Hirdetés

Aktív témák

  • Ti4x

    aktív tag

    válasz fatallerror #22415 üzenetére

    Természetesen hallom ezek közt a különbséget, csak azt nem értem, hogy egy 50ezres rendszer miben különbözik egy 120ezes között. A fülhallgató, otthoni rendszer és a mozi teljesen más... Józsi bácsi a falu végén is képes megkülönböztetni őket, de több ismerősömnek is van márkátlan, 20 ezer forintos házimoziszettje, ami szól, amit már hallottam. Én arra lennék kíváncsi, ez mennyiben különbözik mondjuk egy 50ezer forintostól, az pedig egy 120ezer forintostól. A különbséget kellene hallani és ezt egy hozzáértő megközelítőleg szavakkal is le tudja írni. Hogy miben más, miért éri meg. Aki így viszonyul egy "vevőhöz", mint most te hozzám, az egy dolgát nem értő eladó, már bocsánat...
    A mozihoz meg azért nem hasonlítom, mert teljesen más kategória. A moziban van hangerő rendesen, itthon pedig nem akarom annyira "üvöltetni" és a hangerőt leadja az 50ezres is. Tisztán szóljon, mert halottam már olyan hangszettet, ami azért kásás volt a többihez képest és mint egy átlagfelhasználó, aki nem ért az hangtechnikához, ezt is meg tudja különböztetni. Filmet szeretnék nézni kellemes hangerőn, meg ha berakok egy jófajta rallyt, vagy fpst, akkor érezzem, hogy szól az a motor, vagy hogy szólnak a gépfegyverek, de üvöltetni sem zenével, sem mással nem fogom.
    "Ha nem akarsz költeni, akkor ne költs"... Még mindíg nem tudom, hogy mire költöm azt a +50ezret az 50főlé és ahelyett, hogy leszólnál, inkább válaszolhatnál erre. Ha gondolod, segítek egy kis illusztrációval az autós példádhoz hasonlóan : A trabant hátsó ülésén ketten alig férnek el, a csomagtartó olyan kicsi, hogy csak egy "fél bakancsot vagy képes" beletenni, a motorja borzalmasan hangos, és rázkódik az egész kocsi, miközben vezetik. A BMWt szinte nem is érzed, mikor megy az úton, mert annyira jó az autó kiépítése, a csomagtartójába egy fél szekrényt is betehetsz, a hátsó ülésen pedig kényelmesen elfér 3 ember és a motor hangját is alig hallani, sokkal kellemesebb. Valami ilyesmire gondoltam.

    Egyébként megnéztem az a JBL 178ast, amit az előbb ajánlottat Dorian, ha jól emlékszem. Nekem például tetszik, és 70ezerbe kerül, annyira nem is sok.

    [ Szerkesztve ]

    nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...

Aktív témák