- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #9895 üzenetére
Úgy érzem, ha SSD lenne, akkor általános feladatok ( internet, msn, képnézegetés, filmezés ) semmi különbséget nem vennék észre.
A CPU szerintem elég erős benne, csak a vinyó fogja vissza durván, mondom, a Win7 is teljesen szuperul tud rajta futni, de szerintem vissza kell rakni majd az XP-t.
-
^Clown
addikt
Üdv!
T60 tulajokhoz lenne egy kérdésem (főleg T2400 - T2500-as procival szerelt): ennél a szériánál is lehet tapasztalni az úgynevezett high pitch noise jelenséget, azaz a "zizegő, sistergő" hangot a proci felől? Köszi
Napfénysüti: az én Dellemben T7500 van, sima 5400-as HDD-vel, az X40-ben egy 1,5GHz-es LV-os proci, és SSD. Mégis a mostani Dellemet érzem gyorsabbnak.
-
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #9893 üzenetére
X41-ben Low Voltage proci van nekem.
-
dbius
veterán
-
bwoay
nagyúr
tehát akkor azt mondod, hogy gyengébb?
egyébként 3 féle CPU-val szerelik az x200s-eket, és marhára agyalok, honnan tudhatnád, hogy nekem melyik van benne?Ha a legerősebb változattal veted össze az említett 2.4-es P8600-at, akkor még rendben a 600 MHz, de a legtakarékosabb x200s-ben 1.2-es SU9300 van, 3 MB L2 cache-el, 800 MHz-es FSB-vel.
-
evone
őstag
dehogy gyengébb... ne beszelj már marhasagokat.
max 600MHz-vel lehet kevesebb az orajele, az C2D-nél még semmit se szamit. Sőt, ami sima X200-ba van C2D, sztem annak még kevesebb cache is jutott mint az ulv-s társába. szóval nem hiszem hogy gyengébb lenne.
benchmarkoknal biztosan mérhető, hogy pl 8000 pont helyett 7999et kapsz.
-
brd
nagyúr
Ha működik az energiagazdálkodás, akkor ez a normális, terhelés nélkül visszaveszi 1 GHz-re az órajalet. Indíts el valami CPU-terhelő alkalmazást, és úgy indítsd el a CPU-z-t. Ill. az lehet még, hogy ha az energiagazdálkodás úgy van beállítva, akkor feljebb sem vált a minimum órajelről.
Nekem T2400 volt a T60-amban, arra tudok egy 32 bit-es WinRAR benchmark értéket mondani: 850 KB/s körül volt. (1.8 GHz-es volt ez a CPU), 1 GHz-en 550-600 KB/s volt. A te CPU-d ennél egy picit lassabb, tehát 1.66 GHz-en kb. 750 KB/s-nek kell lennie. -
S.Y.S.
aktív tag
Hali!
Van egy régebbi R61i-m és a benne lévő proci sebességét illetően van pár anomália.
A cpu-z szerint fix órajelen megy, de a kisebbiken. Terheltem a gépet, de nem változik a sebesség, mi lehet a gond? Volt egy Dell-em abban ugyanilyen proci volt ott rendesen mutatta minden progi. Lehet a Win7 hibája vagy valamilyen rossz driver okozhatja ezt?
Másik kérdés, hogy csak szoftversen nem változik a szorzó vagy hardveresen sem?
Akinek ugyanilyen proc van a gépében esetleg mérhetne egy superpi-t, hogy legyen összehasonlitási alapom. Kösz! -
mcroberto
tag
Az akkuidőhöz én is hozzátudok szólni.
X200
2.4 C2D
2x2Giga ddr3
160as disk 7200rpm
wwan&gps kombó
full fényerőn használom mindig.6 cellás akku: olyan 3-3.5 óra wifivel.
9 cellás, 9óráról indul de stagnál olyan 6 órában,
minimum fényerőn wifivel, és lenovo battery stretch aktiválásával még felmegy olyan 7-7 és negyed órára.Szépen megy rajta a StarCraft 2
-
Terminus_
aktív tag
válasz
adnoctum18 #9856 üzenetére
Az én T410-em egyáltalán nem melegszik, sőt eddigi leghűvösebb ThinkPad-em. Fedlap sem lötyög jobban, mint a T61-en. Zajosnak sem mondanám. A T60p-nél nagyságrendekkel halkabb például.
Vannak kellemetlen dolgai (mint már korábban írtam is), de azért ennyire nem vészes.
-
adorjant
őstag
Én is a T400 mellett voksolnék,designra,és belsőre is egy nagyon jól kitalált gép,igen olcsón hozzá lehet jutni,akku-opciók is vannak bőven.
Aki esetleg ilyet keres,most lehet tolongani,kettőt is hirdet
[link]
Én nagyon szeretem,csak kár,hogy nem 2.0 az USB rajta... -
McRae81
tag
válasz
Napfénysüti #9869 üzenetére
Az lehet, hogy Maximum performance-ra van állítva. De majd ma megnézem.
-
Napfénysüti
nagyúr
ATI kártyával nálam olyan 45-60 perccel rövidül meg az üzemidő de még akkor is kellene olyan 3-3,3/4 órát bírnia. Viszont neki T9400 van nekem meg P8600. Bár ott is kétlem hogy ennyit számítana a 25W <-> 35W TDP.
Illetve még ugye picit nagyobb a kijelző mérete is. Ettől még a 2,5 órát én se értem. Lehet a power manager rosszul van beállítva?
-
bwoay
nagyúr
válasz
McRae81 #9866 üzenetére
hogy csináljátok? biztos, hogy nem keveritek a 9 cellást a 6-ossal?
"In our tests with the wireless active, the system in balanced mode, and screen brightness set to 67% the T400 with the 6-cell battery managed to stay on for 5 hours and 58 minutes. With the 9-cell battery option this notebook should have no problem staying on for 9 hours, or 10+ hours with some tweaking."
-
brd
nagyúr
Öööö jól értem, a T400-as nem bír 4 órát a gyári akkuval?
Pedig én is ilyen gépet szerettem volna majd valamikor, ha a T60 már kicsi lesz.
A 9 cellással meddig húzza? -
Napfénysüti
nagyúr
A fém fedlapot irigylem például a HP gépekről. Nekem még tetszenek is formailag. Anno tényleg nagyon vacilláltam a 6930p és a T400 mellett. De utóbbiból jobb ajánlatot találtam illetve meg volt egy régebbi élményem már nem tudom milyen TP-vel és azóta nagyon tetszett ez a brand. Elkapott az érzés na.
Munkahelyemen meg egy tonna TP és Thinkcentre vesz körül.
-
adnoctum18
senior tag
Már elhiszi.
Mondjuk úgy, hogy letettem a T410-ről, nézegetek a T400/s vonalon. Nem kell az a bika teljesítmény olyan áron, hogy egy 3-4 órás vonatutat ne bírjon ki egy feltöltéssel.
Ugyanez vonatkozik a zajra és a melegedésre is. Mindkettőt rühellem, és így ha lehet kerülöm is.
Érzésre meg lehet, hogy egy SSDs T400s-t például gyorsabbnak is éreznék.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Napfénysüti #9859 üzenetére
szerintem sincs semmi baj a HP komolyabb (!) gépeivel, számomra a formaviláguk az, ami idegen. T400-at én is előbb választanék, mint T410-et, de egyszerűen nem hiszi el a jóember, hogy jót akarunk neki
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Ha a T410 nem szimpatikus és a T400s/T410s se lenne valamiért akkor szerintem keress T400-at Intel VGA-val és 9 cellás akkuval. Az első szériák után javítva lett a bill szóval már az se gond. Nem zajos és nem túl melegedő gép ráadásul ha van eladó elég korrekt áron megy már. Nekem júniusban volt 1 éve hogy T400-am van és nagyon jó masina. Sőt olvasva a T410-ről ha most kellene választanom egy teljesen új T400 és T410 között én bizony az előbbire szavaznék újra. Nézz körbe.
Amúgy a HP se lehet rossz gép (jajj ezt csak halkan merem megjegyezni
), anno én is agyaltam egy 6930p-n de TP lett végül(nem bántam meg
).
-
bwoay
nagyúr
válasz
bármilyen típust is nézel ki magadnak, mindegyiknek lesznek hiányosságai, gyengéi, amikről olvashatsz. szerintem ez a lötyögő fedlap pont olyan, mint a kb flex a T400-nál. ami meg a melegedést és a zajt illeti, már írtam egyszer: bivaly processzor van bennük, amitől nem várhatod, hogy max langyos legyen, márpedig ha nagy a teljesítménye, akkor fűteni is fog, a gép meg hűteni, ami hanggal jár. az biztos, hogy a T410-ek melegebbek és hangosabbak a T400-aknál, de ebben semmi meglepő nincs, ez a több kraft ára. meg a gyengébb akku, bár én egyáltalán nem találom gyengének ezt az üzemidőt az adott CPU-k mellett. Ha ennyire sarkalatos kérdés az üzemidő, akkor a T400s-sel sem lennél előbbre, pláne, hogy ahhoz utólag biztosan nem fogsz nagyobb akksit venni, miután nincs hozzá.
-
rankesz
veterán
válasz
Legyen az apróban t400s? Mostanában nem használom annyit, pénz jobb lenne...
-
adnoctum18
senior tag
Most bejött a képbe a T410 alternatívájaként a HP 8440p is...
Tényleg nincs Rollcage a T410 tetejében? Lötyögő fedlapról, melegedő, zajos gépről olvastam.
Ha emellé még a gyenge akkut is hozzávesszük, már nem annyira szimpatikus a gép.T400/s érdekes lenne, ha lenne apróban, ugyanez vonatkozik az X200-ra is.
Nehéz.
-
Gondwana
addikt
Tegnap volt itt szó az új TP-k egybegyúrt audio ki/bemenetéről: a cél, ugyebár, a mobilitás, tehát nem fogsz magaddalvinni egy nagy bumszli mikrofonos fejhallgatót. Az, hogy egyszer sikerült egy olyan headsetet szereznem, ami elég kicsi és külön van a két 3.5mm jack, az nem jelenti azt, hogy ilyent mindenki talál (azóta kellett volna még 2 db, de én se találtam). Ez T60-hoz ideális. Ellenben pl. a HD2 headsetje úgyis állandóan a zsebemben van, a csatlakozója is olyan, mint az új TP-ken, ráadásul a powered usb port is a smartphone-kompatibilitás felé mutogat, én erre az új dugaszra tehát azt mondom, hogy végre!
-
sese1
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy T61 type 6460-8SG készülék német billentyűzettel (part no42T3186; FRU 42T3218, ID 7B2AXK ;model MW-GER)
Ehhez jó a :
GENUINE HUNGARIAN layout keyboard for IBM Lenovo ThinkPad T60, T60p, T61, T61p, R60, R60e, R61, R61e, Z60, Z61 models.Part No: 39T0999
FRU No: 39T7003
Magyar billentyűzet?
Esetleg van valakinek eladó billentyűzete hozzá?Köszönöm
-
bwoay
nagyúr
válasz
adnoctum18 #9848 üzenetére
azt aztán marhára kell cipelni, ez olyan, mintha azt mondanád, hogy nem cipeled a töltőt
notebook táska zsebébe be, aztán lehet számolni egy kézen, hányszor használtad egy hónap alatta T400s olyan 4 óra körül teljesít, ez wi-fi-vel értendő. Ez a gép amúgy az egyik legrugalmatlanabb TP konstrukció akkumulátor szempontjából, mivel kizárólag csak 6 cellás akksi van hozzá, és az csak negyvenvalahány wattórás (x200s-hez 56 Wh-s a 6 cellás, megy is vele vagy 6 órát, látványos az előnye). Persze ultrabay akksi belemegy, de azzal nem rendelkezem. Az újabb T4xx szériához már van ez a seggére csatolható akksi (elvileg legalábbis), az nem tudom, hogy a T400s-el is kompatibilis-e.
nem tudom, hogy pontosan mennyi egy T410 üzemideje, de az biztos, hogy bivaly processzor van benne, ami persze jobban is melegszik, meg többet harap az akkuból, szóval érthető a rövidebb üzemidő. pont emiatt részesítem előnyben a T400-at, mert szerintem tipikus felhasználásra bőven elég az ereje, viszont kollegámnál látom, hogy milyen jól bírja a 6 cellás akksival a gép.
3G modul nem mindegyikben masinában van, de többnyire beszerelhető utólag, és akkor csak SIM kell a mobilnethez.Ha Ericsson F3507g HSDPA modul van a gépben, akkor van GPS is.
-
McRae81
tag
válasz
adnoctum18 #9846 üzenetére
Szerintem a dokkolás hiánya és az ára ami negatív. A többi szerintem...... Volt már a kezeben X301-es, ami alpból SSD-vel volt szerelve és nagyon hasít. Ami CPU-t illeti, szerintem nincs vele gond és keveset fogyaszt. Ha van lehetőséged próbálj ki egyet.
Belefogsz szerelmesedni.
-
evone
őstag
válasz
Ja, meg akkor mar legyen benne FDD is.
-
adnoctum18
senior tag
Ááá tuti nem hurcolnék hozzá ODD-t.
Néha felmerül az igény, a vágy, hogy nekem subnotebook kell, de ez elég rövid távú dolog, utána pedig inkább örülök, hogy normálisan lehet látni valamit a kijelzőn, meg hogy van erőtöbblet a hardverben.
Másodgépnek persze vennék, de lehet, hogy úgy lesz inkább, hogy a T410 mellé majd egy X40 vagy 60 lesz, ha megint jön a kísértés.
Ami gyász az tényleg az, hogy a T60 újkorában a 6 cellás akkuval bírt 3,5.4 órát wlannal, ez az új konstrukció ledes kijelzővel meg örülünk ha 3-mat hoz. Érdekes dolgok ezek. Jó persze fizikailag is kisebb az akku kicsit, de mégsem indokolja a visszalépést.
Nálad a T400s mit tol akku téren?
Jah igen azt még akartam kérdezni, hogy a T410-be alapban bele lehet tenni a simkártyát és akkor csapatja a mobilnetet?
GPS-t nem láttam a specifikációban, gondolom nincs benne. Nem mintha szempont lenne, csak valamelyik TP-nél láttam, hogy volt. -
bwoay
nagyúr
válasz
sokkal kevesebbszer hiányozna az ODD, mint az gondolod, mármint szerintem. plusz egy külső USB-s meghajtó nem akkora tétel, nomeg az bármi máshoz is jó.
-
adnoctum18
senior tag
Még azt a kicsi kedvem is elvettétek az X300-tól különben.
Az X200 jó lenne, csak nincs ODD, ami hiányozna. Gondolkoztam és a 12" wideban nem lehet annyira vészes talán.
Egyelőre T410 a befutó, ahogy kezdetben is indultam, egyedül az akkuidő az, ami aggodalomra ad okot. Minden másban ideális.
-
Gondwana
addikt
Elvileg nincs felső limit, amekkora HDD belefér, akkorát teszel bele (9mm magas, tehát a 2.5" 12.7 magasak logikus, hogy nem). Ami azért követelmény, hogy a HDD SATA1 módban is működjön, ne csak SATA2-ben.
Le volt már írva párszor, de hátha valakinek új: mivel az UltraBay három csatlakozója közül az egyik PATA/IDE (a másik soros/LPT, a harmadik akku-csatlakozó), amin belül a gépben egy PATA/SATA átalakító van, ezért limitálták, hogy csak SATA1 lehet. Ennek folytatása a SATA UB keret története: a keretben először visszaalakít PATÁra, majd a gépen belül vissza PATA/SATA, és a déli híd már mindent SATAként lát. Na, ezzel az oda-vissza konvertálással voltak egyeseknek olyan gondjaik, hogy valamelyik 500GB HDD-vel nem ment, de most épp nem találom azokat a hozzászólásokat. -
Blaise
veterán
Sziasztok!
T60-asba (sima CoreDuo-s) mekkora kapacitású wincsit tehetek bele maximum?
-
evone
őstag
válasz
icipicirigo #9841 üzenetére
Fehérebb, fényesebb. Mindenkeppen jobb, főleg ha kint vagy. Márpedig egy Xes noti gyakran kerül napfényre.
-
evone
őstag
válasz
icipicirigo #9838 üzenetére
Arra vigyazz hogy X200 nem ledes, X201s-ből van ledes, de olyat itthon nem nagyon lehet talalni. ( fehér holló )
X201 már ledes, X201s-et meg szintén alig lehet kapni.
-
bwoay
nagyúr
válasz
icipicirigo #9836 üzenetére
hát már a megítélés is egész más, mert az x301-et hajlamos az ember kompromisszummentes alternatívaként kezelni, aztán kiderül, hogy van pár el nem hanyagolható hiányossága. az x200-asoknál meg eleve lemondasz az ODD-ről, illetve úgy egészében az ultrabayről, tehát nem lesz mód plusz HDD beszerelésére, meg kiegészítő akksit sem rakhatsz a gépbe. viszont utóbbi a páratlan üzemidő miatt nem is kell, még a 6 cellással is elsimerésre méltó ideig megy a gép, a 9-essel meg aztán végképp. nekem az is nagyon tetszik, hogy két felbontással választható, az 1440x900-at értelemszerűen még kevesebben vállalják be 12.1"-en, mint 13.3"-on. A gép amúgy dokkolható, a csatlakozókat, portokat meg úgy helyezték el, hogy hátul nincs semmi, minden a gép oldalára vagy elejére került. Az ára pedig baráti egy x301-hez képest (aminél egyébként teljesítményben is jobb!), még akkor is, ha hozzászámolunk egy külső slim DVD-írót. Asszem Alvin írja az ipon.hu-n, hogy olyan a gép, amilyennek az x301-nek is lennie kellett volna.
-
icipicirigo
csendes tag
Kicsit meglepett, egyébként, hogy az X300/301 nem dokkolható, ezt az előbb tudtam meg a hozzászólásokból. Az egyik dolog, amiért szeretnék X200-at, mert dokkolni tudom. A másik a hordozhatóság, ami most nagyon fontos lenne. És még ezer másik, amiért ezt a kis nagyszerű gépet a magaménak akarom!
-
evone
őstag
válasz
icipicirigo #9836 üzenetére
Az egy kurvajó gép, ennyit tudok róla mondani, nagyon nem fogod megbánni. Ha lehet vagy X200s-et valassz, vagy X201, mindegyikből érdemesebb az "s"-eset valasztani.
-
icipicirigo
csendes tag
Az X200/201-ről miként vélekedtek? Én most tervezek vásárolni egyet. Érdekes volt végigolvasni a véleményeket a 300-ról, kíváncsi lennék, mit gondoltok a "kistesóról"..
-
bwoay
nagyúr
válasz
Napfénysüti #9833 üzenetére
de ne aggódj, mint azt mindig elmesélem, nekem is az volt az álomnotebook. sőt, eleve úgy indult nálam a gépcsere, hogy a Dell D630 helyett egy x301-et szeretnék. Aztán mikor láttam, hogy az árából megkapom az akkoriban még újnak és "szuperkülönlegesnek" számító t400s-t (128-as SSD-vel), ami a felsorolt hiányosságok egyikével sem rendelkezik, akkor röhögtem egy jót, és lecsaptam az utóbbira.
-
Napfénysüti
nagyúr
Anno az X300/301 volt az álom gép számomra. Ellenben végiggondolva hogy mire használom és mit várok el tőle nagyon nem érné meg nekem. Többek között azért amiket felsoroltál. Így bár elsőre tényleg iszonyat gépnek tűnik azért nem árt utánanézni mit nyújt és mire van az embernek ténylegesen szüksége.
-
Terminus_
aktív tag
válasz
adnoctum18 #9830 üzenetére
A thinklight szerintem erősebb, mint a T60p-ben vagy a T61-ben. A billentyűzettel sincs gond, leszámítva a delete billentyűt, melyet sokszor az insert helyett nyomkodok (különösen kínos fájlok kijelölése helyett delete-t nyomni).
A 4:3 -> wide váltás nekem nehéz volt, máig úgy gondolom, hogy a T60p-ben levő 1400x1050-es kijelző az ideális, de végül kénytelen voltam megszokni, mert nincsen más. Ezzel valószínűleg te is így leszel, mert utoljára T61-be tettek 4:3-as kijelzőt. Az enyémben 1440x900-as kijelző van amúgy.
-
bwoay
nagyúr
válasz
McRae81 #9816 üzenetére
hát azért az x300/301 több sebből is vérzik. egyrészt az egyetlen gép az X-ek, T-k között, ami nem dokkolható, ennek az okát a mai napig nem tudom. aztán ez az egyetlen X, amiben ugyan van ODD, de az valami saját méret, 7.5 (?) mm-es magassággal, vagyis a slot nem kompatibilis a többi ultrabay tartozékkal. a kijelző legendásan rossz (rosszabb, mint a T400s-é), plusz 13.3-as méretben egyeseknek már sok az 1440x900, és az üzemidő sem hasonlítható össze a többi X szériás masinával. Processzor terén sem egy világbajnok, vagy legalábbis jócskán elmarad a többi géptől a teljesítménye. Nomeg az ár, valóban. Ettől függetlenül egy nagyon szerethető gép, nekem is tetszik, de a felsorolt dolgok nem olyasmik, amik felett bárki nyugodtan szemet hunyhat.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Terminus_ #9828 üzenetére
Az a helyzet, hogy nagyon megszerettem a T60-at. A kezem alá dolgozik, megbízható, kényelmes.
A státuszjelző Ledek a kijelző alatt végiggondolva végülis nem parák, mert a T60-on sem égnek egy ideje...
Valami gyíkjuk lett, és nem javíttattam meg.
A Thinklight milyen? A billentyűzet nem süpped, nem recseg? Nem zavaró a wide a régi 4:3hoz?
Mekkora felbontású kijelző van a tiédben?
Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, csak az ördög a részletekben van.
-
Terminus_
aktív tag
Mondjuk a T61-emben a 6 cellás akksi eredetileg 56.16Wh-s, míg a T410-ben csak 47.52, ami már alapból jó 15%-os mínusz.
-
Terminus_
aktív tag
válasz
adnoctum18 #9827 üzenetére
Persze vannak jó dolgok is: a 4 USB külön jó dolog, meg a ledes Caps Lock és a ledes némító gomb is. Bár a touchpad-et nem használom, az is érezhetően jobb. A beépített hangszórók is hangosabbak, cserébe az audio kimenet sokkal halkabb. Az LCD fényereje a T61-hez képes jobb, és végre nem lóg ki a 6 cellás akksi. Viszont színhűségben sokkal rosszabb az LCD-je, hideg színei vannak.
Összességében eléggé felemás érzéseim vannak. Régen a T sorozat a kompromisszummentes választás volt, most ezt nem érzem. Valószínűleg X301-et kellett volna vennem, hogy meglegyen ez az érzés.
-
-
Terminus_
aktív tag
válasz
adnoctum18 #9824 üzenetére
Van rajta külön mikrofon, de az audio csatlakozó 4 pólusú audio kimenet és mikrofon bemenet egyben. Ha egyszerre akarom használni (tipikusan Skype esetében fejhallgatós mikrofonnal), akkor már átalakítót kell vennem.
-
Terminus_
aktív tag
Egyébként T60p 9 cellással nálam is elment 4-5 órákat, ha visszavettem a dolgokból, ezért is dühítő, hogy a T410 a 6 cellással ennek kb. a felére képes. Ennyivel többet fogyasztana a Core i5?
-
Terminus_
aktív tag
válasz
adnoctum18 #9812 üzenetére
Persze meg lehet szokni, csak nem értem, hogy a jó dolgokat miért kellett benne elrontani. Nem értem például az ultrabay kioldására szolgáló kallantyú a gép aljára rakását és az ultrabay led megszüntetését. A ledes kérdés amúgy is érdekes: nincsen bluetooth led és a hálózati led sem villog használatkor, hanem folyamatosan világít. Meg ez az audio jack is idegesítő, mert nem tudom a mikrofonos fejhallgatómat használni vele, csak ha szerzek átalakítót. Az akkuidő meg már a T61-nél is katasztrófa volt, de úgy látszik ez a T410 esetében sem javult. Pedig a T40-em a 6 cellás akksival másfél évesen is ment 4:20-at, Ez meg kiír nekem elsőre 1:50-et ha kihúzom a 220-at, miközben más kevésbé nívós márkák mennek 3 órákat meg még többet. És az enyémben csak intel vga van, milyen lehet dedikálttal?
Szóval nekem kicsit csalódás, mert az előző 4 ThinkPad-em esetében nem éreztem ekkora visszalépést amikor váltottam.
-
dabgergo
őstag
válasz
Napfénysüti #9811 üzenetére
Én is úgy tudtam h elég az SN szám, köszönöm a megerősítést! Akkor elviszem az infoparkba asszem.
-
adnoctum18
senior tag
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
adnoctum18 #9814 üzenetére
T400 nálam az Intel VGA-val elmegy wifivel max fényerővel olyan 4-4,5 órát. ATI-val ez azért 45-60-perccel csökken. Igaz ebben 9 cellás akku van. De szerintem nem rossz érték egy 14-es géptől amiben azért van kraft is ha kell.
-
McRae81
tag
válasz
Szia
Az X300-301 szerintem nem kicsi.13.3-as és még ODD is van benne. Nem úgy mint a 200-as szériánál. És jóval könnyebbek mint a T széria. Egy baj van vele.....az ára. -
evone
őstag
válasz
Nem log ki. nem kicsi, nezd meg eloben, amig a T61 szervizben volt, 2-3 hetig az X41et hasznaltam, es teljesen elviselheto volt. Ha nem lenne benne ilyen szar lassu a vinyo, akkor lehet mar el is adtam volna mellőle a T61et.
-
adnoctum18
senior tag
Az X kicsi.
Sokáig akartam X-et, de beláttam, hogy nekem kicsi.
Kellene a 14", nekem ez az ésszerű kompromisszum. Hordozni is tudom, és asztalra is megfelelő az ereje számomra.
A notebookreview tesztjében valami 5 és fél órát írtak 70% fényerőre és bekapcsolt Wlanra, ezzel ki tudnék egyezni.
Mod:
A 6 cellás akku nem lóg ki a T410ből ugye? -
evone
őstag
Akinek aksi idő kell az X szeriat vegyen. Azok mindegyike megy a nagy aksival legalabb 4 orat wififel max fényerőn. Szerintem is el lett baszva az uj billzet, az ESC maradhat, de az insert egy lófasz úgy.
Szerencsere X201-nél még a régi billzet van.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
WildBoarTeam #9810 üzenetére
Szerintem garipapír nem feltétlen kell. Ott a gép SN száma. Nálam legalábbis nem kérték mikor a központi szerviznél voltam.
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
dabgergo #9799 üzenetére
Nincs meg róla a garipapírod? Azon rajta kell lennie a szerviz címének, de így is sokat megtudhatsz.
(másrészről, ahol vetted ott is tudnak bővebbet mondani)
Azt, hogy mennyi idő, azt mindig a helyszínen mondják meg, de általában többet mondanak rá, mert belekalkulálják az esetleges nagyobb hibalehetőséget. Ha tényleg csak annyi, hogy egy-két csavar laza és takarítani kell, akkor nem lehet olyan vészesen hosszú idő.
Mindenképp vidd a papírjait is, mert azzal tudod igazolni, hogy garos. -
metal01
őstag
Hello!
T400-amon bal oldalt a palmrest felett a hangszórót fedő műanyag nyekereg. Főleg, ha a gép már megy egy ideje és melegebb. Ugyanez a helyzet a vinyót takaró műanyaggal a gép jobb oldalán (nem a palmrest-nél, hanem a DVD előtt). Kissé bosszantó, eléggé rontja a minőségi érzést.
Más tapasztal hasonlót? Van értelme szervizben az érintett részek cseréjét kérni?
M.
-
Terminus_
aktív tag
T410-zel próbálta már valaki ezt?
Nincs a támogatott gépek között, ezért is érdekelne a gyakorlat.
A korábbi ThinkPad-eimből csak még a régi T60p-ben is használt SATA és a korábbi Z60t-ben használt ATA keret van, de azok már nem jók ezekhez a háromjegyű modellszámmal ellátott gépekhez, az új notebookba meg kellene a 2. HDD és kicsit tanácstalan vagyok.
Szóval, próbálta már valaki?
Btw. ezt a T410-et nem tartom valami előremutató design-nak. Az ultrabay meghajtó kivételéhez emelgetni kell a gépet, a megnövelt ESC szuper, de a Delete kínszenvedés. A ledek túlságosan át lettek variálva, számomra nem informatívak, a 6 cellás akksi jó, ha 2-2,5 órát bír, audio kobó csati is csak szívás. T4x sorozat óta egyre jobban nem jön be a T széria, pedig volt már a T40 óta T60p-m és T61-em is (most meg ez a T410).
-
bwoay
nagyúr
válasz
adnoctum18 #9800 üzenetére
A T410i a T410 kikönnyített, laposabb, drágább változata nagyvonalakban.
Ekkora faszságot hogy tudtam írni...
Viszont mérlegeld alaposan, hogy mennyivel több kraft kell, mert könnyen lehet, hogy egy T400 is bőven elég lenne, az meg ár/érték arányát tekintve kedvezőbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest