- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Macrodroid
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Magisk
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Lassú töltéssel érkezik a Galaxy S25 Edge
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szente
addikt
-
szente
addikt
válasz djculture #23948 üzenetére
Értem, akkor már csak 2 dolog maradt ami okozhatja. A kábelt gondolom könynen ki tudom zárni, mert kicserélem, írok a vinyóra, aztán ha nem növekszik tovább az adathiba, akkor az volt a ludas...
Csak úgy vaktában nem akarok hardvert vásárolni, jó lenne kideríteni, hogy hol a hiba... -
szente
addikt
Hali!
Hoztak hozzám egy gépet, hogy lassú, nézzem meg. Néztem az eszközkezelőben az ATA vezérlőnél, hogy a vinyó PIO módban van. Át dugtam a másik IDE csatira, ott most jó. Meg néztem HD sentinellel a vinyót és kb 14ezer adathibát ír meg 5 hibás szektort.
Na most hogyan tudom kiszűrni, hogy a HDD, vagy a kábel, vagy a táp(LC Power ), vagy az alaplapi vezérlő a rossz?
Köszi!
Üdv.
-
szente
addikt
válasz eketomy #23805 üzenetére
Valami 80Gb samu, de a pontos típusszámát meg nem mondom...
Az eladó szerint jó a vinyó. Kipróbáltam barátnőm gépébe, ott csinálta ezt. Aztán át raktam az én gépembe, ki-be kapcsolgattam a gépemet kb 10-15x, de semmi. Vissza raktam asszony gépéve, aztán megint csinálja...
Szóval kisebb esélyt látok arra, hogy a vinyó rossz... -
-
szente
addikt
Hali!
Az mitől lehet, hogy egy PATA vinyó bekapcsoláskor nem pörög fel időben? A sentinel szerint motor ill. csapágy probléma, de kipróbáltam másik gépben, ott nem csinálta ezt, kb 10 indításból egyszer sem.... Van amikor ebbe a gépbe is felpörög időben, akkor a sentinel szerint 100%-os, de nem ez a jellemző....
A tápot már próbáltam kicserélni, de az sem hozott javulást...
Amúgy az alap táp az Delta, amire kicseréltem, FSP, szóval nem is az, hogy gagyi lenne...Üdv.
-
szente
addikt
hali
egy hdd szélére szeretnék particiot létrehozni oprendszernek.hogyan tudnám megcsinálni?
udv -
-
szente
addikt
válasz liksoft #14948 üzenetére
hali
a gépemben egy 350w-os fsp táp dolgozik 5000+-os amd procival integrált videó kártyával 2hdd-vel és egy odd-vel.szóval remélem elég ehhez a konfighoz...a memóriákat még letesztelem.az alaplapot nem tudom,hogy hogyan lehetne le ellenőrizni...
egyébként van itt egy 80gb-os maxtor hdd is amin van 27 hibás szektor,amit a hdd regenerator nem lát.ez azért van,mert ahogy linkelted a szoftver nem fér hozzá a hibás szektorokhoz?a hdd regeneratort windows módban futtattam...
-
szente
addikt
hali
került tegnap hozzám egy gép,hogy a win töltés közben újra indul.beraktam a hdd-t a gépembe,gondoltam megnézem hd sentinellel,hogy minden okés e vele.a windowsom bootolása után egyből jött is a fekete képernyő,hogy a lemezen a konzisztenciát.talált is rajta 3 gyenge szektort,meg azt hiszem talán 1 hibásat is(erre már nem emlékszem pontosan,lehet csak a 3 gyenge szektort találta).hd sentinellel megnéztem, ő is látta a problémát.elővettem a hdd regeneratort,végig futtattam,talált is egy hibás szektort,javította is.
a kérdéseim azok lennének:
az normális,hogy mást mond a hadd regenerator mint a sentinel meg a windows lemez ellenőrzője?
melyik a mérvadó?
jól gondolom,hogy nagy eséllyel ezért indulgatott újra rajta a windows?
a hdd regenerator mennyire javítja meg tartósan?
előfordulhat,hogy hamarosan újra lesznek rajta hibás szektorok?
ezen a téren nem a hivatalos dumára vagyok kíváncsi,hogy ne tároljak rajta semmi pótolhatatlant meg bla,bla,bla,hanem a tapasztalatok érdekelnek!köszi!
üdv.
-
szente
addikt
hali
van három hdd a gépemben.és mindegyik csak pio módban megy.amikor bekapcsolásnál ellenőrzi a bios a vinyókat,akkor ott dma mode 4-et ír.de a windows eszközkezelőben pio módot ír,pedig az van beállítva,hogy ha rendelkezésre áll akkor dma.valaki tud valamilyen megoldást?
üdv
-
szente
addikt
az "i"-n van 60gb,azt most próbálom átrakni az "f"-re elvileg nem fér rá de majd még szanálok.az "e"-n a "h"-n semmi fontos nincs.az "e" kemény 8mb-ra van partícionálva(véletlen volt),a "h"-n meg csak egy régi windows van meg a rendszer file-ok.az 15gb-os.
tehát 2 meg hajtó kellene nekem.a "c" ami most a helyén van,egy "d" ami most az "f",meg egy "e", ami az "e" "h" "i" osze olvasztásából lenne.mi az a lemez kezelő?esküszöm nem esik le... -
szente
addikt
hát a "c" és az "f" meghajtó egy merevlemez,az "e" a "h" és az "i" pedig egy másik.tehát kettö van a gépben.az "f"-et át kellene nevezni "d"-re,az "e","h","i"-t pedig egybe kellene "olvasztani".meg a dvd írót is valahogy a sor végére kellene rakni.remélem érthető...
ezeket meg lehet csinálni azzal a progival amit ajánlottál?az a baj hogy az "i"-n vagy 60gb adat ami nem fér rá az "f"-re és ez a 60gb ami nagyon fontos.[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
hali
kicsit kozmetikázni szeretném a meghajtóim betüjeleit,egyesíteni két partíciót egyé,de úgy hogy van rajta adat.most így néz ki:
meg lehet csinálni?tudtok rá programot mondani?köszi
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- BONTATLAN/Samsung Portable SSD T9 1TB
- Kingston A400 2.5 960GB SATA3 - FOXPOST az árban!
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- BONTATLAN! Seagate IronWolf Pro 3.5 10TB 7200rpm 256MB SATA3 ST10000NE0004 HDD!
- ÚJ BONTATLANOK GOODRAM CX400 512GB SATA3 (SSDPR-CX400-512)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest