Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• S_x96x_S

addikt

válasz kalapacsolok #112739 üzenetére

> Amióta x1 carbonom van,
    > az elmúlt 2 évben 3x volt alaplap cserém gariban.

léteznek rosszabb szériák.

és szerintem itt a kieső idő nagyobb macera ..

> Ezért akarok olyan laptopot, aminél nem alaplap
    > csere az egyetlen megoldás, ha bármi van.

sajnos a "right-to-repair" jogokért küzdeni kell.

Nem véletlen hogy az új frame -es gépek https://frame.work/about
    annyira forradalmiak ..

"Consumer electronics is broken. We’ve all had the experience of a busted screen, button, or connector that can’t be fixed, battery life degrading without a path for replacement, or being unable to add more storage when full. Individually, this is irritating and requires us to make unnecessary and expensive purchases of new products to get around what should be easy problems to solve. Globally though, it’s much worse. We create over fifty million tons of e-waste each year. That’s 6 kg or 13 lb per person on earth per year, made up of our former devices. We need to improve recyclability, but the biggest impact we can make is generating less waste to begin with by making our products last longer."

és sajnos ennél csak rosszabb lesz a helyzet,
    az Apple M1-nél már a CPU, a diszk és a memória is össze van forrasztva. ráadásuk erős TPM integrációval .. vagyis ha meghibásodik valami, a diszk-ek tartalmának lementése se olyan egyszerű - vagy lehetetlen. (főleg ha a kulcs a meghibásodott CPU-ban van .. )
    és ha meghibásodik/elhasználódik az SSD akkor csak szerviz marad ..

• Tikakukac

titán

Butaságokat beszélsz továbbra is, sarkítva a dolgokat.

Tételesen szeretném ezeket látni akkor. Eddig annyit tudunk csak, hogy hülye vagyok és buta. Hogy miért, még nem. Én leírtam a tényállást amire kérdeztél, most te jössz, ahol szépen leírod ez miért nem igaz.

Amióta x1 carbonom van, az elmúlt 2 évben 3x volt alaplap cserém gariban. Ez nonszensz, ha gariidő után van, gyakorlatilag meg sem éri javíttatni.

És engem hülyézel le, mikor azt írom le, hogy 10 éve kukának készülnek az eszközök. Hát bazzeg, te se vagy könnyű eset.

Ezért akarok olyan laptopot, aminél nem alaplap csere az egyetlen megoldás, ha bármi van.

Valamilyen 1990-es évek közepe környéke gépet keress. Ott bátran cserélgetheted a fél gépet is, nem lesz para. Van itthon ilyenem, figy, atomkirály. Ha forrasztani is kell, autós pákával megoldasz bármit.

X1 carbon ilyen szempontból katasztrófa, ha a billentyűzettel van probléma, az is annyira egybe van építve mindennel, hogy nem lehet billentyűzetet cserélni, mert 200 ezerbe kerül a cseréje (tapasztalat).

Már sok évvel ezelőtti XPS is gazdasági totálkár volt, bármit is akartál rajta cserélni, az befutott 3 cikkszámba és ennyike, az X1 pont hasonló cipő. Írtam, hogy olvass, de nem teszed, csak write onlyba vered a karaktereket befele. Továbbra is az a kérdés, hogy ha saját magadnak is igazolni tudod, amit írok, akkor... akkor igen, szóval megfájdult a fejem.

Ezért az alap kérdés az volt, hogy a T-s széria jobban szerelhető-e.

Az alap kérdésedre HMM, és 5 köbméter Google találat megadta a választ részletesen, képekkel, leírásokkal, több száz oldalasan. Igen, jobban szerelhető. Ha úgy érzed, hogy a RAM csere volt eddig is a gond az X1-ben, akkor T széria kell neked. Minden más ezen is pont úgy fog beszarni és pont alaplapot fogsz cserélni. Ahogyan 3 másik márkánál is és ahogyan teszi ezt mindenki egy évtizede, mióta 5mm-es gépeket akartak az emberek.

De majd más válaszol, aki nem ír ilyen nyilvánvalóan túlzó baromságot, hogy "minden gép a kukának készül" és minden szar.

Azért szeretem az önigazolást kereső embereket, mert tényleg full zero nulla tudás mellett is hülyézik, butázik, barmozik a másikra miután ő jött kérdezni, de odáig sem jut el, hogy legalább azt megnézné, hogy miként is néz ki az álmai laptopja. Nem. Inkább addig kutat a neten, amíg nem lesz valami hivatkozási alap, hogy na, ő megmondta és ha utána bekövetkezik amit nyilván sejtett előre, legalább ott lesz az adu. De addig is ha eltérő a válasz, megy a pocskodnia instant vödörrel.

Most pedig menj el a háztartási topikba és még 20 másik elektronikai topikba és dobd fel amit leírtam, meglátjuk mit mondanak a srácok, mondjuk csak egy mosógép, mosogatógép témakörben. Esetleg olvasgass a neten a mostanában felszínre törő javításos témákra, legyen az a RTR mozgalom és törvénykezés vagy csak szimplán a direkt javíthatatlanra és szerelhetetlenre tervezés.

Ha erre sem vagy képes válaszolni normálisan, akkor a hülye, buta és barom témakörre kérek egy moderálást, ha attól megnyugszol végre.

• FoxiestFox

félisten

Kapaszkodj meg: _tényleg_ minden szarabb, mint 10 éve.
    Úgy mondjuk ezt az elmúlt néhány év notijairól, hogy mi is szeretjük a Thinkpadet.

Új hozzászólás Aktív témák