- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
olloczky
senior tag
válasz
King Unique #52687 üzenetére
Megneztem az említett blogbejegyzest. Egyik komment [link] azt irja, hogy ha SMR akkor ennek elejetol es folyamatosan lassunak kene lennie. Es en is csak neha tapasztalom. Mindegy azert koszonom a segítséget!
-
olloczky
senior tag
válasz
King Unique #52685 üzenetére
Jogos ezt említenem kellett volna. Most megnéztem Maxtor HX-M101TCB. Nem tudom, hoy ez SMR-e vagy nem.
-
olloczky
senior tag
válasz
King Unique #52683 üzenetére
Mindig a gép HDD-jéről erre a Maxtorra másolok.
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Az mitől lehet, hogy amikor filmeket másolok a külső HDD-mre (vmi Maxtor 1 terrás), akkor a legtöbbször egész jól megy 80-90 MB/s, nagyon ritkán felmegy 100 fölé is. De néha csak 20-30 MB/s lesz belőle akár az egész fájlmásolás idejéig vagy a másolás nagyobb részére. Így néz ki a feladatkezelő másolás közben.
Előre is köszi
üdv
-
olloczky
senior tag
válasz
olloczky #47634 üzenetére
Na.. átraktuk másik gépbe. Átrakáskor a saját SATA adatkábelét használtuk. Ugye írtam, hogy az USB-s SATA csatolóval nem volt elérhető a lemez tartalma. Így viszont egy másik gépben el tudtuk érni. Na mondom akkor csak a rendszer halt meg, visszarakjuk a régi gépbe és telepítek rá egy új rendszert. Bekapcsoltuk a régi gépet és betöltött a régi rendszer.. akkor itt most mi történt ?
Mi a hibás? Előtte 30 bekapcsolásnál azt írta, hogy unmountable boot volume, átraktuk másik gépbe lementettük az adatot, visszaraktuk a vinyót és megjavult.
-
olloczky
senior tag
Közben itt sikerült rádugni egy másik gépre, alaplapi SATA-ra és így működik, le tudjuk szedni róla az adatokat. Aztán lehet csak a rendszer f.sta össze magát, vagy az MBR sérült nem tudom.. megpróbálom majd újratelepíteni.
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Munkahelyen az egyik gépet haza vittem nyárra, leraktam, egyszer sem volt bekapcsolva. Behoztam szeptemberben melóba, be akartuk kapcsolni és nem töltött be a Windows (XP), unbootable mount volume kékhalállal elszáll folyamatosan. SATA - USB csatlakozóval gépre kötöttük, felismerte a rendszer a meghajtót, de hozzáférni nem lehetett az adatokhoz, Nincs meghajtó címszóval. Live linuxot futtatva, fel sem ismeri a HDD-t. Nagyon fontos adatok vannak rajta, valahogy jó lenne visszaszerezni, visszaállítani. Valami tipp?
üdv
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Ált. iskolában vagyok renszegazda. Kolléganő szólt, hogy a külső HDD-je (Kolink 1 TB usb3) egy ideje meghibásodott, állandóan azt dobja fel a windows, hogy formázni kell a lemezt. Megnéztem, nekem ugyan ezt csak egyszer dobta fel, de tényleg nem ismeri fel a rendszer a meghajtót. Utána olvastam mondták, hogy a chkdsk-et futassam (próbáltam magában, valamint /f és /x kapcsolóval), de erre azt kapom, hogy fájlrendszer ntfs, és hogy nem lehet megállapítani a kötet verziószámát és állapotát.
Fontos lenne, hogy ne vesszen el az adat, mert a kolléganőnek több tankönyv van beszkennelt állapotban ezen a meghajtón.
üdv
-
olloczky
senior tag
válasz
SchumiBácsi #46297 üzenetére
Akkor ki is kapcsolom köszi
-
olloczky
senior tag
válasz
Sanchez638 #46293 üzenetére
Ez mennyire baj egyébként? Mert nekem is ez van, hogy ha nem használom a HDD-t leáll aztán ha használom 2-3 mp újra megint működik. Ez árt neki?
-
olloczky
senior tag
válasz
sebgutkopf #46276 üzenetére
Sata kábel jó. Most már péntekig amúgyse lenne lehetőségem ránézni, de azt tanácsotlam a kollégának, hogy vigye szervizbe, nem tököltem már vele tovább
-
olloczky
senior tag
válasz
sebgutkopf #46266 üzenetére
Ajaj.. vadonat új winchester lett betéve.. még mindig fennáll a probléma :/
És ami még furcsa, hogy telepítés után nem tudom beállítani a képernyő felbontását, pedig ahhoz nem kell driver, hogy egy normális felbontást állítsák be. De videókártya probléma se nagyon lehet, mert telepítés közben, semmilyen pontozás, vagy felkiáltójel nem jelenik meg a képernyőn.
-
olloczky
senior tag
válasz
sebgutkopf #46266 üzenetére
Nem ez még HDD. De akkor ez vinyó problémára utal? Mert akkor ilyen irányban kutakodok.
És ez friss telepítés, sőt már még egyszer újraraktam.
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Itt már leírtam a problémámat, de nem nagyon jutok előrébb. Csináltam egy tesztet a HD sentinellel és kondícióra 62%ot ír teljesítményre pedig 100%ot. A 62% mennyire gond? Az okozhat ilyen problémákat?
üdv
-
olloczky
senior tag
válasz
King Unique #45136 üzenetére
Volt két rendszerpartíció azt formáztam és így engedte, úgy, hogy UEFI boot opció volt beállítva. Igazából már én is belezavarodtam..
végig egy haveromnak kellett ez és lehet közbe nyomkodott ezt azt, de a lényeg, hogy most már jó. Köszönöm!
-
olloczky
senior tag
válasz
King Unique #45132 üzenetére
Na akkor vmit nem értek..
Ha a win10 mindkettőben engedi, akkor mégis miért nem engedi? Próbáltam most, UEFI-ben akkor meg azt kérte, hogy FAT32re formázzam a vinyót. Meg hogy nem ajánlja, hogy gpt partícióra telepítsek..
-
olloczky
senior tag
válasz
King Unique #45132 üzenetére
Valóban, azt már utána láttam
jólvan megpróbálok alkotni valamit! Köszönöm szépen és elnézést a lámaságért
-
olloczky
senior tag
válasz
King Unique #45130 üzenetére
Ha a clean-nel letörlöm a partíciokat (?) és létrehozok egy darab partíciót arra feltolom az OS-t, utána lemezkezelőben ott lesz az X és Y GB mint a régi partíciók unallocated helyei? Akkor azokra utána létrehozok egy-egy partíciót akkor ott lesznek a régi adataim?
Amit ezzel igazából kérdezni akarok, hogy a clean nem törli konkrétan az adatokat, csak a winchesteren a partíciok címkézést, nem?
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Win 10 telepítés: C meghajtót szeretném újratelepíteni, ezzel a gpt-mbr mizériával kezdte az egészet.. neki álltam, hogy átkonvertálom a lemezt(?) de nyílván úgy akarnám hogy a G: és F: meghajtóim, amin a fontos adataim vannak ne törlődjenek, de ha jól tudom, csak az egész lemez törlése után tudom átállítani. ezt a howto-t használtam, és használtam már többször sikeresen csak nem tudom már pontosan hogy. (Gondolom az egész lemezt formáztam.)
Tehát: hogy lehet egy partíciót létrehozni és arra feltelepíteni a windowst?
üdv: olloczky
-
olloczky
senior tag
Attól fagyhat a gép, hogy a HDD 47 fokos? Úgy hogy nincs mellette hűtés..
-
olloczky
senior tag
válasz
olloczky #18247 üzenetére
Bocs az előbbi hülyeség volt.. tuti hogy a hdd-vel van valami.. beraktam ugyanebbe egy másik winchestert, amivel tökéletesen működöt.. azt is újraformáztam, telepítettem, hogy tiszta lappal induljon, mint ez..arra is felment az a kérdés nélküli frissítés.. és az működött.. a HDD Sentinel kiírta, hogy van 7 rossz szektor, ahogy mondtad Dzsekó.. de szerintem emiatt a hét szektor miatt van valami gubanc..
-
olloczky
senior tag
Na megvan a probléma.. egy windows update.. de elég fura.. egy formázás, win 7 telepítés után megkérdezi, hogy akarok-e frissíteni.. arra megyek, hogy rákérdezés később.. miután bent voltam az op rendszerben néztem a rendszer-visszaállítást, hogy lett-e valamilyen windows update-es pont létre hozva.. nem volt.. egyszer újraindítottam a gépet, és már ott volt.. de újraindításkor ki is írt valamit, hogy a windows konfigurációja folyamatban van.. és ezután kezdett sz**akodni.. és a legrosszabb, hogy nem kérdezi meg, hogy felrakom-e ezt a frissítést és semmi jelét nem adja annak hogy letöltötte, vagy hogy alkalmazni szeretné azt a frissítést.. hol tudom megnézni, hogy milyen típusu is pontosan ez az update?
-
olloczky
senior tag
válasz
Dzsekó #18232 üzenetére
Mindent megcsináltam. Semmi változás.. ez nem lehet boot vírus? Ezzel kapcsolatban olyat olvastam, hogy ha linux live cd-ről bootolok és onnan indítok egy vírusírtót az megtalálja és kiírtja.. itt windowson belül is próbáltam kiírtani de nem talált semmit (nod32, MSE..persze úgy, hogy nem együtt voltak fent) .. vagy olvastam még az Ultimate Boot CD-t.. valami ötlet ezekről? Vagy már maga a boot vírus is hülye feltételezés?
-
olloczky
senior tag
Hello
Valamitől megbolondult a gépem, és szerintem a winchesterem a hibás. Pár napja a semmitől.. legalábbis nem csináltam semmi olyat ami okot adna rá, úgy belassult a gép, hogy miután bekapcsoltam és beléptem a fiókomba, beletelt pár percbe mire az ikonok bejöttek.. utána még jó pár perc mire bejön az msn.. utána megnyitom az operát.. az is 2 perc.. tehát fagyott az egész gép.. operán belül (de ugyanúgy ie-nél is) ha megnyitottam/bezártam egy fület az is fél perces fagyással történt meg.. na ezt meguntam.. újratelepítettem.. ugye különböző programok telepítésénél, újra kell indítani a gépet.. az első pár újraindításig normálisan (gyorsan) működött.. és utána megint ezeket produkálta.. a call of duty 4-et kb háromnegyed óra alatt raktam fel.. ami kb 10-15 perces meló általában.. a régi telepítésnél (ami több, mint egy évig működött hiba mentesen (win7 home premium 32 bit)) kiadott egy ilyet betöltéskor (kép) .. ilyet még nem láttam de mondom mivel ilyen sz*r, lassú gondoltam nem gond ha megcsinálja.. de semmivel nem lett jobb.. na már most a frissen telepített win 7-nél is kiadta ezt.. (a winchestert teljesen leformáztam) .. valami ötlet? vagy ha valami nem világos, vagy valaki úgy érzi, hogy közvetlenebbül is segíteni az légyszi PÜ-t küldjön, mert véget szeretnék vetni ennek a problémának..előre is köszi
-
olloczky
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudok két SATA II-es HDD-t, használni? Mit kell hova bedugni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged