Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz ati888 #43826 üzenetére
ha a lejátszón lóg a vinyó, akkor nem lehet elérni hálózatról? így lehetne rá másolni is, de a filmnézéshez nem kellene számítógép.
de ha a routerre lógatod, akkor is fogja látni a pc meg a lejátszó is.
ha wifin használod a lejátszót, akkor bluray anyagokhoz lehet hogy kevés lesz a sávszél, viszont valószínűleg a vinyót így gyorsabban lehet elérni, mintha a lejátszón lógna. de ki kell próbálni.
hanyas vagy, te disznó?
-
Doky586
nagyúr
válasz ati888 #43842 üzenetére
Ott a reklámoldalon nem véletlenül szerepel nyomtató és nem hdd...
Persze lehet hogy akár hetekig is sikeresen használod mielőtt elszáll róla minden adatod, akár a leválasztás előtti véletlen átkapcsolástól, akár a többszörös kábeltoldások miatti tápellátottalanságtól.. -
varmi2
nagyúr
válasz ati888 #43826 üzenetére
Ez a legolcsóbb megoldás: usb átkapcsoló
Egyszerre rákötöd a gépre, és a lejátszóra is, és egy kapcsolás váltani, hogy mihez kapcsolódjon.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
kivulallo
tag
válasz ati888 #43823 üzenetére
Ha wifis vagy lanos a médialejátszó, és beszéli a DLNA-t vagy tud Sambás megosztásokat kezelni, akkor akár HDD nélkül is is meg tudod csinálni. Megosztod hálózaton a filmek mappáját, vagy letöltesz egy DLNA szervert (pl. Serviio) és utána már csak a médialejátszóval kell megkeresni a dolgokat.
Ha esetleg olyan routered van amin van USB és tud fájlmegosztást, akkor gép nélkül is tudsz "NAS"-t csinálni, ha bedugod a külső HDD-t a routerbe. Ilyenkor viszont a gép is és a médialejátszó is csak hálózaton tud kommunikálni a vinyóval.
-
Kernel
nagyúr
válasz ati888 #40842 üzenetére
Amikor én ezzel kísérleteztem, szükséges volt a BCD-fájl újrakonfigurálása, ami az EasyBCD 2.2 programmal is megoldható. Ez rendezi a BCD.logot is, ha jól emlékszem. (Hiába csak egy logfájl, de ha korrupt, amiatt is probléma van.)
Lehet próbálkozni a telepítő indításával is, van valahol egy boot-javítási lehetőség is.
Nekem egyébként nem tudott 1 Terás WD partíciót bootolni a Windows, a telepítő is alkalmatlannak minősítette. Csak 100 MB bootpartíció segítségével lehetett megoldani. (Ezt csak azért teszem hozzá, hogy nem alaptalanul írtam az előbbit.)
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz ati888 #40836 üzenetére
Van rá lehetőség, csak nem egyszerű, ha valaki nem csinált még ilyet. Egy 100 MB méretű aktív partícióra szokott kerülni a bootmgr kernelindító program, valamint a rejtett Boot mappa, ami az indításhoz szükséges.
Ezeket át lehet másolni az SSD gyökerébe (100 MB bootpartíció ilyenkor nem feltétel, terás HDD indíthatóságához szükséges, de párszáz GB méretű partíció bootolható közvetlenül is).
Utána a Bcdedit vagy EasyBCD segítségével lehet konfigurálni lényegében a bootmenüt. Előbbi parancssori program, de utóbbi Windows, így egy másik Windows is kell hozzá. A Boot mappában található a konfigurációs fájl (hasonló, mint a boot.ini, csak ez összetettebb, bináris szerkezetű fájl).
Vagy a telepítővel indítva a gépet, ott is van egy bootjavítási opció, ami vagy javít, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
liksoft
nagyúr
válasz ati888 #28643 üzenetére
A Samu Sea lett, a Hita meg WD. A Hita egy üzemét a Toshiba kapta. Így már csak hárman maradtak a HDD piacon. Illetve van egy-két licencet megvásárolt "algyártók" (pl: ExcelStor - Connerrel kezdték, Hitával folytatták).
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
válasz ati888 #28641 üzenetére
Miért? Mennyi garanciát adtak rá? Ha ment addig, akkor ki kellett termelnie az árát. Sajnos ez így számítandó. Gari után minden nap ajándék.
Ja, és WD meg Seagate maradt a két 3,5" gyártó. (Toshiba is hozzájutott 3,5"-os gyártósorhoz, de nem jellemző.)
-
liksoft
nagyúr
válasz ati888 #28639 üzenetére
3 éves külső ház inkább felejtős. Az is okozhatta esetleg a drive problémáját. Ha eredeti WD ház, akkor nem biztos, hogy megy más gyártóéval. Ha tudott titkosítást (nem kell bekapcsolni), akkor csak ezen az USB-n keresztül menthető a drive. Vagyis nem mindegy mit teszel, és "fillérekből" tuti nem oldható meg.
-
ati888
senior tag
válasz ati888 #20943 üzenetére
Felraktam a GetDataBack-et és az látja jól a merevlemezt, sőt le is tudom menteni az adatokat, de a win7 nem látja. Két vinyót beraktam a helyére, mindkettő tökéletesen működik csak ez nem. Két éves samsung, ha megtalálom a számláját visszaviszem a boltba szenvedjenek vele vagy cseréljék ki. Az adatok legalább megvannak.
Mi lehet a baja?
ati
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest