- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Tegnap furcsa dolog történt. Egyszercsak előjött egy (különös magyarságú) üzenet, majd hamarosan egy másik:
A lemezkezelőben a lemez online volt, de jobb gombra ezt írta ki (itt aktív volt a "Leválasztva" menüpont, a többinél nem):
A fájlkezelőben ugyanúgy látható volt, a könyvtárakba is be lehetett lépni, csak némelyiket üresnek mutatta, de amelyikben látszódott is a tartalom, azt nem lehetett megnyitni.
Tervezem telepíteni a HDS-t (ma már nem megy), legutóbb novemberben vagy devemberben volt fönn, akkor 100%-osnak mutatta a HDD-t. Ez egy 2 TB-s WD Red (WD20EFRX-68EUZN0), W10 van a gépen. Ezen a HDD-n jelenleg nincs oprendszer, épp telepíteni készültem a közeljövőben. A kijelentkezés nem hozta helyre, csak az újraindítás.
Mi volt ez? Van valakinek ötlete?
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #48881 üzenetére
Sokat keresgélhettél, mire ezeket a jó linkeket megtaláltad! Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, mostmár megnyugodtam.
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #48879 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Meg fogom nézni a kábeleket. A tápegységet hogyan ellenőrizhetem? (Be Quiet! Straight Power 10 400W, kb. 1 éves, a WD vinyók rendben vannak: 4400-6000 körül.)
Lefuttattam egy rövid öntesztet, az rendben volt. Menet közben a Válasz részhez írogatott dolgokat, de gondolom, az normális. (0×F9, 0×F5, 0×00) A részletes öntesztet holnapra hagyom, illetve már holnap van, szóval délután-estefelé futok neki. Remélem, az is rendeben lesz. A HDS-ben a Figyelmeztetések fül üres, ez jó hír. Azért kitört a frász, amikor megláttam azt a nagy számot, gondolhatod!
Köszönöm a 2 linket is, kíváncsi vagyok, azóta hogy van a HDD-jük. Majdnem 2 év telt el.
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #48876 üzenetére
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagáltál!
Egy 3TB-os Toshiba P300 HDWD130UZSVA HDD-ről van szó, csak pár napja vettem. Írásos felületteszttel kezdtem a HD Sentinellel, aztán jött egy mélyformázás. Ezt követően átköltöztettem rá a Windows-t, meg amit még kell. Köszönöm a linket, majd elolvasom. Csak ma ugrott meg, azelőtt alacsony volt.Ez a mélyformázás után készült (pénteken):
Ez tegnap:
Ezt most készítettem:
Minden látszódik rajta, ami fontos?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Szeretném, ha valaki hozzáértő megnézné a HDD-m smart adatait. Kereken 3 napnyi üzemidő után eléggé magasnak tűnik a 3. sor értéke (22413739). Még a nagyon régi vinyómé is több nagyságrenddel alacsonyabb, pedig a HDS szerint annak meg vannak számlálva a napjai. A 3. sorra azt írja a HDS, hogy motor vagy csapágy problémára utalhat. A többi része rendben van?
Mi az ítélet?
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #48858 üzenetére
Köszönöm szépen, remek a leírás, amit belinkeltél!
Doky586:
"Tipikus user error"
Nem iiis!
Csak nem ez a szakmám.
Nem csináltam semmit sem vele, magától ilyen. Ezzel együtt 4 darab 3 TB-s HDD járt már a kezemben, de csak ez az egy ilyen "fura". (A másik 3 WD volt.) Érdekes, hogy tegnap, amikor megnyitottam a lemezkezelőt, nem ugrott föl a "Lemez inicializálása" ablak, most pedig magától megjelent. Neked is köszönöm az útbaigazítást! -
C. s.
addikt
Sziasztok!
Tegnap vettem át egy megrendelt 3TB-os Toshiba P300 HDWD130UZSVA HDD-t. Első körben írásos felülettesztet végeztem rajta a HD Sentinellel, aztán csinálni akartam egy mélyformázást, ezért megnyitottam a lemezkezelőt. Ott egy kis meglepetés fogadott. A vadonatúj HDD-m ketté van partícionálva. Hogyan lehetséges ez? Valami hibára utal? Hibás, vigyem vissza? (Nem formáztam le ezek után.)
-
C. s.
addikt
válasz
Sanchez638 #47127 üzenetére
És nemcsak simán adatmentő, ezért írtam ki. Az idevetődőknek is jól jöhet.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Promóciós céllal ingyen osztogatják holnap délelőttig, érdemes lecsapni rá, és reménykedni, hogy nem kell majd használni soha.
MiniTool Power Data Recovery 7.0 -
C. s.
addikt
válasz
King Unique #45867 üzenetére
Hátha nem olyan gonosz, hogy a mentendő vinyóra ír. Ha meg csak az oprendszerbe írogat, akkor az újrahúzás segíthet. És a leírt módszerrel azt sem sok idő megújítani. Biztosat persze én sem tudok. Szerintem is félő, hogy védve van a trükközéstől.
-
C. s.
addikt
Kiválaszthatod, melyik 2 GB-ot akarod vagy találomra kiment valamit?
Ha kiválaszthatod:
Egy kicsit szürkezónás, de ha 10-szer egymás után megcsinálod, összejön a 20 GB. Úgy értem, hogy telepíted, csinálsz egy biztonsági mentést a rendszerről, aztán kiásol 2 GB-t. Ezután fölrakod a mentést, és újabb 2 GB. Stb.(Már írtam, tudom, és nem is akarok az agyadra menni, de kb 5 perc volna kipróbálni. Ha a Macrium látja, menteni is tudja. Nekem egyszer 2 "láthatatlan" lemez adatait hozta vissza. Tudom, hogy annak nem ez a fő profilja, de mégis megmentett és ingyenes.)
-
C. s.
addikt
válasz
Drjekyll5227 #45526 üzenetére
Szia!
Mindkét eszköz ugyanarra az USB-re volt rádugva? Nem kap esetleg túláramot? A pen is pontosan azokat a tüneteket produkálja, mint a HDD? Nincs valami jó erős mágnes a közelben? (Pl. egy rosszul árnyékolt hangszóró.) Bár az a flash-re nem tudom, hogy hatna-e.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ezt megnézné valaki? Épp az előbb ismétlődött meg. Mi okozhatja? HDD? Alaplap? A HDS?
Jól gondolom, hogy ez az üzenet arra utal, hogy a gépben 3 HDD-nek kellene lennie? (Csak 2 van, jó régen volt 3.) -
C. s.
addikt
Sziasztok!
Erre tudna valaki mondani valamit?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Az normális, hogy egy új HDD ilyen eredményeket produkájon? 28-án raktam a gépbe.
A HDS a "spin up time"-hoz ezt írja:
július 28-29: a 2 felületteszt (olvasás, aztán írás) után: 0
július 29: mélyformázás után: 4275
július 30: 4291
július 31: 4300
aug. 1: 4325
Folyamatosan növekszik.A felületteszt eredménye mutatott pár kevésbé világoszöld pontot.
Ez az eredmény milyen (a képeken)?
felületteszt (olvasás):
felületteszt (írás):
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
A SMART-adatok kötött a Spin up time-nál mi számít tökéletesen jó értéknek? (WD20EFRX) Illetve mikortól kell aggódni, és meddig szaladhat ez az érték egyáltalán?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ezen a képen a reallocated sector résznél van hiba? Mert a küszöbhöz 140-et ír, de az értékhez 200-at. A vinyómon több a hiba a küszöbértéknél?
Illetve van bármi más hiba, akár a legapróbb? (Bogarat ültettek a fülembe.)
Nem nagyon tudom, hogy kell értelmezni az adatokat. -
C. s.
addikt
Sziasztok!
Venni készülök egy új HDD-t. Hogyan érdemes letesztelni? Lehet az első lépés egy jó alapos formázás? (Nem a gyorsított változata.) Ha ki akar múlni, inkább akkor tegye, mint adattal megrakva. Aztán, ha ezt túlélte, a HDS összes tesztje kell? Valami más inkább?
-
C. s.
addikt
válasz
tpeter77 #44483 üzenetére
"szintén zenész"
Ebbe a kifejezésbe már többször belefutottam, de még nem esett le igazán.Kb. 15 éve nekem is lett egy kis Maxtorom, és szerettem. Jól bírta évekig, annak ellenére, hogy nyúztam rendesen, és az itteni vélemények is elmarasztalták szegényt. Aztán 2-3 Samsung jött sorban, csak az egyiknél volt az az érzésem, hogy nem szolgálta ki az idejét becsülettel. A legutóbbi gépújítástól a WD van soron. Majd látjuk...! Az adatvesztésbe én is belekóstoltam, fájdalmas dolog, bár igaz, hogy semmi életbevágó nem úszott el, de akkor is rémálom. Azóta jobban vigyázok. Legalábbis igyekszem, de az ilyesmi igencsak pénzfüggő. Nem olcsó egy "tartalék" vinyó. Úgy értem, attól, hogy csak ritkán használja az ember, nem lesz olcsóbb a boltban.
-
C. s.
addikt
válasz
tpeter77 #44472 üzenetére
Néha az az érzésem, hogy a gyártók a tervezett elévüléssel egy kicsit túlkalkulálták magukat. Emlékszem, a rendszerváltás utáni években dögivel került az országba használt PC és alkatrész, az én első gépem is ilyen volt (meg a 2. és a 3. is). Egy jó öreg kis vinyó, aztán még én is nyúztam évekig, de akkoriban mégis ritkábban lehetett tönkrement HDD-ről hallani. Jó, persze a gép is kevesebb volt...de nem annyival!
Egy efféle vinyóm sem szállt el soha. (Biztos nem volt mindenki ilyen szerencsés, de én egyiküket sem ismerem.)
A szégyenfal a 3TB-os pirossal van tele vagy csak úgy általában pirossal? Egyébként épp emiatt 2TB-osat veszek, a mostani 3 TB-os után nem kockáztatok. Aztán, ha Isten is úgy akarja, a jövő hónapban mégegyet, hogy mindent le tudjak menteni erről. Ennek a címkéje érdekel úgy is, ha nincs mellette másik 3 TB-os? Mert akkor szólj!
Glaz-dozfhut:
Köszi, szép csoportkép!
Én miért nem kaptam ilyen matricát? Nem a ragacs hiányzik, hanem most fölmerült bennem, hogy esetleg gyanús a HDD-m származása? Rendes boltban vettem. Elvileg... -
C. s.
addikt
válasz
tpeter77 #44459 üzenetére
A másik témában Dzsekó adott egy kis reményt a Blackkel kapcsolatban, már 37000 Ft-tól kapható 5 év garival. Erősen dilemmázom, mert évek óta azon ügyködöm, hogy a pénztárcámhoz mérten halk és hűvös gépem legyen, de tényleg csábító az a +2 év gari. A Rednek meg az ára és az alacsonyabb zajszintje, hőmérséklete. Most ezen pörgök...
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #44442 üzenetére
A részletes öntesztet 7 és fél óra után meg kellett szakítanom, mert amikor már csak 1 perc lett volna hátra, és az ablak fölé vittem a kurzort, csupán a kék karika tekergett, ezt kb. fél órán át csinálta. Úgy tűnt, valahogy elakadt. Eddig a pontig nem jelzett hibát. Mi történhetett? Talált valami "csúnyát" és belegabalyodott?
-
C. s.
addikt
válasz
tpeter77 #44452 üzenetére
Az a baj a Blackkel, hogy a 2 terás 43000 Ft-ba kerül, ami nekem nem fér bele. (Ráadásul 3 Tb adatot kellene mentenem.) Arra gondoltam, hogy most is veszek egy 2 terás valamit, ami megbízhatónak néz ki és árban is belefér, meg a jövő hónapban is. A most veendőre átköltöztetem az oprendszert, meg az adatok egy részét, a gyanús jeleket mutató példány dugóját pedig kihúzom egy időre.
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #44442 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget és mindkét linket, figyelni fogom a promókat (ide is érdemes naponta bekukkantani).
A rövid önteszt nem jelzett hibát egyik vinyón sem, 43 perce fut a részletes, hiba nélkül, remélem, így is marad.
Igazad van a HDS verziójával kapcsolatban, de ha frissítem, ugrik a liszenc és a tesztek futtatásának lehetősége. Valamit veszítenék, valamit nyernék.
liksoft:
Szia!
Persze, hogy nem!
Ami pótolhatatlan, az megvan máshol is. A többi pótolható, de jobban örülnék, ha nem kellene megejteni.
rokafiu77:
Néha úgy érzem, minden HDD vacak. Olvasgattam a "Milyen winchestert vegyek?" témát, és egyiknél sem éreztem azt, hogy Ő az igazi. Inkább azt, hogy egyik sem. Le vagyok törve. Valamit muszáj lesz vennem sürgősen!
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #44439 üzenetére
Végül kifutottam az időből. Az előző végére is írtam Neked, csak eléggé elsikkad.
Köszi a linket, remélem, sosem lesz rá szükségem, de azért megjegyzem.
Ez teljesen ingyenes, mindenféle korlátozás nélkül? (Nem szeretem, ha telepítés után jön az "apróbetűs" rész.)Szerk.: Ja, látom már, ez próbaverzió. Így mennyire korlátozott?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Egy WD30EFRX Reddel van bajom. Amikor bekapcsoltam a gépet, a HDD Control 2 szirénázva fogadott. Létezett a merevlemez, a partíciókat látta, de a tulajdonságait már nem. (Azaz a Windows futott azon a vinyón, a TC is látta a partíciókat és a fájlokat, de a SMART-adatok elérhetetlenek voltak mind a HDD Control, mind a HD Sentinel számára.) Kb. 5-10 percbe telt, amíg elérhetővé váltak ismét ezek az információk. A HDS ki sem rakta a kis hőmérsékletjelzést a tálcára. A HDD Control szerint 97%-os volt az állapota ekkor (új korától tegnapig még 98%). Újraindítottam a gépet, és ismét nem voltak SMART-adatok, majd percek múltán megint előkerültek, de ezúttal (az első esettel ellentétben) magától kiírta a hőmérsékletet a tálcára, a HDD Control pedig ezúttal visszaállt 97%-ról 98-ra. Arra gondoltam, talán helyrebillenhetett valami, talán a következő indításnál mindent rendben talált volna így is. Kikapcsoltam, megnyomkodtam a kábeleket, de semmi érezhető csúszkálás nem volt. Így tényleg nem vagyok biztos abban, hogy ennek a manővernek van-e köze ahhoz, hogy bekapcsolás után rendben volt minden.
Mindhárom esetben (amikor már látta rendesen) 100%-osnak gondolta a HDD-t a HDS. Tökéletesen hibátlan, minden rózsaszínű és felhőtlen. Úgy véli, még több, mint 1000 nap van az életéből. (Egy régi és jól észrevehetően hibás vinyómnál is úgy vélte, aztán 2 nap múlva teljesen elszállt, szóval én már szkeptikus vagyok. Arról előtte mentettem a lényeget.)
Mi lehet ez? Mennyire kell aggódnom az adatokért? (Már így is tövig rágtam az ujjamat!
) Tervezgettem egy új vinyót, hát meg kell sürgetni... Merjem használni addig, amíg nincs lementve róla minden?
Nem hiszem, hogy számít, de 64 bites W8.1-et használok. Van valami teszt, amit érdemes lehet lefuttatni vagy inkább fokozottan kíméljem? (A HDS-em hivatalosan regisztrált, tehát tud tesztelni.)Az aktuális helyzet:
King Unique:
Igen, de rajtam ennek ellenére segített, mást meg nem ismerek
. Biztosan sok jó és célirányos program van, annak idején én eddig jutottam. Gondoltam, ha nem lesz jobb javaslat, talán megér egy próbát, mivel ingyenes.
-
C. s.
addikt
válasz
f4lcon #44436 üzenetére
Szia!
Esetleg a Macrium Reflect Free-vel rákukkanthatnál, mit lát rajta. Kerültem már a Tiédhez hasonló helyzetbe, és csak ez a progi látta az adatokat. Csinál is róla mentést, ha megkéred rá.
htibike:
Szia!
Neked is az előbbit tudom javasolni.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Az elmúlt években állandó probléma, ami összesen már 3 HDD-t érint, hogy a fájljaim sorra eltünedeznek. Van, hogy csak az üres mappát találom, van, hogy még azt se! Eleinte vírusra gyanakodtam, de ennyi év alatt már csak elcsípte volna valami (jópár vírusirtót kipróbáltam). A vinyó hibáját sem tartom valószínűnek, mert 3 különbözőről van szó: 2 Samsung és 1 WD. Kizárt, hogy mindig így melléfogok. Ja, és most új a konfig, csak pár dolog maradt a régiből: a ház, a tápegység, a tápkábel, az optikai meghajtó, az egér, a billentyűzet és az eltűnő adatok. Van gyanúsítottam, de szaktudás nélkül nem akarok okoskodni. Várom az ötleteket!
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Most találtam ide, így csak egy linket írok, mert az azonnali kérdéseknél már leírtam a nagy bánatom. Egyszerre 2 vinyó is meghülyült. Légyszi segítsetek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Spórolós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest