- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
p_milan
aktív tag
válasz
Sickboy25 #6909 üzenetére
Ez itt pl árban megfelelő lenne szerintem. Nem mondom, hogy mai, full dizájn, stb, de szerintem még ez is sok ahhoz, amire neked kellene.
Egyébként van egy csomó használt cucc a neten, szerintem találni fogsz egy párat, amelyek közül még válogathatsz is.
(8ohmos az erősítő, de szerintem ezek a hangfalak nem fogják megenni, bár tény, hogy jobb lenne egy 4es avr .
Ez pl már 4ohmos...)
-
p_milan
aktív tag
válasz
hétalvó #6784 üzenetére
Mondjuk az RTi A9-es frontokhoz nem gyenge erősítő kell. (Ajánlott erősítőteljesítmény 50-500W)
A H/K 255 7*50W teljesítménye nem biztos hogy elég ehhez. A komoly teljesítményt szerintem megvan a hasonló árkategóriás termékekhez képest.
Nekem is egy ilyen erősítőm van és kezdetnek Polk TSi300at vettem hozzá igazából mozira. Meg lehet ezzel az erősítővel ölni ezeket a hangfalakat?
-
p_milan
aktív tag
válasz
Loci1981 #6669 üzenetére
Tegnap kinéztem a ToshibaShopba, de már egy Dali nem volt náluk. Illetve volt még kirakva vagy 2, de azt mondták nem eladó.
Jövőhéten most már pontot szeretnék tenni az I-re. Kinéztem egy Polkaudio TSI 300as álló frontot (gondolkozok a TSI400asba is, de nem tudom, hogy kell e a 20nmre), szerintem az mind zenére mind filmre tökéletes lenne számomra.
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel a hangfallal kapcsolatosan?
-
p_milan
aktív tag
válasz
cooler_AAA #6685 üzenetére
Szerintem hűteni nem kell pluszba. Ha kellene ezekre plusz hűtés akkor azt már kitalálták volna rég az okosak.
Viszont nem ártana egy nyitott, jól szellőző helyre tenni az erősítőt, mert ha valami kis zárt polcos dologba van begyömöszölve, az nem tesz neki jót. Szerintem ennyi elég.
-
p_milan
aktív tag
válasz
Loci1981 #6667 üzenetére
Ha picike a szobád akkor minek akarod használni az összes hangszórót? Szerintem semmi értelme egymásra hányni őket, csak azért, hogy mind be legyen kötve.
Azt az 1-2hónapot kibírod 2.0val is szerintem, és az is bőven kielégíti az elvárásokat. (Egyébként hol sikerült hozzájutni a szetthez? Most akarok én is venni a héten valami komolyabb 5.0át, de azért vannak árak.
)
-
p_milan
aktív tag
Nem látom értelmét a PCs babrálásnak... Egy medialejátszó kijön 30alatt, és az tud neked mindent továbbítani. Nem kell kilóméteres HDMI kábel a TVig, és LANról tudja szedni a filmeket a PCről. Szerintem a PCs bővítés alatt meg lehet úszni, és praktikusabb is.
-
p_milan
aktív tag
Azt hiszem valakinek a belépődarabok árába kerül az egész hangfalszettje. Bár egy ilyen azért szerintem megmozgatná a panelt egy kicsit.
)
)
)
)
-
p_milan
aktív tag
válasz
Gombinyó #6428 üzenetére
Elhiszem amit mondasz, csak nem értem.
Egy mostani erősítőnél mi értelme van annak, hogy a HDMI-t csak a videojel továbbítására használja? Illetve ez honnan derült ki számodra?
Nem tudom elképzelni pl, ha rákötök Xboxot, PS3at, BD lejátszót akkor hogy tudom neki megmondani, hogy melyik Videot továbbítsa, illetve melyik hangot.
-
p_milan
aktív tag
A 307es is 1.3as HDMIvel van felvértezve, így szerintem fogad mindenféle hangot rajta amit egyébként tud. (True HD, DTS HD kívül de azt a 142 sem tudja.)
(Én is most vagyok erősítővásárlás előtt, és sajnos pénzügyi keretek miatt a Onkyo nagytestvérét tudom CSAK megvenni a HK 260helyett.
Nálad is van ~30ezer differencia, ha jól látom. )
-
p_milan
aktív tag
-
p_milan
aktív tag
-
p_milan
aktív tag
Találtam a Pioneer 919essel egy árkategóriában lévő erősaítőt, ami szerintem többet tudhat nála, viszont itt a fórumba olvastam, hogy lehet nem lehet használni olyan egyszerűen 5.1re.
Az erősítő az Onkyo TX-SR607E lenne, ami elméletben 7.2. Tudtok valamit mondani erről az erősítőről, azon kívül, hogy 5.1be üzemeltethető-e!?
(Plusz mi értelme a 2subnak? Ha jól tudom a legtöbbet láncba lehet kötni. Nem mind1, hogy az erősítőből külön külön viszem a jelet, vagy az egyikből a másikba?)
-
p_milan
aktív tag
válasz
Gombinyó #6377 üzenetére
Köszi!
Nézelődik az oldalon, és vannak jó dolgok, csak pénz kellene hozzá.
Amit így hirtelen találtam az a Wharfedale Diamond 9 AV4 5.0 Házimozi Hangfalszett. Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel a szettel kapcsolatban?
Árban nagyon jónak tűnik, de nekem a márka az nem túl sokat mond, csak amit most olvastam róla.
-
p_milan
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna esetleg Pesten valami jó kis HI-Fi boltot, ahol az ember meg tudna hallgatni egy két berendezést élőben is. Még idén be szeretnék ruházni egy jó kis rendszer, de előtte azért hallgatóznék még.
Esetleg látott valaki valahol Pioneer VSX-919 -et? Eddig nálam ez a befutó.
Illetve még valami. Olvastam, hogy a hangfalakat az erősítőhöz kell vásárolni. Ezt kifejtené pontosan valaki? Mit kell nézni? Az adott erősítő (esetemben a Pioneer) melyik "tartományban" a legjobb, és ilyen hangfalakat között kell keresgetni?
Vagy attól függ, hogy mire szeretném használni? (Leginkább filmnézéshez, ahol inkább a mély tartomány dominál.
)
Remélem valaki tud egy kis felvilágosítást adni, és eligazodni azon amit írtam.
-
p_milan
aktív tag
Jobban megnézve az általad vásárolt erősítőt, nem sok különbség van közte és a 919es között a +2 kimenetet illetően. Na most nekem a nappalim cirka 20nm nem hiszem, hogy ki tudnám használni.
Van valami más differencia a két erősítő között a közel 30ezer forinton kívül?
(Láttam, hogy a 819en nincs IR, azt így hirtelen nem is tudom, hogy mire tudnám használni/mire használható.) -
p_milan
aktív tag
Szia!
Nagyon tetszett a beszámolód, én is erősítőt keresek, és eddig ami legjobban megfogott az a Pioneer VSX-919 7.1es erősítő.
Ezzel kapcsolatban lenne is egy-két kérdésem, mert ezen a téren eléggé lemaradtam az utóbbi időben.
1. Várható e valami olyan új technológia a közeljövőben, amit ez az erősítő nem támogat teljes mértékben!? (Szeretnék BD lejátszót is, a kérés, hogy ez az erősítő maximálisan ki tudja használni a BD által nyújtott többletet?)
2. Milyen hangfalrendszert érdemes ehhez választani? Tudom, hogy az a legjobb, ha az ember kipróbálja előtte, de ez azért elég nehézkes elnézve a kínálatot. (snipr te mivel használod?) Ha valaki pl tudna mellé ajánlani valamit azt megköszönném?
3. Nincs valami folyóirat, vagy könyv amiből az embernek valami fogalma lenne, hogy mit mivel hogyan hova? Mert azért ha ráköltök egy pár 100ezret akkor jó lenne normálisan megcsinálni.
-
p_milan
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen erősítőt néztem ki. Van valakinek valami infója róla? Leginkább játékra, illetve filmre kellene. Zene csak olyan fog szólni rajta aminek majdnem mind1, hogy milyen az erősítő.
Eddig H/Kba gondolkoztam, de mivel minden sony, illetve olcsóbb is, és hát szerintem amire nekem fog kelleni, ahhoz ez teljesen elég.
Szóval, hogy teljesít ez?
-
p_milan
aktív tag
Hi!
Lenne még egy kérdésem. Ha HDMIn rákötök valamit az erősítőre, és valamiért pont nem lesz szükségem erősítésre, elég lesz csak a TVn keresztül kapott hang is, akkor is be kell kapcsolni az erősítőt?
-
p_milan
aktív tag
válasz
Dassler #3806 üzenetére
Illetve most néztem ezt a 155ös modelt. H/K 155
Melyik érné meg jobban? Az 5.1 vagy a 7.1es? Származik valami hátrány abból, ha 5.1eset veszek. Nem hiszem, hogy bármikor is szükségem lenne a 7hangszóróra. Gondolom teljesítménybe/hangzásba ez is van olyan jó mint a 7.1es (5.1ként használva), ha nem jobb.
-
p_milan
aktív tag
válasz
Dassler #3806 üzenetére
Hali! (Köszi a válaszokat!)
Megnéztem a 255öst. Hát szó mi szó. De sajnos nincs rá plusz 60ezrem, illetve nem is szeretnék 7.1es rendszert abba a kis szobába. Nem csak azért nem, mert nem lenne egyszerű beállítani, hogy jól szóljon, hanem mert hely sinc splusz 2 hangfal számára.
Hangfalszettnek egy ilyesmit néztem ki : Heco - Vitas 5.0. Jó lesz ez hozzá?
-
p_milan
aktív tag
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuHali!
Lenne egy kérdésem! Erősítő vásárlás előt állok, de amit látok, hogy most már majdnem csak 7.1es rendszerek jönnek ki. Egy kisebb 20-25nmes szobába kellene, de azt olvastam, hogy a 7.1es rendszerek ennél jóval nagyobb helységbe kellenek. Van annak értelme, hogy egy ilyen rendszert 5+1 hangfallal használjak? (Egy kicsit parasztvakításnak tűnik, legalábbis olyan mintha a 7.1es rendszer sokkal jobb lenne, mint az 5.1es.
Illetve, egy Harman Kardon - AVR-245 kütyüt néztem ki. Nem olcsó, de ilyet az ember hosszú távra vesz szerintem. Ehhez milyen hangfalakat ajánlanátok?
-
p_milan
aktív tag
Szóval akkor azt olvassam ok! De ez még mindig nem lehet egyszerre elolvasni az összes dolgot? Még mindi fel kell regelni, küldözgetni emailbe stb?
Más :
Minek egy erősítőre HDMI bemenet?
Mivel lesz az nekem jobb, ha nem egyből a megjelenítőre kötöm a HDMI jelet? Illetve az erősítő visszadja az egész 1080p jelet?Köszi.
-
p_milan
aktív tag
Hali!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tudtok valami oldalt ami részletesen foglalkozik a Házimozikkal, az alapoktól kezdve. Gondolok itt olyanokra, hogy mit jelent pl 4-8..Ohm az erősítőnél, hangfalnál. Milyen gondok lehetnek ha nem jól válogatjuk össze az egységeket, illetve egyáltalán mit kell figyelembe venni, ha egy házimozirendszert szeretnénk összedobni. :-)
[L:http://www.suranyihifi.hu/hazimozi_tippek.php[link][/L] valami ilyesmit keresek, csak ezzel nem boldugolok, nem szeretem ezt a küldözgetős, regisztrálós, heti1es rendszert.)
Kösz ia segítséget.
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest