- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ricsip
addikt
-
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Fr3eWar #123031 üzenetére
Aki esetleg még találkozott ilyen gonddal, új generációs thinkpad-ek esetén.
A megoldás hogy BIOS szinten az Inteligent Security opciót ki kell kapcsolni.
Így megszűnik a 20 másodperc után dimmeli az akkut és 30 sec után kikapcsolja a screent dolog, és innentől aktív az amit beállítunk a windows energia sémáknál. -
válasz
Fr3eWar #122973 üzenetére
Szia!
Sajnos személyes tapasztalatom szerint ha a Windows-ban scaling-et állítasz be, akkor az csak a notebook kijelzőn működik jól, a többi monitoron teljes káosz. Ha lehajtod a noti kijelzőjét, a jelenség elmúlik. Tehát használhatsz scaling-et csak a dokkoló monitorjain, vagy csak a noti kijelzőn. Ha mindkettő él, nem működik rendesen -
válasz
Fr3eWar #122922 üzenetére
"Ezt a trackpoint dolgot vagy nem is tudom itt hogy hívják ti használjátok?"
Nem tudnék nélküle élni!! Szerintem sokkal jobb mint egy hagyományos pad. Anno az elején én is kétkedve fogadtam, hamar megszoltam, 1xűen imádom. Két dolog miatt lettem szerelmese a ThinkPad-eknek, egyik ez, a másik a ThinkLight, sajnos az utóbbi "elkopotott", áldozata lett szerintem az egyre karcsúbb kijelzőknek.
Nagyon hiányzik!
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Fr3eWar #122922 üzenetére
> Ezt a trackpoint dolgot vagy nem is tudom
> itt hogy hívják ti használjátok?"pointing stick
(or trackpoint, also referred to generically as a "nub" or "nipple" , "clit mouse" )"
https://en.wikipedia.org/wiki/Pointing_stick
https://www.wikiwand.com/en/Pointing_stickamúgy
https://xkcd.com/243/
"""
Hogyan hivatkozzunk a laptop billentyűzetén lévő mutató dologra:
Nagyon formális: TrackPoint™-stílusú mutató
Formális: Bütyök
Informális: Cici egér
Nagyon informális: Csikló egér
""
-----------
én használom ;
a prioritásom = ( külső egér > trackpoint > touchpad )igazából szokás kérdése ..
az én magyarázatom: régebben a touchpad elég rossz minőségű volt és aki megszokta akkor a trackpoint-ot, az nehezen tér át másra .. -
zsolti75
senior tag
válasz
Fr3eWar #122766 üzenetére
A P1 és a X1E teljesen megegyezik, annyi a különbség, hogy a P1-be választható quadro gpu is.
Nem teljesen pontos a NC leírás, vagy legalább is másolták valami gyári prospektusból és ott ferdítettek kicsit.
A P16 és P16v is teljes allu/magnézium rollcage-es konstrukció, allu váz a külső kopásnak kitett elemek, meg műanyag.
A P16 sokkal prémiumabb, masszívabb és a fedlap is allu, az alja kapott gumis bevonatot, a palmrest meg a billgombok allu port a kopás ellen.
A P16v alsó burkolata a palmrest és a fedlap is műanyag, de a merevséggel semmi gond, nem hajlik, nem horpad. Az X1E/P1-nél épp csak annyival masszívabb, mint amennyivel nehezebb.
Mindegyik jó, ha hurcolni fogod és nem fog hiányozni a numpad, akkor jobb lesz számodra a P1 mint a nehéz P16. -
zsolti75
senior tag
válasz
Fr3eWar #122762 üzenetére
Szép árak
.
Nagyjából egy szinten van teljesítményben a P16V a P1-el, annyi különbség, hogy a P1-be rendelhető komolyabb geforce gpu is (a komolyabb nem azt takarja, hogy aztán ereszd el a hajam van, mert ezek is le vannak fojtva 50W-környékére).
A kis gpu-s P1-be 2db m.2 a 2000 felettiekben 1db m.2 slot van.
Szerintem egy 2000 ada-val elégedett lennél, jól sikerült kis kártya.
Volt nálam korábbi verzióból több féle is, tudnám szeretni, csak az a fránya numpad hiány ne lenne. Na meg hogy árban nagyjából egy szinten van a P16-al így számomra nem kérdés melyiket választom.
Igen ezekbe a QHD 165Hz kijelzőket teszik, ha belefér a keretbe, inkább gyengébb cpu de UHD-t válaszd, szerintem.
Én szerintem kicsit könnyebb a P1 mint a P16v. -
zsolti75
senior tag
válasz
Fr3eWar #122326 üzenetére
Az XPS-nél jóval vastagabb, de erősebb is.
A Inventor főleg egy szálas, szóval nem lesz nagyon kihajtva, ez esetben az intelest venném.
Hogyne lenne 2x16-os? Ami nekem van az is olyan. De ha céges lesz akkor mindegy, vedd 2x32-vel!
Szerintem 1,2-1,3M körül lesz az ára, de majd írd meg, kíváncsi vagyok. -
zsolti75
senior tag
válasz
Fr3eWar #122314 üzenetére
Kb.35W-os a gpu, alig fog melegedni. A hűtése fele, vagy inkább harmada a sima P16-osénak.
Ha feltétel, hogy vékony és könnyű legyen a gép, akkor veheted, ha meg teljesítmény kell akkor inkább a P16. Itt van teszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest