Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
nem tisztem védeni a seagate-t semmilyen okból, de ez mi?
analóg keresés a lemezek felett
megoldotta a WD Hitachi stb. a problémát --> az én értelmezésemben meg az lehet h. a seagate transzparensen mutatja a statisztikákat (még ha minden új seagate vevő elsőre a frászt kapja tőle, amíg utána nem olvas h. hogyan kell dekódolni a 48 bites értéket). Míg a WD firmware szimplán mindent eltitkol, kozmetikázza a használhatatlanságig a nyers adatot, és mindent szipiszupernek mutat. Amíg nem lesz már tényleg elkerülhetetlen a baj, akkor meg hirtelen mutat rossz értékeket. Szerintem. -
-
-
-
-
Az alap, hogy várok vele, bár már nincs nagy hőmérséklet különbség, de akkor is ez alap.
ICY BOX-ba néztem, de semmi (mind2 portba) és lemezkezelőbe is néztem, meg semmi hangja (be se kapcsol)
Közben kiderült, kicsit jobban utána nézve, amit HDS-el nézett és fotót feltett, az nem az a HDD volt (SN szám elárulta!) tehát eleve át lettem b*szva...
-
King Unique
titán
A WD fórumán írtak szerint lehet CMR és SMR is, az itteni adatbázis szerint meg CMR.
Egyébként igen, az SMR miatt is belassulhat a HDD írási sebessége, de ha közel tele van másolva és kevés a szabad terület, valamint töredezett a fájlrendszer, akkor ugyanúgy a CMR HDD is belassulhat.
-
nonsen5e
veterán
Miért tilos rájuk torrentezni?
Lehet nálam is azért nyűvődik a Travelstart 5K1000, mert szintén tele van durva energiatakarékos funkciókkal meg tudomisénmivel, és elég sokat megy a laptopon a torrent?
Mondjuk amekkora felára van a red-eknek, inkább venném sorra egymás után a greeneket, végülis torrent megy rajtuk, nem a legfontosabb adatok tárolásáról volt szó.
-
-
koltai.csaba
csendes tag
Köszi, így még érthetőbb...: ahogy írtam,egy másik lemezt is mentenem kellett, nah az egy dvd-meghajtóba csomagolt/annak álcázott külső meghajtó, szintén láttak róla mindent a tv-n, szgépre dugva semmi...Kiszedtem a samsung hdd-t, szerencsére az még él, le tudtam menteni. Így csak a házat vágta szét...:-(
-
King Unique
titán
Jó, akkor ne szedd! A tied vsz nem támogatja a nagyobb merevlemezeket, de a pontos okok felől a gyártónál is érdeklődhetsz [link], szoktak válaszolni. Az is lehet, hogy elírták és nem USB-n, hanem eSATA-n tud akkorát kezelni.
Firmware-t frissíteni csak akkor tudnál, ha a gyártó biztosít hozzá frissítést. Esetedben pedig nem [link]. Külső oldalakon fellelhető firmware-ek terén jóformán csak az ASMedia és JMicron vezérlők támogatottak, a többi eleve felejtős..."inkább maradok a 2020-ben vásárolandó dokkolónál"
Mért kell addig várni??
-
King Unique
titán
A belsejében a chipet kell megnézni, az stimmel-e? Valamint ez a limit vélhetően firmware függő és ilyen téren is lehet eltérés régi | új között. 2 TB+ merevlemezt a tied nem is kezel? Nem tudom elírás-e a Sharkoon részéről, de ők korrektek olyan téren, hogy kipróbálják nagyobb HDD-vel és az alapján adják meg az értékeket.
Az USB 3.0 típusok már általában kezelnek ekkorát, az ASMedia vezérlősek biztosan. Ezen oldalon direkt ki is próbálták, én meg táblázatba szedtem a lényegét [link].

-
dokee78
félisten
Nincs ilyen hangos,gépházban vettem fel.
Zárt házban nem olyan zavaró.Ez pedig a zaj,ha nem megy a torrent akkor nem nagyon hallani.
1 éves Western Digital WD10EZEX.
Rendszer és torrent. -
Spectrum
aktív tag
Az 58 fok, amit a bolt "túlmelegedés"-nek hívhat, az egyszer, másfél évvel a hiba előtt volt. Akkor áthelyeztem a gépet és pár kikapcsolás mellett 24x7-ben ment sokkal hűvösebben, ismétlem, másfél évig, két másik vinyóval együtt, amiknek semmi baja. Az, hogy a bios nem ismeri fel, nem hőmérsékletfüggő, tehát a "smart adatok alapján túlmelegedés" nem okozhatja a mostani hibajelenséget.
Ha a gyártó által a termék adatlapján megadott működési hőmérsékleti tartomány csak vicc (tájékoztató jelleg), akkor a felhasználónak a szájhagyomány útján, fórumokon begyűjtött tapasztalatok alapján kéne használnia a terméket?
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Western Digital Black 500GB 3,5"-os hdd-k (
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Független, karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 Pro 6GB RAM / 128GB / Onyx Grey
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő