- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
ITHero.hu
csendes tag
Azt már "kitapasztaltam", hogy valóban 1 felpörgés 1-el emeli meg a számot.
Csak ugye általában nem figyelünk oda arra, hogy hányszor pörög fel. Részben azért, mert halk, részben pedig mert általában nem is venni észre.
Sokszor ha pár percre abbahagyom a gépezést (telefon, pohár víz, wc, beszélgetés offline, stb, stb, akkor máris leáll. De pl olyankor is leáll, ha pl írok egy doksit és épp nincs lemezművelet... (ugye nem minden karakter után ment automatikusan a word sem pl)
Szóval 1 felpörgés 1 szám növekedés ahogy észrevettem.
Az ssd 368 újraindulást ír most épp, szóval valószínű az a gép újraindításainak (teljes boot, vagy csak hibernálásból visszajött) tényleges száma lehet nagyjából.
Ami kb 3-4 hónapos használat mellett szerintem teljesen reális. -
ITHero.hu
csendes tag
Szia!
Következtetést én sem tudok levonni, de valószínűleg a "régi beidegződés" miatt, amikor benyomtad a gépet, aztán bebootolt a dos, win95, win98, vista, xp, stb, akkor még nem nagyon álltak meg a vinyók...
Jójó, változik a technika és ezzel együtt minden más is, de valahogy mégis az az érzésem, hogy kevesebbet árthat a vinyónak a folyamatos pörgés, mint a naponta több száz újraindulás...
Okés, hogy folyamatosan kopik benne az ami forog, de mégis úgy érzem (ha lehet megérzésekre hagyatkozni), hogy ez még mindig kisebb terhelés mint a sok sok felpörgés...Simán lehet, hogy nincs igazam, és többet árt a vinyónak az állandó pörgés mint a folyton újra és újra felpörgés...
Csak egy észrevétel volt...A másik, hogy hiába van 16 gb mem a masinámban, úgy vettem észre, hogy nem tölt be mégsem mindent annak ellenére, hogy kb bármi beleférne...
Tehát amikor dolgozom egy nagyobb file-on (kép), vagy akár csak videót nézek, szöveget szerkesztek stb, akkor egy fél pillanatra, épp csak a komfortérzet megzavarására megdöccen a folyamatos lagg mentes működés... (a felpörgés pillanatában)Ha van valami olyan írás, ami ezzel foglalkozik, hogy állandó működés vs folyton leállás, akkor szívesen elolvasom.
Ha azt írják a szakik, hogy nem gáz ha sokszor újraindul, akkor engem sem fog zavarni sem a "lagg", sem a nagy szám amit a sentinelben látok.Szép napot!
B. -
ITHero.hu
csendes tag
Szia!
A gyakran használt és nagyobb erőforrás igényű szoftverek miatt... pl photoshop, lightroom stb stb...
A desktopot azért tettem át a vinyóra, mert nem tárolok rajta semmit, de ha mégis, akkor ráér betölteni a hdd-ről...
A projecteket is hdd-n tárolom, de ha egy nagyobb méretű állománnyal dolgozom, akkor áthúzom az ssd-re...
Érezhető a különbség ott, ahol amúgy enné a memóriát és a vinyót a gép.Szép napot!
B. -
ITHero.hu
csendes tag
válasz
King Unique #46228 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet, ezt most kipróbálom!
Írok pár óra múlva, hogy mi a tapasztalat...Szép napot!
B -
ITHero.hu
csendes tag
Sziasztok!
Egy Lanovo X220-as lapot nyüstölök már kb 3 hónapja...
Nagyon szeretem a gépet!
Vinyó nélkül vettem, így szereztem bele egy új 1 TB-s HDD-t (WD10JPVX-22JC3T0) és egy 128 GB-s SSD-t (SAMSUNG MZMTD128HAFV-000).
Hasít a gép!
Win 10-et használok, az SSD kímélése miatt a desktopot és minden mást, átpakoltam a hdd-re a windows mappa, illetve személyes beállításait használva. (tehát nem moddoltam semmit az oprendszeren)Az energia beállításoknál úgy állítottam be a dolgokat, hogy tápról sosem kellene kikapcsolnia a hdd-nek (0 percre vettem, ami a soha szinonimája), ennek ellenére mégis állandóan leállítja a vinyót a rendszer azonnal, ha épp nincs írás, olvasás róla...
Ezzel nem is lenne gond, mert ugye védjük a vinyónkat stb stb, de a 3 hónap alatt a (17 nap 13 óra futási idő) 7737 alkalommal indult el a vinyó...
Ez nekem egy hangyányit soknak tűnik...Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy a windows nem engedelmeskedik? Miért lövi le folyton a vinyót?
Szinte minden alkalommal, amikor rámászok a hdd-re, hallom, ahogy felpörög... (tehát előtte nem ment...)Van valakinek ötlete?
Jártatok már így?A dolog amúgy nem egyedi, mert egyik ismerősöm 2 éve használt gépe (szintén ssd, hdd kombó) ugyanezt produkálja... Ő már 75k újraindításnál tart a vinyóján...
Mindkettőnk hdd-je 100/100-as Sentinel szerint, de engem mégis zavar...A ötleteket előre is köszi!
Szép napot!
BÚÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- BestBuy ruhás topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Overwatch 2
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Linux kezdőknek
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged