- iPhone topik
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Mármint ez a Te olvasatod.
Ezt szeretnéd leginkább, mert amíg nem teljesen objektív valami, addig ugye lehet maszatolni. Rossz hír: ez egy teljesen objektív dolog. Mérhető, tesztelhető. Ezért írtam, hogy adj egy sort, beszerzem, leülünk, emelünk, mérünk. Ezy. De, hogy nekem ehhez már idáig sem kell menni, azonnal megmondtam kézből, mint ahogyan nagyanyám 80+ évesen is csukott szemmel fűzi be a cérnát, hogy ez bizony úgy hajlik, mint a friss piskóta. De mérjük le, gyere, nosza, hajrá, én leszek a legboldogabb, mert lesz még akkor vas amiből tudok válogatni.

Szerintem a T14 érzése, tapintása, hangjai, mind rendben vannak. Most kapaszkodj meg jól... Számomra kifejezetten kellemes élmény használni.

Egymillió légy nem tévedhet alapon írom ismét ezredjére, hogy nincs azzal gond akkor sem, amikor valaki X és K Asust vesz és azt mondja, hogy ez neki elég. Semmi baj nincs vele (van, de az másik topik). Azzal van baj, amikor elkezdik az emberek felsz0pkodni ezeket a vasakat és megmagyarázni, nyugtatni magukat, állítani kifele az önigazolást arról, hogy igen, remek döntést hoztam, értek hozzá, tudom mit beszélek, ez márpedig bika. Ez ugye az általános, bolti és szerviz karrierem nagyjából ilyen embereket hozott be az utcáról. 10-ből ha 1 bevallotta, hogy hát igen, ez szutymák, de erre van pénz vagy igen, hát ezt benéztem. Mindenki más már rizsázott, hogy hát amúgy "de a biosban milyen szépek a betűtípusok és hát így ez egy elég jó gép összességében" szinten nyomta a hantát.
Na most ez 200 ropiig konzumerben lenyelhető és elengedem, node mikor ugyanezt akarod nekem beadni tripla ennyi pénzért
Szóval még mindig az a bajom, hogy okay, legyen neked szép, jó, kellemes, lassan ott tartunk, hogy legenda lesz ez a putrihalmaz, de ez továbbra is az adott korosztályának is a legalja, amit a tőle alacsonyabb szintre szánt vasak is felkockáznak, amit pedig képviselnie kéne, annak pedig az arconköpése.Ellenben a korábbi "tégla" verziókkal. Ég és föld a felhasználó élmény, legalábbis az én szempontrendszerem szerint. Az nálam nem sokat nyom a latba, hogy a régieken áthajthattam volna kocsival is és túléli, nálam ez nem elvárás, sosem használtam vagy igényeltem ezen képességét.
Azt látom, mert most ott tartunk, hogy mentegetjük miért nem szabad középtől eltérő helyen csukni-nyitni a gépet és véletlen saroknál emelni, mert azonnal tele a gatyesz, hogy eltöröd a kasztnit meg zúzod bele a billzetet a panelba, hacsak nem valami 50 ropis tasiba teszed elválasztó textillel.

Totálisan figyelmen kívül hagyod ismét, hogy a gép nem csak a kasztni merevsége.
Te pedig ismét ezt valami különlegességnek, valami olyannak extrának állítod be ezen a szinten, valami földöntúli kiváltságnak, hogy tekerem a fejem, mint egy bagoly. Azzal, hogy maga a gép egyáltalán a létében életben marad a műanyagon belül az tök jó. Valóban a gép merevsége nem csak abból áll, hogy a kasztni stabil. Igaz, true, elsimerem. Egy random macet felkapsz és a sírás kerülget egy ilyen mellett. De egy közepes konzumert is és nem érted mi a sztori. Attól, mert te a lapot biztonságba helyezed még nincs vége a sztorinak, érted? Ha már munkagép. Tudod mi a legelső egy jó szerszámnál? Ahogy kézbe fogod. Ahogy tudod tartani. Ahogy lazítasz, ahogy ütöd a szeget, ahogy vágsz, ahogy rezeg, amit kiad magából hangokat. Hogy ez most 45Nm-el vagy 60-al tud csavart bedöngetni nyilván fontos lesz, de a legfontosabb, hogy a bizalom meglegyen, hogy érzed, ez bazeg igen, ez prémium cucc, ez bizalmat ébreszt bennem, bármikor felmegyek a 20m-es oszlopra, ez le fogja tekerni a 32-es anyát, ha elejtem, nem törik ketté, ha 50m hornyot kell kitolni 5 perc alatt sem ég le, nem lazul ki belőle csavar, nem lesz gond.
Esetünkben azért van ott a ThinkPad brand, mint olyan, mert anno demózták a srácok, hogy figy van egy gépünk, nem mondok róla semmit, ráállok a prezi közepén és kinyitom és folytatom ahol tartottam.
Ez az a fajta heritage aratás, amit manapság imád mindenki, bármilyen régi márka aki még ma is létezik ezerrel hivatkozik vissza a múltjára, hogy hát bezzeg az xy meg a z. Ez tök jó, ezek itt is vannak nálam tucatjával a lakásban. Tudod mit kéne igazán nyomni? Hogy egy olyan gép, amiből hullanak a gombok (amikor konkrétan hetente kapok megkeresést, hogy kéne legalább gomb thinkpadhez, az ciki), használhatatlan a touchpadje, trackpoint olyan, hogy persze, van, de hagyjuk, nyeklik-nyaklik mindenfele, szoftveresen egy bughalmaz, alapvető portokat katrancokkal teszek bele, mint egy sztárbákszos plázacica mekjére, hogy akkor most mi is a hivatkozási alap, mi a közös ebben és abban, aminek a logóját felteszik rá? Szerintem semmi, zéró. Ahogyan ezeket a vasakat soha nem fogják gyűjteni és polcra rakni sem, mert annak vége. Ez egy remek indikátora a jelenségnek, nincs miért szeretni ezeket, már rég nem ott tartunk, hogy válogatsz az egyes darabok között, hogy hmm, ez még mit fed le az igényekből, hanem ott, hogy ó, ezen nem szakad ki ez, nem törik le az, ezen még lehet gépelni stb.
A japán vs. német alkatrész gyártásról a 90-es években volt az a mondóka, de még később is, hogy a japán megmondta mit akar és abból megkereste azt, aki a legolcsóbban megcsinálta neki, a német pedig megmondta, hogy ennyim van rá, és addig faragjátok a költséget, amíg annyiból ki nem jön amit akarunk. A párhuzam hasonló, srácok, akarunk egy új generációt, ennyit adunk rá, addig olcsósítsátok, amíg bele nem fér. Ebből lesznek a megalkuvós tejfölöspoharas Edge notik. De a T-nél ez úgy kéne kinézzen, hogy tartod-kitartod a lecet és megmondod, hogy igen, ez az a szint, amit hozni kell, mert ez az, ami miatt ott tartunk ahol és ezt hozzuk ki a legolcsóbban. Érzed mennyire más a kettő filozófia és, hogy milyen brutálisan más a végkimenetel?Ez még mindig tudja a számomra legfontosabbakat. Ilyen mások számára megugorhatatlan végtelenül komplex dolgokra gondolok, mint pl. állítható akku töltési küszöb (drága hobbi ~évente cserélni enélkül), épkézláb kurzor billentyűk, jó gépelési élmény, értelmes működésű, halk, kellően erős hűtés (throttlingot/visítást meghagynám másoknak), trackpoint három gombbal, épkézláb kijelzők lehetősége, mindezt lehetőleg egy kellemesen használható, a szükséges mértékben erős, de könnyű kivitelben, jó port kínálattal, dokkolhatóan, M2 SSD/WIFI és ram bővíthetőséggel. Talán nincs is más gép a piacon az említett T14-eken kívül, ami ezt a listát hozza, én legalábbis nem találtam....

Azok a bika trackpointok hmm, azok a fincsi billzetek hmmmm, jó portok RJ45 majd adapterrel cső macbook air from 2008, na heló csumi, azok a tökéletes dokkolások hmmm, áh tényleg egy parádés gépmadár. Jep. És a sorodba az, hogy ne olyan legyen kézbevenni, mintha lángostésztát gyúrnál, az már sok, attól el lehet tekinteni, az egy ilyen extra kedvesség. Oh boi, micsoda nap ez a kettősmérce birodalmában

Számomra ezek a legfontosabb szempontok munka jellegű felhasználásnál, meg persze, hogy bírja a napi legalább 8 órás nyúzást, és a hurcolászást. Nálam eddig ez minden pipa, ezekhez képest jelentéktelen apróság, hogy mennyire van vagy nincs a topon a kasztni szubjektív merevség érzete...Akkor erre a hsz.-re rakok egy pint, és meglátjuk, hogy te a meddig főzhető béka vagy, mikor van az amikor már heti szinten hulló gombos szoftveresen nettó bughalmaz gépedre is azt mondod, hogy nah, akkor ez már tényleg kicsit gáz 1 misiért
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És akkor százezredjére is: nem szubjektíven beszélgetünk arról, hogy milyen sima tapintani, mennyire szürke vagy miként kattintasz és hogyan bong a mikrokapcsoló, hanem, hogy felemeled a vasat, felemeled a másikat, az egyik akkorát görbül, mint egy konzumer hulladék, a másik meg nem. Oszt cső. És már itt csaltam, mert már eleve egy gatyább sorozatot mértem az elvben etalonhoz.Alapokhoz visszakanyarodva: a kolléga elmegy és az 5490-je mellé benézi az általad javasolt madarat egy esetben fogja azt hazavinni, hogy ha egy 7400-7410 nincs ott. Ha van, akkor az mészárlás lesz

Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P15S - 15.6" - I5 10310U 1.7GHZ - 16Gb - 512Gb - Quadro P520
- Lenovo Thinkpad W540 15.6" Wokrstation - I7 4700MQ 2.40GHZ 8Gb - 256Gb ssd - Quadro K2100M
- Hp Zbook 17 G6 Munkaállomás - 17" I7 9850H 2.60 GHZ -32Gb ram - Quadro RTX4000 Vga
- Lenovo Thinkpad P53 15,6" - I7 9850H 16Gb - 256Gb ssd -Quadro T1000
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 2 év gyártói garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 Pro 16 Gamer notebook - i7 13700HX 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szóval még mindig az a bajom, hogy okay, legyen neked szép, jó, kellemes, lassan ott tartunk, hogy legenda lesz ez a putrihalmaz, de ez továbbra is az adott korosztályának is a legalja, amit a tőle alacsonyabb szintre szánt vasak is felkockáznak, amit pedig képviselnie kéne, annak pedig az arconköpése.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)