- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #88666 üzenetére
Villszerelők nem is valamiféle előkelő laborban kezdték valaha a szakma alapjaival történő megismerkedést, hanem a tanműhelyben.
Szakmunkásképzőben az egyik héten elméleti-, a másik héten gyakorlati oktatás folyt. Meg kellett ismerni (ha addig nem tudta, mert nagyon humán háttérből szalajtották) a szerszámok, anyagok használatát, lánghegesztést, ívhegesztést, fortélyos munkagépek használatát, balesetvédelmet és még ezernyi mást.
Egyes sulikban hihetetlen oktatók szárnyai alá került az ifjúság. Országosan ismert jazz-zenész villamos szakembertől kezdve a grófi származású tanáron át a szakmához kiválóan értő, de azon túlmutatóan érdeklődő, széleskörűen tájékozott melósig.
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #88635 üzenetére
Valamilyen szinten lendületből elmuzsikálnak. Kicsit rövid távú gondolkodás, de ők tudják. Még Edge is volt a cégnél, mondjuk azoktól megszabadultak már. De milyen jó az, mert megfizethető és még mindig szakmaiságot sugall a TP logó rajta :-) Szóval ráéreztek lenovóéknál "valamire". Csak túltolták. Ez a melós 440-en nagyon érződik, régebben volt egy konzumer G580-om nagyon rövid ideig, de az normálisabb volt
Legalábbis a billentyű-tapipad kombója megfelelt számomra.
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #88632 üzenetére
Sajnos valóban
Amúgy a listázottakon kívül "használható". Mondjuk alja billentyű meg tapipad mellett nem nagyon vigasztal a hardveres ereje. Kötelező volt azt venni, mert TP és amikor beszerezték ez volt az új széria, így ez lett.
De innentől csak feljebb van nem? 50-es széria tapipadja jobb azért már
Lassan csak visszaépül.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #88509 üzenetére
korrekt, mert nem lett volna kötelessége
telefontokot akartam venni az arénában, kérdezem a gyerektől szépen, ha nem jó vissza veszi? nincs nálam a telefon, ajándék lenne
vissza lehet hozni
de vissza veszed?
vissza lehet hozni
de vissza veszed?
le lehet vásárolni
kérdem egyértelműen, ha nem lesz jó a telefonhoz visszaadod az árát?
le lehet vásárolni
rendben, nézek máshol, szia -
scream
veterán
válasz
Tikakukac #88497 üzenetére
Milyen gép van kilátásban?
-----
Mennyire nehéz egyedül felrakni a képernyő keretet? Mert az LCD.hu-ra már nem bíznám, ha rendelek újat, akkor megint túlmelegíti és alkoholos filccel színezi ki, hogy az alapból szürke keret, ahol kifehéredett kevésbé látszon, így feketével átmegy rajta...
Szóval kell hozzá valami extra a hőn kívűl?
-
gurabli
őstag
válasz
Tikakukac #88494 üzenetére
Jogos. Nyomkodos nem kell, meg ingyen sem. A vekony masina nem zavarna, ha nem megy a dolog kárára, pedig itt arra megy. Na meg ott az x240 gyalazatos touchpadje, nem véletlenül hoztak vissza az x250-re.
Viszont az x250 nagyon ott van. Nekem igazan bejon, nem igazán találok jobb (es szebb) gépet tole. A par hardveres gombot hiányolom, mindem Fn, de ettől meg boven jó. Érdekes, hogy a legtobb teszt azert huzza le, mert csúnya, szogletes, ódivatú, stb. Meg szerencse, hogy van ilyen. Akkor végeztem a Thinkpaddel, ha az is szappantarto lesz...
Szerk: meg néha a Thinklight hiánya lesz fájó, de ne akarjak már olvasni is a sötétben.
-
.DLL
veterán
válasz
Tikakukac #88494 üzenetére
Meg arra hogy nem akarnak már annyit fizetni, mint régebben. tény. Mert meg lehetne csinálni vékonyan is jól. vagy legalább is jobban. De annak vasagabban megkérnék az árát, csak nem akaródzana kifizetni. Az emberek elfelejtenek előre gondolkodni, tartósan tervezni. Minden most kell azonnal, de csak ennyi zsé van rá, ha nem adja a gyártó ennyiért akkor nem kell. Oké a gyártó annyiért adja. De olyan is lesz. : (
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #88477 üzenetére
Na, ha minden igaz, holnap délben már a régi kiejlző lesz a gépben. Nem számítottam erre, hogy ilyen macerás lesz a dolog.
Ahogy néztem 5000 Ft körül van az a keret.
(#88476) Tim82:
Köszönöm, valamiért én az ilyeneket sosem találom meg, T500-amhoz, se W500-hoz nem találtam meg
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #88472 üzenetére
Egyetértek, de nem tudom mit tudnék tenni, kicsit tartok attól, hogy el leszek hajtva, mert a kijelző keret túlmelegítés is el lett annyival intézve, hogy bocsi, ez most ilyen lett, most mit csináljon vele.. .
Most az az álláspontom, hogy vegye ki a panelt amit belerakott és adja vissza a pénzt, keresek olyan panelt amivel biztosan megy a fényerő Windows alatt is és nem kell hákolni.
Írtam nekik mailt, de ugye hétvége van és nem jött még válasz...
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #88425 üzenetére
Értem.
-----
T450-hez keresek FullHD IPS LED matt kijelzőt.
A kettő közül melyik a jobb?
1. versenyző vagy 2. versenyző
Van egyáltalán bármi különbség?
-
-
-
válasz
Tikakukac #88176 üzenetére
Sonyval van gond, a Samuval van gond, Asusból pár ultrával is van gond
Ezeket az a csoda utazótöltő abszolút nem tölti, amit én ajánlottam az meg 95%, hogy tölti, akkor meg nem értem hol a gond.Szokásos mondókám: havonta essen csak be egy gép amit nem tudsz tölteni és nem kapsz mellé töltőt ügyféltől, garantálom felmarod a parkettát. Szoktuk.
A leírás alapján " X200-hoz nincs lapos/konnyu tolto?" utazó töltő töltőt kerestek, nem szervizbe mindent töltőt, így szerintm felesleges leverni ilyesmit egy utazótöltőn, hogy havonta egyszer nem jó a csingilingi notebookhozOlcsóbb, kisebb, egykábeles, több a garija, ha kell, tölt mást is, szerintem nem egyedüli üdvözítő megoldás mindenkinek a Lenovo megoldása, vannak hátrányai.
-
válasz
Tikakukac #88172 üzenetére
X301, X61, X230, X220, T420, T400s mind hibátlanul ment vele, nem értem hogy nem töltené bármelyik másikat.
Cégnél is van jópár embernek, a teljes spektrumot tölti mindenkinél.Nekem is volt ilyen Lenovo-s utazótöltő, jó drága volt, az autós részét nem használtam, se az USB-t soha, ellenben nem praktikus a sok kábelével és jó nehéz cucc.
-
viskund
csendes tag
válasz
Tikakukac #88148 üzenetére
Nagyszerű! newmoonlight pont téged javasolt a helyzet orvoslására.
Köszönöm mindkettőtöknek.
Privátban akkor kereshetlek a javítás/csere menetéről?
Köszi
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #88099 üzenetére
Akkor hagyom a rakba. A lenyeg az lett volna, hogy vekonyabb legyen, de ugy hogy nem lehet nehezebb. De nehezebb es mocsok draga is, ugyhogy nem is olyan vastag a 65-osom.
Amugy az en 42T4420-as toltom csak 348g kabelekkel egyutt. Az emlitett slim a weblap szerint meg 400g kabelek nelkul(?). Mindenesetre nem lehet konnyebb, hiszen 90W.
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #88082 üzenetére
Csak E6430-am volt, így nyilván csak ahhoz tudom hasonlítani a dolgokat. Volt előtte TP is, T/W500 személyében.
Viszont az E7440-es pöcökegere látszatra olyan, mint az E6430-on, csak a gombok döntöttek az egyiken, a másikon meg inkább vízszintesek.
Persze nem is gondoltam, hogy teljesen ugyan olyan paraméterekkel rendelkezik a kettő, lévén, hogy az E7440 dupla annyiba kerül, mint az E6430.
Szóval az ár miatt maradnék X220/X230-nál, már csak az a kérdés melyik legyen inkább?
Ami az elképzelésem lenne egy IPS-es (jó lenne nagyobb felbontás, de csak 1366x768-ban láttam), i5-ös (lehetőleg minél alacsonyabb TDP-vel), 8GB RAM (vagy 4GB, de még 1 slot a bőívtéshez), 120GB SSD (M.2 vagy SATA), fpr, backlit bill (nagy eséllyel ezt külön kéne utána megvennem, mert elég ritka, X220-hoz nem is vagyok biztos, hogy van), jó akku (10% körüli elhasználódás) és szép állapot (apróbb karcok még elmennek a tetején vagy kis sarokkopás), esetleg lapos töltő (táskába jobban elfér) a tégla helyett. Ez X220 vagy X230-cal valósítható meg? Vagy egyikkel sem/ mind a kettővel?
-
Orionhilles
senior tag
válasz
Tikakukac #87988 üzenetére
Mea culpa
Utóbbi előferdülhet.
(#87989) metal01: Műanyagról
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Tikakukac #87939 üzenetére
Akkor nem is olyan drága már az 500 dolláros ár.
Ha így leírni nem is tudtam volna, de azért azzal nagyjából tisztában vagyok, hogy kvázi az egész fedlapot újjá kell építeni, mindennel ami benne van. Igyekszem majd alaposan körbejárni a témát, aztán legfeljebb használom a fostos TN-t és talán később kertek egy belevaló IPS-t. -
Frenky89
addikt
válasz
Tikakukac #87857 üzenetére
Volt mellette egy X220 hagyományos (nekem az, laptopban ehhez vagyok szokva sajnos) panellal, de vagyok olyan láma, hogy csak az tűnt fel, hogy ennek sokkal jobb a fényereje és a színei. Viszont mivel működés közben nem forgattam őket, így nem esett le, hogy mi a helyzet. A lényeg, hogy habár nem is tudatosan, de jól választottam.
Kösz a képernyős tippeket mindkettőtöknek.
-
Leonard
tag
válasz
Tikakukac #87827 üzenetére
Sziasztok!
Köszi szépen, de ezt a "spúros" kifejezést nem értem, a fordító is valami sarkanytyúz kifejezést ad rá, leírnád máshogy?
Tönkre tuti, hogy nem ment benne szét a belső akku, eredetileg is egy külsővel volt hírdetve, csak én betudtam a hírdető tájékozatlanságának.
Az előző hozzászólónak is köszönöm, tehát akkor volt olyan gyárilag kiadott x240 amibe nem szereltek belső akkut.
Szerencsére nem nagyon érint az akkuidő, gyakorlatilag csak mint szünetmentes táp szerepét tölti be nálam, hurcolva nincs, vagyis van, de útközben nem használom, ahol pedig igen, ott van hálózat, csak megnyugtatásként érdekelne a megoldás. -
azbest
félisten
-
wwhy
veterán
válasz
Tikakukac #87804 üzenetére
Apró szerint kb. 90e-ért tudom eladni az x230-at. Bukarestben dolgozom, kb. 130e-ért van új x250, igaz, a CPU-t benéztem, mett i3, nem i5.
Pl. http://olx.ro/oferta/lenovo-thinkpad-x250-nou-i3-5010u-ID5utR6.html
Új (nou), de látszik a képeken is.
Kis alkuval még lejjebb is jöhetÍgy megéri?
-
longwild
aktív tag
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #87699 üzenetére
Nekem a gépes szett is jó ám. Szóval ha ez a workaround a problémára akkor már rendelem is a cuccot. Mindegy melyik szettet rendelem?
Amúgy ma vettem meg innen apróról egy X220-at.
Családba lesz továbbadva. Alapvetően szép az állapota, bár ha nagyon közelről nézem akkor látok használati nyomokat, meg kisebb kopásokat a sarkon. Kopásmentes magyar billentyűzet, i5 2540M, FP, BT, webcam, szokásos dolgok, 4GB RAM, 500GB hdd. Van viszont még egy gyenge pont az akku. ami kb 40%-os LGC 857 ciklussal. Ebből mennyire körülményes beszerezni egy 70-80%-os állapotú darabot nem horror áron? (Nem kell panasonic, a sanyo is teljesen jó lehet.) -
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #87383 üzenetére
kár kivenni, a burkolat a hőleadó felület, mintha hűtőbordája lenne
newmoonlight 70%-a ennek kb meg is valósítható
Tim82 de van már 4 magos mobil i5 skylake óta, talán tavaly év végi v idén év eleji történet, pl i5-6300hq
ha új gépet vennék akkor ezzel v vmelyik testvérével
Gondwana ameddig gyári gar vana gépen addig lenovohoz tartozik akkor is, ha valaki másodkézből és nem újan vette a gépét
-
newmoonlight
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest