- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Azért elég közel van az.... [link] Ilyen távolságra simán kihat a proci+csipszet hője.
(#72518) Tim82: No igen, én is akkor tapasztaltam meg a T410 hőtermelését, mikor meglett a T420, hogy ezt pár kattintással jéghideggé lehet tenni minimum fordulató ventivel, és kimegy a világból, míg a T410-en mikor ugyanezt próbáltam, akkor csak arra jutottam, hogy ez biza nem sokat segít.
Jó, kis csalás, hogy a 410-esben 6 cellás akksi van, a 420-asomban meg 9.
-
HSM
félisten
"Az EC tájékát meg úgy gondolom, hogy nem igazán hűtheti a venti a kialakítás miatt."
Közvetlenül nem is, viszont ha az EC "melletti" proceszort, mint fő hőforrást ha jobban hűti, nem fog úgy felmelgedni a benti hőfok.Érdekes, én mindenhol azt olvastam, hogy az Arrandale a jobb core 2 duók fogyasztásán, vagy kicsit kevesebből hoz jóval nagyobb sebességet.
Bár az tényleg komoly, hogy még az alulfeszelt P8600-at is megveri, ez számomra is új, és meglepő.
(#72514) Tikakukac:
-
-
-
-
-
-
-
Tin
veterán
ja, nem csodálkozom, hogy az elitebook-ot részesítik előnyben, én is több cégnél látom, hogy nem rendelnek több lenovo-t, főleg a support hülyeségei miatt. hiába jók a szervizek, ha a lenovot nem érdekli a vásárló. én többször kérdeztem őket (a lenovo-t), hogy nekik nem gond, hogy kihúzzák őket a tenderről mert olcsóskodnak, de a válasz mindig az volt, hogy "központi utasítás". hát, legyen így. vicces úgy tárgyalni egy céggel, ha az ott ülő kereskedő nem dönthet igazán semmiben.
T500 jó ssd-vel, de mivel csak sata2-es, ugyanaz az ssd a T530-ban repült, a T500-ban meg simán csak jó volt. a proci ott a szűk keresztmetszet rá, legalábbis nekem.
az olcsóságról annyit, hogy ki lehet fogni olcsó thinkpadeket is, amikor uborkaszezon ban, a nagyker potom áron szórja kifelé a készleten lévő gépeket, a T530-at is így vettem, persze oprendszer nélkül, de az mindegy, úgyis VL-est rakok rá.
HSM: igen, sokáig jó volt a T500, de aztán jöttek a core i procik. most meg majd a core m. itt azért már nagyok az ugrások, a fogyasztás sem mindegy. a T540p a felével elketyeg, mint a T500, sokkal nagyobb teljesítmény mellett. alap fényerővel mondjuk wordon szöveget szerkesztve elmegy ilyen 5-6W-ból, a T500 nem bírt 11-12W alá menni.
Francia91: otthonra tényleg elég egy felturbózott T500 netezni, de melóra nekem nem. ha melózok, a 3 soros tálcán kb 40-50 ablak van nyitva, ezt nem bírja már a gyenge proci. vagy ha bírja is, az időveszteség a melóban pénzveszteség is.
egyébként a véleményem az, hogy most, a core m procik megjelenésével alaposan felborulnak az eddigi trendek, mert a fogyasztást már a béka segge alá le tudták vinni, a kijelző olcsó (a konzumer tabletekben a full hd ips már alap), egyre kisebb aktív hűtés elég a gépeknek. szerintem hamarosan jönnek a kijelzővel egybeépített tablet-laptopok, ahol veszel egy 11-12"-os touchpades ips gépet, amit valami könnyű módon tudsz dokkolni egy standard irodai környezethez (1-2 monitor, billentyűzet, egér), és teljes PC teljesítményt nyújtanak. sőt, talán ugyanez a teljesítmény már egy 6-7"-ba is bele fog férni. ha nem most, a következő körben (a broadwell után). hosszú távon úgyis egy telefon méretű teljes értékű kihajtható kijelzős hangvezérelt gépünk lesz, aztán majd az agychip. na jó, ez már scifi.
egyébként belegondolt valaha valaki hogy mi van, ha az egér helyett a szemmozgás és nézőpontfigyelés alakul ki, akkor kurzornyíl sem létezne sehol. vagy ha kézi vezérlés alakul ki (legyintés). érdekes, hogy egy-egy találmány mennyire meghatározza a jövőt, és mennyire nem tudnak elszakadni attól a dologtól, és köré-építeni mindent.
-
Francia91
veterán
Hat oszinten megmondva, nekem is a T500-asom itthonra tobb mint eleg. A P9700, SSD, 8 GB RAM, Hibrid grafika felszereltseggel meg jo ideig kihuzza itthoni feladatokra. Filmnezesre (FullHD is lazan), alkalmi jatekra es bongeszesre/FullHD YouTube-ozasra nekem tokeletesen megfelel, nem kivanok tobbet.
Melora meg ott van a 2 eves DELL Precision, QuadCore i7-tel, 16 GB RAM-mal es 2 GB VRAM-os Quadro-val. Azt barmikor hazavihetem, ha akarom.
Nagyon sok ismerosomnek sem kell tobb, nekik is T400-at vagy T500-ast veszek, mert meg evekig eleg lesz ezekre a feladatokra. -
Tin
veterán
a thinkpad célközönség dolog nem fikázás akart lenni egyébként, sajnos a nagyvállalati dolog sem áll meg, mert pont abban a szegmensben nem elégedettek annyira a felhasználók. persze akinek hp-t tolnak az orra alá és helyette kap thinkpadet, inkább elégedett, de összességében azért ebben a szegmensben sem igazán tarol a lenovo. ismerek olyat, aki 10-es nagyságrendben küldött vissza kínába (!) thinkpadeket miután elege lett az emea régió szar garis szórakozásából. abban lesz az igazság, hogy ezek maguknak az ázsiai piacra gyártják a szarjaikat, mert a nyugati embert szar minőséggel meg garival szivatni nem sokáig lehet, ők nem toleránsak ezügyben.
a régi thinkpad felhasználókkal semmi gond nincs, mondom, nekem is van T500-am, bár már a szekrényben áll 1.5 éve, de teljesen jó állapotú, még a gari vége előtt rendbehozattam. csakhát melóra egyszerűen kevés, mondjuk amire ezeket én használom, arra minden kevés, és egyszerűen olcsóbb időnként erősebbre cserélnem a gépet, mint perceket várni amíg bebootol meg a lassúsága miatt. tehát nekem ez az alternatíva kilőve.
amúgy a szervizben kérdeztem már többször, hogy miért fájna a lenovonak, ha a 40-es sorozathoz gyártanának egy más típusú trackpad egységet, vagy akár billentyűzetet, de a srác csak nevetett és érthető is: majd az új széria. mint a konzumer vonalon, nem kell a telóra új android, az majd a következő évibe kerül bele. ezért is sokkal jobb a windows phone meg a ios vonal, azok legalább nem szarják le az ügyfeleket. és ezért szenved a szerencsétlen samsung meg fog az összes ázsiai gyártó a felfutás után 1-2 évvel, mert a vásárlóközönsége fele (nyugati emberek) egyszerűen nem tolerálják a hülyének nézést. ugyanúgy a lenovo, a huawei, a ximai vagymi a tököm le fog áldozni pár éven belül vagy belpiacos lesz mert nyugati embernek fost kétszer nem lehet eladni.
lenovo 3000 n100-am volt, az volt az első a lenovo brandtől. nem tudtam, hogy az már ideapad, de az egy jó kis gép volt, jól összerakott, használható, látszott rajta hogy brandet akarnak felfuttatni. ma már az a kategória a lenovótól egy ipari hulladék. abban a kategóriában a legolcsóbbat venném és sztem inkább asus-t vagy acert. bár gondolom azok se jobbak.
egyik kedvencem. meg ezt a gépet szerettem anno. ezt meg nagyon. na jó, nem nosztalgiázok.
-
Tin
veterán
a régi thinkpad tulajoknak azt nehéz feldolgozni, hogy már nem ők a thinkpad célközönsége, és ezzel kb mindent el is mondtam. amikor a thinkpadek mentek, a laptop még féligmeddig luxuscikk volt, ezért az a réteg aki ezeket vette, kifizette a felárat, de kérte a minőségi supportot. manapság kb bárki vehet laptopot és fogyóeszköz lett, így a célközönség is nyilván más, mint régebben. viszont, ez majd később fog visszaütni a lenovo-ra, ha elpártolnak azok, akik 10 év múlva is laptopot használnának, amikor már senki más.
surface pro-szerű cuccból én sem vennék lenovo-t, sőt, egyelőre úgy látom semmiből. de valahol ez a jövő, feleslegesek a nagy gépek, sokkal jobb lenne ha valaki végre kijönne a hajtogatható monitorral, és akkor ugyanúgy lehetne az ember ultramobil és tudna dolgozni, csak kényelmesebben. az esetek egy jó részében a 11-12" elég, ha meg hosszabb ideig ül az ember irodában de kell a hordozhatóság, akkor belefér az a 2-3 perc amíg összerakja a monitorát.
ideapadot meg csak azért mondtam, mert 5 éve a lenovo = thinkpad volt, ma meg már minden szart gyártanak.
-
-
-
Schuby
aktív tag
Ok, köszönöm.
Akkor ez jónak tünik -
Tikakukac
titán
Működhet. A probléma: ezt nem damilozgatod le csak úgy, mert neked az nem kell rá. Alul végig drótozás van. Azt le kell vagdalni de nagyon ügyesen mert nem fér be majd a zsanéroknál.
Utána: ez körben ívesre hajtott plexivel egyben lévő műanyag keretes. Nem mint az AFFS. Na és itt nem húzod bele a damilt.Hanem eltöröd a keretet, amit nem könnyű. Közben törik majd a panel is, csuda anyag ez. Aztán mikor már befér a damil le kell küzdeni. Majd végül de nem utolsó sorban kiderül, hogy hiába írja a panelook azt amit, a tabletes verzió vastagabb és szét kell karistolni a fedlap belsejét, hogy belemenjen, mert gyárilag ugye itt vannak szivacsok. Grátiszban a feszítés miatt ami még ezután is benne van lesz backlight bleed, mint a legtöbb tabletnek alapból. És a javított tuti verzió is tud ghostot.Ezeket honnan tudom? Elvégeztem mindenki helyett a munkát és ebből már hozattam kettőt
Amit sikerült eladni, az fedezte a másik árát meg a sajátját, éppen. Ne kísérletezz vele, én azt mondom. Kell rendes panel, nem táccs meg nem izébizé meg nem nem létező verziós. Én már annyit qrva anyáztam eladókkal ebayen is meg alin is, hogy mondjad meg mit akarsz küldeni, de nem. Matrica sem feltétlen jelent semmit, azt ragacsolnak rá szerintem amit mondasz.
rgeorge: Mindegyiken lesz lyuk. Csak az egyikre csavarozni kell a keretet, a másik gyárilag öntve van. A harmadikban csak 4 lyuk van az Dellekbe való, de belemegy TP-be is, csak nem lesz annyira fogva a helyén.
Mondom, a témát kitúrtam, hetek-hónapok mentek bele
Most másik projekt van, januárra majd hozok be 2-3 kijelző még, legyen a munkának eredménye is
-
Francia91
veterán
-
azbest
félisten
Így kellett volna linkelnem a kommentedet [link]
Az eGPU és dokk kapcsán felcserélődtetek az emlékeimben. Egyébként eGPU téren lehet teszek egy próbát a dokkolóval is, mert igaz ugyan, hogy gyárilag nem fér bele túl erős kártya (méret és fogyasztás limit), de elvileg simán beköthető oda egy kábellel (ilyen vagy ilyen) külső kártya is. Persze külső táp is kell és nem olyan esztétikus, mint amilyen egy kompaktabb szett.
(#71666) dying_star
akkor nem értem, hogy működik az aprós visszajelzés. Keresek gyógyszert
Kérsz?Lehet alva vásárló vagy, esetleg másnak adtál piros pontot, mivel eladóként őnála szerepel ez szöveges értékelésként
-
rebbag
tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gyors választ
Jelenleg egy kb 10éves 4:3 képarányú Asus notit használ(nak) egymagos 1,6ghz,és kezdi magát megadni. Csak azért írom, hogy lássátok az igényeket
x201 55k, x220 80k. Arra gondoltam, hogy a 25k különbözetből venni bele ssd-t, már ha ebbe lehet bele tenni, mert láttam több régebbi 12" hp notiba nem fér 2,5" winyó. Köszi mégegyszer!
-
-
-
-
Nand_i
tag
Szállítással együtt elvileg 45ből kijön, ha nem fogják meg a vámon. Tudom, hogy nem tűnik teljesen ép elméjűnek a dolog, de a céges w540 meg a saját x200 után véletlen beleakadtam egy régi x60sbe és anyaghasználatban meg úgy általában ergonómiában még mindíg jobb, ezért gondolom hogy itthonra elég lesz egy x61+ssd+sxga combó. Első kettő megvan, már csak a kijelző kell.
-
-
Te nyertél amúgy is, mert az enyém nem jó az övébe hivatalosan legalábbis.
FRU: 39T0497
Bluetooth 2.0 with Enhanced Data Rate (EDR)
Broadcom BCM2045B
USB id 0A5C:2110
FRU PN: 39T0497 (T60, T61, X60, X61, X300)
Z60m, Z60t, Z61t
R60, R61
T60p, T61p
X60, X60s, X60 Tablet, X61s, X61 Tablet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest