- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #41487 üzenetére
elvileg a palmrest maga egy darab platni, ami a képernyőig elér. ezen kívül van két emberes vázdarab a bal és jobb széleken, ránézésre szintén fémből. szóval rossz szokás szerint a datasheetnek hiszek, de kb annyira izgat a dell, mint az x200 válogatott energiatermelő cpu-i. tőlem nanocsőből is lehet.
-
Borote
addikt
válasz
audi100td #41479 üzenetére
Biztos, hogy nincs benne belső fém váz?
"magnesium alloy internal frame"
Illetve az előző szériának ott a fém merevítés, van olyan fórumtag, aki napi érintkezésben van több tucattal. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #41469 üzenetére
Több tányéros volt, de hogy milyen vastag azt már passzolom.
vfi:zi'k: Nem lesz. Előtte/közben jött be a hdd válság, amiket utána meghirdettek boltonként max 1-2 db volt, vagy annyi se. Fel is jelentettem őket mikor venni akartam és nyitás előtt ott voltam de nem volt semmi..pár nap múlva nagy lelkűen hívott az üzletvezető, hogy kapok 1000ft-os kedvezményt mert hdd nem lesz, de mintha minimum loto 5-öst nyertem volna úgy mondta. Elküldtem a f@szba, Versenyhivatalnál meg bejelentettem a manővert
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #41465 üzenetére
Volt terásom is, az lassabb volt. Meg is lepett rendesen a 750-es
Fene az aldi pofáját, tavaly 10k-ért adták decemberben usb3 rackben 3 év garral
természetesen a 90%-át egy ember felvásárolta, vmelyik pesti új üzletben tolták ennyiért őket, 20-ért vettem vkitől akinek mákja volt, de megérte simán.
-
Vegha
senior tag
válasz
audi100td #41452 üzenetére
engem is az 5 ev gari miatt vonzott eloszor a WD. kimondottan olyan tipusokat kerestem, amik 1 tanyerosak. A szoftveres fall sensor teljes mertekben kivaltja a hardverest ? attol tartok nem veletlenul letezik hardveres, szerintem a szoftveres OS fuggo. Hitachibol is olyan helyet kerestem, ahol nem nyuljak le a 3 ev garit. Ssd nekem most nem szempont, majd egy ev mulva meggazdagszok es akkor amit most veszek megy majd ultrabaybe.
A vekonysag nekem is feltunt. erre van esetleg valami "gyari" megoldas ? ugy. is jo lehet : ) -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #41420 üzenetére
Akkor dupla info ment, jobb mint ha egy se
CharlieDrop: De az én akkum 2007-es
gyere vissza 3 év múlva
jah van olyan is, amiben 1500+ ciklus van és 50+ %-os
CharlieDrop: Szívesen.
lapa: Hát ez ilyen
/azért vannak kivételek, tabletet már régóta akartam, egy webshoppal be is fürödtem, erre mit ad ég, találtam bayen vkit akinek van saját webshopja és mikor megrendeltem már 10%-os karácsonyi akcióban kaptam/
-
Tin
veterán
válasz
audi100td #41345 üzenetére
ahogy leírtam
az sql server felzabál akármennyi ramot, a fejlesztőeszközöknek szintén nem árt, szóval nekem jobb a 16GB mint a 8GB, de nyilván nem - csak - ez a korlát, hanem a sebesség is.
de a felhasználók 99%-a nem fejlesztő, hanem üzleti ember vagy sima felhasználó, nekik teljesen felesleges 8GB-nál több, sőt 4GB is bőven elég.
-
Francia91
veterán
válasz
audi100td #41322 üzenetére
Én akkor találkoztam ilyen problémával, amikor Win7-re feltettem a Vista ATI drivert. Ugyanolyan 16 Mb-os "Szabványos VGA adapter"-nek ismerte fel, amíg rá nem jöttem a Mobility Modder-es drivermódosításra.
/habár a kikapcsolás gebaszos dolog lehet... Olyat ritkán produkáltak ATI-s T60-asok nálam/ -
spammer
veterán
válasz
audi100td #41315 üzenetére
Oké, de Core i3-as meg 5-ös változatban már 200k felett is vannak ezek is, meg van annyiért Edge is, meg T széria is. Szóval a belső miatt oké, hogy eltérnek az árak, de külsőre ugyanaz... Tehát az ár nem feltétlenül indokolja, hogy műanyag, mert a negyed millás is az, nem?
Számomra a jó minőségű gép lenne fontos, nem kell i7 meg bika VGA, de a Thinkpad-eket nem akaródzik kis Pentium vagy Celeron konfiggal "olcsón" kiadni
Belépőben ez van, meg az Edge széria, aztán csókolom. Új gép esetében.
-
Fido01
aktív tag
válasz
audi100td #41063 üzenetére
Rendben, szerintem is kényelmesebb lenne a dolog de itt Ph teszten néztem őket és kicsit lasabbnak tűntek, habár jobban belegondolva így is elég gyorsak. Az A-data mSATAt is ajánlották. Mondjuk szerintem nekem 64gbos elég lenne az op rendszernek, meg annak a nehány alapprogramnak amit használok, vagy megérné a 128asat venni?
-
Francia91
veterán
válasz
audi100td #41058 üzenetére
Win7-es cuccok, amik hibátlanul mennek Windows 8-on:
- Power Manager
- Power Management Driver
- Hotkey Features
- ATI FireGL V5250 driver /ahogy írtad, azon a módon/
- TP FanControl
/fejből ezeket tudom/
Win8-as System Update semmit nem talált a gépemhez.
ToolBox-ot nem próbáltam még, csak drivereket és ujjlenyomatolvasót tettem fel. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40985 üzenetére
Még engem b@sztak le anno mikor egy tuti kamus emberkét bejelentettem. Átadom a lehetőséget másnak
1ébként "külsős" nem biztos hogy ezt kiszúrja. Láttam a másik hirdetést meg láttam ezt, egyértelmű volt a művelet. Ár meg hát, voltak itt már gépek olcsón, 0 napos reg se feltétlen jelenti azt hogy csaló, szóval lehet nem is lépnének rá semmit. Aki meg 0 napos regre előre utal meg is érdemliHirdetésbe beírtam meg mások is, részemről ennyi.
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #40959 üzenetére
Számból vetted ki a szót.
cassius.clay: a cseppállóság nem azt jelenti, hogy beleöntesz egy pohár vizet szándékosan és paff, kibírja, mintha mi sem történt volna, hanem azt, hogy baleset esetén és azonnali szétszedéssel a gépnek jó eséllyel semmi baja sem lesz. De az azért komoly istenkísértés, direkt beleönteni egy-két pohár (vagy akár korty, lényeg, hogy dl-ben mérhető mennyiségű) vizet... a marketingvideóknak pedig nem kell hinni, szerintem kb. a Panasonic Toughbook-ok azok, amelyek ténylegesen bírják (valamennyire...) az ilyen típusú megpróbáltatásokat.
Amúgy emlékeim szerint egyszer pár csepp tejet én is öntöttem (véletlenül) Thinkpad-billentyűzetre. Szerencsére ott elég volt a billentyűzetet kiszedni, kicsit kiöblíteni és hagyni kiszáradni, sem a gépnek, sem a billentyűzetnek nem volt semmi baja utána.
-
-
Vegha
senior tag
válasz
audi100td #40833 üzenetére
úgy emlékszem van egy mátrix táblázat minden géptípushoz hogy melyik kártyákkal szerelték, illetve melyik megy bele. azt kéne előkotorni széles e internetről. ha mázlink van, akkor nem csak Intel wifi kártyák vannak benne.
vagy megkérjük krafxld kollégát, nyilatkozzon hogy ő mire upgradelt : ) -
sagit
veterán
válasz
audi100td #40727 üzenetére
Komoly munkára ne gondoljatok, csak amiket felvesz a gépével FHD-ban azokat a videókat vagdosná... stb...
Hobby szinten csak, viszont nem akar éveket várni rá ugye.T400 és T500 is van aprón 80k körül ahogy látom, W500 nem nagyon van hirdetve. Mennyi felárat érhet meg a videóvezérlő?
Hordozva nem lesz mint kiderült. Azért vettem neki a 2510p-t hogy azt majd cipeli, lévén az 1,3 kg. De nem így történt. T500-ra kellene rábeszélnem. 1680*1050-es modellre.
Chaser: Neked is köszi a választ. Nethez bőven elég a 4500MHD, játékra meg ott lesz a dedikált. Vágásnál nem tudom milyen szoftver tudná kihasználni a 3650-et vagy a V5700-at. Erről nincs valakinek tapasztalata?
8 Gb bővítés alap lesz mert olcsó, ssd is lesz rendszernek. Milyen HDD Caddy-t kapni ezekhez a TP-hez?
Utánygárytott előlap nélküli nem játszik. Azokkal már 2* is befürödtem. Eredeti, vagy illeszkedő kellene max 20 dodó környékén. Nem akarom elkapkodni a vásárlást, addig odaadtam neki az asztali gépemet.Jó gépet akarok kifogni. Van típushibájuk? (mint pl 6930p-nél a fedél tartó elkopása)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
audi100td #40558 üzenetére
Uhh ezt nem is tudtam, pedig azért nem olyan gyenge se a VGA sem a CPU és mégis egész halk a rendszer. Akkor ezek szerint nem is porosodik annyira belülről? Mert mostanában olyan 48-50 fok között van a CPU idle, szóval már valószínűleg elférne egy kis portalanítás. A billzetet, meg palmrestet leszedve nem találtam port felülről a gépben egyáltalán így gondolom akkor alulról kéne a gépet bontani...
-
cassius.clay
senior tag
-
cassius.clay
senior tag
válasz
audi100td #40547 üzenetére
Köszi szépen, igen épp irni akartam, hogy a Lenovo honkapjáról hiába telepítettem a thinkvantage toolboxot, csak a szoftver került fel, a Lenovo akku ikon mellé a gomb továbbra sem müködik.
De akkor telepítem, amit külön linkeltél, aztán a biost is. Köszi
Amúgy miért szüntették meg, hogy gyárilag müködjön a kék gomb?szerk.: Igen, amúgy minden mást a system update tool-al raktam fel, csak azokat vadászom külön, amit nem rakott fel magától.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40542 üzenetére
AQz nem kérdés, hogy kommersz ati chipre épül. Az a kérdés, mitől lesz firegl. Driver önmagában kevés, attól nem lesz firegl semmi. Vagy maga a chip más, vagy ahogy mondod bios, de akkor meg vga bios. Az meg h W8 mit minek ismer fel csak egy dolog, következtetni abból nem sok mindenre lehet.
Ha ilyen egyszerű lenne firegl-t meg kvadrot csinálni kommersz chipből, akkkor desktop fronton se vennék külön, hanem hackelnék a standard chipeket. Legalábbis én szerintem. Mert dekstop vga-khoz igen jó bios mod sw-ek vannak. De ilyenről még nem hallottam, hogy kommerszből prof verzit gyártott volna valaki. Gondolom a spéci utasításkészletek miatt csak kell a chipbe valami amit nem raknak kommersz ati/nv vga-ba. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40539 üzenetére
Oké. Van 5 gép, ugyanaz a konfig. Ebből 1-re nem megy fel a firegl driver, többire igen elsőre. Why???
Nyilván azért, mert nem firegl vga volt benne hanem kommersz ati. Ha a másik 4 gépre megfelelő volt a support, akkor talán az ötödikre is.xszerk: #40541: A W500-nál nem., De sutszi azt mondta a drivertől lesz firegl a vga. Ha így van akkor a HP-nál is felment volna a driver az 5. gépre is. De nem ment fel, ellenben a másik 4 gépre igen. Tehát ebből nekem az jön le, hogy nem a drivertől lesz firegl a vga. Kell hozzá az is, de van kommersz ati és firegl chip.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40522 üzenetére
Nem hivatalosan se megy? Elvileg ugyanaz az architektúra mint a c2d. Na nem mintha az a veszély fenyegetne, hogy cserélnem kelljen, már nincs meg a gép. De T9600-ot beleraktam volna.
cassius.clay: Ha garos a gép és egész biztosan 3650 van benne sztem jogosult vagy egy W500 lap cserére. W500 többek között azért W500 mert firegl lap van benne.
-
cassius.clay
senior tag
válasz
audi100td #40473 üzenetére
Köszi szépen!
Holnap lesz aktuális, mert ma dolgozok 24 órában.
Még egy kérdés: Ha garanciáztatni viszem a gépet, mondjuk a fentebb leírt hardveres problémákkal, akkor azt nézik a szervizben, hogy milyen operációs rendszert raktam a gépre?HDD nélkül szerintem nem vehetem meg, mert ahhoz ugye bontanom kéne a gépet, ami elméletileg garancia vesztéssel jár, nem ?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
audi100td #40442 üzenetére
Én a Mass Effect 3-at akarom majd végigtolni T500-on. (A Mass Effect sorozatnak annyira ütős mindfuck a sztorija hogy mindenáron végig akarom majd tolni, csak még várom hozzá a fordítást, amely jelenleg kb 20%-on áll.)
Szerintem eléggé kevés lesz neki a 256 MB video ram, de úgyis a sztori a lényegUT3-as motorral van, szóval csak nem lesz gázos. Valaki próbálta már?
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40394 üzenetére
Az melyik rész? Kipróbálnám.
mobal: Port replikátor sztem az, ami ugyanazokat a portokat adja amik a gépen vannak, csak többet. dokkoló több portot ad mint a gépen van. 2504 meg egy T500 elég durva felhozatalt ad. + még ugye az EC54 slot és van usb3 meg esata is akár egyszerre. Nem rossz.
Azt nem tudom mi az a secure disk az EC alatt, lusta voltam még utána guglizni. Picimaci slotnak jobban örülnék.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40379 üzenetére
Én se azért használom a chromeot mert olyan jó..na jó, azért
Gondwana: Biztosan. Nekem még semmi nem rinyált pagefilért meg nem is lassult semmi, szóval én így használom, aki akarja az máshogy
Tim82:
sztem ezt se itt fogom eladni
szerk: 1ébként ha nem esik be ez az utolsó T60 eszem ágában se lenne eladni a T500-ast, de olyan képe van annak a dögnek...
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #40328 üzenetére
(Elemezgettem egy ideje, hogy mi alapján dől el, hogy melyiken van Lenovo cimke és melyiken nincs, ami biztso, nekem jobban tetszik nélküle. A sejtésem az, hogy ahol retail-channel/bót a beszerzési forrás, ott többnyire van cimke, ahol pedig flotta-alapú vásárlás, ott ritkábban)
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
audi100td #40305 üzenetére
Lehet, passzolom. Igazából csak az alsó elem leharcoltsága zavar kissé.
(#40306) Chaser
A bill FRU-s.
Annyit tudok elképzelni, hogy más volt a lokalizációja eredetileg és újraszitázták.
Természetesen használhatóságban semmi jelentősége nincs, csak akkor látható ha keresed.
---
Btw, betettem a panelt tegnap éjszaka. Jól meg is szívattam magamat, mert rosszul kezdtem neki
Illetve a szétmázgált ragasztót csak egy puhább microszálas törlővel tudtam letakarítani kb 30 perc alatt. Előtte vizes zsepivel, nedves szemüveg tisztítóval és durvább microszálas kendővel próbáltam, de igazából csak szétmázgálta jobban.
A panel amúgy szuper, de tényleg zavaró a tükröződés. Még nem tudom kelleni fog-e matt fólia.A Wacom réteget hogy tudnám működésre bírni? Tollam van.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40307 üzenetére
Nézd meg a képet amit linkelt, itt van mellettem gyári új x200 bill, azon nincs ilyen "elcsúszás", se a T60, se a T500 billen. Valaki linkelte fentebb, 1x $-tól vannak ugy billek.
szerk: kíváncsi vagyok van-e rajta FRU
szerk2: ott is van legtöbbnél a replacement szócska, tehát létezik ugy. bill is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- T16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Ideapad 3 15IMH05 15.6" FHD IPS i5-10300H GTX 1650Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Hp Probook 650 G5- CORE I5-8265U - 15,6" - sérült ház
- Asus ROG Strix Notebook! Ryzen 5900HX / RX 6800M / 2560x1440 IPS / 32GB DDR4 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Szép állapot!! Dell Latitude 5300 i5-8365U 16GB RAM 512 SSD Magyar vbill
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest