Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• skoda12

aktív tag

válasz King Unique #45273 üzenetére

HDS sem tudott mit kezdeni vele sajnos. Ha futó HDS mellett csatlakoztattam, akkor csak a töltést jelző windows karika pörög körbe-körbe és not responding állapotba került a HDS. Ha először a meghajtót csatlakoztatom és utána indítom a HDS-t, akkor még a programablakot sem tudja kirajzolni.

Doky586: Ezt a jelszavas, virtuális cd csodát már leszedtem nagy nehezen, az előbb említett HDS reportot is így próbáltam kinyerni. Diskpart a HDS-hez hasonlóan nem tudott elindulni sem.

Na mindegy. Szerencsére van másolat minden adatról, holnap visszaviszem gariztatni a lemezt. Köszi a segítséget mindkettőtöknek.

• skoda12

aktív tag

válasz Doky586 #45269 üzenetére

+ King Unique

Sziasztok!

Végigjártam a javasolt lépéseket. A 100% disk usage miatt minden program, amivel a lemezhez nyúlok vagy extrém lassan reagál vagy lefagy.

A formázásig nem jutok el, mert a file explorer kifagy egy jobb klikktől a merevlemezen, a disk management pedig nem tudja kilistázni a lemezeket és megáll azzal a status üzenettel, hogy "Connecting to Virtual Disk Service...".

Az előző hsz-ban nem írtam, de minden alkalommal a wd quick view-val csatoltam le a meghajtót, ennek ellenére kaptam a nem szabályos leállás hibaüzenetet. Az USB portok szerintem rendben vannak, mert egy régi seagate és egy másik samsung külső meghajtó hibamentesen üzemel ugyanezekről a portokról.

A wd saját teszt programja fél óra után annyit vissza tudott jelezni, hogy "SMART status ok". A hosszabb diagnosztikai teszteket nem tudtam lefuttatni, mert a kattintásra nem reagál vagy még lassabban, mint a smart check esetén. A meghajtó törléséig itt sem jutottam el, mert a másik menüpontra átkattintáskor szintén nem reagál.

A wd securityvel egy újabb fél órás művelettel sikerült megszabadulni a jelszavas zártól. Azt gondoltam, hogy esetleg ez kavarhatott be, de nem, mert azóta is csatolás után 100% disk usage van. A task managerben nem látom, hogy bármelyik process is ennyire tekerné.

Sőt, igazából egy kicsit rosszabb lett a helyzet, mert most már a quick view sem jelzi a statust, a wd drive utilities pedig annyit ír, hogy "Attach a supported WD drive", pedig a fájlkezelő látja, hogy fel van csatolva. Egyszer pedig a teljes rendszer megállt, amíg le nem húztam a meghajtót az USB-ről.

• skoda12

aktív tag

Sziasztok!

3 napja vettem egy WD MyPassport Ultra külső merevlemezt. Első üzembe helyezéskor feltelepítettem a hozzá kapott szoftvereket. Volt köztük egy wd security nevű program, amivel beállítottam egy jelszót a merevlemezre (sokat hordoztam volna és nem akartam pár adathoz hozzáférést adni másnak, ha elhagyom véletlen a lemezt). Ezután úgy működött, hogy amikor rádugtam usb-re, akkor egy virtuális cd meghajtó jelent meg, rajta egy wdunlock programmal, aminek megadva a jelszót felmountolódott a meghajtó és hozzáférhetővé vált a lemez teljes tartalma.

Felmásoltam kb 800 GB adatot, majd ma amikor megprobáltam lecsatolni, akkor jött a hibaüzenet, hogy nem sikerült szabályosan leállítani a lemezt. Ezután elkezdett folyamatosan pörögni a lemez és villogni a status led, de azóta nem tudom elérni a rajta levő tartalmat. Bármikor lehúzom és újra bedugom egy usb portba, akkor a virtuális cd meghajtó megjelenik, jelszót beírom, megjelenik a lemez a fájlkezelőben, de a task manager szerint 100% a disk usage és nem tudom kiolvasni a fájlstruktúrát sem.

Több usb portot is kiprobáltam már, minden esetben ugyanaz a hiba. Van még valami, amit ki tudok próbálni vagy vigyem vissza gariba?

Új hozzászólás Aktív témák