Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ITHero.hu

csendes tag

válasz pjen #46239 üzenetére

Azt már "kitapasztaltam", hogy valóban 1 felpörgés 1-el emeli meg a számot.
    Csak ugye általában nem figyelünk oda arra, hogy hányszor pörög fel. Részben azért, mert halk, részben pedig mert általában nem is venni észre.
    Sokszor ha pár percre abbahagyom a gépezést (telefon, pohár víz, wc, beszélgetés offline :D, stb, stb, akkor máris leáll. De pl olyankor is leáll, ha pl írok egy doksit és épp nincs lemezművelet... (ugye nem minden karakter után ment automatikusan a word sem pl)
    Szóval 1 felpörgés 1 szám növekedés ahogy észrevettem.
    Az ssd 368 újraindulást ír most épp, szóval valószínű az a gép újraindításainak (teljes boot, vagy csak hibernálásból visszajött) tényleges száma lehet nagyjából.
    Ami kb 3-4 hónapos használat mellett szerintem teljesen reális.

• ITHero.hu

csendes tag

válasz pjen #46237 üzenetére

Szia!

Következtetést én sem tudok levonni, de valószínűleg a "régi beidegződés" miatt, amikor benyomtad a gépet, aztán bebootolt a dos, win95, win98, vista, xp, stb, akkor még nem nagyon álltak meg a vinyók...
    Jójó, változik a technika és ezzel együtt minden más is, de valahogy mégis az az érzésem, hogy kevesebbet árthat a vinyónak a folyamatos pörgés, mint a naponta több száz újraindulás...
    Okés, hogy folyamatosan kopik benne az ami forog, de mégis úgy érzem (ha lehet megérzésekre hagyatkozni), hogy ez még mindig kisebb terhelés mint a sok sok felpörgés...

Simán lehet, hogy nincs igazam, és többet árt a vinyónak az állandó pörgés mint a folyton újra és újra felpörgés...
    Csak egy észrevétel volt...

A másik, hogy hiába van 16 gb mem a masinámban, úgy vettem észre, hogy nem tölt be mégsem mindent annak ellenére, hogy kb bármi beleférne...
    Tehát amikor dolgozom egy nagyobb file-on (kép), vagy akár csak videót nézek, szöveget szerkesztek stb, akkor egy fél pillanatra, épp csak a komfortérzet megzavarására megdöccen a folyamatos lagg mentes működés... (a felpörgés pillanatában)

Ha van valami olyan írás, ami ezzel foglalkozik, hogy állandó működés vs folyton leállás, akkor szívesen elolvasom. :)
    Ha azt írják a szakik, hogy nem gáz ha sokszor újraindul, akkor engem sem fog zavarni sem a "lagg", sem a nagy szám amit a sentinelben látok. :)

Szép napot!
    B.

• ITHero.hu

csendes tag

válasz pjen #46229 üzenetére

Szia!

A gyakran használt és nagyobb erőforrás igényű szoftverek miatt... pl photoshop, lightroom stb stb...
    A desktopot azért tettem át a vinyóra, mert nem tárolok rajta semmit, de ha mégis, akkor ráér betölteni a hdd-ről...
    A projecteket is hdd-n tárolom, de ha egy nagyobb méretű állománnyal dolgozom, akkor áthúzom az ssd-re...
    Érezhető a különbség ott, ahol amúgy enné a memóriát és a vinyót a gép. :)

:))

Szép napot!
    B.

• ITHero.hu

csendes tag

válasz King Unique #46228 üzenetére

Szia!

Köszönöm a tippet, ezt most kipróbálom! :) :C
    Írok pár óra múlva, hogy mi a tapasztalat... :)

Szép napot!
    B

• ITHero.hu

csendes tag

válasz Doky586 #46225 üzenetére

Próbáltam beállítani bazi nagy értéket is... pl 120 percet, de akkor is leáll szépen...
    Olyan, mintha ezt a paramétert nem venné figyelembe egyáltalán...

• ITHero.hu

csendes tag

Sziasztok!

Egy Lanovo X220-as lapot nyüstölök már kb 3 hónapja...
    Nagyon szeretem a gépet! :)
    Vinyó nélkül vettem, így szereztem bele egy új 1 TB-s HDD-t (WD10JPVX-22JC3T0) és egy 128 GB-s SSD-t (SAMSUNG MZMTD128HAFV-000).
    Hasít a gép! :)
    Win 10-et használok, az SSD kímélése miatt a desktopot és minden mást, átpakoltam a hdd-re a windows mappa, illetve személyes beállításait használva. (tehát nem moddoltam semmit az oprendszeren)

Az energia beállításoknál úgy állítottam be a dolgokat, hogy tápról sosem kellene kikapcsolnia a hdd-nek (0 percre vettem, ami a soha szinonimája), ennek ellenére mégis állandóan leállítja a vinyót a rendszer azonnal, ha épp nincs írás, olvasás róla...
    Ezzel nem is lenne gond, mert ugye védjük a vinyónkat stb stb, de a 3 hónap alatt a (17 nap 13 óra futási idő) 7737 alkalommal indult el a vinyó... :(
    Ez nekem egy hangyányit soknak tűnik... :(

Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy a windows nem engedelmeskedik? Miért lövi le folyton a vinyót?
    Szinte minden alkalommal, amikor rámászok a hdd-re, hallom, ahogy felpörög... (tehát előtte nem ment...)

Van valakinek ötlete?
    Jártatok már így?

A dolog amúgy nem egyedi, mert egyik ismerősöm 2 éve használt gépe (szintén ssd, hdd kombó) ugyanezt produkálja... Ő már 75k újraindításnál tart a vinyóján...
    Mindkettőnk hdd-je 100/100-as Sentinel szerint, de engem mégis zavar... :(

A ötleteket előre is köszi! :)
    Szép napot!
    BÚÉK!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés