- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
Van egy Toshiba 2.5"-os merevlemezem. Ezt teszt gyanánt korábban egy Orico külső usb3-as házzal sikeresen a gépre kötöttem: látta mind a Lemezkezelő, mind a HDsentinel. Win.
Most megismételném a műveletet, de nem látszódik semmi, nem lehet leválasztani tálcáról, illetve mintha fel sem pörögne a HDD (más meghajtóval is próbáltam, azzal működik az Orico). Nemwin.Hol lehet a hiba? Meghalt a HDD?Közben nem volt használatban, csak volt egy kis útja...Szerk.:
Bocsi, vaklárma volt! 9mm-es HDD lévén kicsit feszült a kasztniban, nem volt megfelelő az érintkezés, de másodszor is bepattintottam, és így már szerencsére teljesen okés!(#51192) Doky586
Eddig semmit, de most már egy hibátlan HDD-t. -
válasz
King Unique #49625 üzenetére
Sikerült, köszönöm!
-
válasz
King Unique #49625 üzenetére
Uhh, köszi a terjedelmes választ!
Használtan vettem aprón, és konzolhoz szeretném beüzemelni külső csatlakoztatással, exFAT-ra formázva. -
Üdv!
Külső USB3-SATA átalakítóval, illetve USB3-as külső bracket-tel szeretnék 2.5"-os SSD-t, HDD-t a gépre kötni, de csak a HDsentinel látja, illetve az eszközkezelőben jelenik meg, de Windows Intézőben nem látom a meghajtót.
Gondolom BIOS-ban kellene valamit engedélyeznem, de nem jöttem rá, hogy hol/mit - sajnos az újabb frissítések eléggé megváltoztatták a felületét.Gigabyte GA-H110N alaplap, manual
Mit piszkáljak meg, van tippetek?
-
Üdv!
Ha van a gépemben 2db merevlemez, amiket csak tárolásra használok, és amikhez hetente max. 3x nyúlok, akkor hogyan tudom megoldani, hogy a lehető legkevesebbet pörögjenek?
Az élettartam miatt lenne fontos...Köszi!
-
Gondolom megvan a gép alján, vagy az akku alatt a COA-matrica.
Az ott szereplő KEY-t szvsz bármilyen utólag telepített W8-ban be tudod aktiválni, nem csak a recovery-ből telepítettre. (Illetve most már a W10 is alapból beveszi a telepítéskor, és mivel már csak ebben a félévben lehet régi kulccsal az új verziót aktiválni, talán megérné egyből azt felrakni.)
-
Üdv!
A HTPC-met tervezem, és a merevlemezek ügyében lenne kérdésem.
Úgy tervezem, egy SSHD-ről menne a rendszer, erről kerülnének folyamatosan osztásra az általam kedvelt Linux disztrók minden mennyiségben, valamint erről futtatnék aktuális média fájlokat is.
Az archiválni kívánt állományokat az SSHD mellett, NAS HDD-ken tárolnám (kezdetben 1db 3TB-ost terveztem, aztán majd folyamatosan bővíteném), ezekhez csak hetente néhányszor nyúlnék, viszont maga a rendszer, az naponta akár 10+ órát is futna.
A probléma itt kezdődik: a lehető leghosszabb élettartam, legjobb tartósság elérése érdekében szeretném, ha a NAS HDD-k a lehető legkevesebbszer pörögnének fel, kerülnének használatra. Ezt hogyan tudom elérni, egy rendszeren belül? Vagy ne aggódjak emiatt?
Gondoltam arra is, hogy külső RACK-et használok (pl. Raidsonic Icy Box, Sharkoon Raid Box/Station), de ezek elég drágák, és úgy tudom, van amelyiknél megfelelően formázni kell a HDD-t a behelyezés előtt - mivel adatokat tárolnék rajtuk, ezért ez szóba sem jöhet.
Belső, 5.25-ös helyre szerelhető hot-swap dokkolóra is gondoltam, amivel 3-4 HDD-t is be lehet rakni a gépbe, ilyet azonban HTPC-be balyosan lehetne elhelyezni.
Szóval Ti mit gondoltok erről, mit ajánlanátok?
-
Üdv!
A Samsung HD502HJ 500GB 7200rpm-es fordulatát le lehet szabályozni valahogyan, mondjuk 5400rpm-re?
Halk gépet szeretnék, és az SSD mellett ez eléggé zavaró tényező.
Tudom, tervezek újat venni, de majd csak télen tudom meglépni... -
válasz
djculture #34526 üzenetére
Nincs itthon több kábel, csak egy ősrégi, amit az ABIT NF7-S2-höz adtak...
Viszont nemrég költöztettem a gépet új házba, és akkor más portba dugtam a HDD-t (3-as helyett 2-esbe). Most visszacseréltem, kifújtam, és megigazítottam - tesztet mindjárt csinálok.Egyébként ha nem itt van a kutya elásva, akkor lehet hibás a HDD is?
-
Esetleg ez lehet a gond?
Kisebb gondok a Samsung merevlemezei körülGondolom ez nem lehet probléma.
-
Üdv!
Problémám támadt a merevlemezemmel, erre keresnék megoldást!
Egy SSD, valamint egy két részre partícionált HDD megy a gépemben:
- Samsung 840 Basic 120GB: rendszer + játékok
- Samsung Spinpoint F3 500GB HD502HJ: letöltés, illetve adatok, archívum, stb.Az utóbbi időben, az éppen a merevlemezt használó alkalmazás "kifagy", lemerevedik: "A program nem válaszol". Ilyenkor csak bámulom a homokórát, aztán jónéhány perc múlva tudom csak bezárni a programot - ebben még a feladatkezelő sem segít. Videofájlok lejátszásánál olyan is volt, hogy a kép lefagyott, bezártam a lejátszót, de a hang még percekig ment utána, holott a feladatkezelőben már nem látszott. De az intéző is ugyanígy leáll időnként, ha csak turkálok a mappák között. Az SSD nem csinál hasonlót, azzal minden rendben.
HDSentinel 100%-osra mondja, de merevlemezteszt nem megy le itt sem, ezt írja ki:
Nem tudom mi a gond, a vezérlője halt meg, vagy csak az OS-t kellene újraraknom?
A segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Spórolós topik
- Óvodások homokozója
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged