Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tikakukac

    titán

    válasz zsolti75 #121034 üzenetére

    Kicsit rakjuk helyre a szitut mielőtt mazsolázva eljutunk oda, hogy mindenkinek igaza van, ami ugye kvázi lehetetlen ilyen témában.

    Tehát, a Lenovo oldalára nagyon sok dolog ki van meg volt már írva, ahogyan sok más esetben, itt is van úgy 100 oldal apróbetűs rész. Lásd pölö onsite gari, ami messze nem lesz onsite még országon belül sem. És mocsok hosszú a sor még innen.
    A probléma ott kezdődik, hogy mit értékesítenek és hol. T14? Okay. Milyen konfig? Innentől nyílik az olló, mert a disztri a PSREF felét ha betolja pölö nálunk, a többi gyakorlatilag sose volt. Max egyediben. Ültem úgy márkaszervizben és kiemelt értékesítő pontban, hogy a büdös életben nem láttam adott gépből a felső 1-2 kijelző opciót. És azért V. kerület, II. kerület, VI. kerület mozgatta a lóvét rendesen, voltak tömött tárcás ügyfelek és mellé komoly vasak.
    Azért írtam, hogy nagy beszélgetés lesz, mert westlake már akkor húzta az igát a Kornélia utcában, mikor még vele intéztettem gyári garis x220-ra CD kitet.
    Szóval Covid alatt is voltak dolgok, de ezt megelőző 10-15 évben meg méginkább. Tehát igen, gariztam én már papír nélkül, papírral, BIOS-ba ütött tulajra írt adás-vételivel és bármivel is. De ez mind időben merőben eltérő korszakok voltak.
    HP ugyanez, TP dettó. Mikor a nagy balhé volt az alkatrész-mosás miatt és a szervizesek megkeresték ezzel a fizujukat megint kb. minden hónapban, na utána ha nem magyar SN-ed volt, már raktak is keresztre, saját rohadt gépemet nem tudtam simán begarizni. Sajátomat, amit kintről vettem :P
    A számla jogilag biztosan nem megkérdőjelezhető, maximum a garipapír, mert az hivatalosan ugye nincs vagyis nem is kellhet, a számla vagy vásárlást igazolandó doksi minden további nélkül, sőt. Hogy etikailag ez okés-e. Well. Ikresített 840 G2-m is volt anno... meg hány száz meg ezer ilyen vas cirkulált még :DDD Van aki vett ebből igen komoly lakást is a körúton, annyira ment...
    Nos, a flottás gépekét simán el lehet kérni, ott az olyan módon van kezelve, hogy 2 katt és megvan. Sőt, KKV-nál is sima, ami nem egy eldobós sufnicég. Még mostani helyemen is 99%-ban 5 perc alatt megvan egy számla. Leginkább azért lesz meg, mert 5 évig ez kötelező. ÁFA visszaigénylés után pedig ha bekérnek dolgokat és nincs meg, cafatokra szednek. Szóval persze, nyugodtan lehet nem megtartani, csak akkor legyen zsebben pár milla, vagy tíz milla büntire.
    Amelyik cégben ötletpad van, azt egyfelől sajnálom, másfelől lásd előző pontot. Mivel TP márkaszervizes nem vagyok, nem tudom most milyen adatokat lehet SN-ek mellé felvenni, de ha lehet, mint régebben is, akkor ez cég esetén lazán megoldódik házon belül.

    Olyanról még nem is beszéltem, hogy mi van akkor ha tégla a gép és annyira új, hogy kívül nincs SN. Mert ilyen is akad bőven, esetleg lekopott a sima matrica. Na onnantól máris nem suhansz csak úgy be a munkafelvételre, hogy csoki, akkor holnap jövök a gépért :B

    Szumma: ez azért bonyi terület. A jófejség és a privilégium az egy plusz dolog, de nem lehet alap elvárás. Örüljön mindenki, ha SN-re még mindig gariznak mindent itthon, amekkora balhék voltak már ebből én tökre nem értem miért engedik még mindig :P

    [ Szerkesztve ]

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

Új hozzászólás Aktív témák