- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutkut
addikt
válasz
Doky586 #46714 üzenetére
Tudom, egy kicsit ijesztően néz ki, de ez egy hosszú folyamat eredménye...
Először volt win7 3 partícióval: F:, G:, maradék. A maradék lett kettéosztva, aminek a végére lett felrakva egy win10 az ingyenes update időszakában - ideiglenesen. Az a szabad terület meg most került oda, amikor össze akartam vonni a G:-t az utána következő résszel...
Azt még meg tudom oldani, hogy a G: utáni részt törlöm úgy, ahogy van, tehát vehetjük úgy, hogy van 3 partíció: F:, G:, maradék szabad terület. De szabad területet így sem tudok hozzáfűzi egy elsődleges partícióhoz.Azt ne kérdezzétek, hogy az miért lett elsődleges partíció, 6 éve csinálta a win7 telepítő "varázslója".
Másik HDD mint írtam, nincs.
-
espeke
tag
válasz
Doky586 #46536 üzenetére
Ok, megvolt. Akkor az "Érték" az egy optimális érték? A mért meg az Adat.
Jó dolog ez a Smart.
KösziDe a nyikorgó hang még mindig nem tudom, hogy komoly dolog -e vagy nem. Tényleg akkor van, ha teljesen off a pc.
Progi tesztek mind jók. Csak okoz e később gondot ez ?
Most épp a Speedfan extended testje megy. Aztán ennyi elég is lesz tesztből
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Doky586 #45970 üzenetére
Orulok hogy szerezhettem nehany vidam percet nektek
de eleg lett volna annyi is hogy fogalmatok nincs rola.
A laptopot amiben a vincseszter van, nosztalgiabol elesztettem ujra mert ez volt az elso laptopom, es eredeti allapotban akarom megtartani.
Hdd regenerator, low level format, meg hasonlo programokra gondoltam, de nem tudom erne e ezek valamit, es befolyasolni sem akartam senkit azzal hogy a kerdesben mar benne van a lehetseges valasz. -
ot93
senior tag
válasz
Doky586 #45958 üzenetére
Hát igaz, valóban mindegy azok a szempontok alapján amit írtatok
amúgy azóta MBR mellett döntöttem, most megy a formázás
TV-re sem akarom dugni, elsősorban adat vagy program (vagy mindekttő
) lesz rajt, de még nem döntöttem. De mert amúgy van 2 500gb-os WD meg ez az 1tb-os... most arra gondoltam az adat legyen a 2 500-ason elosztva, ezen meg a game, meg egyéb minden más, mert ha tönkre megy valamelyik hdd,akkor vagy csak az egyik 500 gb van veszélyben, vagy a programok, de azok ugye bármikor újratelepíthetőek... na most ha ezen az 1tb-on lenne az adat, akkor ha felmond a hdd, akkor minden adatnak lőttek...
amúgy játék mellé menne más minden kevésbé fontos cucc is, vagy az adatok 3. része is akár... akkor már 3 hdd csak nem megy egyszerre tönkre, így csak harmada vész el a dokumentumnak.. de amúgy az 1. wd már 3,5 éves, a 2. 1 éves, ez meg még 0 napos.. a legrégebbi is még 100%-os kondíciójú, így nem számítok tönkremenetelre
na jóvan kicsin elkalandoztam
-
ot93
senior tag
válasz
Doky586 #45955 üzenetére
Win 7 és 10, amin használnám, de win7 is kicsi esély, szóval lényegében csak win10-en lenne használva
és op. rendszert nem telepítenék rá, arra van ssd, viszont az adatokon kívül lehet, hogy megy rá játék is
Asrock b75 pro3 alaplapom van, ez tudomásom szerint uefi-sez szerint és King Unique hozzászólása alapján az MBR a jobb választás, jól gondolom
-
válasz
Doky586 #45386 üzenetére
Közben 100/100% lett
Jegyzetek és naplófájl "törlésre" került... lehet ez miatt van most 100%-on a "teljesítmény" ?
Vagy csak mert másolva van rá az adat folyamatosan és felugrott 100%-ra? (jó kérdés)HDS -nél a "figyelmeztetések" alatt volt pár tétel a hibás adatátvitelről, de semmi más, jegyzeteket nem láttam, de azért törlésre kattintottam... (hátha)
L
-
válasz
Doky586 #45295 üzenetére
elnézést ha tévednék, de a particionálatlan tudomásom szerint azt jelenti, hogy nincs több részre osztva az adott adathordozó (mondjuk C: D: stb) azaz egyetlen partició van/volt rajta. (mondjuk C: )
mit akarok? továbbra is a kérdésemre szeretnék választ.
viszont te egyik kérdésemre sem válaszoltál.
-
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #45274 üzenetére
Itt nem feltétlen az adott típusnál lévő titkosítással van a gond, mert amúgy pl. nálam is jól működött korábban. Illetve megvan az az előnye, hogy a tartalom törlése nélkül is azonnal be/-kikapcsolható a jelszókérés. Valamint a virtuális meghajtó lehetővé teszi azt, hogy olyan rendszeren is megadható legyen a feloldáshoz szükséges jelszó, ahová egyébként nincs feltelepítve a teljes programcsomag. Persze csak a támogatott OS-ek esetén, ami Windows / OS X.
Illetve mielőtt ledózerolná a lemezt, előtte kéne ellenőrizni a meghajtó állapotát és, ha nem kritikus, akkor megpróbálni az adatmentést, vagy a lemezkép készítését. Na meg az egy dolog, hogy ő otthoni környezetben nem tud vele mit kezdeni, viszont egy adatmentő cég már lehet. Persze azt neki kell eldönteni, hogy megér-e annyit, vagy csak szimplán beadja egy garanciális javításra (cserére).
-
skoda12
aktív tag
válasz
Doky586 #45269 üzenetére
+ King Unique
Sziasztok!
Végigjártam a javasolt lépéseket. A 100% disk usage miatt minden program, amivel a lemezhez nyúlok vagy extrém lassan reagál vagy lefagy.
A formázásig nem jutok el, mert a file explorer kifagy egy jobb klikktől a merevlemezen, a disk management pedig nem tudja kilistázni a lemezeket és megáll azzal a status üzenettel, hogy "Connecting to Virtual Disk Service...".
Az előző hsz-ban nem írtam, de minden alkalommal a wd quick view-val csatoltam le a meghajtót, ennek ellenére kaptam a nem szabályos leállás hibaüzenetet. Az USB portok szerintem rendben vannak, mert egy régi seagate és egy másik samsung külső meghajtó hibamentesen üzemel ugyanezekről a portokról.
A wd saját teszt programja fél óra után annyit vissza tudott jelezni, hogy "SMART status ok". A hosszabb diagnosztikai teszteket nem tudtam lefuttatni, mert a kattintásra nem reagál vagy még lassabban, mint a smart check esetén. A meghajtó törléséig itt sem jutottam el, mert a másik menüpontra átkattintáskor szintén nem reagál.
A wd securityvel egy újabb fél órás művelettel sikerült megszabadulni a jelszavas zártól. Azt gondoltam, hogy esetleg ez kavarhatott be, de nem, mert azóta is csatolás után 100% disk usage van. A task managerben nem látom, hogy bármelyik process is ennyire tekerné.
Sőt, igazából egy kicsit rosszabb lett a helyzet, mert most már a quick view sem jelzi a statust, a wd drive utilities pedig annyit ír, hogy "Attach a supported WD drive", pedig a fájlkezelő látja, hogy fel van csatolva. Egyszer pedig a teljes rendszer megállt, amíg le nem húztam a meghajtót az USB-ről.
-
Rison77
senior tag
válasz
Doky586 #44992 üzenetére
Ha nagyobbra veszem le se futtatja, talán 2 nap múlva , még a 4GB-ot elviszi úgy 10/10MB/s-el kb 20 perc futási idő után . Lehúztam sajnos úgy nem bootol a rendszer, sikerült a win7-nek anno ráírni egy másik hdd-re a boot mbr-t. Találtam egy EasyBCD programot amivel elvileg át lehet másolni a boot partíciót oda ahova szeretném megpróbálom majd. Win7-en ha kitörlöm és berakom a win7 cd-t akkor megjavítja, nem kockáztatok, hogy a 10-nél is megoldja ez. Defragmentálás volt O&O defragot használok, elszüttyögött vele 4-5 órát, de nem sokat segített. Kb 20% volt fragment, de azt meg is szüntette teljesen.
-
Rison77
senior tag
válasz
Doky586 #44984 üzenetére
Ami mit jelent? Nem értem pontosan mire akarsz kilyukadni. Sentinelben 100/100-as, végignéztem a smart értékeket, mindegyik megfelelő, a meghibásodásos értékek rendre csak 0. Van még egy terás wd red is mellette, ami elfogadható értékeket produkál 150mb/s körül. De igazából így tényleg megfigyelve eddig semmi probléma nem volt vele, és már jó 2 éve megy külön játék tárolásra, csak most a win10 frissítés után kezdte ezt a lassulást.
-
attila206
tag
válasz
Doky586 #44972 üzenetére
A program, amivel néztem: SeaTools for Windows
Az első kép, amit a kérdéses HDD-ről készítettem: KATT IDE
A laptopomon most nincs a közelben, ott ott csak annyi volt, hogy a bootolás közben előjött egy ilyen lista:
Samsung 840 SSD Unlock
WD10JPVX Lock
Itt kiválasztottam az SSD-t, majd enter után bejött a win10. Fura is volt, mert a HDD-n csak adatok voltak, rendszer nem.Az asztali gépben lévő másik winchesterre a következőt írja: KATT IDE
Mi a véleményetek? -
-
junior11
veterán
válasz
Doky586 #44706 üzenetére
Nem egy lemezzel csinálja ezt, mind nem lehet rossz
Bogarat ültettél a fülembe, a laptop belső merevlemezén az önteszt sikeresen lefutott. Az asztali gépben van egy 8,5 éves 320GB WD Caviar SE16, 100%-os teljesítménnyel és kondícióval, kb. 15100 óra van benne, néha olyan enyhe sípoló, fűrészelő hangot ad, azért gondoltam egy gyors önteszttet lefuttatok rajta, de nem akarta befejezni, viszont hibát nem ír(t) ki...
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #44630 üzenetére
Én még a korábbit olvastam, ahol 1,39x volt írva, ha jól emlékszem. Az is igaz, mert pl. a HDS annyit mutat egy 1,5 TB-os HDD-re. De ő valószínűleg Windows fájlkezelőben nézte, ahol 1,36 TB és az ok.
De mindegy, gondolom ez is amolyan poénos hsz akart lenni, csak nekem később esett le.
-
Málni
csendes tag
válasz
Doky586 #44598 üzenetére
Gondolom ez nekem szólt
Nem tudom miért írta ezt a Samsung, hiszen a Seagate nem vizsgálta be a merevlemezt, a fent említett okok miatt, mivel a nagyker v szállító visszautasított, meg se nézték, pont ez a bajom. Amúgy hiába külső vinyó, a belseje mindegyiknek le van ugye matricázva, amin fel van tüntetve, hogy nem szabad eltávolítani, mert ugrik a gari, de persze ez senkit se érdekel, nem néznek bele a külső nyomok miatt, hogy az sértetlen e...
Amúgy a boltban is kipróbálták amikor bevittem, nem működött, 3 különböző géppel, laptoppal se ment... -
King Unique
titán
-
sz.j
nagyúr
válasz
Doky586 #44518 üzenetére
Nem semmi ...., amúgy személyes átvétel volt.
@SchumiBácsi
A táp seasonic, nem egész féléves, bár ez olykor nem jelent semmit...
Ha a táp okozta volna, akkor a bent lévő SSD, illetve samú vinyó miért nem bolondul meg? Arról nem is szólva, hogy egy másik gépbe (FSP táp) is be lett téve a WD és ott se működött .... -
válasz
Doky586 #44516 üzenetére
De lehet a táp is szívatja (hiába márkás, ha esetleg régi/elöregedett, stb.) vagy hálózati zavar (ami átjöhet mindenen) a WD-t ha esetleg valami érzékenyebb bennük az ilyesmire.
Egyébként amiért jöttem: néhány napja feltűnt hogy az SSD kondíciója csökkent. Ez természetes jelenség 17hónap után, vagy lehet gariztatni
?
-
-
törölt tag
válasz
Doky586 #44301 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett. A RAID1 valóban alkalmas arra, hogy ha meghibásodik a merevlemez, akkor ne legyen adatvesztés, de alkalmatlan adathiba kiszűrésére. A legtöbb gyártó adatlapja szerint kb. minden 10TB-onként egy bit hibásan olvasódik / íródik. Mivel éves szinten legalább 2000TB adatmozgással számolok, ez napi 1 hibát jelent. Persze RAID2,5,6 stb. képes az adathibák elrejtésére is, azonban van egy másik gyári paraméter a "work load" ami éves szinten 50-200TB érték szokott lenni. A kérdésem az volt, hogy ha ennek a kb. 10-szeresével terhelem a merevlemezt, akkor a RAID2,5,6 stb. rendszer által korrigált hibák száma milyen mértékben növekszik.
Szerk.: A RAID1 is képes megfogni ezt a bit hibát, csak javítani nem tudja, mint a RAID2,5,6 stb...
-
mateszloo
tag
válasz
Doky586 #44205 üzenetére
Úgy tűnik sokaknak van ilyen problémájuk :/
Úgy tűnik a windows 10 nem kezeli a másik merevlemezt. Pedig amíg azon is volt win 10 addig működött...
-
mateszloo
tag
válasz
Doky586 #44203 üzenetére
Lehet félreérthetően írtam
szóval 2 db hdd van benne SATA3 csatival és bemenettel. Az egyiken van a rendszer(rendszer - 1TB hdd) a másik formattálva van(Tároló - 500Gb). A tárolón Volt régen a rendszer, most vettem az újat, amire felhúztam a rendszert, a másikról meg áthúztam utána a szükséges docokat, majd leformattáltam és azóta ez a helyzet. Valószínűleg nagyon egyszerű a helyzet, viszont a BIOS-ban megnéztem és ugyan azok a beállítások mind a két merevlemeznél.
-
mateszloo
tag
válasz
Doky586 #44197 üzenetére
Eddig nem volt több meghajtó a gépben, mikor telepítettem rendszert, lehet azért nem volt gondom. Új BIOS-om van, ASrock Z170 PRO4S. Nem nagyon néztem még a beállításokat a HDD-nél, időhiány miatt. Akkor ha jól értem, ezért nem kell újra telepíteni a windows, csak helyesen kell beállítani a BIOS-ban?
Köszi!
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Doky586 #44034 üzenetére
A Samsung Evo SSd-nél volt a program amit lemezfelület újraírásra használtak, úgynevezett diskfresh. Szerintem nem egy nagy méretű. (nemrég töröltem le) [link] forrás nyomán Talán futtatható mini XP alól. De az oldala szerint, futó rendszer alatt is működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- DUNE médialejátszók topicja
- OTP Bank topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- TCL LCD és LED TV-k
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Horizon Forbidden West
- További aktív témák...
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest