- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
stanley00
aktív tag
válasz
sebgutkopf #46265 üzenetére
Bocsi nem vettem észre mert neked válaszolt. Jó megoldásnak tűnik csak hát ahogy néztem az is cirka 10.000 forintnál kezdődik az meg nekem sok ilyen megoldásért mert mint írtam akkor inkább meggondolom, hogy új alaplapot veszek. Létezik olyan adatkábel aminek az egyik végét a belső USB3-as portra dugom a másikat pedig a SATA HDD-re? Vagy - ez lehet, hogy nagy hülyeség - olyan SATA adatkábel aminek az egyik vége kétfelé van osztva?
Egyébként köszi mindenkinek az eddigi válaszokat is.
-
stanley00
aktív tag
válasz
sebgutkopf #46258 üzenetére
Csak egy egyszerű SATAII-es HDD-ről lenne szó. A kérdésedre pedig nem tudom a választ ezért érdeklődöm
Azért érdekelne - ha egyáltalán létezik - a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás mert pl. a PCI-os - normális - bővítőkártyák is annyiba kerülnek, hogy akkor már akár vehetnék is egy másik alaplapot némi túlzással. -
stanley00
aktív tag
Sziasztok!
Nem feltétlen probléma de nem tudom mi lenne a legjobb megoldás a bajomra. Elfogytak a SATA portok az alaplapomon
ami egyébként [EZ LENNE]
A lényeget ide is bemásolom:1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)
(The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 3.0 standard.)
1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
2 x PCI Express x1 slots
(The PCIEX4 and PCI Express x1 slots conform to PCI Express 2.0 standard.)
2 x PCI slots
2 x SATA 6Gb/s connectors (SATA3 0/1) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices
3 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2 2/3/4) supporting up to 3 SATA 3Gb/s devices
1 x mSATA connector
Up to 4 USB 3.0/2.0 ports
Up to 8 USB 2.0/1.1 portsAz 5 SATA port foglalt (1 SSD, 3 HDD, 1 BD-RW)
Az lenne, a kérdésem, hogy alaplap csere nélkül mi lenne a legjobb, legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, hogy még egy SATA portot tudjak valahogy eszközölni egy plusz HDD-nek. Tudom, hogy vannak PCI-os kártyák amikkel lehet bővíteni de úgy olvastam, hogy azok nem túl acélosak sebességben plusz néha problémásak. Láttam már SATA adatkábel splittert is képen de nem tudom, hogy az mennyire járható út, hogy 1 SATA porton elosztva két eszköz dolgozik. Esetleg USB porton belül valami fordító. De mivel nem vagyok otthon a témában ezért érdeklődnék, hogy van-e a problémára jó megoldás.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest