- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
#95561216 #9595 üzenetére
ja, vagy felraksz egy jó Linuxot...
mikor subnotebookot kerestem, én is nagyon szimpatizáltam az x200t-vel (sőt, mind a mai napig), csak az szólt ellene, hogy súlyban és "mélységben" (a 8 cellás akksival) ugyanaz, mint a T400s-em, és hát ez az a két paramétere, ami leginkább meghatározza, hogy mennyire mobil. ja, meg mintha nem lenne rajtuk thinklight! -
törölt tag
Meggyőztél
Közben találtam hasonló árban tabletet, és régebben vágytam egyre, hogy azzal mennyivel egyszerűbb lesz suliban jegyzetelni. Valaki használ tabletet ilyesmire? Tapasztalat? Illetve ha végül nem is jön be ilyen célra, van valami hátránya egy tabletnek a simához képest?
Procija gyengébb némileg, azt túlélem, kicsit nehezebb, cserébe az aksijat brutállat. A hdd ezekben is 2.5-es? Cserélve lenne ssd-re. Esetleg zsanér, vagy egyéb hátrány?
UI: ajj, most látom, hogy ez is és az s is még Vistás(nak van írva). Ilyenkor hogy megy ez, meg kéne vennem win7-et teljes áron?
-
kraftxld
félisten
válasz
BobChemistry #9593 üzenetére
És ha raknál egy tiszta XP-t, és utána system update-vel feltolnád a drivereket?
-
kraftxld
félisten
válasz
BobChemistry #9591 üzenetére
Sajna már nem lehet upgrade médiát kérni, így meg kell vedd a Windows7-et, hogy upgrade-olni tudj.
-
BobChemistry
őstag
üdv
T400 tulajként előretelepített XP-t és Vista Recovery DVD-t kaptam
ha felrakom a vistát - az xp kicsit meggajdult, nem tudom miért, nagyon lassan áll fel a rendszer, 90 folyamat fut egyszerre - akkor arról lehet frissíteni Win 7-re ingyenesen? -
brd
nagyúr
A HyperMemory nevű átverés miatt látszik így. Fizikailag 64 MB a memória a kártyán, de még 64 MB-ot le tud foglalni a központi memóriából (ill. amennyire szükség van, többet is, driverfüggő). Ez mind nagyon remek, csak éppen a VGA ramjához képest a központi memória tetűlassú, ezért ha valami 3D 64 MB-nál több memóriát fogyasztana, jó eséllyel teljesen használhatatlan (játszhatatlan) lesz a végeredmény.
-
Gondwana
addikt
X32, gyártva 2006/01, cimke a gép alján: Made for Lenovo China
Szerk.: evone, úgy tudom, létezik külön FRU vagy CRU a cimkéhez a kijelző hátulján, mindenesetre, amikor kiveszed a gépből a kijelzőpanelt, akkor ez a cimke könnyedén cserélhető. Ja, és van, amin csak ThinkPad a felirat, illetve van, amin IBM ThinkPad.
-
Phoebe
tag
Az iránt érdeklődöm, hogy hogyan duplázódhat meg a videó memória.
T43, ATI X300.
A Win. 128-nak látja, a GPU-Z 64-nek. Régen 64 volt. A rendszermemóriából ~ 36 Mb hiányzik, 1.5 Gb-nak írja. -
Shadowfax
addikt
meg ez még IBM
Csak a felirat IBM, ez már Lenovo a javából. Az utolsó T43-mak, X41-ek is már Lenovo gyártósorokon készültek.McAdam6: A gépre már tuti nincs garancia, hiába nem használták egy percig sem, akkor is 4 éves konstrukció (2006-ban gyártották, nem 2007-ben, ahogy írja az eladó!). Valószínűleg az akkuja sem bír sokat, mert a 4 év állás annak sem tett jót. Az nem derül ki, hogy a dokkolóban van-e egyáltalán optikai meghajtó, s az milyen.
Szerintem az ára messzemenőkig elrugaszkodott a valóságtól. -
drhamori
csendes tag
Sziasztok!
Keresek jó állapotú, magyar T30-ast elfogadható árban.Ha valaki tud ilyet, PÜ-t kértnék. Köszönettel.
-
evone
őstag
válasz
#95561216 #9575 üzenetére
mindenkeppen az x200s-et valaszd szerintem. a core i3 meg a c2d kb ugyanaz, szerintem az x200s procijaban tobb a cache is, es az ne tevesszen meg senkit se hogy alacsony fogyasztasu, az nem jelenti azt hogy lassabb lenne !
nagyon sokan hiszik azt hogyha ULV egy proci, akkor lassabb is.
update: igen tobb a cache az x200s-ben. 3MB vs 6MB.
ha kell a nagyobb aksi, veszel hozza.
-
törölt tag
Alapesetben egyet értenék, hisz a mostani r51-em pentiuma is remek szolgálatot tesz. Csak a másik oldalon ott van, hogy szeptembertől sokszor használnám matlabra vagy ahhoz hasonló feladatú programok futtatására, és lehet jobban járok a többet evő procival, ha hamarabb végez.
Ami miatt kérdezem az az, hogy ennyivel jobb lene a prismatic/cylindric, mint egy sima? Meg gondolom a hatcellásnál a tömeghez hozzáadhatok 100-200g-ot. (Persze még így is jó).
-
bwoay
nagyúr
-
McAdam6
aktív tag
Ez mennyire reális ár?
-
lapa
veterán
most néztem bemutató darabot x200s-ből, 777 eur 4 gb rammal, meg nagyjából a fenti kiszerelésben. najó, 1,6ghz procival, szerintem semmi jelentősége. egyébként bámulatos tényleg, hogy a cpu mennyire mindegy a hétköznapi feladatoknál, gyakorlatilag nemigen van különbség az 1,2 ghz meg a korábbi 1,8 ghz között. ssd rulez.
-
lapa
veterán
válasz
#95561216 #9568 üzenetére
ha jól néztem az x200s kevesebbet fogyaszt, a legkevesebbet a TP-k közül.
mondjuk én külföldön néztem. ott 1079EUR / 302e a következő:
Lenovo ThinkPad X200s (NS47FGE 74697FG)
Intel® Core 2 Duo SL9400 2x 1.86GHz, 2GB RAM(2x 1024MB), 320GB 5400 U/min HDD, kein optisches Laufwerk, 12.1" WXGA non-glare TFT (1280x800), Intel GMA X4500HD (IGP) max.384MB shared memory, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, Fingerprint reader, 4 Zellen Li-Ion Akku, Webcam., Windows Vista Businesspláne ha cég veszi eleve -19%, mert nettó a számla.
-
Gondwana
addikt
Jó lenne, ha egy X31 tulaj is nyilatkozna, hogy mi van a gépében.
Jelen!
X31-ben is meg X32-ben is 7000 van (M6), szerintem azért van kevesebb BGA-gond, mert az X300/X301-hez hasonlóan elöl van az akku, tehát, ha az elejénél fogva emeled a gépet, akkor maximum az akkut nyüstölöd, nem az alaplapot - ami egyébként is kisebb alaplap, tehát kevésbé is hajlik, illetve az Ati chip a gép közepén, pont a tücsökpöcs alatt van.(X61-et árulnak jelenleg a notebooksystemnél is - az más kérdés, hogy mennyiért. Egy SXGA+ IPS panellel felmoddolva igazi álomgép lenne.)
-
törölt tag
-
törölt tag
A laptopinfo-nál elő szokott fordulni szubnoti is? Úgy cirka négy éve rá-ránézek az oldalra, de nem rémlik hogy láttam volna T-től eltérő Thinkpadet.
-
Tim82
félisten
válasz
Sziszifeca #9562 üzenetére
Igen, 2 MB L2 cache van benne.
-
Tim82
félisten
Lehet vinyót cserélni a T43-ban, de kicsit problémásabb a beszerzése, nem jó bele akármilyen vinyó, hanem speckó IBM firmwarerel ellátott HDD-t illik beletenni. Másmilyennel is elindul, de indulás után sípol egyet, meg dob egy hibaüzit, de a működést nem befolyásolja.
Csak pontosítok, illetve egyértelművé teszek, mert alapvetően nem írtál rosszat, csak félreérthetően van megfogalmazva.
T43-ba éppúgy szabvány, 2.5" PATA/IDE vinyó való, mint a T42-be. Működni fog gond nélkül (én pl. WD3200BEVE-vel használok T43p-t), csak ha nem gyári IBM firmware-s vinyó van benne, akkor az elején ún. "error 2010"-et dob és sípol kettőt, Esc lenyomásával továbbenged, beboot-ol és működik. Ha a T43-on a legfrissebb BIOS van, akkor be lehet állítani, hogy még csak gombot se kelljen nyomogatni.
Ez az "error 2010" nem szól másról, minthogy "ejnyebejnye! nem IBM-firmware-s vinyót használsz! ez csúnya dolog, és mi vicces fiúk az IBM/Lenovónál nem vállalunk semmilyen felelősséget azért, ha emiatt a vinyó miatt hal meg a géped!" Kiiktatni csak mindenféle kétes BIOS-hackeléssel és egyéb voodoo-ráolvasásokkal lehet, de mint tudjuk, az okkultizmusba való kontárkodásnak megvan a kockázata
, nem éri meg a dolog, és együtt lehet élni ezzel szerintem.
Mik az IBM-firmware-s vinyók? Azok a vinyók, amelyekkel az IBM szállította a T43-ait. Ezeknek elég szűkös a listája, ráadásul 120 GB-osnál nagyobb vinyó nincsen közöttük. Így ha például a napjaink PATA noti HDD-i közül népszerű Samsung HM160HC-t akarod beletenni, akkor nincs mese, hanem két beep van.
Alternatív megoldásként be lehet szerezni egy Ultrabay Slim vinyóadaptert, amiből van SATA és PATA verzió is és be lehet rakni az optikai meghajtó helyett. Amúgyis ki használ manapság már - telepítésen kívül - DVD-t, CD-t? Csak az
analóg-buzikakarom mondani konzervatívabb polgártársaink. Ez a vinyókeret ráadásul boot-olható, így lehet a benne lévő vinyóból rendszerlemez, ami pedig még jobb, hogy semmilyen terjedelmi megkötés nincs. Így egy SATA Ultrabay Slim adapterrel akár 640 GB-os HDD-t (asszem, 750-es még nem jött be kereskedelmi forgalomba), akár bármilyen 2.5" SATA SSD-t használhatsz.Ja igen, a múltkor azt mondtam, hogy tudtommal az Ultrabay adapterek valamiféle PATA-csatlakozót használnak, de azóta olyan verziót is olvastam, hogy ez igazából valamilyen spéci belső USB-csatlakozó. Most már én se tudom, melyik az igaz. Asszem, lőttek a topikban a reputációmnak.
-
^Clown
addikt
válasz
Sziszifeca #9559 üzenetére
Nincs mit. 52K végül is reálisnak tűnik, de sok függ a laptop állapotától, akksi kondíciójától, bill. nyelvétől, stb. Próbálj kicsit alkudni
-
^Clown
addikt
válasz
Sziszifeca #9557 üzenetére
- Igen, jobb a kijelzője a T42-nek.
- A T42-ben DDR1, a T43-ban DDR2 memória van. Utóbbi azért jobb, mert olcsóbb, és könnyebben beszerezhető, ha bővíteni akarod később.
- Lehet vinyót cserélni a T43-ban, de kicsit problémásabb a beszerzése, nem jó bele akármilyen vinyó, hanem speckó IBM firmwarerel ellátott HDD-t illik beletenni. Másmilyennel is elindul, de indulás után sípol egyet, meg dob egy hibaüzit, de a működést nem befolyásolja.
- Viszont az előbbiekben kivesézett problémát a T42-nél érdemes figyelembe venni, ha hosszú távra tervezel a géppel, illetve ha sokat lesz hurcolva. Ha szinte csak az asztalon használod, és nem emelgeted (vagy csak ritkán, és akkor is csak két kézzel, hogy ne hajoljon a gép, és vele együtt az alaplap), akkor valószínűleg (!) nem lesz gond.
Én továbbra is a T43-ra szavazok, időtállóbb beruházásnak tartom.
OFF2: ha hülyeséget írtam valahol, javítsatok ki
-
TOZ
addikt
Nem is beszelve az use drop to 1.1 issuerol... Nalam is jart ilyen T42-t.
Tim talan az lehet a "statisztikad" alapja, hogy a 40,41ek regebbiek, tobbet kaptak mar a pofonfarol. A 42-k egyreszt fiatalabbak, masfelol meg mar jobban ismert volt a problema ezert, talan jobban vigyaztak rajuk. -
^Clown
addikt
válasz
Sziszifeca #9540 üzenetére
Csábító a nagyobb felbontású T42, de én a T43-ra voksolnék.
neomorf: az nem megoldás, hogy kiveszed a gépből a vinyót, és úgy adod be? Adatok rajta vannak, beteszed egy 2,5"-os rackbe, és kész. Persze előbb kérdezd meg a szervizt, hogy ilyet lehet-e, de gyanítom, hogy nincs akadálya.
-
adorjant
őstag
válasz
Sziszifeca #9540 üzenetére
T42,mert ha behal a vinyó,akkor nincs szenvedés,és még a kijelző is fényévekkel jobb
Memória mérete,milyen vga van bennük? -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb vétel?
T42- 15" 1400x1050, 40gb vinyó, 1-1,5óra akksi -- 44e
T43- 15" 1024x768, 60gb vinyó 1,5-2óra akksi -- 52e -
lapa
veterán
kiderült közben, hogy 9.04 és későbbi ubuntu verziókban már a hdapsd is csomagolt.
annyit kellett módosítanom, hogy az /etc/init.d/hdapsd fájlban az érzékenységet felnyomtam 60-ra, hozzáadtam a megfelelő lemezt (nekem sdb kell, mert az sda ssd), és optionsba beírtam még egy -a kapcsolót, ami elméletileg adaptív működést biztosít (lejjebb veszi az érzékenységet gépelés közben).
ahogy néztem a tp_smapi-t nem kell induláskor betölteni.
nekem most 100 az érzékenység, ami elég alacsony, mert nekem egy izgő-mozgó konzolon van a gép. de próbálgattam szabadesést csak ssd-vel, még 50-nél is csak akkor parkolt, mikor elkaptam. ha jól emlékszem a reklámban az van, hogy már akkor kéne neki, amikor megszűnik a gravitáció.
-
Gondwana
addikt
Nemrég sírtam itt, hogy a T60-ba az SXGA+ helyére bepakolt UXGA panelnek milyen siralmas a színtere. Tegnap gugglibarátommal nézelődtünk, és megtaláltam, hogy a hiba a valóságban van, nem az én készülékemben.
Ez a panel hozza a gyári specifikációit (120.9nit/0.3nit=403, azaz a kontrasztja tényleg 1:400), színtér szempontjából a többi laptop meg még siralmasabb, egyszerűen a háttérvilágítás spektruma ezeknél a CCFL csöveknél ilyen hiányos, a mélyzöld árnyalatokat el lehet felejteni. Jó, vannak kijelzők nagyobb színtérrel, ahol RGB LEDek háttérvilágítanak, de azok olyan TN panelek, amelyeknek a kontrasztja és a betekintési szögei kritikán aluliak.
Tanulság: laptop-lcdket nem Sony Trinitronnal meg EIZOval kell összevetni. -
lapa
veterán
francba kicsúsztam. most kipróbáltam a gnome appletet miközben futott a hdapsd, és így mutatja a valót, az alábbi ikonnal:
upd: de 2.6.33 előtt varázsolni kell kicsit a hdapsd-n, hogy kevesebbszer ébressze a procit. ezt csak kikopizem most, majd holnap megnézem:
echo 'KERNEL=="event[0-9]*", ATTRS{phys}=="hdaps/input1",ATTRS{modalias}=="input:b0019v1014p5054e4801-*",SYMLINK+="input/hdaps/accelerometer-event"' \
> /etc/udev/rules.d/51-hdaps.rulesThen reboot or run # /sbin/udevtrigger, and verify that the /dev/input/hdaps/accelerometer-event symlink exists.
-
lapa
veterán
ezzel a hdaps dologgal most megküzdöttem. hozzáteszem, a scroll is műx ubuntu 10.04 alatt gugli első találattal.
szóval a hdaps driver lucidon már csomagolva van:
apt-get install tp-smapi-dkms
modprobe tp_smapiaztán hdapsd-t le kén tölteni, a leírás szerint telepítve az alábbi van:
root@gep:/home/juzer# hdapsd
Wed Jul 14 00:23:47 2010: Starting hdapsd
Wed Jul 14 00:23:47 2010: WARNING: You did not supply any devices to protect, trying autodetection.
Wed Jul 14 00:23:47 2010: Adding autodetected device: sda
Wed Jul 14 00:23:47 2010: Selected interface: HDAPS
Wed Jul 14 00:23:48 2010: Selected HDAPS input device: /dev/input/event13
Wed Jul 14 00:23:52 2010: parking
Wed Jul 14 00:23:53 2010: un-parking
Wed Jul 14 00:23:54 2010: parking
Wed Jul 14 00:23:55 2010: un-parkingkicsit nekem alapból túlérzékeny. mindenesetre lehet demózni a giroszkópot:
apt-get install libglut1-mesa-dev libglut3-dev
aztán a hdaps honlapról hdaps-gl letölt, és 'make'. a kapott fájlt /usr/bin-be másolva a hdaps-gl parancs kirakja a notit és az dülöngél, ha dülöngéltetem.
joystick beizélése szintén thinkwiki alapján:
# addgroup joy
# adduser <you> joy
# echo 'SUBSYSTEM=="input", KERNEL=="js*", MODE="0660", GROUP="joy"' >> /etc/udev/hdaps-joy.rules
# ln -s ../hdaps-joy.rules /etc/udev/rules.d/z60_hdaps-joy.rulesutána mind extremetuxracerben, mint neverballban műx, bár lassúdad.
ja, van gnome applet is, de az nekem nem műxött. lehet benéztem és azt várta, hogy egy hdapsd fusson a háttérben, de nekem nem változott a "play" ikon.
-
neomorf
csendes tag
Igen már szedtem szét, de nem olyan rég, így nem hiszem hogy az lehet a baja. Általában be szoktam egy-kettőt fújni a hűtőbordáknál, na most a szervízes csóka mondta a telefonba, hogy ezzel is vigyázni kell, mert ha túl nagyot fújsz csapágyas is lehet. Na én izomból szoktam, és most is úgy indul hogy "hörög" egyet, aztán elhallgat (szerintem nem tud felpörögni), majd jön a fan error és kikapcs. Egyébként néhány hónapja olyat is tapasztalok pár naponta, hogy elindítom a gépet és mire full betölt a windows már tűz forró a billetíűzet, az allja meg szinte izzik. Ilyenkor szerintem nem indul el a venti vmiért. Ha újraindítom egyből elkezdi leszedni a hőt, tűz forró levegőt tol ki a bordákon. Gőzöm nincs, hogy miért csinálja, de most "bele is halt", úgy tűnik. Egyébként ez kb már 8-10 hónapos korában elkezdődött, akkor 2. vagy 3. alkalommal mindig elindult. Aztán mikor már iszonyat melegedett, akkor szedtem szét először és rettentő poros volt az egész. Sajnos csak kiporolni szoktam, ennél jobban nem merek hozzányúlni, nem tudom mit kéne csinálni, nem értek hozzá. Ezért nem volt ilyen zsírozás meg ilyenek.
-
neomorf
csendes tag
válasz
Napfénysüti #9528 üzenetére
Direkt 3 év garival rendeltem (már másfél éves). Hívtam a központi szervízt, ők is cserét mondtak (esetleg tisztítás elég, de azt már többször csináltam). Sajnos 4-5 napot mondanak, amit mondjuk rohadtul nem értek
. Győrben sajnos nem találtam szervízt a Lenovo.hu-n. Ha valaki esetleg tud, légyszi írjon.
Köszönöm a hozzászolásokat.
ui.: most a bnőm asus-át használom.... ilyet NE vegyetek
)
-
neomorf
csendes tag
Hát ha más vélemény nincs, akkor szervíz lesz
Tud valaki olyan oldalt, ahol az összes Mo-i szervíz fel van tűntetve (győri vagyok, de ha nagyon muszáj felviszem Pestre). Egyébként USA-ból rendeltem anno, de elvileg nem lehet gond.
-
neomorf
csendes tag
Sziasztok!
Ma reggel "bedöglött" a gépem.Original description: P8400(2.26GHz), 2GB RAM, 160GB 7200rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 256MB ATI Radeon HD3470, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1GB Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 9c Li-Ion, WinXP Pro
Kb 30x próbáltam elindítani, de folyton a fan error üzenettel kapcsol ki. Jópárszor eljátszottuk már ezt, általában segített, ha megfújtam a hűtőbordákat (ill 2x már szét is szedtem kiporolni), de most abszolút nem kapcsol be. Tegnap este is azért kapcsoltam ki mert a hűtő elkezdett iszonyat hangosat zakatolni és bnőm nem tudott aludni tőle. Mit kezdjek most vele? Szervíz? Nagyon nem akarom szervízbe vinni, fontos infok vannak rajta és munkámhoz is mindennapi, elengedhetetlen kellék. Tud vki megoldást, egyátalán miért írja ki, mikor tegnap gond nélkül bekapcsolt és egész nap ment, éjjel meg senki sem nyúlt hozzá.
Előre is nagy köszönet a válaszokért.
Üdv
-
lapa
veterán
én már rájöttem ennek az a titka, hogy mindnet fel kell írni. az első ubuntu heggesztésem 4 hétig tartott, a második (ugyanaz a verzió) már csak 4 nap. most migráltam 10.04-re, a dolgok nagyrésze megvolt 4 óra alatt. speciel a scroll nem működik a 8.10-nél bevált xorg.conf bejegyzésekkel, de nem görcsöltem vele. a hdaps a 8.10-en elég varázslósan működött végül, de ezt sem próbáltam 10.04-en eddig.
általánosságban elmondható, hogy a gugli tudja, csak addig kell ütni a vasat, amíg az ott talált 20 féle megoldás egyike végül beválik. elsőre ez rettenetes szívás, de mint mondtam már felírom a parancsokat és így jellemzően rekonstruálható minden. utána meg csak unatkozni kell, mert minden működik örökké.
egyébként is a legtöbb küzdelem a speckóbb dolgokkal van, mint a vdpau, usb tuner vagy hőmérő bizgentyű. nagyságrendileg egy éve kezdtem el linuxxal foglalkozni, de mostanra biztos vagyok benne, hogy bármit meg lehet benne csinálni, még kevés háttértudással is. nekem mostanra annyi dolog fut a notiszerveren, hogy már a felsorolása is tekintélyes listát eredményez. a büdös életben nem fogok többet wint használni, ami másfél évtized közös múlt után azért jelentős változás.
-
TOZ
addikt
Googlenal tobbet en sem tudnek tenni...
De gondolomout-of-box szinte minden.nem art nemi heggesztes, de fog menni minden. -
TOZ
addikt
válasz
adnoctum18 #9515 üzenetére
http://psung.blogspot.com/2010/04/thinkpad-trackpoint-scrolling-in-ubuntu.html
De nalam meg a 9.10 ill. 9.04 van fent (T61 / X40)... Szoval nem probaltam. -
adnoctum18
senior tag
Ubuntu 10.04 alatt hogy lehet a Trackpointot teljesen működőképes állapotra hozni?
A Gpointing device settingsben beállítottam a Middle Button emulationt és a Wheel emulationt, de a pöcökkel változatlanul nem tudok scrollzni.
Segítséget kérek!
-
bwoay
nagyúr
ami rendes multitouch, az kapacitív kijelzőt kapott, asszem 2 ujjat érzékel egyszerre, de lehet, hogy 4-et. amin rezisztív a display, azt is lehet ujjal böködni, de ugye nyomást érzékel, szóval nem olyan könnyed. Promnak szerintem ilyen van, ő tud erről bővebben beszámolni.
-
lapa
veterán
-
g.gergo
senior tag
Most nem értelek. Igen, ha lesz recovery partíciód, akkor vissza tudod állítani. De! Azzal legyél tisztában, h ez az egész merevlemezt visszállítja az eredeti állapotba, nem csak egy-két partíciót, amit te akarsz. Így repül minden adat róla, akárhol is van. Azért, h egy elbaltázott rendszert vissza ghostolj, arra igazából nem ez való. Erre vannak jobb alkalmazások is. Pl. Acronis, Norton Ghost ...
-
lapa
veterán
üdv. x200 tablettel kapcsolatban érdekelne, hogy tud-e multi-touchot, illetve mik a tapasztalatok a zsanér tartósságával kapcsolatban.
a modell, amit néztem 7453-CTO, 1280x800. nem vagyok benne az érintőképernyős dologban, csak elgondolkodtam az előnyein. elsősorban asztali gépnek lenne használva, de ha mobilizálom, akkor a cerkával bökdösés kizárt, csak ujjal tapiznám. az világos, hogy normál desktop környezetre nem lenne elég pontos, itt számomra az a kérdés hardverileg képes-e olyasmire, mint egy touch mobil. akkor ahhoz később lehet szoftvert találni.
-
dany27
őstag
hali
ha van egy gépem amin nincs recovery partició de eredetileg volt akkor valahogy vissza tudom azt varázsolni rá??
Előre is kössz!
-
Tomics
addikt
Köszi, közben rájöttem. a windows media player műsortárat frissít egész nap (ha nem fut akkor is), most sikerült kikapcsolnom úgy, hogy kivettem az összes mappát ami megfigyelés alatt volt...így már 10 % körül van a proci terheltsége és 60fok-ra lehűlt. valszeg ezért kertül fagyás közeli állapotba a win7 tegnap többször is, mert mióta kikapcsoltam jól működik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged