- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
minionair
csendes tag
Akkor lehet elerni a leggyorsabb ssd teljesitmenyt, ha 2,5 ssd megy sata3 csatlakozora? Es a winyot berakni akkor dvdrol helyere,kerdes l430 eseteben mennyire maceras szetszedni a gepet. Ilyen ultrabay foglalatot venni kell kulon? A kerdes a bios tudja e a pendriverol valo windows telepitest, mert ha ujratelepites szukseges,nem lesz mar dvd rom ugye. Milyen ssd erdemes belevenni ami meg elfogadhato aru?
Laptop meg nincs meg azert nem vagom a dolgokat,jovoheten lesz beszerezve ugy nez ki.
-
-
-
valami realtek van benne.
egyébként köszi, ugyanezt a csapásirányt már elkezdtem járni. 1,40-es mentesitett bios-t találtam. de azt irja a leirás, hogy előbb legyen fent a lenovos 1,40-es. amitől tartok, hogy csak frissebbet fogok tudni rátenni.
jelenleg épp windowst installállok a bios frissités miatt. illetve rendeltem egy Intel Centrino 6300-at. sőt most nézem, hogy lenovos verzió. lehet nem is kell hackelni, ha felfrissitem a biost.
hétfőn meglátjuk, akkor jön a kártya. -
Pubszon
veterán
Jelenleg egy wireless rapoo hamisítvány kínai 1000Ft-os egerem van. Elég jó, főleg az árához képest. Több mint 10k-t amúgy sem adnék egy notiegérért.
Vezetékes meg végképp kizárt.A BT-os egeren gondolkodom, nincs vele tapasztalatom. De akkor legalább nem kellene vevő.
-
meroly
veterán
Hm.... ezt nem is tudtam, köszönöm.
Elírtam, Lenovo Bridge asszem, ami az általad is linkelt oldalról tölthető le, települ és fut is de semmit nem csinál.Ez a system update hogy is megy?
Letöltöm a csomagot amit a Windows 10, 8, 8.1 and 7 -hez van és kész?
Csak mert akar a hóhér egyesével foglalkozni vele, működjön és kész -
meroly
veterán
-
Pubszon
veterán
Az elmúlt 1 órában újraraktam a W10-et, majd a W7-et, és most megint a W10-et, de a probléma ugyan az!
Eszközkezelőben látja, de még a hardverazonosítót sem tudja beolvasni egy OP rendszer alatt sem.
Délután még ment W7 alatt HDD-ről. Megpróbálom azt vissza rakni, mert csak az lett SSD-re cserélve. Ha arról sem jó akkor hardverhiba, ha pedig arról megy akkor akármilyen furcsa is, de az SSD miatt van. -
Pubszon
veterán
A többi nem is nagyon lényeg, bár ha az USB nem menne dokkolva a gépen, az sem lenne vészes.
Néztem németbe 4337-es dokkolót, 2 kulccsal meg 90W-os adapterrel 26.90 EUR. Szerintem be fogok ruházni rá, van minden periféria. -
-
Pubszon
veterán
Igen, én is csak ilyen elvi síkon működő dologról tudok. Igaz, hogy ugyan az a helyzet mint asztali vonalon, csak itt sokkal "zárkózottabbak" a gyártók, emiatt is lehet ez. Mert hardveresen biztos hogy semmi akadálya nincs, ugyan úgy, mint a VGA driverek esetében, hogy nem a GPU hanem a laptop gyártó felelős a driverekért.
-
MrSealRD
veterán
Azzal is küzdöttem egy sort. Itt látható melyik Intel hardverek támogatják a Miracastot. Sajnos a HD3000 nincs a listában.
Az a herélt Bay Trail a HD4000 generáció egy változatát kapta ezért támogatja. Szerencséd van. Én a legtöbb amit tudok, hogy Youtube-nál van egy gomb, hogy a TV-re átküldi a jelet és a TV saját Youtube appon keresztül kezdi lejátszani...De ha jobban járok, ha eleve a TV-ről indítom mert hallhatóan rosszabb a hang. Meg LG-nek van szoftvere amivel tudok lejátszani a TV-n gépről filmet. De ez meg nem sokat ér mert amúgy is DLNA-ról megy NAS-ról...
Szóval szépen buktam minden vezeték nélküli képernyőtükrözést... Hiába szeretném örökké használni a T420-at lassan kijönnek az ilyen öregséggel járó problémák... De még mindig inkább veszek egy kábelt hozzá mint lecseréljem.
-
MrSealRD
veterán
& Delon Pont a napokban jártam körbe a témát mert TV-re akartam így kiküldeni a képet. Itt a szomorú igazság. Ha ilyesmit akar valaki akkor vagy downgrade win7-re, vagy marad win10 alatt és bukja ezt a képességet.... Esetleg vesz újabb gépet.
-
-
-
Surfym@n
senior tag
Köszi.
Amúgy Bluetooth szokott lenni ezekben alapból (nem tudta megmondani az eladó hirtelen), ha nincs, akkor hogy lehet ezt bővíteni? külön egység, vagy WIFI-vel egyben van? (ha egyben van akkor viszont lehetséges, hogy van...)
Újjlenyomat olvasó itt is csak palm-rest cserével oldható meg ugye?
-
RoboGuru
tag
Akkor már csak a géptípus az érdekes.
Nálam W520 alatt nem igazán akar ez a verzió. Viszont javítottam a blogomban (és kitértem még pár dologra ezzel kapcsolatban) ami volt, azzal megy minden!
Fn+F6 is megy csak kell hozzá a Lenovo Communications Utility program, írja ugyan hogy telepítsd, de a háttérben ott van inaktívan az asztalon.
Korábban volt szó a Bluetooth ki-be kapcsolásról, Fn+F5-re ez is működik! -
HSM
félisten
Úgy tűnik nem látok a szememtől, sorry... Direkt néztem, jött-e erre valami, de jól nem vettem észre.
Amúgy elég "hülyebiztos" megoldás, OSD-n is az ember arcába tolja, a billentyű is világít... No, meg legrosszabb esetben gépelés közben észreveszi az ember... Nekem néha kicsit "sok" is ez a visszajelzés....
-
The DJ
addikt
"Nem vagyok benne biztos, hogy ECP-t tudsz downgradelni."
És valahogy rávenni a rendszert, hogy legalább írja újra? Attól tartok, hogy hozzá se nyúl és lehet, hogy ott a probléma.
CMOS elem kiszedése természetesen megvolt, többször is, nem segített. Volt boot password, supervisor password, de ezeket az akadályokat már rutinosan ugrom át.
A Thinkvantage gomb megnyomása után írja a Ctrl+P-t, mint lehetőséget, próbáltam ezt is, de semmi sem tölt be, kis gondolkodás után bootol a Windows. Gondolom ez is azért van, mert ki van kapcsolva BIOS szinten az AMT. Bár lenne opció rá, hogy ezt újra aktiválni tudjam valahogy.
Próbáltam visszatenni a legrégebbi elérhető BIOS-t, de hiába cserélgetem őket, a Config menü mindig lefagy. Azaz nem, belépek, megáll, eltelik 1-2 perc, bejönnek az almenük, de ott már hiába várok, nem tudok lefelé lépkedni. Azaz de, most is hazudok, egyszer lentebb sikerült lépni valahogy egy menüponttal, de az Intel AMT legalul van
-
MrDerekas
addikt
és (#90627) Chaser
Sejtem én, hogy igazatok van. Miután rommá szedtem párszor a héten, nem lesz gond belenézni ismét. Bár a hűtőcső alapján, csak a cpu van hűtve, ergo nem lesz benne dvga. Logikusnak logikus, de persze bíztam benne, hogy én vagyok nem hozzáértő. Még futok pár kört szoftveresen, de akkor úgy fest ennyi, amit ki lehet hozni belőle. (Elég masszív vasnak néz ki egyébként. A bill hibát leszámítva és dvga hiányát betudva, nem rossz gép ez. Volt már nálam pár sokkal újabb és silányabb noti...)
A kiegészítő gyári szoftverek közül, mi az ami fontos/ajánlott? Mert kb mindent felraktam, de rendszer lassításán kívül semmi előnyüket nem látom.
Köszönöm a segítségetek!Szerk:
(#90630) fungi Köszi! Átnyálazom ezt is. -
azbest
félisten
azt hittem azt linkekled neki, hogy mit szívtak
-
ToBeY
nagyúr
Van egy BenQ G2420HD monitorom aminek van jack kivezetése is,ide kellett dugnom a kábelt most hogy hdmi-vel (mini displayport>hdmi átalakító) lett összekötve a noti a monitorral (az eddig d-sub helyett).
Eddig a notiba dugtam a jack kábelt és jobb volt a hang( ezt szeretném most is)HSM:Ezt pontosan hol kell?
-
-
-
Ðávid
aktív tag
Köszönöm szépen a linket, de a gond az továbbra is, hogy gép egyszerűen nem érzékeli a bedugott kártyát. Így nincs mihez telepíteni az illesztőprogramot.
Megpróbáltam egy másik laptopban is, de ott se reagált a gép amikor beraktam. Ezek alapján arra gyanakszom, hogy a kártyával nincs minden rendben.
-
Ðávid
aktív tag
Szia!
Köszönöm szépen előre is a segítségedet!
Nem tudom, hogy számít-e valamit, hogy én Windows 8.1-et használok. Igazándiból az a baj, hogy a gép maga semmit se jelez, hogy csatlakoztatva van a kártya. Amikor párszor működött, akkor ugyanolyan hangjelzést adott, mint amikor pendrive-ot csatlakoztatok. De a legtöbbször meg nincs semmi. Az Eszközkezelőben meg pláne nem látszik semmi sem. -
embe
nagyúr
Köszi!
Lenovo gépet még nem használtam, most egy 420-assal kezdem az ismerkedést.A venti ezeken a gépeken soha nem kapcsol ki? A biosban sem találtam ennek állítására semmi lehetőséget. vagy csak figyelmetlen voltam.
Most 44°-os a poci, de egy a venti 1,9-2.0-on pörög most is.
A Notebookfancontrollt mellőzném. -
^Clown
addikt
és Tikakukac, kösui szépen!
T60 vs. Win10-zel kapcsolatban van esetleg tapasztalatotok? Driver-oldalról érdekelne főleg. Az adott gép aszt hiszem Ati x1200 vagy x1400-al van szerelve. Most menne egy upgrade (memória, ssd), és egy újrahúzás, érdemes-e Win 7 helyett Win 10-et feltenni?
-
Balinov
titán
bakker,kosziii! Hihetetlen egy masina ez a TP...majd' mint egy jobb Technic LEGO...kezdem egyre jobban szeretni!
itt, igaz, T430 kapcsan ugyanez a tema, de nem valami meggyozo, leven sracnak nem ismerte fel az OS a webcam-et. Akinek T420-esebe gyarilag van Webcam, az latszik az UEFI/BIOS-ban? Milyen minoseguek egyebkent ezek a beepitett webcamek? 720p? vagy csak interpolal?
szerk: kamerahoz. jol sejtem, ugye,hogy nekem meg kell a + kabelezes is?
-
Balinov
titán
koszi szepen ezt kiprobalom feltetlen. Egyebkent teljesen altalanos, rendszerkarbantartasi celokra. pl wifi/lan/power managementhez. semmi extra
Ujabb kerdes: hwinfo szerint LP140WH2-TLM2 (LG) Panel van benne, ez a gyengebbik TN panel? Hol talalok rola infot? ICC Profilt merre erdemes keresni?
szerk:
(Elobb lemaradt)
nem tudom, volt-e mar, de talaltam 420-asokhoz (is) audio sw mod-ot, ami conexant chipes laposoknal le tudja cserelni az Intel drievert Dolby Home theater v4 felere .minimalis infom van eddig,hogy mi is ez, egy kulfoldi forumban bukkantam ra egy howto/faq/mod gyujtemenyben thinkpadekhez (is).Sokat nem zajongtam, mivel tegnap ment fel a win7,csak par yt-s/vimeo-s klippet neztem meg tegnap, elegge sovanyka a hangzas, de ezzel mintha picit jobban szolnanak zene es film alatt a beepitett recsegok
-
jjeahh
nagyúr
Kösz!
HSM: T520-on nálam is, de ha nem írom át a smart módokat nincs gond. Viszont alapértelmezésben smart mode 1-ben 65 fok fölött sem pörgeti eléggé fel a ventit és zavar, hogy meleg meg kezd akadozni, lagolni a rendszer, ezért váltani szoktam ilyenkor smart mode 2-re, mert jobban hűt. Aztán ha lehűlt és nem terhelem, akkor visszakapcsolok mode 1-re... A gond az, hogy a T420-ak apámnak meg a húgomnak lesznek és ők valszeg nem fognak állandóan kapcsolgatni smart mode 1 meg 2 között ha szükség van rá.. ezért gondoltam, hogy jobb lenne smart mode 2-ben indítani. Vagy töröljem a tpfancontrolt és bízzam a windózra? Nem pörgeti fölöslegesen túl nagy fordulatszámon, vagy logikátlanul?
-
jjeahh
nagyúr
"ugyanúgy fogad mSATA SSD-t, Express Card-ot, 2*8 GB DDR3 RAM-ot"
Pont ezt akarom, 16gb ram, hdd az odd helyére, hdd helyett meg ssd, az i5 proci meg bőven elég
Csak azért kérdeztem, mert kisebb, vékonyabb, könnyebb mint a t520, viszont ugyanolyan masszívnak tűnik, csatlakozókkal ez is el van látva bőven, a hűtés is első blikkre úgy tűnik ugyanolyan jó, gondoltam valahol csak kellett spóroljanak vagy valami, de ezek szerint nem. Egyelőre nagyon szimpi a gép, kár, hogy a kijelző kontrasztban érezhetően gyengébb mint a t520 HD+ panelje, notebookcheck szerint:
T520 - Contrast: 670:1 (Black: 0.33 cd/m²)
T420 - Contrast: 162:1 (Black: 1.38 cd/m²)
Igaz fényerőben legalább hasonló, bár annak beltéren 120 cd/m²-re kalibrálva nem sok hasznát veszem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest