Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz Francia91 #75540 üzenetére

Már a 6k-s Behringer UCA-202-nél sem tapasztaltam zajt, pedig az tényleg budget USB-s hangkártya (de amúgy az árát teljesen megéri, a kb. 4x annyiba kerülő X-Fi HD nem 4x jobb nála azért). Az X-Fi HD gyári USB kábele amúgy egészen korrekt, ferritgyűrűs cucc.

Az USB-t kb. évtizedes berögződések miatt szólták le, amikor az USB 2.0 szabvány kijött, elvileg az akkori USB-s hangcuccokkal sokkal több probléma volt, mint a FireWire-rel működőkkel. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán. Egyébként az USB ellen érvként felhozott jitter nem egyszerűen zajt jelent és persze nem a biteken múlik (érdeklődő laikus vagyok csak a témában, így csak azt mondom, hogy a DAC-os topikban egészen jól elmagyarázzák, ha rákerestek).

Én szívesen kipróbálnék amúgy egy korrektebb FW csatlakozós külső hangkártyát (pl. egy TC Impact Twin-t, arról nagyon jó tapasztalatokat olvastam), de jelenleg csak X-eim vannak és nincs rajtuk FW. EC-s FireWire-kártyát akkor vennék a célra, ha lenne az AKE USB 3.0/eSATA kártyáimhoz hasonlóan nem kilógó és Texas Instrument-chipsetes, azt mondják jónak külső hangkártyához.

Viszont nem vagyok audiofil, hiába van abszolút hallásom, nincsen affinitásom meghallani igazán a különbségeket ilyen téren - vagy inkább nem tudom eléggé értékelni őket.

dying_star: Linux alól használva ez engem nem érint. :N

Jut eszembe, a Musi ezért sem jöhetett szóba nálam, csak és kizárólag Windows alatt működik...

Új hozzászólás Aktív témák