Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Tim82 #124655 üzenetére

Köszönöm a választ :R
    Kicsit combosabb az L460 belseje, és még működik az akkuja.

törölt tag

Sziasztok!

Egy picit meg vagyok lőve, hogy pontosan melyik témába írhatok, mert bár nem ideapad-ról lesz szó, de korábban finoman szólva le volt hurrogva az "L" szériás ThinkPad. Valaki talán wc deszkához hasonlította az anyaghasználatot, amivel amúgy nem értek egyet, mert egy 6000 forintos aldis wc ülőke is különb anyagból készült.

Szóval adott egy L440 és egy L460, utóbbinak foltos kijelzője és "AZERTY" klaviatúrája van. Arra gondoltam, hogy kicserélném az L440 kijelzőjére és magyar billentyűzetére.
    Kompatibilis a két gép kijelzője és klaviatúrája egymással?

A válaszokat előre is köszönöm :R

törölt tag

válasz Tim82 #116458 üzenetére

Ekkora különbség gondot okozhat? (10,8V vs 11,1V)
    Nincs tapasztalatom TP akkuk terén, helyben sikerült találnom egy jó állapotú gyárit a saját gépembe. Viszont rokonnak is kellene szereznem egyet a hét végéig, és meg vagyok lőve a kérdéskörrel, bár most egy kicsit inkább a green cell irányába hajlanék.
    Illetve azzal is gondban vagyok, hogy most visszaküldjem az eladónak a héten belül vásárolt minimálisan eltérő feszültségűt vagy sem. Alapvetően nem akarok senkit sem megkárosítani, szállítási költséggel együtt visszautalta az árát. Bár laikusként kiemeltem, hogy csak akkor érdekel, ha megy L540-ben is, de van némi kétely a kompatibilitással kapcsolatban. Azt gondoltam, hogy itt kapok erre választ. Szerintem úgy volna korrekt, ha mindenki bukna egy postaköltséget, és visszakerülne az eladóhoz az akár működőképes akku (nálam nem megy).
    Kép a két akkuról (felső a saját, alsó a szemre is combosabb friss szerzemény).

#116459 donjohnson
    Ebben a hsz-ben írtam, hogy W540-ben üzemelt, abból "bontott" akku, 50%-osnak írta az eladó, ami még mindig bőven jó lenne, mert közel a dupláját "tudja" az enyémnek. Ragaszkodtam volna a gyárihoz, de hwaprón és jófosáson sem találtam gyárit. Boltban találtam pár helyen a gép értékét bőven meghaladó összegért, de azok is lassan 6-8 éve állnak a dobozban). A sajátommal qrva nagy mázlim volt, és véletlenül sem adnám ki a kezemből (90+% kapacitású volt egy éve az eladó és aida szerint), és tényleg sokáig bírja.

törölt tag

válasz Tim82 #116455 üzenetére

Gyári akku (FRU P/N 45N1153), csináltam print screen-t.
    Olyan vagyok, mint a 80-as szeg :DDD
    Szóval segíthetnél, hogy ez most mit jelent.
    A 10,8V-os verzióját ajánlotta fel "Substitutes" lenyitása után.

Eléggé vegyes tapasztalatom volt akku keresés közben, mindkettő értékkel (11,1V és 10,8V) is találtam utángyártott akkut.
    2 márkára szűrtem le:
    Patona, ezt főleg te javasoltad.
    Green Cell, többen pozitívan nyilatkoztak, de valaki többször cseréltette.
    Harmadiknak linkelek egy feltételezhetően kínai verziót, de ez a véletlenül se kategória.

#116457 donjohnson
    Nem saját kép van a linkelt képernyőmentésen.

törölt tag

Honnan érdemes L540-be akkut venni?
    Apróról lőttem egy akkut, az eladó szerint W540-ben volt, viszont specifikáció szempontjából minimálisan eltér a meglévőtől (10,8V vs 11,1V), illetve a működő akku jobb szélén 57+ szerepel, a most vásárolt akkun 57++ (naivan azt gondoltam, hogy combosabb a mérete alapján is). Az akkut behelyezve nem indult a gép. Dokkolóra/töltőre csatlakoztatva a tálcán az akku ikonra kattintva 100%-ot írt, ha csak rávittem az egeret, akkor 255%-ot írt, dokkolóról levéve (töltőről lehúzva) azonnal kikapcsolt a gép.
    Gugli szerint az L540-be és a W540-be is ugyanolyan akku megy.
    Az eladó visszautalta az akku árát, viszont nem vagyok biztos benne, hogy nem kompatibilitási gond lenne, és nem akarom "becsapni" az eladót, így visszaküldeném kompatibilitási probléma esetén. Nem kérte az akku visszaküldését, feltételezésem szerint nem akarta fölöslegesen gazdagítani a szállító céget (foxpost / magyar posta).

törölt tag

válasz Tim82 #115464 üzenetére

Köszönöm a választ, már találtam is aprón egyet :R

törölt tag

TP E520-ba milyen odd caddy-t kell venni?
    Illetve honnan érdemes beszerezni?
    Esztétika nem lényeg, csak működjön.

törölt tag

Osztrák rokonnak kinéztem egy Thinkpad S540-et német billentyűzettel, van bármi ellenvetés a típussal kapcsolatban?
    Netezés, mese a gyereknek és office menne a gépen.
    Nekem csak a fullhd kijelző és a világítós bill tűnik "extrának", de az "ultrabook" design miatt nem lepődnék meg, ha a hűtésen vagy bármi máson spóroltak volna.

törölt tag

válasz Dhampir #113070 üzenetére

Kidobtam az "ajándék" samsonite táskát élből, annyira rettenetes penetráns döglött állatkert szaga volt. Szóval nem tudtam volna az eredeti állapotában visszaküldeni, így szerintem nem lett volna korrekt. Hónapokkal később főleg nem fogom zargatni az eladót, így is nekem volt kellemetlen ezeket leírni neki.

Kb 5 órán át takarítottam, 1-2 hétig szellőztettem, ecet gőz + prime95 is ment rajta 4-5 órán át. Viszont amíg küzdöttem vele, elnyerte tetszésem a klavi kiosztása (+numpad) és a zsanér meg úgy a szerkezet masszivitása (eltakarítva azért jobban nézett ki). Ha már ennyi energiát öltem bele, akkor teljesen rendbe raknám, amúgy is szoktam "renoválni" gépeket.
    Még egy atomjaira bontás és újrapasztázás, egy ózonos szagtalanítás és egy fedlap matrica hiányzik a történetből.

Rokonságnak köszönhetően kialakult a megfelelő tolerancia szint a rettenetesen mocskos gépekkel kapcsolatban az "állítólagos" tisztaságmániám ellenére, konkrétan miattuk vettem egy 24 literes einhell-t. Már be vannak tanítva, hogy a teraszra rakják a gépet, és csak kompresszorozás után lehet bevinni a házba. Szóval nem először találkoztam igénytelen user gépével. Jelen esetben az átlagnál nagyobb kihívás volt :DDD

De alapvetően csak az lett volna a kérdés, hogy hol érdemes "felújíttatni" az akkuját, mert egyik fórumtársunktól olvastam régebben, hogy ezt javasolta utángyártott helyett, és szemre is 18650 formája van. Csak ugye elszúrtam a lépést, hogy a története miatt leírtam az ideapad kifejezést ebbe a témába (kb olyan lehet, mint a sznob kávés témában leírni a szarvasi + sárga csíbó kifejezést), és reagáltam a legnagyobb TP szivárványos kötekedésére.
    Szóval hol érdemes kicseréltetni a "cellákat"?

szerk.: de inkább nem rontom itt a levegőt, és máshonnan próbálom kideríteni, hogy hol érdemes az akkut megcsináltatni, és törlöm az itt szóltam hozzá részből ezt a témát a békesség jegyében.

törölt tag

válasz FoxiestFox #113062 üzenetére

Adjál nekem is abból, amit szedsz :K

Többieknek:
    Valaki privátban leírná, hogy mi a baja szerencsétlennek? Szerintem aspi vagyok, szóval vannak gondok bőven nálam is (főleg kommunikáció terén), de a másik oldalon még nagyobb problémát vélnék felfedezni. 4000+ hsz láttán némi értelmet keresnék, csak nem találtam idáig. Szóval valaki segítsen, hogy mit és hol néztem be.

törölt tag

válasz FoxiestFox #113060 üzenetére

Te még nálam is nagyobb troll vagy :B (elveszik a munkáááát)
    Amúgy meséld el, hogy pontosan miért is fos az alábbi gép VPN+RDP felhasználásra:
    15,6" fullhd matt kijelző, Ryzen 5 3500U, 8 GB ram, 512 GB ssd, 10+ óra akkus üzemidő, és nekünk a legfontosabb része az értelmes kiosztású és numpados klaviatúra. 2 év garanciát cégként is megkaptuk, és pár órát volt használva összesen (emag újracsomagolt közel féláron egy észrevehetetlen pixelhibával, a mai napig nem találkozott vele).
    Írtam, hogy mozgatva nem lesz, így nem létszükséglet a TP szintű "kasztni" és zsanér.
    Idáig csak egy első generációs intel i5 üzleti fujitsu gépet tudtam neki adni, de azon nincs numpad, és a betanítás vége fele szüksége lesz rá.

Utolag okosabb az ember, nem kellett volna megemlíteni ebben a témában az ideapad kifejezést, csak a történet része volt, hogy miért is maradt nálam a TP, és szeretném fejújíttatni az akkuját. Sok időt öltem bele, és megtetszett a szerkezet, nagyon jó a klavi kiosztása, és szükség van numpadra a szakmánkban.

Amúgy rendbe rakva is fos lenne az E520? Nem sok TP járt nálam, idáig szinte csak fujitsu üzleti gépekkel volt dolgom (intel 1., 2. és 4. gen i5), illetve családban "megnyertem" pár konzumer fos életben tartását.

törölt tag

válasz Tikakukac #113055 üzenetére

Régebben olvastam, hogy utángyártott akku helyett a gyári felújítását javasoltad.
    Erről tudnál írni pár sort, hogy milyen irányba induljak?

Vettem egy Lenovo Thinkpad Edge E520-at az új alkalmazottnak home office gépnek, de olyan mocskos és büdös géppel még nem találkoztam, így több hétnyi szellőztetés és egyéb praktikák után inkább vettem neki egy ideapad-ot fél ár körül. Elvileg fix helyen van a gép, szóval nem lesz dobálva, hurcolva, stb. Persze nem egy tp szintű "kívánja a pofont" kategória.

De még mindig adott a tp edge e520, és ózonos szagtalanítás után megcsináltatnám a gyári akkuját, mert amúgy nagyon egyben van a gép, a klavi kiosztása tökéletes, a zsanérról örömódákat tudnék zengeni a konzumer piacra szánt ganék után. Egyedül az újrapasztázás miatti atomjaira bontással van bajom, azt még nem vállaltam be, csak klaviig szedtem szét, hogy a hűtést kitakarítsam sűrített levegővel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés