- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
FoxiestFox #119882 üzenetére
Igen, kinézetre szerintem jobb lett (gyárilag volt egy pici hullám a matricakeret aljában), kijelző meg -egyelőre- nem szellemképesedik.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #119856 üzenetére
A teljes történet kedvéért; tegnap megvolt a második panelcsere is (szintén 4iG). Az új panel tökéletesnek tűnik, mérve (képernyő közepén) 414 nites érték jött ki max fényerő mellett. Ahogy az előző panelcserénél, most is új matricakeretet kapott, ami szebben került fel, mint a gyári.
Amit még megfigyeltem; a gyári panel alján az elektronika szövetes bandázzsal volt körbe tekerve, míg az első cserepanelnél ez fényes, fekete fólia volt. A második panelnél viszont ugyanúgy a szövetes anyag volt rajta, mint a gyári szerelésű esetén.
Szóval most öröm van egyelőre...
-
BigBlackDog
veterán
válasz
donjohnson #119861 üzenetére
Mutattam volna, de mérőeszköz nem volt nálam (bár szemre is gyanús volt, de nem voltam benne biztos). Humansofttal (4ig most már) volt kellemes tapasztalat, emiatt is kerestem meg őket.
Azóta találtam egy piszkot is a panelben (szerencsére a szélén) és észrevettem a jobb oldalon is egy intenzívebb bevilágítást. Bámulatos, hogy a küldött cserealkatrész mennyivel pocsékabb, mint a gyári szerelt panel.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
vicze #119857 üzenetére
NE140FHM-N61
Ha jól látom, akkor "papíron" rendben van.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #119711 üzenetére
Folytatás megvolt; kijelző panel csere megtörtént gariban, helyszíni javítás gyors és korrekt volt (4ig). Viszont az új panellel mintha nem lenne valami rendben, szemmel láthatóan kisebb max. fényerőt tud, mint a régi. Eddig 70-80% közötti értéken használtam, most a 100% is bőven kevés. Eszközzel lemérve a gyári 400 nites érték közelében sincs max fényerőn, 162 cd/m2 (nit) körül tud. Bal oldalon egy szintén 400 nites HP ZBook max fényerőn, jobb oldalon a friss paneles Thinkpad.
Mivel már BIOSban/UEFIben is ennyi a max fényerő (egész pontosan ott nem is tudom állítani), így emiatt eddig nem gondoltam Windows szintű problémára.
Van esetleg valami beállítás, ami segíthet rajta, vagy újabb kört kell futni?
-
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Image retention mennyire elfogadható egy bő fél éves P14s-nél? Pár perc után is erősen látszanak a korábbi minták (élőben durvább). Már az első hónap után feltűnt, de nem volt annyira zavaró, viszont most már orvosoltatnám. Ahogy olvastam, a 400 nites lowpower panelnél gyakori, de nem szívesen nézegetem. Elvileg 5 év helyszíni gari van rá, ha lehet, akkor élnék vele.
-
BigBlackDog
veterán
Kis szösszenet P14s G2-ről (aka T14 G2)... Egy Dell 7480-ról (7300U + 16 Gb RAM) váltottam, most már nagyjából két hónapja használom. Eddig alapvetően elégedett vagyok vele.
Sebességre nincs panasz (5650U + 32 Gb RAM), fejlesztés közben eléggé gördülékeny minden. 400 nites, low power kijlező van benne. Gyárilag ez eléggé zöldes volt, kalibrálás után egész tűrhető lett. Fényereje napfényes irodában még elegendő, de sok tartalék nincs benne ilyen szempontból.
A proci kellemes meglepetés volt az Intel vonal után. Melegedni nem igazán akar, viszont érezhetően gyorsabb, mint az előzőben lévő 7300U. Hűtését nem mondanám zavarónak, de azért teljes terhelés alatt már hallani. Mondjuk még így is jobb, mint az ugyanilyen procival szerelt Elitebook a szomszéd asztalalon közepes terhelésnél.
Ryzen Controllerrel kicsit kitoltam a limiteket, az alapállapothoz képest azért javult a teljesítmény. Alaphangon így néznek ki a hőmérsékletek, Cinebench után pedig ez lett az állapot. Illetve bedobok egy Cinebench R23 és egy CPU-Z eredményt is, hátha valakinek hasznos.
Memóriabővítésnél viszont szívtam, mikor elsőre kellett leszedni a hátlapot (későbbi leszedések már könnyebben mentek). Volt pár kellemetlen élményem, amikor azt hittem, hogy törni fog valami. De szerencsére egészben lejött.
Összeszerelési minőség szerintem korrekt (de azért a régi T szériától eléggé távol van), illetve a billentyűzet is kellemes számomra. Viszont a műanyag burkolat anyaga nem igazán szerencsés; matt felületű, tapintásra kellemes, soft-touch a bevonat, viszont iszonyatosan összegyűjti az ujjlenyomatokat és a zsírt.
Ciripelést, egyéb kellemetlenséget eddig még nem tapasztaltam, remélem így is marad. Egyedül a Kensington zár pöckének becsavarása volt véleményes; ha meghúztam, akkor a burkolatot benyomta, ha lazábban hagytam, akkor egy hét után teljesen kilazult.
Szóval ezek alapján eddig jó döntésnek érzem, hogy nem a Dell, vagy a HP vonalat választottam.
-
BigBlackDog
veterán
Valaki használ újabb Thinkpaddel clicksafes Kengsington zárat? P14s esetén van egy olyan gondom, hogy ha a pöckét ("anchor") beteszem a helyére és meghúzom, akkor elég csúnyán odébbtolja az alsó-oldalsó burkolatot a saroknál, ha pedig nem húzom meg rendesen, akkor pár nap után elkezd kilazulni.
Szétszedve úgy tűnik, hogy a Kensingtonnak a fém rögzítőkengyele (ezen a képen a bal, felső sarokban látható) nem pont a burkolat mellett van, hanem a fém és a műanyag között van 1-2 mm. Mikor meghúzom a csavart, akkor ennyivel húzza beljebb a műanyag burkolatot.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
donjohnson #116717 üzenetére
Próbáltam, így már hajlandó a tepítő végig futni, de továbbra sem találom a synapticsos trackpoint és touchpad beállításait.
Ennek nem kéne legyen egy külön programja is?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
donjohnson #116715 üzenetére
Gen2, és az itt lévő Ultranav drivert próbáltam telepíteni. De kiírta, hogy fent van már, így nem települ. Ennek ellenére a programoknál nem látom "Ultranav" néven.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
FoxiestFox #116712 üzenetére
Igen, erre gondoltam. T450-T460 idejéből rémlett nekem, de a mostani P14s-nél nem látom, Gyári, Win10 Pros felállással jött ki. Ultranav driverét akartam telepíteni, de kiírja, hogy már fent van. Volt egy "Trackpoint settings" link a beállításokban, de arra kattintva nem történik semmi. Vajon mit kéne telepítenem ehhez?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
FoxiestFox #116710 üzenetére
Most egyelőre csináltam egy ütemezett feladatot ébresztésre, ami kilövi az aktuális példányát a SetPointnak és újraindítja. Ez működni látszik. De azért jó lenne tudni, hogy mi a fene a pontos oka.
Egyébként Win10 alatt másnak sem jelenik meg az egér beállításainál a Synaptics fül?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
donjohnson #116707 üzenetére
Próbáltam, sajnos nem segített. Igazából valami TP specifikus dologra gondolok, mert pl. több HP és Dell esetén sem tapasztaltam ilyet.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy P14s és egy Logitech Anywhere egér párosával akadt némi gondom. Feltettem a Logitech gyári szoftverét (SetPoint) és beállítottam a saját mappingeket (görgő jobbra-balra helyett copy-paste). Minden szépen működik, de ha elmegy hibernálásba, akkor ébredés után nem működik már a copy-paste, hanem jobbra-balra görget. Ha a USB vevőegységet kihúzom, majd visszadugom, akkor működik megint (néha az eszköz letiltás, majd engedélyezés is elég). Arra kezdek gyanakodni, hogy a Synapticsos driverekkel akad össze esetleg (más gépen nem tapasztaltam még ilyet).
Esetleg valaki közdött már hasonló problémával?
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Nemsokára esedékes lenne egy munkagép vétele (14"-os méreteben) és a régi masszív TP-kel való tapasztalatokból kiindulva ismételten T szériás gépeket nézegetek. Lenne is egy kiszemelt T450 (1600*900, i5 5200U, 8 Gb Ram, 256 Gb SSD), ami ránézésre tetszene, viszont helyette (és egyéb alternatívák -pl. HP 840, TP X1 helyett) inkább E7440/E7450 szériás Dellek lettek ajánlva.
Ennyire leszállt volna minőségügyileg a Lenovo? Mik a hosszabb távú gyakorlati tapasztalatok a T450/T550-es gépekkel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged