-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
g.gergo
senior tag
Üdv,
Tudtok nekem abban segíteni, h hol tudok rendelni T400-ashoz új nagy enter billentyűt? Ebay-en nem találtam, csak kis entert, ill. kompletten billentyűzetet. Pedig elsősorban onnan szeretnék rendelni, m ott van hozzáférésem, de bármilyen megoldást elfogadok. Köszönöm, buék!
-
g.gergo
senior tag
válasz
kraftxld #28348 üzenetére
Elhiszem. Én viszont bármit csináltam, nem látta. Végigtúrtam a netet, biost frissítettem, dell-el levezgettem, de semmi. Valami olyasmit írtak annó, h funkció hiányában úgy kényszeríthetem remap-ra, h csak az egyik modult rakom be, majd bekapcs, vmikor ki kell kapcsolni, aztán be a másik modult is. Á nem tudom már, viszont úgy sem ment. Utána beleszartam. Viszont sokaknak van hasonló problémájuk a szóban forgó chipsettel, tele a net velük.
-
g.gergo
senior tag
Mielőtt felraknám az apróra, hátha kell valakinek gyárilag T400-ból származó, de más modellbe is jó 2X2GB RAM. Ha érdekel privibe megbeszéljük.
-
g.gergo
senior tag
Üdv,
T400-as TP-ben (P8400, GM45) szeretnék RAM-ot bővíteni 8GB-re. Van vmi amire különösen figyeljek, vagy igazából mindegy milyet veszek? Köszi -
g.gergo
senior tag
válasz
SpongyaBob #12807 üzenetére
Tökéletesen megy, az egyik laposomban ilyen van, és nincs gondja vele.
-
g.gergo
senior tag
Üdv,
Egy gyors kérdés: T400, W7 32bit, 2X2GB RAM, de csak 2,9-t lát. Ok, tudom, h a 32bit csak 4GB-t tud megcímezni, így a kérdésem inkább elméleti, m azóta felment a 64bit, és azzal nincs is gond. 4500MHD levesz 128MB-t, és a többi? Másik laptopba (Dell Inspiron 9400) szintén 2X2GB van, és ott olyan 3,3-at lát? Magyarázat? -
g.gergo
senior tag
Üdv,
Segítség az alábbiakban: T400, W7 PRO X86 és nem mennek a hotkey gombok. Vagyis megy az összes, kivéve a fényerőszabályozó. Lehet ugyan csökkenteni, meg növelni vele, de csak annyira, amennyire a win engedi, nem is jelzi az OSD-n. Ez nem is lenne nagy baj, csak amíg működött, sokkal nagyobb tartományon belül lehetett állítani, ez főleg fényerőcsökkentésnél gond nekem, m nem tudom annyira levenni. Tanács? Már mindent újraraktam.
-
g.gergo
senior tag
Üdv,
Help me! T400, W7 Pro, Eszközkezelőben egy ismeretlen eszköz: PCI egyszerű komm. vezérlő. Ez nem működik.
-
g.gergo
senior tag
-
g.gergo
senior tag
Az a baj ezzel, h jó-jó, még pici a gyerek, meglehet neki magyarázni, h miért jó ez így a neked gyerekem (TV nélkül), de amint korosabb lesz, sajnos őt is be fogja szippantani a TV, m sajnos elkerülhetetlen. Ezzel nem azt akarom mondani, h rossz amit csinálsz, csak én így látom.
Viszont tényleg vannak olyan mesék, amik nem éppen olyan gyerekeknek való, akiknek szánják, de ha van egy csöpp esze a gyereknek, és a nevelés sem siklik félre, persze ha egyáltalán nevelik a gyereket, akkor azért elfogja tudni határolni a dolgokat. Nekem a Tom & Jerry volt a kedvencem, néztem ha kellett ha nem, és mégsem adtam senki kezébe még dinamitot és senkit nem döngöltem bele a betonba.
-
g.gergo
senior tag
Most nem értelek. Igen, ha lesz recovery partíciód, akkor vissza tudod állítani. De! Azzal legyél tisztában, h ez az egész merevlemezt visszállítja az eredeti állapotba, nem csak egy-két partíciót, amit te akarsz. Így repül minden adat róla, akárhol is van. Azért, h egy elbaltázott rendszert vissza ghostolj, arra igazából nem ez való. Erre vannak jobb alkalmazások is. Pl. Acronis, Norton Ghost ...
-
g.gergo
senior tag
Így van, nézesd át vmi értelmes antivirussal a géped. Vagy helyette ezzel a free alkalmazással.
Ne a W7-et hibáztasd azért, mert esetleg virusos lett a géped, vagy monduk azért kaptál bsod-t, mert egy trehány cég nem bír megírni egy normális driver-t w7-re.
Egyébként nekem is jobban melegszik a gép, de csak annyival, amennyivel melegebb van a szobában.
-
g.gergo
senior tag
Megnyutatlak, Dell Inspiron 9400 gépemen sem megy a 4 GB (2+2). Chipset támogatja, CPU támogatja, W7 X64 gyári, és mégsem ... Dell fórumai tele vannak ilyenekkel, megoldás nincs rá. Szervíz sem tud rá megoldást. Nyilván egy új BIOS megoldaná, de az meg nincs, Szóval vmi gond lehet ezekkel a 945ös chipsetekkel.
-
g.gergo
senior tag
Venni nem tudom sajnos, h hol lehet. Faterom "szerezte" melőhelyéről. Végülis bármely zsír jó, ha kellemes a viszkozitása (nem híg és nem sűrű), és van egy kis hőtűrő képessége, és erősen tapadó legyen. És persze hideg álló is legyen. Ez is fontos lehet a következők miatt. Voltak ezek a decemberi kurva nagy hidegek. Megyek suliba BKV-val, gyalog stb. többed magammal. Előadóba be, gépet ki, aztán az én TP-m kivételével csak egy HP Elitbook volt az, ami el is indult normálisan. A többin csak kerregett, kattogott a ventillátor, egyszerűen ledermedt a kenőanyag azokban a ventikben. Persze pár perc után felengedtek a melegben, és mentek simán.
Tehát:
- hő és hideg tűrő
- jó tapadási képesség
- megfelelő viszkozitás -
g.gergo
senior tag
Ha ha nagyon híg cuccot kensz rá, akkor kicsapja a venti, ha meg sűrűt, akkor meg lefolytja a ventit. Nekem még új a thinkpad-em, szal nem volt még rá szükség, de más ventin már kipróbáltam, és nagyon jó a laboratóriumi szilikon zsír. Mintha erre lett volna kitalálva, nagyon jó az állaga is.
-
g.gergo
senior tag
válasz
#75490304 #6312 üzenetére
Azt nem tudom mennyire veszélyes, én már kettő alkalommal is úgy csináltam, nem lett gond belőle. Ha megy minden bug nélkük, akkor nem nagyon kell. Függ persze attól is, h most melyik verziójú bios van fenn, és az utána lévő biosok mennyiben hoznak vmi ujdonságot, akár w7 kompatibilitás terén.
-
g.gergo
senior tag
válasz
doboa61 #6301 üzenetére
Házilag csak akkor ugrjál neki, ha van egy kis rutinod gép szét ill. összeszerelés ügyben. A konkrét modell mechanikáját nem ismerem, de ha nincs egy kis gyakorlatod belőle, akkor hagyjad olyanra, aki csinált már, mert csak barmolás lesz a vége.
Lehetségesnek tartom a LAN ajzat szakadt ki egy kicsit a helyéről, ami csak szétszereléssel javítható. Sok jó márkafüggetlen javító lett ebben a topikban is megnevezve, akik becsületes munkát végeznek, nem heroin árban.
-
g.gergo
senior tag
Ne aggódj, jó lesz az. Én pont ezektől féltem, h majd nyeklik-csuklik, ropog, lötyög, röfög meg stb. amiket lehet hallani innen-onnan. Semmi, legalábbis nálam. Az tény viszont, h a billentyűzet hajlik nekem a W S környékén, de ha normálisan gépel az ember, és nem hasal rajta, akkor semennyire nem észrevehető. De ha nagyon zavar, házilag meglehet moddolni. Nekem van használatlan W7 upgrade lemezem, ha kell, akkor szólj.
-
g.gergo
senior tag
válasz
csiktor #4543 üzenetére
Nem lesz vége a ThinkPad sorozatnak. Ez is ThinkPad, csak olyan light-os. Gondolom csak a könyebb eladhatóság kedvéért raktak oda egy TP logot. De mind anyaghasználatban, összeszerelésben, minőségben nem üti meg a igazi TP-ek (T, W series) mércéjét. Aki tudja, h mi fán terem a TP, az ennek nem dől be.
-
g.gergo
senior tag
válasz
Almaslepeny #3570 üzenetére
-
g.gergo
senior tag
válasz
TexT-BoY #3389 üzenetére
éls ha lopott a gép? közöd van hozzá? johiszemü vásárló vagy...
Igen, úgy mondod, csak a btk. és ptk. szerint nem te vagy a gép jogos birtokosa. Így ha kiderül, h nálad van, akkor ugrott a gép, és azt gondolom bánná mindenki. És ez alapján nem számít, h jóhiszemű vásárló voltál vagy sem, a gép ugrik, te meg egyet tehetsz, polgári peres úton érvényesítheted a károdat azzal szemben akitől megvetted. Úgyhogy nem olyan egyszerű ez, mint ahogy hangzik, nosza én jóiszemű voltam, és levagytok szarva, a gép meg az enyém. ....
-
g.gergo
senior tag
válasz
jubilleum #3151 üzenetére
HD lejátszásnál nem feltétlenül ram hiánya okozza a problémát. Ebben a témában ezt a cikket ajánlom végignézni. Azért shingbocsung ramot ne vegyél, de nem hinném, h a probléma lenne a nevesebb márkáktól, szóval vehetsz nyugodtan. Ha most tartalmaz 2 GB ramot, én nem biztos, h vennék bele még 2-t, attól nem lesz gyorsabb a gép.
-
g.gergo
senior tag
Nekem T400 6474W66-os van, az azon lévő W7 driver ellátottság jó, működik minden stabilan, nálam még nem volt probléma. Esetleges instabil dolgok, problémák az integárlt and dedikált vga-kal szokott lenni, de egy-két driverfrissítés és ott az is meg lesz oldva. Más különösebb problémát, amit sehogysem sikerült elhárítani olyannal nem nagyon találkoztam a fórumokban. De ha mégis, majd megcáfolják. Nyugodtan tedd fel a W7-et és ha közben vmi bug lesz írd meg. GPS-ben nem tudok segíteni, de arra én is kíváncsi lennék.
-
g.gergo
senior tag
Egyáltalán nem luxus, sőt, én is, bárki itt a TP topikban szívesen segít neked konkrét dologban. Nem kitalálni kell a dolgokat hanem utánajárni, ez hidd el hogy nem sok idő. Hamarabb megvagy vele, mintha arra várnál, h vki beírja a választ. Azt azért tényleg ne várd már el, h leírjuk, h melyik gomb mire való.
Itt van egy remek lap a TP-ről, innen sok minden megtudható. Illetve innen is a hivatkozott linkekből. Sok sikert a géphez.
-
g.gergo
senior tag
Üdv. Úgy vetted meg a géped, hogy fogalmad sincs, h mik a gép pontos paraméterei, funkciói, egyéb más képességei? Ha már vaktába kiadtál ennyi pénzt, és vásárlás előtt nem tnéztél utána a fentieknek, akkor most már ne várd el mástól hogy elmagyarázza neked, h mi micsoda. Járj utána magad. Nem nagy kaland, kb. 30 perc alatt a legfontosabb dolgoknak utána tudsz nézni. Még jó, h nem vmi sis chipsetes csodagépet, mondjuk fs-t vettél. Egyáltalán mire akarod használni, mert a T500 inkább business kategória, mint home.
Ezt most nem rosszból mondtam, csak úgy gondolom, h a fórumok nem arra valók, hogy a mi lustaságunk miatt más dolgozzon és nézzen utána a dolgoknak. Ha konkrét prblémád van, és máshol nem találtál erre megoldást, szerintem itt bármely TP tulaj segít neked.
-
g.gergo
senior tag
W7 alatt egy 2GB-s Turbo Memory mennyit dob a rendszeren? Vagy ne kínlódjak vele?
-
g.gergo
senior tag
válasz
lecterdoctor #2872 üzenetére
Sztem vmi IdeaPad Y száriájú gépről lehet szó. Esetleg ilyen? Y550
-
g.gergo
senior tag
válasz
lecterdoctor #2870 üzenetére
Miben is kéred pontosan a segítségünket? A gép pontos típusának a meghatározásában? Mert ezt ugye elfelejtetted írni ...
-
g.gergo
senior tag
válasz
Napfénysüti #2832 üzenetére
Én szétszedés nélkül is megmondom: a gyengébb. Bár annyira nem zavaró, sőt egyáltalán nem. Viszont ha erősebben megnyomom, akkor tényleg meghajlik a W betű környékén. A gép 2009.08. havi.
-
g.gergo
senior tag
válasz
Frenky89 #2486 üzenetére
Ne foglalkozz vele. Már csak azért sem, m a leveledet még válaszra sem fogják méltatni. Akkor lesz jelentősége (ne adj isten), ha garis ügyintézésre kerül majd sor, és a Warranty Lookup szerint már nem garis, a jótállás dátuma alapján viszont még igen. Ekkor csatolod a jót. jegyet oszt helló. De ne legyen ilyen.
Nekem egy Dell gépnél cirka egy év a különbség, a TP-nél csak egy hónap, de az sem izgat.
-
g.gergo
senior tag
válasz
JAckass6 #2458 üzenetére
Nyugodtan töltsd amikor akarod, nem kell megvárni a tejes lemerülést. Egyébként teljesen le sem tudod meríteni a védelem miatt. Továbbá nyugodtan töltheted használat közben.
Sajnos az akkumulátorok nem olyanok mint pl. maga a gép, hogy ha vigyázol rá, akkor meghálálja és sokáig tudod használni. Egy akksi pár év oszt helló, ha vigyázol rá, ha nem.
(#2459) indeus: Elhiszem, h eszi a ramot, de 8 gb-t?
De te tudod, de én azért kipróbálnám 4gb-vel is, és ha nem, akkor veszel még hozzá. A hdd ill. ram bővítés/cserében biztos vagyok h elvégezhető otthon is. A lenovo cru ill. fru jelzéssel illeti az alkatrészeket, ebből kitűnik, h mi végezhető el otthon ill. mi csak szervízben.
-
g.gergo
senior tag
Az én véleményem:
1. Ha sokat viszed a gépet, és menet közben is használod, előnyösebb olyan hdd-t használni ami támogatott. Egyébként meg amúgy nem sok ha asztalon van.
2. Megeszi a nem gyári ramokat is a gép. De hova kell neked 8 gm ram??? Ha 2 slotot van, akkor az azt jelenti, hogy 4gb-s ramokat tudsz használni. Megnézted már, h ezek mennyibe kerülnek???
3. Mindezeket te magad is ki tudod cserélni, mindenfajta segítség nélkül, és a gar. is megmarad. Kb. 5 perces munka a kettő. Vissszáb vannak linkek a szét- és összeszerelésről.
(#2455) Mészike: Igen, én azt csináltam. Vagy levélben elküldöd a fénymásolatát, vagy faxon a megadott külföldi számra. De az email a legegyszerűbb. Úgy kell, h ide felmész, kitöltöd, majd leokézod. Majd kapsz egy mail-t hogy igazold a vásárlást 7 napon belül, amjd elküldöd, amit ők ellenőriznek. A továbbiakat még én sem tudom, még nem tartok ott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest