Keresés

Aktív témák

• Daywalker

addikt

válasz EasyLife #5799 üzenetére

Kicsit túlmisztifikált a téma. Az interconnect kábeleknél (tehát például RCA csatlakozós összekötő kábelek) az aranyozott csatlakozó és vastag kábel meghálálja. Hangfalkábelnek szerintem a márkás OFC réz megteszi.

• Daywalker

addikt

válasz EasyLife #5796 üzenetére

Értelek. Arról van itt szó, hogy mennyire vagy "hifibuzi", mert van olyan ember, aki szerint a kábel annyit számít, hogy képes érte százezreket kiadni. Node...én a KáCSá-ban vettem Neotech OFC kábeleket (két front és centernek KS-0821, surroundnak pedig KS-1033M) amik szerintem teljesen jók, sokan használják ezeket. Ha jót akarsz, akkor a falba csövet tegyél és abba húzd a kábelt, így bármikor ki lehet cserélni, ha gáz van vagy nem tetszik stbstbstb.

Erősítő: sose azt nézd, hogy mik a paraméterek. Illetve de, csak ne azokat a paramétereket nézd, amit parasztvakításra használnak. Ilyen például a teljesítmény is, amit többféle módon lehet mérni (1kHz, 20Hz-20kHz, 6 ohmon, 8 ohmon stb) tehát nem mond semmit. Inkább azt nézd, hogy mekkora táp van benne és mennyit fogyaszt, mert ez elárulja mire képes a gép (meg fogsz lepődni, ha meglátod a HK mennyivel többet vesz fel, mint az Onkyo). A HK mindig híres volt a csatornánkénti szerény teljesítményértékekről, de abban biztos lehetsz, hogy azt képes leadni (ráadásul ők úgy adják meg, hogy ha az összes csatorna egyszerre szól teljes kivezérléssel, akkor mennyit tud leadni).

Az, hogy melyik hangfal szól jól vele, azt nehéz megmondani. Ezt tényleg meg kell hallgatni A Dalit próbáld ki szerintem, ár-értékben elég jók, esetleg JBL (bár az ES széria is marha drága lett), Polk, Heco, Mission, Tannoy, Wharfedale, Kef, Yamaha...ezeket próbálgatnám végig (egy ideje nem néztem az árakat, tehát nem mindegyik fér bele a 200 ezerbe).

• Daywalker

addikt

válasz EasyLife #5792 üzenetére

Kéretik megérteni, hogy az erősítő és hangfalvásárlás nem úgy működik, hogy megadom a szoba méreteit. Szánj rá időt, járkálj, hallgatózz és vedd meg ami tetszik. Ha már eldöntötted, hogy mindenképpen a H/K-t akarod megvenni, akkor vedd meg és vidd magaddal hallgatózni, ha olyan helyre mész, ahol nincs ugyanilyen erősítő. Komolyabb helyeken ezt megengedik.

Aktív témák