- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
danii14
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez a megfelelő topic-e a problémámra, ha nem, akkor légyszíves irányítsatok át az illetékeskhez! A mai nap folyamán meghibásodott a notebookomban lévő merevlemezem... Az alábbi történt: éppen adatok másoltam le a gépemről, mert az operációs rendszer újratelepítése előtt álltam, amikor is teljesen lefagyott a gép, ezért manuálisan a power gombbal kényszerültem leállítani. Miután megpróbáltam újraindítani a gépet, a windows már nem töltött be. A probléma ott kezdődik, hogy csak egy partíció volt a gépen (tudom, hülyeség...), de nagyon fontos kb. 10 gigányi adatom is odaveszett, viszont a merevlemezre amúgy is szükségem lenne a későbbiekben, ezért megpróbáltam menteni a menthetőt. A Windows 7 javítására cd-n keresztül nem volt lehetőségem, mert hibaüzenetet írt ki, amikor ezzel próbálkoztam. Kipróbáltam két Linux rendszert is "live cd-n" keresztül, az Ubuntut és Knoppixet, mindkét rendszer észlelte a hdd-t, sőt a méretét és a szabad, illetve használt területet is elérhető volt. Viszont akárhányszor bemountoltam a merevlemezt ezekben a rendszerekben, egyszer se jelenítette meg a rajta lévő fájlokat. Most sikerült egy külső hdd-ről elindítanom a windowst a laptopomon és így is érzékelte a belső merevlemezt, szintén mérettel és használt, illetve üres területekkel együtt, de nem tudom megnyitni a partíciót, ezt a hibaüzenetet írta ki: fájl vagy könyvtár sérült vagy nem olvasható. Ezek után elindítottam a windows-os ellenőrző és javító programot(a partíció tulajdonságai menüpontnál található), ami kb. már 50 perce megy és most már a merevlemeznek a méretet se írja ki csak azt, hogy NTFS kódolású. Kipróbáltam a recuva programot, ami azzal az üzenettel dobott vissza, hogy nem tud hozzáférni a hddhez, jelenleg a getbackdata programot futtatom, ami rendszeresen találkozik hibákkal, de úgy tűnik működik. Valaki tud adni valami tanácsot, hogyan férhetnék hozzá a hdd tartalmához vagy már kuka? Sajnos nem ellenőriztem le a Hard Disk Sentinel programmal, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy elfekvőben volt már, szerencsére garancia még érvényes egy évig, de 10 giga szellemi terméket nem szeretnék kidobni a kukába.
Köszönöm a segítséget!!
-
danii14
tag
válasz
liksoft #19848 üzenetére
[link]Ahogy a képen látszik nem megy,csak nem tudom miért
legoogliztam,az volt,amit az előbb írtam Röviden:...
csak 1 gond van vele,hogy elsődleges merevlemez és a win7,ezért erről is bootolúgyhogy még 1 win7 újratelepítés,csak most átírom biosban(az előbb átírtam a samsungot,de akkor hiányzott bootmsg.)..
-
danii14
tag
sziasztok
van 1 nagy problémám..a minap újraraktam a rendszert és nem ismeri fel/nem látja az f particiót!a reinstall előtt tökéletesen müködött..hd sentinel és bios is látja a hdd-t..kihúzodva nincs semmi,újraraktam a rendszert,újraformáztam(érdekes win7 telepítőjében látja) és nem működik...nagyon hálás lennék a válaszért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest