rendes T4*0 széria a T430 volt. Abban még mindenféle adapteres szopás nélkül be lehetett rakni egy csomó kártyát. Nem tudom, hogy ki volt az aki kitalálta, hogy nem fér el az alaplapon egy rendes méretű (2280) m.2 foglalat, de az biztos, hogy ma jó sokat csuklott az anyja. Érdekes módon a HP-nál meg tudták oldani, hogy ne kelljen ilyen csatlakozókal bajlódni egy ssd csere során. Bár mondjuk ot is az a felállás van, hogy vagy m.2 vagy 2.5 sata. -
Fifi
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
"Megfogom, leírom egy táblázatba melyikkel mi a gond és akkor ott az objektív lista, ami alapján azt mondhatom, hogy igenis mindegyik ganédomb max az egyik kevésbé"
Hú de szívesen megnéznék egy ilyen listát, amit Te karcoltál. Legyen az ThinkPad, vagy akár Dell, HP stb.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Persze, tudom, hogy nem az, csak a Redditen leltem rá, van, aki jó véleménnyel van róla. Gondoltam, hátha megfordult már valakinél itt is.

Rákeresni nem igazán tudtam itt, mert minden hsz-t listáz a PH, amiben szerepel a 2-es szám és a power szó, mindegy, hogy egymás mellett vannak-e vagy sem.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Faterom lennél? Hm, ha 5 éves korodban Te már házas voltál, akkor lehet
Lehet saccolgatni, hogy ki hány éves, szerintem te egy végletekben gondolkodó, sértődékeny 40-50 éves, besavanyodott férfi lehetsz, aki szerint minden szar, és a 20 évvel ezelőtti laptop a jó, minden más a kukának készült. Én normális, gyakorlatias kérdést tettem fel, amire több korrekt választ kaptam privát üzenetben és itt a fórumban is, amit ezúton is köszönök a többieknek
Ha boldoggá tesz, mondom, menj árulkodni, fenyegetőzz "moderációval", legyél te a kis fórum nagy ura, akit megsértettek és elvették a nyalókáját! Én viszont lezárom a témát, mert szerintem ez már zavaró a többieknek. Szép napot!
-
kalapacsolok
senior tag
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Butaságokat beszélsz továbbra is, sarkítva a dolgokat. Amióta x1 carbonom van, az elmúlt 2 évben 3x volt alaplap cserém gariban. Ez nonszensz, ha gariidő után van, gyakorlatilag meg sem éri javíttatni. Ezért akarok olyan laptopot, aminél nem alaplap csere az egyetlen megoldás, ha bármi van. X1 carbon ilyen szempontból katasztrófa, ha a billentyűzettel van probléma, az is annyira egybe van építve mindennel, hogy nem lehet billentyűzetet cserélni, mert 200 ezerbe kerül a cseréje (tapasztalat). Ezért az alap kérdés az volt, hogy a T-s széria jobban szerelhető-e. De majd más válaszol, aki nem ír ilyen nyilvánvalóan túlzó baromságot, hogy "minden gép a kukának készül" és minden szar.
-
HosNyul
csendes tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Expresscard -> USB 3.0
Köszönöm szépen Tikakukac. Bevallom korábban nem hallottam ilyen eszközről. Olvasgattam, milyet érdemes venni, de voltak olyan típusok, amire azt írták, hogy éppen kicsit gyorsabb az USB 2.0-nál. Esetleg bárkinek van tapasztalata ilyen átalakítókban, ami tényleg gyorsabb az USB 2.0-s sebességnél? Ilyen vagy hasonló átalakítóról lenne szó szó: https://ipon.hu/shop/termek/startech-2-port-expresscard-superspeed-usb-30-card-adapter/581672 - a linket csak a példa kedvéért tettem be. Köszönöm szépen. -
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nekem pár éve már befigyelt a 2007-es CATIA is, de az alapjai még annak is 1980-ban vannak szerintem
De én egy Surface Pro 3-al nyomtam le egy gépész bsc-t és egy fél msc-t. Szóval nem feltétlen kell nagyon komoly gép, de nálunk azért szakirány függő is volt.
De a sok RAM erősen ajánlott, azt szeretik a programok, (meg a teams és a böngészők). -
Fifi
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Köszönöm és a többieknek is!

Szinte ugyanezt írtam csak sok volt a körítés és elveszett a lényeg:

"így adott, hogy valami könnyű, lány által cipelhető méretű notebook kellene és mindkét helyen dokkoló."Ti látom Dell-re váltottatok. Volt ennek különös oka, hogy nem maradtatok a T4xx szériánál vagy szimplán azt tudtátok jó áron beszerezni?
Dell vonalon akkor az E74X0 modelleket nézegetem.
Szerk:
Nem követtem az árakat és apróra gyorsan fellépve egy T470s vagy E7490 mellett tennétek le a voksotok? -
S_x96x_S
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
> Egy jobb moncsi, ami állítható talpas meg
> mellé dokkolón egy könnyen vihető gép és szevasz.dokkoló ???
én a T480s -emet "dokkoló" nélkül használom monitorral,
A netkábelt és a külső monitort is simán rá tudom dugni a gépre.Dokkoló nélkül is van élet ..
persze vannak USB3-as "mezei" - fapados dokkolók . 20-30e Ft ért
ami akár .. talán ...
de egy gyári Thinkpad-es dokkoló helyett én sokkal inkább
egy eGPU tokot választanék ..De amúgy
Mit adtak nekünk arómaiakdokkolók? -
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
wd 19 et egyet megnéztünk.
d6000ret próbáld ki. displaylinkes amitől mindenki fázik. de ismétlem sokezres mintból tünetmentes.
resellerem is megerősítette hogy van még pár partnere. egyik sem akkora mint mi, de azért nem picik és ők is azt veszik, pont ezért mert fájdalommentes.
én állítom SOKKAL több bajunk volt a 80 90 es széria natív dokkolóival. ott megvolt ez a vagy kép nincs vagy usb vagy ethernet vagy ezek kombinálva. 4-5 bedugás után már kiadta hogy van usb meg kép. ethernet nélkül meg végülis tudok élni.
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Csak, hogy pozitív példa is legyen
Most egy HP Probook 440 G4-et használok a munkahelyen type C dokkolóval. Van rajta két monitor, egér, billentyűzet, headset. Reggel ahogy beértem rádugom, délután meg leveszem. A kettő között semmilyen rendellenes működést nem tapasztalok.
Igaz, hogy foslassú ez a laptop, de szoftveresen ez a legstabilabb amivel eddig dolgom volt munkahelyen. -
szaszyka
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ez a type c töltés funkció, vagy mi miatt? Nekem igazából semmi irodai felhasználásra nem kell, dokkolót sem akarok használni. Egyszerű, akár kanapé mellé lerakós, netezős, youtube-ozós, kicsi-excellezős gép kell, amivel elkaristolok újabb pár évig. Az x220-al sincs nagy gondom, mert nagyon szeretem, de szerencsétlen már a YouTube 720p alatt is szaggat, és melegszik, mint a barom, és hát 10 éves gép, kicsit "elavult már". Ilyen alap, egyszerű "consumer" felhasználás mellett is szívás a type c téma?
Pedig jól hangzik, hogy egy combosabb telefontöltővel tölteném, ha lemerült. -
-
embe
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Az én is így fogtam a fejem ....
2 Lenovo ezt csinálta. Igaz a feleségem T440s gépén nem cserélgettem rendszert, de az L540-es gépen igen. 7, 8.1, 10, 11.... mind alatt az volt az eredmény. Ilyennel még nem találkoztam.
De ahogy írtam a Dellel minden simán ment, és a lényeg az hogy többször is.. -
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Az áttétel semennyire sem bonyolult, az E485 Inteles testvérmodellje, az E480 volt szerelve már háttérvilágításos billentyűzettel is és működik is. Ez a billentyűzet meg - pont a backlit funkciót kivéve - 1:1-ben működik az E485-ben is. A probléma annyi, hogy a Lenovo az ő végtelen bölcsességében úgy gondolta, hogy az AMD-s testvérmodellbe felesleges luxus implementálni a backlit funkció támogatását. A Bios-Mods-on van egy egészen szép kis thread arról, hogyan próbálták meg - sikertelenül - beletákolni az E485 BIOS-ába/UEFI-jébe ezt. Hogy egyéb mekkmesterkedéssel valahogy meg lehet-e oldani, azt nem tudom, de akkor annyi erővel mindegyik másik Thinkpad-be is lehetne, amelyik alapból nem ismeri/támogatja.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
> PCIe SSD.... egyszerűen most eljutottunk oda,
> hogy ezen komponens túl erős a nép 90%-nak.inkább az lehet, hogy teljesen más szoftverfejlesztési paradigmát igényel. Annyira gyorsan fejlődnek a PCIe-SSD-k, hogy nem tudnak lépést tartani a szoftveres oldalon ( operációs rendszer, általános programok )
Amúgy jön még a DirectStorage a windows-ra, de ez csak a játékoknál lehet érdekes - ahol támogatják -> "DirectStorage enabled game"
szóval le van maradva a szoftveres oldal ..
-----
A legtöbb esetben - jelenleg RAM cach-et használ az oprendszer gyorsításra. ha a notiban >=12-16Gb feletti RAM van akkor jó esetben
sok dolgot a RAM cache-ből szed elő - ami sokkal gyorsabb mint bármilyen gyors NVMe-s diszkHa viszont extrém kevés a memória, akkor fontos a gyors diszk ..
pl. ha egy gépben gyári forrasztott 8GB van és nem lehet bővíteni - az extrém kényelmetlen.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
> de elvárásom, hogy egy dokkoló az működjön.
nem lehet, hogy ez pszichológiai gyökerű?
ahogy tapasztaltabb/öregszik az ember,
egyre magasabbra teszi a "lécet" bizonyos területeken ..
legalábbis magamon megfigyeltem ...míg fiatalabb addig az apró stresszeket is jól viseli ..
> Jelenleg ezt 2 éven belüli gépek
az első 2 év - a külsős - fizetős "béta tesztelőknek" van fentartva,
akik még fizetnek is azért, hogy tesztelhessék a legújabb termékeket.Azért 2 év után .. a 3. BIOS frissítéssel,
már egy picit használható a rendszer
persze néha nem,
de ezek a heurisztikák/"ökölszabályok" már csak ennyire pontosakA világ nem tökéletes .. és egyre komplexebb ..
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
> Ne menjünk bele miért is, de ez valódi megoldás.
azért is írtam, hogyha egyesek
- "hardver" szinten -
szinte mindent IS kicseréltek, upgradeltek
a maximum-ig és a végtelenbe ..akkor legyen még mivel játszani :-)
Kihivás:
Telepítsd fel az összes oprendszert működőképesre
( úgy, hogy a nyomtató, a kamera, a touchpad, ... is működjön !)> Natív gép, régi rendszeren.
A gyűjtőknél tényleg más a szempont ...
... retro gép --> retro oprendszer ..
-
_Petya_
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Azelőtt T450-em volt, a régi fajta alsó dock csatlakozóval, baromi kényelmes volt, atom stabil, kb semmilyen szoftveres mágia nem kellett hozzá. Most komolyan, miért nem fért el ezeken az újakon egy ugyanolyan csatlakozó?
Tudom persze, azért hogy vegyek új dokkolókat is... -
sanzi89
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Szar a heatpipe?
Nem tudom, hogy kinél volt korábban ez a gép, de nem is belevaló ventillátor volt benne, a gyári hűtője meg össze-vissza volt hajlogatva, ezzel ki se próbáltam, bortalmasan nézett ki. Ezért is vettem Aliexpress-ről egy új ventit és hűtőt is, szóval elvileg jónak kell lennie a heatpipe-nak.
Bár a venti is furcsa kicsit, 4400-at forog és alig mozgat meg némi levegőt... -
Surfym@n
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
köszi, akkor kivárok...
lekopogom W530as eddig nagyon jól dacol az idővel, dokkon van, jól szellőző helyen, akksija 30-80% között "mozgatva", havonta körtepumpával kifújom belőle a port, évente szétborítom, megpucolom... sajnálnék lelépni erről, valahogy úgy vagyok ezzel a géppel, hogy ezt még összerakták
-
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Kár, hogy csak ennyi jár...
Mindenesetre most átállítottam hibernálásra alvás helyett, picivel lassabb, de még mindig gyorsabb mint a félhalott állapotból kikapcsolás és újra bekapcsolás.Nézegettem mindenféle power riportokat amit a Windows tud készíteni, "színes-szagos", de azt nem tudja megmondani mi történik sleep-ben.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Tikakukac
üzenetére
Pont az x230-ammal szenvedek most void linux alatt, hogy elinduljon a steam. Meg amúgy tearingel is, mert elég régi már az a fránya intel videokártya.
Amúgy meg mindenki már a telefonját nyomkodja, senkit nem érdekelnek a laptopok, biztos azért nem is érdekes, hogy probléma van velük itt-ott... -
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
T480, Pro dokkon (40AH), megint elege lett a munkanapból. USB billentyűzeten gépelek épp, amikor lejátsza a Device disconnected hangot és lekapcsolja a beépített billentyűzetet (trackpoint továbbra is működik, gépelni már csak USB-n lehet), közben a dokk LAN portját is átrakta fix IP címre (amit kb. két hete használhattam ideiglenesen) - tisztára, mintha THC-tól lenne flashbackje.
A dokk power gombja nálam úgy meg van átkozva, mint Bagaméri. Ha azzal kapcsolom be, van, hogy egy óra hosszát is kibírja anomália nélkül, de utána garantált, hogy újra kell indítani. -
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Köszönöm az instrukciókat!

Kis türelem kell hozzá, az biztos. Nem szoktam szétszerelni gépeket, de aprócseprő dolgokat, úgymint memória, HDD, SSD, billentyűzet már cseréltem laptopokban, de CPU-t csak PC-ben pasztáztam újra még régebben.
Konkrét memória típust tudsz írni esetleg, hogy pontosan mit érdemes nézni?
(#112078) Tim82
Köszönöm!

A 2Rx8 mit jelent? 2x8GB memória?
-
Penguin95
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Látod, én ezért nem nyúlok olyan géphez, amit előtte más fémmel buherált (nyilván úgy könnyű, hogy nem ebből élek). Magamnak, meg olyanoknak akiknek én csinálom még oké, azért tudok felelősséget vállalni ha ott valami gebasz lesz, de eddig szerencsére az óvatosság mindig megmentett egy esetleges problémától. Remélem így lesz az X230T esetén is, mivel abba muszáj leszek fémet tenni a hőfokok miatt. Nem is értem, hogy a Lenovo mire gondolt az i7-es verziónál, ha már az i5 is simán belenyal 90 fokba 4-5 perc terhelés után.
Asztalin egyébként tényleg jobb ezt megcsinálni, bár láttam már olyat, hogy a hűtő eggyé vált az LGA processzorral, onnan meg ugye senki semerre, hisz a hűtő nem jön le, a foglalat pedig nem nyílik.
-
-
-
gaben0211
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
akkor gondolom az alaplap lett halott. forumokon olvastam hogy ezeknek anno az volt a problémájuk hogy hamar megadta magát az alaplap . ezt a linket találtam rola :
https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-X-Series-Laptops/X220-no-post-and-green-light-around-power-button-flashes-every-3-4-second/m-p/659779?page=6#695223
köszi az infót . de akkor igy lehet hanyagolnom kéne az adapter vásárlást
-
Penguin95
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ezzel nem vagy egyedül. Én is már csak széttárni tudom sok esetben a kezeimet, mert komplett lapost venni most nagyon nem éri meg, alkatrészekből meg vagy van normál áras, vagy nincs. Ebben az esetben is rákérdezett a T61p tulaja egy rokonnál, hogy mit tudna neki ajánlani, aztán mikor kedvezményesen akart 65.000-ért rásózni egy T500-at, akkor hamar feledésbe merült a családi kapcsolatok használatának lehetősége.
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
A kijelzőjük kortünet. Mostanában ugyan elérhetők jobb kijelzők, épp csak a gépek lettek hulladékok. :\
Ha már kijelző, figyu mit vettem new old stockból:
Vadiúj.
Az összes Flexis gyűjtögetésem alatt sem láttam még új állapotban ilyet. Német ebayen botlottam bele tök véletlen.
Meg is kapta a retro játszós T60p (ugyanilyen volt benne, csak már régi darab, és halványabb +volt egy folyton zöld pixele is). -
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Azt elengedtem, hogy legyen elégséges a hűtés és közben ne legyen hajszárító hang... de azt elvárnám, hogy a cpu-t turbóval együtt is tudja lehűteni. A T420-al is ugyanez volt, hogy üvöltő ventilátorral éppen 90-95 fok körül tudta tartani a procit Aida stressz teszt alatt.
Persze ritkán van az összes mag 100%-ra terhelve, de a W530-nál a GPU-val közös hűtésen van, tehát pl játékban is fel tud melegedni rendesen. A következő laptopot úgy fogom kiválasztani, hogy külön hűtésen legyen a cpu és gpu.
( #111664 FoxiestFox:) úgy van belőve a profil, hogy 90 foknál hajszárítóra kapcsol (64-es szint), lehet, hogy lejjebb veszem majd 85-re.
( #111668 Surfym@n:) köszi, akkor elvileg tudnia kellene... kipróbálok majd egy másik fajta pasztát is, eddig próbáltam MX4-ből egy régebbi tubust (2015-ben vettem), majd egy friss vásárlást is. Azt megfigyeltem, hogy a cpu hűtő felületén vannak valami fekete foltok, ezt majd igyekszem valahogy jobban megpucolni, próbáltam izopropil alkohollal leszedni, de nem jött le.
Turbó nélkül terhelés alatt, illetve üresjáratban is jó a hűtés, sokszor 1-es szinten vagy passzívan megy a venti. -
hszilard666
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Huuu, igen, volt Alienware-em, egy pici 13” es, annak elég ratyi volt a hűtése, de volt egy 18” es 2 videokártyás szörnyeteg is, na ott külön hűtési köre volt a procinak és a vga-k nak is!
mondjuk a gép a 330W os tápjával volt vagy 6-7kg.
Nagyon utáltam. Alig használtam mert otthon volt asztali, ha meg laptop kellett akkor ott volt a 12” es macbookom.hűtés:
[kép]méretek: (12” macbook a kisebb)
[kép]A 18” es gép tudta relatív csendben 70 fok körül tartani a procit és 75-80 fok körül a GPU kat játék közben NT-H1 gyel kenve.

-
Barney1981
csendes tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Első körben most
- az 500GB-os HDD-t cserélem ki végre SSD-re
- veszek hozzá új 9 cellás akkut, mert a mostani már olyan, mintha nem is lenne (mondjuk ez is olcsóbb külföldről...)
- a rajta lévő Win7-et lecserélem "óccó", de legális Win10-re.
- esetleg a mostani 4GB ramot 2x8GB-ra emelem.amivel mégszuperebb lenne, de nem létfontosságú
- háttérvilágításos magyar billentyűzet (most angol van, és a kislámpa fent középen)
- bluetooth modul
- webcam (gyárilag nem tartalmaz)
- és az előbbi fullHD kijelző tuning -
Barney1981
csendes tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Köszönöm a választ, tehát akkor rendesen tudnám élvezni a fullHD felbontást hibamentesen ezzel a típussal, a mostani eredeti HD+-oshoz képest. Nem lenne működésbeli probléma sem vélhetően. Amúgy 25-26ezer Ft körül mozog, szóval kissé kockázatos. Itthon viszont annyival többe kerül, hogy az már ennyire sem érné meg, mint kintről. Ha esetleg van valaki, aki véghezvitt ilyen cserét, és megerősítene pozitív tapasztalattal, megköszönöm.
-
koves_ist
csendes tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Arra gondoltam, hogy a nagy brand gyártók csak bizonyos regisztrált ramokat fogadnak be. Egy chip van bennük, aminek az adatait lekéri a rendszer és ha nem tetszik neki (hiába megy bele, hiába olyan az időzítése, minden paramétere, mint amit el kellene fogadnia) akkor nem POST-ol. Az akksiknál is ugyan ez a metódus.
-
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nálam is az első opció játszik, nincs IT koléga
Igen, gáz a helyzet, hogy szegény júzernek ilyen dolgokkal kell foglalkozni, és ha használni szeretne egy egyszerű dolgot ahhoz csaknem ki kell tanulni egy másik szakmát.
Biztosan meg lehet ezt oldani, csak szarakodni kell a bios-ban pár órát
-
Picco
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
igen, ezt a temat is feszegethetnenk, oszinten kivancsi lennek a valaszra. szerintem csak megtartjak az ultra premiumnak a jo kijelzoket, mert kell a wow factor. applenek mintha bejott volna.
de ha valaki tenyleg szemet csipi a mezitlabas 250nit, van megoldas. Magyarorszagon biztosan akad aki szivesen kicsereli 10k-ert
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elden Ring
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- One mobilszolgáltatások
- EAFC 26
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
- Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
- Thinkpad X1 Extreme 2nd 15.6" FHD IPS i7-9850H GTX 1650 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Thinkpad P16v Gen1 16" FHD+ IPS i7-13800H RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 3450 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3528, 93% Akkumulátor
- iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3436
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

10 éve az akkor új autókra azt mondták azok akik akkor 20 évessel jártak, hogy "ezek széthullanak hamar majd nézzük meg 10 év múlva", aztán eltelt 10 év és az 'új' autók is elmentek már 3-500ekm-t.
Persze custom biossal ez kikerülhető, de ez nem minden esetben játszik.