- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
válasz
Tikakukac #121452 üzenetére
Nekem az X260-as notiban a gyári billentyúzet meg volt bolondulva - az eladó inkább lehúzta a szalagkábelét és adott a gép mellé egy USB-s billentyűzetet - valamint 400 GB-os vinyó és 4 GB Ramot a géphez. ez került így 29990 forintba.
Eleinte gondolkodtam azon hogy kicserélem a billentyűzetet benne de végül megvettem ezt a BT-os billentyűzetet elvileg 4200 forintért, gyakorlatilag 1300-ért mivel volt ingyenes szálljtási kuponom és a napi bejelentkezésekből összejött 2900 forintnyi levásárolható összeg. Ehhez vettem egy fehér felragasztható KOLINK magyar billentyűzet matricacsomagot és a kérdés meg is lett oldva.
Tegnap megérkezett a 256GB-os SSD is (Verbatim) és a 8 GB DDR4 Kingston Fury memória is és a gép brutálisan sokat és nagyot gyorsult. Mind a Lubuntu Linux és a win 10 Pro is megtáltosodott és mostanra nagyon elégedett vagyok a vásárlásommal. Egy akksit akarok még venni a gép 2hátsójába a belső mellé és részemről készen s vagyok a gép fejlesztésével.
Amire nekem kellett azt így tökéletesen hozza a kis masina. -
ricsip
addikt
válasz
Tikakukac #121460 üzenetére
Én úgy fogom fel, h. ha hardveraprón van, ott kvázi anonimitásban művelheti a disznóságait, míg ha rendes boltban csinálná, ott sokkal hamarabb felnyomnák a vevők.
Hardveraprón max a hirtelen láncreakció negatív feedback-ek lehetnek elrettentő erő egy sok éves, 10ezer+ eladott cuccú account jóhírnevén.
Bár ez a jóhírnév is egy jó nagy kamu. Minden cég a piacból él. Amíg fogy a gagyi szajré is, addig mindenki gagyit fog gyártani, az eladhatóság határmezsgyéjén egyensúlyozva. Ha 1x-1x beleesik valamelyik cég az eladhatatlan trágya kategóriába, akkor ott van egy 5perces negatív hírnév. De másnapra már más fog bakizni, 1 hónap múlva meg már senki nem fog emlékezni az előző bakikra. Ezért nem gondolom úgy h. bárkinek is számítana manapság már a hírnév, mindenki az anyját eladja az aznapi 10 fillért bevételért, a holnapot senki nem nézi. -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #121203 üzenetére
A P15 G1-nél volt probléma, hogy csak kb.55fokon indult a venti, de mire elindult volna, már volt 100fokos és throttling, szóval a G2-nél már mindig megy alap beállításban a ventilátor, és így van P16-al is.
Ugye itt 157W-os cpu-val szerelt gépről van szó.
Na ezért ilyen gyárilag. -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #121201 üzenetére
Elvileg a akku ikon csúszkájával lehet állítani, hogy milyen energiaprofilban legyen, ki is dob ilyenkor egy ablakot a vantage, de nem emlékszem w11-ben hogy van ezért nem erőltetem.
Igen, tpfc oszt cső.
A Legion-oknál jelennek meg további menük erre vonatkozóan a vantage-ban. -
válasz
Tikakukac #121195 üzenetére
Ja, de hol lehet beállítani? Van rajta Microsoft Store-ból letöltött Commercial Vantage. Ez nem jó? Ebben nem találtam ilyet. Power mode amúgy balanced, átállítva bármi másra nem áll le a venti (monjduk nem vártam sokat). Van valami Intelligent Cooling, a BIOS-ban, de ez hozott változást.
-
vargas0502
tag
válasz
Tikakukac #121129 üzenetére
Igaza van Tikakukacnak, de nekem eddig pl. csak jó tapasztalatom volt mindegyik utángyártott aksival. Most kb. 15db-nál járok különböző gépekbe. Eddig greencell és patona volt a nyerő nálam.
Néha még belehet itt szerezni régebbi gépekhez egy-két jó original aksit hardveraprón, de hát tudjuk, hogy azokra kb. hányan repülnek rá egyszerre.
Eddig egy rossz tapasztalatom volt anno, T61p-be rendeltem ebay-ről original bontatlan aksit, de az meg sem akart "moccani" annyira rottyon volt már. De normális volt a forma mert visszautalta a lovettámat mindenféle hercehurca nélkül.
De pl. mostanában belefutottam két magyar cégnek is a honlapján false hirdetésbe.
Ez egyik W701-hez árult utángyártott aksit a másik pedig W700-hoz.
Ez elsőnél még kaptam visszaigazolást, hogy sikeres volt a rendelés stb., igaz, hogy az is bele volt írva, hogy 3 hónap mire ideér. Még fel is hívtak rendelés után, hogy lattam mennyi idő mire megjön..? :O mondtam, hogy persze nekem nem gond kitudom várni. Aztán 2 hét múlva hívtak újra, hogy nem tudnak szállítani.
A másik egyből hívott, hogy sajnos az a termék már nem kapható, én meg mondtam, hogy akkor sürgősen le kellene venni a webshopból... picit már elkanyarodtam a témától, sorry. -
barnam_
nagyúr
válasz
Tikakukac #121064 üzenetére
Jellemzően garit vagy számlát hiányolják, vagy épp utólag derül ki (jó itt az ügyintéző is hibás lehet) hogy nem magyar készülék, azt nem szeretik kifizetni.
A Samsungot én sem sajnálom, a szervizt (nem lényeges melyiket) sajnálom mert neki alapvetően az ügyfelet kell segítenie.
Ezek régebbi infók, azt értelemszerűen nem tudom most hogy mennek a dolgok.
A mondandóm lényege hogy a gyártó bármikor mondhatja hogy ez vagy az okok miatt nem fizeti ki a javítás árát a szerviznek. -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #121048 üzenetére
Nagyon sok céges gép van, ezek számláját beszerezni képtelenség, szóval nem jófejség, hanem praktikus okokból nem kérik.
Én csak egyetlen egy Legion-t gariztattam, az is német volt, és számla sehol, bár ha nagyon keressük, talán meglett volna, de nem kérték. Egyéb idea géppel nincs tapasztalatom.
A lényeg:
Idea gépeknél itt lehet lekérdezni, hogy van-e IWS,
Think gépeknél pedig itt
Ez a tuti és hivatalos. -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #121036 üzenetére
Igen, szerintem is rakjuk rendbe a szitut. De csak erre a konkrét esetre vonatkozóan.
Örülök ennek az esetnek, mert egy tapasztalattal gazdagodtam.
A TMX teljesen jogszerűen járt el, de nem úgy ahogy írtátok, nem a szerviz döntött saját jogon, hogy kell a számla, meg stb. Miután a panaszos kolléga átküldte a sorozatszámot, rögtön meglettek a Lenovo oldalán az adott gépre a támogatási kondíciók.
Az alany egy Ideapad flex, erre nem vonatkozik a nemzetközi garancia, (telefon, tablet, idea, asztali Lenovo). Szoval Legion és egyéb nem idea termék továbbra is IWS alatt vannak.
Tehát a számlát azért kérték, mert hátha hazai vásárlás a gép a külföldi lokalizáció ellenére, és akkor van gari, ha nem, akkor nincs. -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #121033 üzenetére
A Lenovo oldalán le van írva, hogy a készülékre minden olyan országban érvényes a gari, ahol azt értékesítik.
Extrém esetben Timbuktuban lehet nem, de nálunk szerintem a kínálat min.95%-a értékesítve van.
A Dell más történet, mert ott volt a covid alatt egy szigorítás, hogy csak a honosított, legyen ezentúl. De pont veled volt egy eszmecsere, hogy gond nélkül javíttattál nem honosítottat.
HP-nél meg fogalmam sincs.
A számla kérés, meg jogilag és etikailag is erősen megkérdőjelezhető.
Költői kérdés: hány százaléka lehet céges a thinkpadoknak, ezeknek a számláját el lehet kérni, illetve ha el is kérik teljesíthető kérés?
Vannak ismerősök akik Ideapadot használnak cégesen, ilyenkor mi lenne, gyakorlatilag az a garancia amit a cég vállal, nem is létezik a szervíz szerint? Ez nonszensz. -
lamazonia
tag
válasz
Tikakukac #120937 üzenetére
Volt egy m1 max 64gb/4tb-m.
Nagyon jó áron jutottam hozzá, kiprobáltam, volt nagyon jó, és elég szar része is.
Eladtam.
Most úgy érzem hogy, olcsón adtam, ésf*szmeggondolatlan voltam hogy eladtam.
Viszont egyébként sajnáltam, hogy annyi pénz az idő nagy részében az asztalon pihen.
Lobbizom hogy kijussak 1 hónapra az atlantai irodánkba, lehet hogy akkor veszek egy másikat. -
-
-
lanszelot
addikt
válasz
Tikakukac #120644 üzenetére
Ejnye. Nem értem miért ez az ellenségesség.
Az alaplapban kezdtem, és ide küldtek onnan.
Ide írtam, és itt próbáltak is segíteni.
Tehát jó helyre írtam.Ram: pl az ilyen válaszok - "a figyelj még, hogy az 1Rx8, 2Rx8-at ne keverd!"
Ezek elég jól megkevertek. Még a gyártók honlapjai is össze vissza írtak , pl kingston asztali pc-be való ram-ot ajánl.
Ha sok hamis infót kapok nem tudom mi valós, és más sem.
Pont ezért osztottam meg a tiszta választ.És mindig vissza megyek, hogy megosszam ha sikerül megoldani, ha más hasonló problémával kerül szembe akkor legyen neki válasz.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #120536 üzenetére
Oké, akkor nem terelek.
Ha én tervezném, nem ilyen lenne.
Hogy milyen, felépítésben mint a p51, klasszikus TP billentyűzettel, vapor hűtéssel mint a P16, 4K IPS üveglap mögé szerelve(nem érintős), és cseréhető (!) matt fóliával. Ezt gyártanám 14-15-17 colos méretben, a 14 esben 2ram, 2ssd, a nagyobbakban 4ram, 3/4ssd. Kivehető akku mint a P50-51 volt. Klasszikus beleülős dokkal, és a dokkban egy erős cseréhető GPU-val. A gépben elég lenne egy quadro (vagy geforce) T500-T1000 szintű gpu.
De nem én tervezem. -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #120524 üzenetére
Már leírtam párszor, a mai TP-k szerintem csak annyira szarabbak, mint a nagy ipari átlag és a piaci elvárás megkívánja.
Nekem nincs hardveresen gondom velük, mondjuk T és L-eseket gyakrabban küldjük szervizelni, a P-seket csak hülyeségek miatt, mint klavi, vagy venti.
Ami gáz viszont az a szoftver, az úgy ahogy vagy egy nagy rakás, kezdve a winfosal, és a gépenként több millába kerülő melós programokról meg ne is beszéljünk. A szoftveres gondjaim mellett, az hogy van-e ajtó a T14-en, vagy nincs számomra érdektelen, a kedves programozók úgyis megoldják hogy a most hasító gépem, 2-3programfrissítés után átalakuljon reumás csigává. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Tikakukac #120507 üzenetére
Neki nem, egész addig amíg emiatt nem hagyom a csába az ő termékét, és veszem a konkurrenciáét. Akkor majd érdekelni fogja.
Mondjuk a Fujitsu meg épp kivonul innen sajnos, talán az utolsó széria amit itthon is meg lehet venni. És ők még nem műanyagpöcköznek, csak csavar és lejön a fedő...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Tikakukac #120504 üzenetére
Ez kemény, nehogy véletlenül 20k-ból megúszhassuk az Aliról... Fedlappal gondolom 100+.
#120503zsolti75: Igen, az intelest láttam, az OLED-es milla, ráadásul ilyenekkel súlyosbítva, ram se bővíthető, 16ot adnak, és annyi. Csak a mégdrágább i7-es mellé lehet egyáltalán elkölteni még egy valag pénzt a 32re bővítésre. Egy pillanatra elgondolkodtam hogy kipróbálnám az OLED-et, de nem ennyiért, nem ilyen áron. Lehet hogy visszatérek az eredeti tervhez, és Lifebook lesz belőle, az csak 6 kiló. Játszana még a T14 G4 AMD is 780M-el, csak hát az is 16 giga ram, és annyi, 0 bővíthetőség.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #120504 üzenetére
Bocs, elnéztem csak fedlappal együtt
-
válasz
Tikakukac #120155 üzenetére
Nem azt mondtam szar a Lenovo. Elért egy küszöböt az ár/minőség amikor azt mondtam bepróbálok egy olcsóbb gépet. Mert már sok és még kicsit spórolnak is.
Nem hitet jöttem téríteni,vaciláltam erre esett a választás. Aztán meglátom mi lesz. Ha beszopom akkor majd le lesz cserélve G4re vagy használt G3-ra. -
-
ricsip
addikt
válasz
Tikakukac #119996 üzenetére
Ha tényszerűen írod le a történteket (és nem kurvaanyazod az ügyvezetőt név szerint említve), akkor elmehetnek a búspicsába a szaros ügyvédjükkel együtt, ennyiért nem megy bíróságra ügy, kidobják őket. El tudod képzelni hány-száz éves várólista lenne a bíróságokon ha minden ilyen tyúkpert hagynának elindítani? Ez csak arra jó, hogy a köcsög cégvezető fenyeget minden beszari magánembert, aki beijed és fülét farkát behúzva tartja a száját. Az üzlet meg megy tovább, az átvert emberek száma meg csak nő.
Nyugodtan megírhatod tényszerűen is a történetet a gugliban a cég nevére keresve, és ott a "vélemények" alatt, azt nem fogják olyan egyszerűen töröltetni, mint itt a PH-n vagy másmilyen publikus fórumon. Facebook oldalukon nem érdemes írni, mert ott könnyen törlik sajátmaguk is. -
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #119521 üzenetére
Fordítva gondolkozol... Ne mondd nekem, hogy sosem hallottál még olyat, hogy ennyi pénz van rá, ezt kell mindenképp tudnia, oldd meg ahogy tudod...
#119522 Reggie0 : Konzumer kategóriában nem jellemző az 5 évre bővíthető garancia.
#119525 fattyu : No igen, a tender esetén egyértelmű a szituáció. Aki a legolcsóbbat gyúrta össze, ami még épp megfelel a kiírásnak, az fog tudni csak nyereséggel nyerni.
Egyébként a T440 példáján látszik, hogy ha nagyon mélyre mentek, azért tudnak a másik irányba is korrigálni.
#119526 Tikakukac : Nálam azonnali bukó, például mert nincs rajta trackpoint.
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #119521 üzenetére
tudod hogy nem vitázom veled a lenovo kurvulást tapasztalom saját bőrön 20000ezres flotta tapasztalattal ami 14es és 15ös modelleket ölel fel.
Egy gondolat.
Évről évre drágul minden- infláció alapanyag.
Talán esetleg hogy ne kelljen annyit emelni az áron - és ezzel eladási volument bukni elpártoló vevők miatt - megy a pici emelés és az olcsósítás ,szépen lassan finoman adagolva, még a nagy tömegnek emészthető adagokban.HSM: tender: beadja a gépet aki akarja. jobbára lenov hp, esetleg dell. technikai certifikáción átmegy, majd jön az open bidding. gyártók jelen a cég mondja 600 euró. viszi valaki ennyiért? 605 euró. és így tovább amíg az első be nem mondja igen. és kész ő nyer.
és mégy csak nem is egy microsoft vagyunk. Évi 120 ezer gép vásárlás nagyjából a teljes cég a világon.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #119517 üzenetére
Miért ne férne, ugyanúgy 15W, legalábbis a Ryzenek.
Nem nézted meg a videót, amit linkeltem? Abban a válasz... Nem mi nyerünk, hanem a gyártó, profitot... Bár nyilván azért felmerül az a kérdés is, vajon nem-e játszik ebben szerepet az is, hogy mire van kereslet a fő megrendelők részéről, akik ezres tételekben rendelik ezeket.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #119506 üzenetére
"Ne legyenek komromisszumok."
Ne legyenek, persze... De vannak, ez a realitás. Én is látom, hogy folytatódik a remek trend, ezért is táraztam be még az AMD-s T14 Gen2-ből is egy jól felszereltet a Gen1 mellé, ezzel szerintem jópár generációig nem lesz gondom. Hogy utána mi lesz, nos, az a jövő zenéje...
Volt már példa arra is, hogy a tragikus konstrukció helyett hoztak valami jobbat, lásd pl. T440(S) után a T460S már egész vállalható lett, a T480S-re pedig ki is forrt a konstrukció, hogy utána a T490S-el el is ronthassák (lehagyott LAN port és RAM-slot).#119511 zsolti75 : Az L15-ben nincs magnézium váz az alaplap körül, ott könnyebben előfordulhat ilyesmi... A T-ben viszont van.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #119506 üzenetére
Eskü teljesen érthetetlen amit itt hadoválsz... Komolytalan vagy és vaktában dobálsz be mindenfélét. A kompozit anyagok, kevlár, szénszál, Al, Mg anyagok adják meg a lehetőséget, hogy nem kell vastag és nehéz legyen valami... Hol írtam én olyat, hogy nem erre megy a világ? Kivettél egy mondatot a szövegemből aztán mögé raktál egy random választ.
Te arra pörögsz rá, hogy a gépház némileg hajlik... De kérdőjelezd meg akkor a MIL standardot is amit biztos puszira adnak rá ezekre a gépekre...
Nem tudod elfogadni, hogy vannak változtatások...nem mindig jól sikerülnek. A piac ezt beárazzaÉn már csak egy dolgot nem értek... Mi a f.t csinálsz itt és minek kínzod magad és másokat azzal, hogy megpróbálod elüldözni őket az új sorozatoktól? Sose láttam még tőled ajánlást...sose... Mindig csak azt láttam miért ne vegyen senki semmit. Ez az a tény amit már sokszor leírtam és meg sem próbáltad tagadni. Mert nem is tudod. De elárulom, hogy aki idejön annak megoldás kell... és nem a Tikakukac féle siratókórus 345. felvonása. De te olyat nem tudsz produkálni... ezért baromi frusztráló már amit csinálsz. Különben nem állnék bele... mondom már évek óta nézem ezt műsort... és a lóf.sznak is van vége.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #119499 üzenetére
Továbbra is tökéletesen értem, mi a problémád. Te nem akarod megérteni azoknak a problémáját, akiknek különböző okokból modern gépre van szükségük, így kénytelenek az elérhető felhozatalból a legkevésbé vackot megtalálni, és lenyelni a kompromisszumokat.
Sajnos egyébként a PC más területein is ez a trend, már ami a tervezési és árazási politikát illeti: [link] . Én sem tapsolok ennek a trendnek, de jelenleg nincsenek eszközeim tenni ellene. -
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #119499 üzenetére
adika4444 elég konkrét kérdést tett fel T14 Gen2 és Gen3-at nézte ki az igényeihez.
Meséld el légyszives, hogy ezek miért nem jók? Én tényleg kíváncsi vagyok... de hagyjuk már ezt a tolómérő, meg kg dolgokat... Nem ebbe az irányba megy a világ... És ne végletekbe gondolkodjunk. Pl X260-at is használtam...írtam is róla anno... visított mint a vágós malac mert érezhetően alul volt méretezve a hűtése. De képzeld el, hogy miközben ez engem zavart más totál letojta és használta elégedetten...
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #119491 üzenetére
"a cég adta, ingyen volt"
Az, hogy akciósan/használtan mennyibe kerül/került egészen más dolog, mint amit más fizet ki."Höhö, az öreg sleep statek"
De S3-ban legalább tényleg aludni megy, és nem szórakozik azzal, hogy néha önkényesen fel-felébred, mint a "modernebb" megoldások, amikre szvsz semmi szükség, sőt, számomra kifejezetten káros. Nem azért szoktam egy gépet altatni, hogy ő közben olyan háttérfolyamatokat futtasson, ami neki/szerinte fontos."...mire is fizetsz annyit?"
Pontosan leírtam az előbb, mik azok a másoknak megugorhatatlan akadályok, amiket elvárnék."2 mérleged van"
Ha mindenáron ragaszkodsz ehhez, itt is ugyanazt tudom mondani, hogy a konzumer gép nem fogja tudni a fentebb már felsorolt elvárásaim. Így nem alternatíva, nemhogy elégedett nem lennék vele...Tudom, hogy nem tudja, mert magam is körbenéztem, mielőtt megvettem volna az első T14-esem. Voltak igen vicces ajánlatok, egyik kedvencem a dísznek odarakott, szó szerint kb. semmit nem tudó USB-C...
#119492 grabber : Ebben a témában szerintem azon érdemes elgondolkozni, hogy míg amikor a T410-420-at vettem, még voltak számomra komolyan vehető alternatívák. Mostanság már nem találtam. Tulajdonképpen még örülhettem, hogy legalább ez még úgy nagyjából tudja az alap-elvárásaim nagyját.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #119489 üzenetére
A jó öreg Google ütőkártya ami nem is annyira Google...inkább az internet úgy globál. Szerencsére már nem kell 1-2 ember véleményére hagyatkozni és ugyanarról legalább 4-6 nagyobb review biztosan van. Videóval, leírással...stb...
Az a szomorú, hogy te még mindig a múltban élsz. Én is elmorzsoltam 1-2 könnycseppet a T420 után... de van aki meg A T60 meg T43 után tette ugyanezt. Kezded érezni mi itt az analógia? Én is, és még sokan mások tovább lépnek. Hiába jössz azzal, hogy 'régen minden jobb vót!' ... hát nem...nem volt. Akkor is megvolt minden gépnek a maga baja, csak a nosztalgia elmossa...
Felőlem felteheted a T60 sorodat akárhová, de az valóság kedves 'Alice' hogy csodaország nem létezik...és a jelen és jövő feladatait a múlt gépeivel nem tudod megoldani. Mert nem adhatok az embereimnek T60-at, meg T420-at mondván, hogy ez bezzeg nem csavarodik... de legalább dög lassú és 10x annyi ideig tart egy projektet buildelni... hogy mást ne mondjak.
Egyszerűen nem lehet megtenni, hogy álljunk és vakarózzunk a régi gépek fölött, és siránkozzunk, hogy jaj ez milyen nagy meg vastag... ezt tedd más célszerszám fölött.Ez még mindig egy kib.szott igásló, egy munkaeszköz... Használjuk működik... 7éve az én javaslatomra kerültek be a cégbe a Thinkpadek és azóta is ilyen gépeket használunk cserélve a különböző sorozatokat. Alacsony a hibaráta... Még senki nem panaszkodott. Igaz nem több ezres a géppark, de statiszikai alapon belátható, hogy ez nem is érdekes mert nagyobb gépszámból nagyobb eséllyel tudsz felmutatni hibát... Viszont ez még mindig elenyésző másokhoz képest...
Tudod mi a legjobb indikátor? A management... mert ha nem jó a munkaeszköz, akkor panaszkodnak az emberek, nincs hatékonyság, sok a meghibásodás...nincs haladás. Annak nem örül a management... Nálunk viszont egy szisszenés sincs, hogy valamivel probléma lenne.Tudod mi az igazán felróható hiba?! Az ami végig söpör egy teljes generáción... Mint anno a T61 Nvidia GPU-s elmelegedés... Na azzal tényleg ráültél az aknára... (Ugye milyen jó, hogy abban még volt anyag?
) Random hullottak mint a legyek... Tessék, lehet nézegetni azt is az asztalon...csak fekete képernyőn kívül semmit nem tud produkálni...
Az objektivitásról meg annyit, hogy #119442 -ben gyakorlatilag azt írod nincs olyan Thinkpad ami ennek megfelelne...miközben van... csak neked van ez a nagy és kemény becsípődésed, de egyre inkább úgy érzem rossz boltban vásárolsz..
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #119484 üzenetére
"kifizeted a kasszánál azt az összeget"
Azt nem tudod, mennyiért vettem...Nem listaáron, ezt nyugodtan mondhatom. De szoktak lenni akciók, amikor azért korrekt áron megcsíphető akár az új is boltból, persze nem itthon.
"Tényleg ennyire nem zavar, hogy taknyot fogsz a kezedbe?"
Én ennyire nem látom rossznak."a top szinteken is csak ez teljesít egyébként marha alap dolgokat, 1-2 gen és vége van"
Egyébként a közelmúltban bennem ott tört el valami, amikor olvastam, hogy az AMD-s T14 Gen3-ból kiszedték az S3 sleep-et.S3 sleep nélküli üzleti gép, na ez a kemény, nem a piskóta kasztni....
"Az, hogy vékony és halk és erős vasat kapsz, az szimpla fejlődés, ezt tudja a minden is, ez nem üzleti széria sajátosság"
Sajnos ezt nem így tapasztalom. Konzumer gépnél simán belefutni olyan dolgokba is, hogy a fejed fogod, komolyabb terhelésre a visító hűtés+throttling sem ritka, a használhatatlan billentyűzet alap, stb...
Ettől függetlenül, én annak megítélését, hogy mennyire jó egy gépet használni összességében tudom csak megtenni, és ha a technológiai fejlődés többet hozott, mint a silányítás elvitt, akkor a mérleg csak pozitív lesz, mégha keserédes is. -
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #119460 üzenetére
Te önmagad cáfolata vagy... Neked itt mindennel is tapasztalatod van... Csak éppen messze nem vagy már hiteles.
Nekem semmit nem kell amúgy cáfolnom. Megteszi helyettem az a számos review ami netszerte elérhető...nézhető, olvasható. Csak ismétlés lenne minden amit leírok.
Én is végignéztem egy rakás ilyet és surprise! semmi nem ért váratlanul mikor kezembe fogtam a gépet... Tudtam mit választottam. Sőt ezen a szűk fórumon kívül is vannak elégedett Thinkpad használók. Akik meg nem azok, másik brandet választanak... De nem megyünk oda a Dell topikba vagy HP-ba, miközben Thinkpad vér csörgedezik az ereinkben, hogy az mekkora hulladék... mert nem igaz... Csak éppen a szubjektív feltételrendszernek nem felel meg... Neked nagyon sok dolog nem felel meg... és több generáció esetén, évek múlásával sem. Akkor itt szerintem nem a víz a hülye kiskacsa...
Zárójelben...én legalább javasoltam neki egy objektív mércét...még előtted...
hogy tapasztaljon személyesen, és kvázi nekem sem kell elhinnie. Higgyen a saját szemének és kezének... -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #119480 üzenetére
"ez bizony úgy hajlik, mint a friss piskóta"
Ok, tegyük fel, hogy hajlik. Tönkremegy? Nem. Akkor mi ennek a jelentősége? Engem nem zavar, ha nem okoz problémát. Írtam, érzésre jobb a merevebb S, de ennyi. Együtt tudok ezzel élni."10-ből ha 1 bevallotta, hogy hát igen, ez szutymák, de erre van pénz vagy igen, hát ezt benéztem"
Nem önigazolásról van szó. Leírtam világosan, hogy mik voltak a szempontok, és hogy senki más nem gyárt ennek megfelelő gépet. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Azt is leírtam, hogy épp a középszerű fizikai stabilitás miatt nekem is voltak az elején fenntartásaim vele, de a gyakorlatban ezek megalapozatlannak bizonyultak, mert bírja a strapát."egy olyan gép, amiből hullanak a gombok"
Ezt egyébként sosem értettem, egyeseknek hogy sikerül ezeket elhagyni... Nekem egy sem potyogott még le, se a T460s-ről, se a T480s-ről, sem a T14-ről."meglátjuk, hogy te a meddig főzhető béka vagy"
Segítek, semennyire.Egyébként nemrég vettem egy AMD-s Gen2-t, az erősebb CPU és több ramja jól fog jönni munkámhoz. Ellentétben az elsővel, ezt már nyugodtan vettem meg, mert a Gen1-el jók a tapasztalataim. Persze, tökéletesen értem mi a gondod a mai üzleti Thinkpadekkel, én sem örülök az elő-előjövő szoftveres bakiknak, a megbízhatatlanabb dokkolóknak, de próbáld azt is megérteni, hogy akinek egy modern, kényelmes munkaeszközre van szüksége azért nem úszkál az alternatívákban.
Erős silányodást látok az üzleti szférában, ehhez én sem kívánok tapsolni, sőt, remélem, hogy ennek a trendnek vége lesz. Ugyanakkor akinek ez munkaeszköz, annak bizonyos fokig le kell nyelnie a békát, és bizonyos téren kompromisszumot kötni, ugyanakkor más szempontokból meg lényegesen jobb gépet kap, mint régebben.
"az általad javasolt madarat egy esetben fogja azt hazavinni, hogy ha egy 7400-7410 nincs ott"
Nem javasoltam semmit, csak leírtam a T14 tapasztalataim, mivel ezt kérdezte a fórumtárs. Képzelem ugyanakkor, mennyire élvezné a 7410-et, amin nincs RJ45, mikor épp ez volt az egyik szempont, hogy legyen.#119482 vargas0502 : Nem veszem támadásnak. De nálam ez teljesen életszerű, nem értem, miért gondolod, hogy nem az. Otthon kiveszem a tokból, rákötöm a dokkra és használom. Az irodába menet ugyanez, tokból ki, dokkra rá, majd ha végeztem vissza a tokjába. Ha pedig kell a kijelző, akkor zsebrevágom a kis vékony kendőt, vagy megy be a táskámba a tok mellé. A T420-hoz nem használtam se tokot, se kendőt, de nem érzem ezt jelentős plusz tehernek. Viszont állapotra nagyon sokat dob a gépen, sokkal kellemesebb így kézbe venni, hogy nem gyűlnek a karcok/sérülések a szállítástól, mintha tok nélkül lenne.
A kendő lehet, hogy egyeseknek túlzásnak tűnik, de erősen háklis vagyok a karcos kijelzőkre, és sajnos mint kb. minden modern gépen, itt is idővel bele tudja gravírozni magát a billentyűk körvonala a szállítások alkalmával, amit így el tudok kerülni.
És mielőtt ujjal mutogatnánk a laptop gyártókra: [link] ."Már bocsánat,de akkor mi a lóf....nak vesz az ember egy ilyen gépet, ha nem nyúzza?"
Már bocsánat, hol írtam, hogy nem nyúzom?De ha akkura vagyok kényszerítve, és szeretném, hogy sokáig bírja, akkor pl. nem arra az időre időzítem a hétvégi családi videók átkonvertálását.
Utóbbi ráér, ha konnektor/dokk közelbe értem újra.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #119475 üzenetére
"...hát amúgy a lap biztonságban van, a többi meg ez van, egy határ f0sh, de hát ez van"
Mármint ez a Te olvasatod.Szerintem a T14 érzése, tapintása, hangjai, mind rendben vannak. Most kapaszkodj meg jól... Számomra kifejezetten kellemes élmény használni.
Ellenben a korábbi "tégla" verziókkal. Ég és föld a felhasználó élmény, legalábbis az én szempontrendszerem szerint. Az nálam nem sokat nyom a latba, hogy a régieken áthajthattam volna kocsival is és túléli, nálam ez nem elvárás, sosem használtam vagy igényeltem ezen képességét.
Totálisan figyelmen kívül hagyod ismét, hogy a gép nem csak a kasztni merevsége. Ez még mindig tudja a számomra legfontosabbakat. Ilyen mások számára megugorhatatlan végtelenül komplex dolgokra gondolok, mint pl. állítható akku töltési küszöb (drága hobbi ~évente cserélni enélkül), épkézláb kurzor billentyűk, jó gépelési élmény, értelmes működésű, halk, kellően erős hűtés (throttlingot/visítást meghagynám másoknak), trackpoint három gombbal, épkézláb kijelzők lehetősége, mindezt lehetőleg egy kellemesen használható, a szükséges mértékben erős, de könnyű kivitelben, jó port kínálattal, dokkolhatóan, M2 SSD/WIFI és ram bővíthetőséggel. Talán nincs is más gép a piacon az említett T14-eken kívül, ami ezt a listát hozza, én legalábbis nem találtam....
Számomra ezek a legfontosabb szempontok munka jellegű felhasználásnál, meg persze, hogy bírja a napi legalább 8 órás nyúzást, és a hurcolászást. Nálam eddig ez minden pipa, ezekhez képest jelentéktelen apróság, hogy mennyire van vagy nincs a topon a kasztni szubjektív merevség érzete... -
adika4444
addikt
válasz
Tikakukac #119455 üzenetére
Tény, hogy figyelni kell rá. De én hordtam 2+ évig napi szinten ASUS X laptopot, igaz, még 2011-es modell, az valamivel jobb mint a mostaniak, de hímestojásként kellett kezelni. A DELL-lel is ezt teszem, azt felmérni úgy sem tudom, hogy ha egy gép kasztnia erősebb, mit bír ki. A DELL-ről már ránézésre is lerí, hogy ha nem is tejfölöspohár, nem egy öntöttvasdarab, azaz csak asztalon, nem nyúzva szabad használni. 140k-ért jutottam hozzá 2020 elején, NBD garival, USA billentyűzettel, ilyen ár mellett számomra vállalható kompromisszum a mai napig.
A terv az lenne, hogy újabb gen, annak minden előnyével, főképp a gari, ami erről azért belátható időn belül lejár. Lenntebb nem adnám, a DELL NBD-vel elégedett voltam (telefonos ügyfélszolgálat, C Szerviz). Váltáskor azért már EU billentyűzetre mennék, ilyen vagy jobb minőségű billentyűzetre és ami a fő, halkabb ventire, mert anno a HP Elitebook 2570P zúgása-búgása sem zavart, most már nagyon hozzászoktam a jóhoz és örülnék, ha csendes környezetben még ennyire se zümmögne mint ez. A DELL 7-es sorozata tetszene is (bár a venti nem tudom, nem lenne-e hangosabb mint ez), de az újabbakból következetesen lemarad a LAN csatlakozó, amiből nem engednék, szinte mindig vezetékes neten van a gép, egy haverom küzd TypeC adapterrel, de az a csatlakozó nem olyan tartós mint egy RJ-45.
#119461HSM
Ez aztán részletes, köszi!Mindenkinek köszönöm a véleményeket, feedback-eket. Az biztos, hogy - ahogyan három éve - most is a Dell Latitude 5-ös, 7-es és Thinkpad T 14 közt fogok választani. Szóbajöhetne még a HP Elitebook 8-as sorozata, de abból tényleg akárhány megfordult a közelemben, annyiféle panasz volt rá.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #119473 üzenetére
"mert ha nem lenne 2 hetente vinnéd alaplapcserére"
Én tudom, hogy ezért van.Akkor nagy nehezen csak megtaláltuk a különbséget a konzumer és üzleti kategória között.
"... azért gond nélkül julienne aprítást végez az elvben magasabb kategóriás levonóval. Akkor ez most hogyan van?"
Egyszerű. Nem minden a kasztni merevsége. Hosszan tudnám sorolni, miért nem kellene az a gép a T14-eim helyett, de ettől megkímélném a topikot."... Majd még 5% és egyszer eljutsz oda ..."
De még nem jutottunk el oda, ez itt a lényeg. Ha eljutnánk, akkor az alkalmatlan lenne üzleti felhasználásra, és remélhetőleg nem is ajánlaná senki, senkinek. De szvsz a gyártónak sem igazán érné meg így gyártani 5 év garis gépet, nekik sem ingyen van a cserealkatrész, főleg a mai "minden integrálva van" világban. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #119468 üzenetére
"mert ezt a konzumer legalja szutyok gané tudta 10 éve túlzás nélkül?"
Persze, túlzás nélkül?Ne bohóckodjunk már, pontosan tudom, milyen konzumer gépek futottak 10 éve, vagy akár ma is, azért ez klasszissal jobb így is.
"Nem erről beszélünk, ne tereljünk."
Te terelsz, hogy béna a kasztni tehát rossz a gép. Én azt próbáltam ehhez hozzátenni, hogy ennél talán komplexebben kéne egy üzleti notebook jóságát megítélni."Neked elég, nekem pedig ultragáz, vicces, szomorú és fájdalmas is egyben."
Na, erről beszéltem, nem tudsz elvonatkoztatni a saját preferenciáidtól. Neked ultragáz, engem meg prímán kiszolgál évek óta.Viszont előre leszögezném, a szokásos unalmas körökhöz se időm, se kedvem, nem fogok ennél jobban belemenni.
Neked nem jó, másnak attól még lehet, hogy jó lesz. Próbáld ezt elfogadni.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #119462 üzenetére
Nem magyarázok én semmit.
A tapasztalatom írtam le, másfél évnyi napi használat után, mint munkaeszköz. Bírta? Tökéletesen. Hol a gond akkor?
Persze, tudom, van gyártó, akinek ehhez képest egy tank a burkolata, de azok a gépek más előnytelen tulajdonságain buktak el nálam.
Egyébként továbbra is tartom, hogy az S-szériának jó a magnézium váza T460S-től T14S G1-ig egészen biztosan, ha valakinek ez annyira prioritás. Nekem nem volt, együtt tudok élni a sima T14 kicsit kevésbé masszív külső burkolatával. Az alaplapot abban is magnézium keret merevíti, tehát tönkremenni nem fog, nekem ez elég. -
adika4444
addikt
válasz
Tikakukac #119442 üzenetére
Ha ez a csoda megtörténik, mindenképp
Viszont akkor fordítok a dolgon, a Latitude 5490-hez képest a leírtaknál fogok tapasztalni előrelépést? Ezzel elégedett vagyok, a háza műanyagos kicsit, de nem a sarkánál emelgetem, meg nem a szélén nyitogatom a kijelzőt, ahol lehet, külső billentyűzetet használok. Így idén 3. éve abszolút elégedett vagyok, csak a venti lehetne kicsit halkabb, meg úgy effektíven az egész hűtés talán kissé hatékonyabb.
-
vargas0502
tag
válasz
Tikakukac #119365 üzenetére
Én már elengedtem ezeket a dolgokat (f@szságokat). Amikor nagyon elvagyok keserevde akkor benyomom a f@sza kis T42p-t és nézem a visszajelző ledeket
meg élvezkedek egyet valamelyik Settlersel.
Egyből jobb kedvem lesz. Nekem ami még nagy fájdalmam volt az a W520 utáni billentyűzetek,de ebbe ne menjünk bele mert már lerágott csont.
Kicsit olyan érzésem kezd lassan lenni ha összeülnénk itt többen egy TP talira akkor csak a panaszkodás menne, hogy mi az amit hiányzik régről az újabb gépekről..Hosszú időt venne igénybe minden felsorolása...
-
válasz
Tikakukac #119365 üzenetére
SD kártya olvasó meg HDMI van,de RJ45 nincs. Nem tudom ki döntötte el mi a fontosabb.
Kimegyek terepre és ha az adaptert nem hagytam el sehol,akkor tudok majd dolgozni. Meg szoftver frissítések majd usb-c adapteren keresztül. Szép világ,jó lesz.FoxiestFox: Forraszt majd rá csatlakozót az alaplapra
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #119359 üzenetére
Nekem aztán mondhatod. Mint írtam engem az ethernet hidegen hagy, évente 2x megtalálom az adaptert. Ettől még a mai sok szarkupac közöt amit gyártanak ez egy jó gép.
Persze lehet csámcsogni hogy ez ilyen meg olyan, én is meg tudnám mondani, hogy milyet szeretnék, ha lehetne, de nem innen fogjuk megváltoztatni a világot.
A számítástechnika már 20éve ilyen. Nem a user igényeíről szól. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #119213 üzenetére
Na, ezaz!
Már korábban is utaltam rá neked [link] , hogy nem mindegy, a ~60% sRGB panelből hogyan is alakulnak a "hiányzó" színek. Egy kiegyensúlyozott panelen a rét rétnek fog kinézni, legfeljebb nem olyan élénken, mint egy komolyabb színterű panelen. Viszont, amikor masszívan el van csúszva az egész, na abból lesznek az olyan nézhetetlen eredmények, amiket írsz.
Egyébként a T480s-em Innolux paneljét én az élvezhető kategóriába sorolom, azért is vagyok szkeptikus a fórumtárs jelenlegi konklúziójával. Kicsit piros hiányos az enyém is, de nem túlzottan zavaró mértékben. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Tikakukac #119179 üzenetére
El lehet lenni 8 GB-on is valóban, csak minek.
Szeretnék pártatlan maradni a vitában, azonban megjegyezném, hogy azért a 8 giga igenis ki tud fogyni enduserként is, nálam már sikerült túllépni (még jó, hogy több van).
Nem éppen Thinkpad specifikus, de ott is meg asztali gépen is ugyanaz a full minimál, asztali környezet nélküli void linuxom van, induláskor párszáz MB a RAM használat. Nem ördögtől való steamet, meg discordot használni enduser gépen, plusz 2 böngésző, egyikben ez, másikban az. Ezeken kívül amúgy bolhafingnyi erőforrást használó terminálos programok, és azért a grafikus progik bizony igencsak fel tudják zabálni a RAM-ot. Nem kell 5 gigás weblap, elég csak pár youtube fület nyitni, plusz hasonló oldalakat. Nem tudom észrevetted-e, de akár csak pár évvel ezelőtthöz képest is eléggé bloatware lett az internet. Már egy csökött wikipediának is sokszor van valami kínja, nem véletlen van arra is instance: [link] És akkor én nem is használok faxbúkot meg ilyen szarokat. Így is pikk-pakk tele lesz az a 8 giga. Mi van, ha Mancika is megnyit 10-20 új fület faxbúkon az épp szembe jövő leghelyesebb pasikról?Bár nem tudom, a lányok taboznak-e, kéne erről is statisztika.
-
moleculez
veterán
válasz
Tikakukac #119189 üzenetére
Bizony, nullára gyalultam az ssd-t friss win rá aztán onnan indul a buli. Most így ahogy van használgatom, aztán majd eldől kit merre fejlesztek, probalom minél kevesebbszer megbontani. Találtam egy 1tb ssd-t itthon az mehet is bele, a RAM meg kérdéses (bár most láttam bontott 32gb-t 60£
), rendelek pasztát ujrapasztázom. Aztán belakom Linux - Win dual boot rendszerre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest