- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Pöttön #113010 üzenetére
Az a baj te csak abban gondolkozol, hogy felbontást állítasz, ami nyilván kretén képminőséget ad.
Gondolkozz abban, hogy egy 4K panel 4 pixelből rakja ki neked az FHD 1 pixelét, ergo skálázással vagy több tartalmat kapsz vagy olyan képminőség javító algoritmusokat tudsz futtatni, amitől állkapcsod leesik.
Asztaliban a 32"-ra van 2K-m, ez natív, irodában egy 24" meg 22" utóbbi élére forgatva, abból első natív, másik 125%, laptop 14" FHD az is 125%. Tehát nem felbontást állítgatunk, mert egyszerűen kifogysz a helyből, hanem tartalmat méretezel.
-
Tikakukac
titán
-
válasz
Pöttön #112999 üzenetére
11993-ban ott a link az átalakítóhoz. Ezek a kijelzők jók hozzá:
Support LCD model:
AUO B140HAN01.0 B140HAN01.1 B140HAN01.2 B140HAN01.3
LG LP140WF1-SPB1 LP140WF1-SPV1 LP140WF1-SPK1
SAMSUNG LTN140HL02-B01
BOE : NV140fhm-n41
Innolux : N140HCA-EAC
Az elektronika 10 körül, a kijelzők 30-tól, de van akár 90eHUF-ért is.
#112998S_x96x_S:
THX!, nem kell AMD-s gép, azoknak a hűtésükkel mindig baj volt. -
Tim82
félisten
válasz
Pöttön #112999 üzenetére
Mindegyike több, mint egy évvel ezelőtti rendelés, a linkek már nem élnek.
A panel pontos típusa: AUO B140HAN01.3 (panelook-os link a tulajdonságairól: [link] ) - ahogy nézem, egyet rendeltem belőle anno eBay-ről, hármat Aliról.
Az egyik adapternek ez volt az eBay-es termékmegnevezése: "New 1080p 1920X1080 IPS FHD Upgrade Kit for thinkpad T430 T420 LCD controller", de már a store sem elérhető.
Alin viszont találtam olyasmit, mint ami nekem is van, csak nincs tapasztalatom az eladóval/bolttal: [link]
-
Tim82
félisten
válasz
Pöttön #112992 üzenetére
Nem mindegy, de rengeteg opció van. Én a magam részéről eleve leragadtam az egyik AUO panelnél, ami not great, not terrible, de egyik általam rendelt darabnak sem volt semmilyen szembeszökő hibája. Ha jól emlékszem, négyet is rendeltem belőle, ebből három használatban is van (T420, T430, L450), a negyedik meg arra vár, hogy beépítsem még egy (amúgy darabokból összelegózandó) L450-be, ami - tekintve az utóbbi hónapjaimban állandósult időhiányt - még tovább várat magára.
simonjoe: a linkelt adapter kifejezetten olcsónak számít, azt persze nem tudom, mennyire jó, vagy 2-3 éve vettem az enyémeket. Arról értekezni, hogy mi éri meg, nem én vagyok a legjobb ember, én mindig a "használható gépek"-re szavazok a "legújabb gépek"-kel szemben.
-
azbest
félisten
válasz
Pöttön #112961 üzenetére
Nem tudom mit jelent az aktiválás az ssd-knél, lehet csak a gpt particiós tábla létrehozását.
bzolika10, amúgy én kifezetten a legacy mentes boot módra gondoltam. Ami nem uefi+csm hanem tényleg tisztán uefi.#112957Pöttön nekem már az is sokat javított a hűtésen, hogy a több éves és megkeményedett mx4 pasztát kitakarítottam és újrakentem. Meg hogy a lamellák és a venti közé beakad porcicákat ecsettel kiszedtem. A ventit most újra is cseréltem benne, mert nem akartam időt tölteni a tisztogatásával, szilikonozásával akkor épp. A másikban is megejtettem a kitakarítást, ott ugyanazt a ventit tettem vissza kitisztítva, szilikonozva.
A 45w-ost azért most is meg tudom úgy hajtani, hogy 100 fokot elérje. A 35w-osnál már kevésbé. Turbot nem kapcsolom ki, gyorsabb akkor is ha throttlingol.
-
-
azbest
félisten
válasz
Pöttön #112677 üzenetére
Nincs értelme lecserélni. A turbót meg nyugodtan kapcsold vissza.
Nekem egyik t430-ban i7-3612qm 35W-os van. Ez 2.1 alap és 3.1GHz turbo.
A másik t430-ban meg i7-3720qm van, 45w-os, ami 2.6 alap és 3.6 turbón megy.
Mindkettő sima intel hűtős. Normális hűtőpasztával (mx-4), kitisztított hűtővel nem olyan vészes.És igen, gyorsabb a magasabb órajelű. Ha ki van hajtva, akkor tényleg fel tud menni 100 fok környékére is. Bár épp a napokban takarítottam ki és pasztáztam újra az erősebbiket, ami így sokkal jobban tud hűteni megint. Ha eléri a 100 fokot, akkor elkezd throttlingolni, viszavenni a turbóból, nem kell tőle félni. Sok notinál így működik ez alapkiépítésnél is. 105 foknál - ha valamiért előfordulna, lekapcsolja a gépet a hővédelem ezeknél a prociknál. De erre csak akkor volt példa, amikor bugos linux kernel volt egy ubuntum alatt és akkor paraméterben át kellett állítanom hw-es órajelszabályozásra, hogy ne csináljon olyat, hogy leáll. De az is régen volt.
Az erősebbik már 5 éve megy így nálam. Általában dokkolóban, lehajtott fedéllel, szóval még csak szellőzni sem könnyű neki.
Ha nincs terhelés alatt, akkor most 50-60 fok körül van. Komoly terhelésnél meg persze 100. De az i5öst is ki tudtam hajtani 90 fok fölé, szóval nem kell izgulni miatta.Turbót max akkor érdemes kikapcsolni, ha akkuról akarod használni komolyabb terhelés mellett, mert kihajtva turboval elég gyorsan le tudja szívni az akkut.
Fenn van nálam a tpfancontrol win-en, de csak a hőmérséklet kijelzésére használom. Nem állítom át smart módra, mert nem csak a proci hőmérséklete számít, hanem a többi komponensnek sem jó, ha túlmelegszik. 4 magossal inkább a biosra bízom, hogyan szabályozza a hűtést.
barnam_
a folyékony fém veszélyes. Feloldja idővel a hűtőt és a prodci kupakját, plusz ha kifolyik idővel, akkor zárlatot okoz. És feleslegesen drága kiadás is. Teljesen jó egy normális nem vezető paszta, a hűtő akkor sem fog tudni több hőt elvezetni, ha platinába öntjük -
barnam_
nagyúr
válasz
Pöttön #112677 üzenetére
A 35W-s proci kevesebbet fogyaszt és ennélfogva hűvösebb is lesz, de én nem a cserével kezdeném.
DGPU-s hűtő segíthet a dolgon, plusz jó minőségű paszta (Thermal Grizzly Kryonaut vagy folyékony fém.
Plusz, ha 1vyrain-t felteszed, tudsz szabályozni tonnányi cuccot a CPU energia gazdálkodás témából. -
azbest
félisten
válasz
Pöttön #109746 üzenetére
hát... lehet rosszul emlékszem, de régebben felmerült többször ilyen panasz. Régebbi gépeknél viszont 100% hogy úgy volt.
Ha nem gyári a táp, akkor lehet nem annyi wattosnak mondja magát, mint amennyi. A lenovo vantage akkus része kiírja, hogy szerinte hány wattos a táp. Akku nélkül a 65w-osat ki sem jelezte a 4 magos mellett a régi energiagazdálkodós progijuk. A vantage mondjuk úgy tűnik alapból nem írja a tápot, ha nincs akku benn. -
azbest
félisten
válasz
Pöttön #109741 üzenetére
65w -os táppal nem hajlandó tölteni bekapcsolva a t430 a 4 magos proci mellett. Tudom, mert nekem is ilyen gép van.
Ha meg akku nélkül használod 2 magossal, akkor az órajelét visszaveszi 800-ra, ha jól emlékszem, lehet a 4 magossal is, ha már sikerült dugdosással valahogy indulásra bírni.legalább 90W-os táppal és akkuval használd.
Nekem az egyikben i7-3720qm van, a másikban i7-3612QM. Az utóbbit valóban nehezebb 100 fokra terhelni, de azért sikerülhet. Az előbbi meghajtva már könnyen elér 100-ra és akkor throtlingol.De amúgy semmi panaszom rá, egy szálas teljesítményben erősebb, nem gyengébb, mint a 2 magos gyári i5-3320m. A 45w-ost is négy éve hajtom már. Régebben linux alatt volt olyan időszak, hogy nagy terhelés alatt az okos szoftveres inteles cpu governor nem fogta vissza elég gyorsan és akkor lekapcsolt a hővédelem. Akkoriban linuxon átállítottam, hogy a hardveres órajelkezelést használja és úgy sosem volt gondja. Mostanában azt hiszem az alap szoftveres sem gáz már.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest