- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Shatterstar #47699 üzenetére
Ez a topik lassan négy éve született meg a korábbiak összevonásából, ez nagyjából három évvel több, mint amennyi ideje regisztráltál a PH!-ra. (Ha már "rasszizmus" meg izé.
Én kérek elnézést.
)
Szerintem jó a jelenlegi rendszer, nem véletlenül lett annak idején összeolvasztva. Én biztosan nem fogom kezdeményezni a topik feldarabolását/szétválasztását, de persze bárki más megteheti.
-
Shatterstar
aktív tag
Örömmel venném ha ezentúl visszatérne a régi rendszer, vagyis a gagyi noteszoknak lenne külön topicja. Sokszor idegesít mikor idejönnek az olcsóbb széria tulajdonosai és belerondítanak a meghitt igazi TP diskurzusba
Hívhattok rasszistának,de ez így akkor sem túlzottan egészséges -
Tim82
félisten
válasz
GBotond #47695 üzenetére
Szerintem sutszi sem dühöngött, csak szarkasztikusan fogalmazott, de a megjegyzésének éle sem ellened irányult, szóval ne kérj elnézést.
Egyébként valóban lehetne abból rendszert csinálni, hogy pl. az első hozzászólást rendszeresen bővítjük a PH!-s Thinkpad-tesztek linkjeivel.
-
-
Tim82
félisten
válasz
GBotond #47692 üzenetére
Régen két külön TP-topik volt, egyik a business class-szériáknak, másik a small business/konzumer/inkább csak névben TP-szériáknak. Nyilván ha elegen jelzik a szétválasztásra az igényt a modkerben, akkor újra szeparálva lesznek.
Szerintem minden rendszeres topiklátogató bőven olvasta már a hírt és a hozzá tartozó hozzászólásokat, mire belinkelted, de amúgy köszönjük.
-
GBotond
tag
válasz
MrSealRD #47689 üzenetére
Nem akarnék nagyon mimóza lenni, de azt gondolnám, hogy az adekvát reakció nem az lenne, ha valaki beír egy hírt, hogy „addig volt jó, amíg be nem írtad ide”, inkább valami olyasmi, hogy „kösz, hogy beírtad, kár, hogy az én normáim szerint ezek a gépek már ócskák”. Talán nem is baj, hogy ha lapa javaslata szerint létrejön a múzeumi TP-topik – gondolom, akkor lesz egy új ThinkPad-topik is, és akkor nem lesz lefikázva az, akinek nem 5 évnél régebbi vagy új T sorozatú gépe van.
-
RnJ
tag
Ez normális, hogy ennyi az írási teljesítmény?
Micron RealSSD c400 256GB @ TP W500 -
Chaser
legenda
válasz
robesz26 #47683 üzenetére
Sztem oly mind1, én nagyobb órajelűt tartom előnyben, mivel ezekben a gépekben nem cserélhető a cpu.. Segédprogival alulfeszelsz bármilyen c2d-t, órajelet is olyat lősz be amilyet akarsz, homemade ulv'.. Ha kell a kraft akkor viszont van tartalék nagyobb órajelesben.
szerk: Ha akkuidő fontos és sokat használnád is akkuról a gépet, inkább az akku gyártóra figyelj. Panasonic vagy LG kitartó darabok, sony meg sanyo nem túlzottan.
-
Tikakukac
titán
válasz
DarthGerilla #47684 üzenetére
Linuxra gondoltam mondjuk, de ha livexp szerint is kaksis akkor pápá, az egy jó buli lesz.
-
robesz26
tag
Sziasztok!
X200-ba vagy x200s-be utólag be lehet aplikálni egy webkamerát? Ha igen miket kell cserélni illetve beépíteni?
Milyen procival érdemes megvenni (inkább a hosszabb akkuidő a fontos)? -
végül bele ment az i7 3720-as proci
remekül dolgozik vele
-
-
btudos
nagyúr
válasz
LaptopSystem #47674 üzenetére
Akkor méginkább folyamatosan menni fog a venti.
De egyébként i5-tel simán lehet teljesen néma. TPFC beállítás szerint 55 fokig nem engedi elindulni. soklapos böngészés és outlook mellett asztalon alig-alig megy.
-
Chaser
legenda
válasz
LaptopSystem #47665 üzenetére
Csak az élményindex ugyanolyan sz@r mint volt
Valakinek ötlete, mi lehet 3 +alapvető rendszerezköz" ismeretlenül a T61-ben? NV vga, 15.4". Működik minden legjobb tudomásom szerint.
-
-
válasz
LaptopSystem #47674 üzenetére
Ha nem menne, lehet, hogy vevő lennék rá.... -
-
válasz
LaptopSystem #47664 üzenetére
A T430 harmadik generációs gép, szerintem ha két hőcsöves a hűtése akkor mehet bele minden további nélkül a négymagos. Ha egy hőcső van a proci hűtésén akkor kétmagos i7-et fog csak tudni meghajtani.
-
-
ezsolti
tag
válasz
LaptopSystem #47665 üzenetére
Most látom, hogy a tiedben intel van.
-
ezsolti
tag
válasz
LaptopSystem #47669 üzenetére
I7 3720QM-et tettem az enyémbe, gond nélkül megy vele. A 3GWwan kártyával kapcsolatban nem tudok segíteni viszont nekem 6.8-at ad az NVS5400M aero asztali teljesítményére.
-
-
Tim82
félisten
válasz
LaptopSystem #47666 üzenetére
A whitelist-jében nincsen benne az a kártya, amivel próbálkozol. T430-ra meg gondolom, még nincsen modbios.
alfa156: én nem tudok még ilyenről. Van itt 1-2 T430 tulaj, ők esetleg tudnak.
-
mondjuk az egy picit szokatlan,hogy ennek a laptopnak egyfolytában megállás nélkül megy a Ventilátor ha kell ha nem,ez egy picit szokatlan az elődökhöz képes Pl T400
-
-
érdekes Dell E6430 nál a Windows 7 élmény index a videokártya aero aztali teljesítményére 6.4-et ad itt a Lenovo-nál pedig csak 5.9 ugyan az az érték és a VGA is azonos
-
-
Bdanyy
addikt
Valahogy meg lehet oldani, hogy a nem gyári is működjön?
(T410) Pont van nálam egy, de velem is kiveteti.
-
-
-
válasz
LaptopSystem #47659 üzenetére
Az 510-esé jó bele, és abban van GPS is
Vedd ki belőle, úgyis elfelejtettem beleírni a hirdetésbe. -
T430 ba lenne esetleg valakinek elfekvőben független 3G Wwan kártyája?
gondolom ami a T420- ba jó azt már ebbe nem tudom bele tenni, mivel sípol mint a veszedelem és kiírja hogy távolítsam el a wwan kártyát
-
-
válasz
LaptopSystem #47656 üzenetére
És a W510?
-
Sziasztok
Boldog tulajdonosa lettem a thinkpad T430-nak remek laptop eddig csak pozitív véleménnyel vagyok róla)
van még belőle egy darabom ha valaki épp ilyet keres
-
lapa
veterán
lehet sokadjára bevállalnék egy x200 tabletet. erről az x200-ról eddig csak jót hallottam. kérdés, hogy "ismeretlen helyen" el van törve a zár. akarok ilyet? tudok cserélni ebayről? gondoltam megkérdem, a nem törött +80 eur.
-
Chaser
legenda
Úgy szeretem a sys update-et. Van 3 ismeretlen eszköz - fogalmam nincs mi, működik minden - na mondom ráeresztem. 10 perc meg egy rakás reboot után ugyanott van a 3 eszköz
-
Tikakukac
titán
válasz
DarthGerilla #47648 üzenetére
Teliben nem kéne repednie, csavarnál, alsó élnél meg még 1-2 helyen lehet, már egyszer megvizslattam és kifejtettem a véleményem ez ügyben.
Lan meg jó kérdés, LiveOS-t neki és meglátod.
-
Chaser
legenda
válasz
parkasz #47649 üzenetére
néha cipelni, és mellette néha grafikai munkára is fogni, játszani - t400
ritkán cipelni, komolyabb grafikai igénybevétel - t500Ha van bennük ati vga is, egyébként 4500mhd ami az x200-ban is van.. De nem olyan nagy a különbség se a 2 ati vga közt T400 vs T500.
szerk: Meg ugye ha ssd+hdd kombót akar valaki az x200-ban optika híján nem jön össze és msata ssd se megoldható tudtommal. És az mondjuk nem árt a gépbe, ha nem is azonnal.
-
parkasz
senior tag
válasz
robesz26 #47645 üzenetére
Az x200 is jó gépő, az is van most nálam.
talán így lehet egyben összefoglalni:főleg cipelni, főleg otthoni-irodai alkalmazások - x200
néha cipelni, és mellette néha grafikai munkára is fogni, játszani - t400
ritkán cipelni, komolyabb grafikai igénybevétel - t500de majd itt kapsz még bőven tanácsot, szempott.
alapvetően mindhárom korrektül összerakott, megbízható gép -
DarthGerilla
csendes tag
sziasztok!
friss tulaja lettem egy x200-asnak.a probléma az,hogy a palmrest bal oldal el van repedve,gondolom,valaki ránehézkedet...namost a lan csatlakozót a bioswin felismeri,telepíti,de "eszköz nem indiható kód:10' hibát produkálja (W7 64bit)...néha azt látom h mindkét lan led világit rajta..elképzelhető h nem szoftveres,hanem alaplaphiba? vagyis nem csak a palmrest recssent el..?
köszi:
DG -
parkasz
senior tag
válasz
robesz26 #47643 üzenetére
szerintem igen, meg a súlya miatt.
Nekem volt t400 és van t500 is. minőségileg mindkettő nagyon jó, talán icipicit a t400 halkabb, bár ha néha kell grafikus teljesítmény akkor a t500ban van az erősebb vga, ATI Mobility Radeon HD 3650 (256 MB) az ATI Mobility Radeon HD 3470 -nel szemben
Mondjuk én asztalinak használom és cipelésre ott az x200 -
robesz26
tag
T500-at egyikőtök sem ajánlotta. Ez csak a mérete miatt van?
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #47639 üzenetére
Ha cserélnék akkor nekem is egy 8530p jönne, de nem fogok
Jók a Dellek is, szoktam nyomogatni E5*** gépeket és simán elmennek, nyilván nem csúcs, de okés.
-
válasz
Tikakukac #47634 üzenetére
Naja.. van amúgy pár régebbi HP, ami tetszetős.. business class-ból természetesen.. mikor ezt vettem is HP volt a másik jelölt, de aztán csak maradtam a TP-nél. Mostanában a robosztus, szögletes Dell Precision-ök tetszenek.. csak azokkal nincs tapasztalatom, van-e rollcage, vagy ami kiváltja, stb. A billentyűzetük viszont már szemre sem tetszik..
-
robesz26
tag
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Ezek szerint nincs más dolgom mint levadászni egy az előzőekben leírt kritériumoknak megfelelő T400-at.
A webkamerának milyen képe van a T400-ban? -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #47633 üzenetére
HP-n elöl van, és nekem atomkényelmes, mivel asztalon van és viszonylag messze. A TP-n oldalt, az meg úgy a tökéletes.
Venni kell 2 gépet és boldogság lesz
-
-
-
Francia91
veterán
-
Chaser
legenda
Nem, csak ram hiba volt
De a Q3 sokkal jobban megy a T61-en - én meg csak azzal játszok -, meg jó lenne az a 4GB ram is. Kényszerből használtam, de egész hozzám nőtt a T61. Masszivitásban sztem semmivel nem rosszabb a T500-nál. Bár a legszebb kijelzős T60 ami nálam járt de úgy néz ki megválok tőle.
-
válasz
Shadowfax #47625 üzenetére
Feladtam...
4 ram foglalat van benne. Vicces lenne, ha csak egy lenne használható.
Közben a Lenovo fórum is válaszolt; a professzionális munkaállomásaik CPU-lock-osak BIOS-ból.
Ha másik CPU-t szeretnék bele, akkor whitelist-es BIOS kell rá, de 70%, hogy a BIOS frissítés után nem fog egyáltalán működni a gép!!!Szép kilátások.
Kapja be a bal fülemet a Lenovo.
-
tototos
addikt
válasz
robesz26 #47623 üzenetére
Nekem volt egy T61-m meg most van egy T400. A t400 szerintem sokkal jobban összerakottabb gép, hangja tényleg 0, a t61-nek volt néha hangja. Akkuidőben is jobb észrevételem szerint a t400, 6 cellás akksinál, fél-1 órát hozott a t61-hez képest.
T400 és T500 között ránézésre nem sok a különbség, szerintem súlyban már érezhetőbb. Én T400-t javaslok 1440x900-as felbontásban, intel kártyával. Hardveraprón fog találni nagyjából 70 ezer forint könyékén akár 1 év garival. -
robesz26
tag
Köszi a válaszokat, várom még ha valaki tud még hozzátenni.
A T500 sokkal nagyobb mint a T400 ? (a paramétereket olvastam de így nehéz elképzeli ez mit jelent a gyakorlatban).
Az akkuidőt tudja a T400, T61? -
Tim82
félisten
válasz
robesz26 #47620 üzenetére
T400, Intel VGA-val, de nagyobb - 1440*900-as - felbontással, szerintem.
Teljesítményre nincs nagy ugrás a T61-hez képest, de olcsóbban bővíthető pl. RAM-mal, mert már DDR3-at használ DDR2 helyett; natív SATA II támogatás, míg T61-nél ehhez modbios kell (HDD-nél igazából mindegy, de SSD-nél számíthat, ha nem mersz modbios-t használni - bár annak feltelepítése sem agysebészet + nem tudok olyan történetről, hogy ilyentől berosálna egy Thinkpad). Az integrált Intel GMA 4500MHD meg már elvileg rendelkezik DXVA támogatással, míg a T61-ben lévő integrált (X3100) még nem (ott CPU-erőből oldja meg a HD-t, de persze bele lehet mókolni Broadcom Crystal HD-t).
Nem mintha a T61 rossz gép volna, de a T400 kicsit tovább lesz elég. Amúgy mindkettő elegendő jelenleg az általad írt felhasználásra (na jó, nem tudom, pontosan milyen videókat akarsz rajta vágni).
Chaser: meghalt a T60-ad?
-
Chaser
legenda
válasz
robesz26 #47620 üzenetére
Ha szuper halk gépet akarsz akkor T400. Felbontás 1440x900, 1280-as elég pocsék. Ha T61-et veszel figyelj rá mikori gyártás ha nvs140 vga van a gépben, ha intel akkor mindegy. Nekem most T61 van használatban, sokszor teljesen passzívan megy net alatt, T400 meg szinte mindig úgy ment vagy ha ment is a venti nem volt hangja.
-
robesz26
tag
Sziasztok!
Milyen gépet ajánlanátok: internet, film, zene, 1-2 családi videoszrkesztés (nem fontos, hogy azonnal kész legyen
Használt thinkpadot szeretnék (még nem volt ilyen gépem) T400, T500 (mondjuk inkább a 14-es kijelzőt preferálnám), T61-et néztem eddig. (Arra is kíváncsi lennék melyik felbontású kijelzőt, milyen videokártyával érdemes megvenni)
Lehetőleg halk, akksiról hosszú üzemidejű (legalább 3-4 óra wifivel) legyen.
Minden lehetőséget meghallgatnék, ha kisebb kijelzővel rendelkező gépet ajánlotok azt is írjátok meg (nem tudom mennyire nélkülözhető a touchpad, ez a pöcökegér mennyire használható?).
Olyan 70e Ft a plafon.Köszönettel, első nekifutásra ennyi lenne a kérdés.
-
Kbali
nagyúr
-
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! Van egy W510-es munkaállomás egy szörnyeteg 920XM processzorral szerelve. Ez még szép és jó lenne, de teljesen felesleges és inkább a hosszabb akkuidő lenne a fontosabb (és a csendesebb működés) mint a brutális teljesítmény. Bele próbáltam egy i3-370-est de azzal csak nyögött egyet a tápegysége, villant egyet a Thinklight és nem indult a gép. Gondoltam, hogy i3-370-essel nem szerelték a gépet és kiszúrja a BIOS. Meg lehet, hogy mint a három fázisnak le kell terhelve lennie a CPU tápáramkörén, ezért vettem bele egy i7-820QM-et. (tudom ez nem komoly visszalépés, de a semminél több)
Ezzel a procival már szerelték a gépet, úgyhogy a mikrokóddal nem lehet probléma, és ez quad, tehát a fázisoknak lenne dolguk vele. Mondanom sem kellene (illetve írnom) hogy ezzel sem működik a gép. Nyaffant egyet a táp, villan a Thinklight és semmi. Ha visszateszem az Ampertemető 920XM-et, azzal vígan befűti a szobámat -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #47610 üzenetére
Én azt is megvenném, de nekem egy tuti atombiztos akksi kell. Ha drága sem baj, de tényleg tuti legyen.
Önmagában az eredeti akksi sem győz meg, sajnos elég sok akksi hullott el a környezetemben mostanság amik eredetiek voltak
-
Gondwana
addikt
válasz
FoxiestFox #47610 üzenetére
... de legalàbb vàsàrlàs utàn is hasznàlhatòk maradnak...
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #47608 üzenetére
Ami ennyi alatt tölt ilyen keveset az kalapács.
Nekem is kéne akksi, de, hogy milyet és honnan, hát bazz...
-
válasz
FoxiestFox #47607 üzenetére
És valami történik tényleg:
3694 mV-ról 3708 mV-ra mászott így röpke másfél óra alatt.
-
-
Francia91
veterán
-
Gondwana
addikt
válasz
FoxiestFox #47596 üzenetére
Li-ion + bikázás = én az épületbe nem engedném be, ahol egyébként vannak vagyontárgyaim... (Tudom, ez a videó pont nem túltöltést vagy túlmerítést mutat, de az is hasonlót produkál, de nem csak rövidzárlatkor, hanem egyszerű töltéskor is...)
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #47598 üzenetére
Simán meghalhat ha hosszabb távon nincs használva, sanyo meg pláne. Hány éves? Ha a töltöttség huzamosabb ideig 0, pontosabban a cellafesz. az károsít még egy panasonicot is. Sanyo meg nem arról híres, ha maxra töltve is lett elrakva hogy max pár hónap után ne essen nullára a töltöttsége.
szerk: T61 15.4" NVS 140 vga-s verzióhoz melyik modBIOS kell sata2-höz? Gondolom abban már whitelist is benne van.
Ram hiba volt a T60-amnál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest