- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutkut
addikt
Üdv!
Ha RAID-be kötnék be 3-4 HDD-t, azoknak mind ugyanolyan típusúaknak kell lennie?
Mármint méretre nyilván, de 1 WD, 1 Toshiba, vagy 2 db 4TB-s WD, de különböző típusszámmal rendelkező jó?Másképpen (helyesen / őszintén) megfogalmazva a kérdést:
Beadtam szervizbe hibás szektorok miatt egy HDD-t, amiről már küldték az e-mailt, hogy cserélték. Valószínűleg nem vadonatújra, csak egy amolyan "refurb" darabra, amilyenre szokták. Illetve az is valószínű, hogy nem ugyanolyanra, mivel azt a típust már rég nem gyártják.
Egy új, (vagy egy refurb, de) hibátlan HDD sem rossz, de nyilvánvalóan jobban járnék, ha visszaadnák a vételárat.
Tehát a kérdés az az, hogy - feltéve, hogy nem pont ugyanolyat küldtek - ez elég indoknak, hogy miért kérném inkább vissza a pénzt? Vagy milyen kifogással lehetne elállni a szerződéstől? (Egyébként a 15 napos határidőből 6 nappal még ki is csúsztak.)Előre is köszi a válaszokat!
-
kutkut
addikt
válasz
King Unique #46726 üzenetére
Köszi a helpet srácok, de mint írtam, "komolyabb partíció machinálásokat" nem terveztem. Igen, lejjebb vettem az igényeimet... Egyelőre csak fel szeretnék rakni 1 Windowst az egyik partícióra. Ezután formázni egy (másik) partíciót. Nem konvertálni, machinálni 3rd party programokkal, kalapáccsal nekiesni, csak formázni. Attól eltekitve, hogy célszerű mindig a legrosszabra készülni, nem tudom elképzelni, ez miért piszkálná meg a többi partíciót vagy az egész lemezt.
-
kutkut
addikt
válasz
kutkut #46719 üzenetére
Erről akkor mi a véleményetek?
Az lenne a terv, hogy akkor maradna MBR, maradna 3-4 partíció (mint írtam, a lemez második felén lévő logikai partíciókat bármikor össze tudom kötni). Nem formáznám a teljes lemezt, csak az elsődleges partíciókat, amiknek a helyére mehetne az új win (~100GB) és egy logikai meghajtó - amit aztán később talán össze tudnék kötni a többi logikaival.
A kérdés az, hogy ez egyáltalán megoldható-e... Gondolok itt olyan buktatókra, hogy hiába formázom a lemez első felét, attól még ugyanúgy csak elsődleges partíciókat tudnék rajta létrehozni...
-
kutkut
addikt
válasz
King Unique #46720 üzenetére
Az világos, hogy az MBR -> GPT így kimaradna. Én úgy gondoltam, hogy maradna MBR, de a 2 elsődleges partícióból csak az egyik maradna elsődleges, a másik logikai, amit utána már hátha össze lehet kötni a többi logikaival. És azért csinálnám most, mert már meg szeretnék szabadulni a dual boottól, 1 oprendszert szeretnék, amire feltelepíteném a kellő progikat, és kész. Pl 1-2 fejlesztőkörnyezetet, amivel lassan illene lenne foglalkozni még a ZH-k előtt...
Én se értem, de így van, ahogy írtam. A C a mostani Win 10.
Doky586: Szerintem hanyagoljuk egymást!
Ha megnézed, van, akinek sikerült segítőkészen hozzászólni a témához, szóval nem feltétlen kell így reagálni.
Egyébként leírtam, hogy ez egy átmeneti állapot, eredetileg 3 partíció volt (mely állapotot gond nélkül vissza tudnék hozni, de az se lenne tökéletes), és most is 3 partíciót szeretnék, egyet az oprendszernek, egyet az adatoknak, és a végére egy kis méretű backup/tartalék partíciót (bár ez sem olyan fontos). A probléma pont azzal van, hogy nem tudom összevonni őket, amivel kevesebben lennének... Ha nem sikerült elolvasni, vagy megérteni, nagyon sajnálom, de nem tudok mit csinálni. -
kutkut
addikt
válasz
King Unique #46717 üzenetére
Köszi!
Én is úgy voltam vele, hogy ha nincs 100%-os módszer, akkor inkább hanyagolom. Amúgy igen, MBR sajnos.
És ha tegyük fel, tudnék csinálni 350-450 GB szabad helyet, minden adatot átmozgatnék a lemez végére (1 összevont partícióra), akkor az elejével nem lehetne kezdeni valamit - úgy, hogy közben a végén ott maradnának az adatok? Így formáznám az F:, G: meghajtókat, a helyükre meg megpróbálnék csinálni 2 partíciót úgy, hogy az egyik logikai legyen. A másikra (az elejére) meg felraknék egy új windowst...
Ez így kivitelezhető lenne?
-
kutkut
addikt
válasz
Doky586 #46714 üzenetére
Tudom, egy kicsit ijesztően néz ki, de ez egy hosszú folyamat eredménye...
Először volt win7 3 partícióval: F:, G:, maradék. A maradék lett kettéosztva, aminek a végére lett felrakva egy win10 az ingyenes update időszakában - ideiglenesen. Az a szabad terület meg most került oda, amikor össze akartam vonni a G:-t az utána következő résszel...
Azt még meg tudom oldani, hogy a G: utáni részt törlöm úgy, ahogy van, tehát vehetjük úgy, hogy van 3 partíció: F:, G:, maradék szabad terület. De szabad területet így sem tudok hozzáfűzi egy elsődleges partícióhoz.Azt ne kérdezzétek, hogy az miért lett elsődleges partíció, 6 éve csinálta a win7 telepítő "varázslója".
Másik HDD mint írtam, nincs.
-
kutkut
addikt
Sziasztok! Partíciókezelésben kérnék egy kis helpet!
Adott egy 1 TB-os HDD az alábbi felosztással:
A probléma röviden, hogy a G:, 150 GB-os szabad terület és a D: partíciókat szeretném összevonni a lehető legfájdalommentesebben.
A helyzet sajnos Dual Boottal van bonyolítva.Azért leírom, hogy mi van az egyes partíciókon:
F: Egy (néha még haszálatban lévő) Windows 7 "C: partíciója", boot, page file...
G: Elvileg csak adat van rajta. Bár régen volt rajta backup, page file... Igazából nem értem, miért "elsődleges partíció".
D: Csak adat.
C: Erre pedig egy Windows 10 van feltelepítve, jelenleg is ezt használom. A Win 7 és a Win 10 telepítése között kb. 6 év telt el, azért ilyen kesze-kusza...Bár gondolom, kitaláltátok, de a Windows programjával nem jártam sikerrel. Az nem engedi hozzácsapni a szabad területet a G:-hez. Egy kicsit utánaolvastam, és elvileg ha sima logikai partíció lenne, akkor hozzá tudnám csatolni, de így nem. Szóval talán egy elsődleges -> logikai konverzió is megoldást nyújthatna, de erről csak olyat olvastam, ami törli az adatokat, azt meg nem szeretném. Mentést sem tudok csinálni kb. 0,5 TB-nyi adatról, úgyhogy valami biztonságos megoldás érdekelne!
Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen program, ami...?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Samsung QVO 4TB - 100/100
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest