- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
ezt mondjuk nem értem. szerintem a hk azon kivül h házimoziban király,zenében nyomulós.de nem rossz,csak nem éppen klasszikusokra való.ha erre érti,h zenében nem jó,hát ok,de azért nem ugyanaz.
onkyio marantz meg jobb abban.
dali szerintem nem annyira jó zenére(bár ezzel Bbéla pl nem értett egyet), ellenben házimozira jó. szóval összefoglalva, szerintem akár jó is lehet a hk dalival.
-
sirfer
aktív tag
Logitech squeezebox nem rossz cucc, nagyon jó hanggal. Arra még nem volt időm ,hogy a Dune-vel összhasonlítsam, majd a hosszú hétvégén.
Ami nem tetszett, hogy a NAS-ok elérése nagyon lassú volt, lehet ,hogy dedikált könyvtárakat kell létrehoznom, még nem merültem el a témában. Internet rádió, zenelejátszás. Előnye az ,hogy nem kell hozzá a TV-t bekapcsolni. A Dune hiába lenne jobb, akkor is be kell kapcsolni a TV-t, hogy a zenét ki tudd választani. Csak flac-nél érdekes a dolog, mert mp3-nél a Denon DCD-A100-asában profi DAC van, azzal úgysem tudna versenyezni. -
sirfer
aktív tag
Csak szoftveres frissítés.
Ez a furcsa, ha mellényúlok ,akkor a későbbiekben gondom lehet a support hiánya miatt.2 levelet írtam a HK-nak 1 hónapon belül és tegnap kaptam választ az Absolutsound-tól, hogy fent van a firmware a honlapon.
2 nappal előtte telefonon még azt sem tudták, hogy mikor lesz ilyen.Az ARCAM 2 nap alatt válaszolt a kérdésemre....
-
python1
veterán
Persze építek hangfalat,mert nekem helyzet előnyöm van.....
Abban is igazat adok,hogy cd nélkülözhető,csak egy kis "nosztalgia" is van a dologban.
A cd-ket most is eredetiként veszem, be grabbelem EAC-el az kb 98%-os minőségben grabbel és merevlemezről játszom jó minőségű Dacon keresztül.Kategorizálom és mehet.
Ez a jövő!Teljesen igazat adok a barátnődnek,(tiszteltetem) az asszonykám sem enged más erősítőt hallgatni.
bajnokpityu:mert, Dorian egy jó arc!
-
-
python1
veterán
Szerintem 5.1 ha nagyon komoly elégnek kell,hogy legyen.
Nem feltétlen a hangdobozok számától függ a mozi élménye,minősége.Sztereóra sem éppen épített hangfalakra gondoltam,inkább sztereó erősítő,cd,pár hangfal.
De ezekből minőségi.
kaci70:rosszul nem járnál vele az biztos!Én is h/k vonalon nyomom ezen túl,sztereóban ill HM téren. -
python1
veterán
Na arra én is kíváncsi lennék.
Itt kint hallgattam mindkettőt, h/k 255 Denon 1911 jó hangfalakkal.
Megmondom őszintén nekem a Denon talán zeneibb volt,de a h/k dinamikusabb volt ezért döntöttem a h/k mellett.
Nem titkolt tervem,hogy építek egy komoly sztereó szettet,mozi másodlagos lesz,ezért nem töröm magam mozi terén annyira. -
lean
aktív tag
HK 255 vs Onkyo 608
Nos, kicsit árnyalt a kép....ha a szolgáltatásokat nézzük + HDMI 1.4 akkor Onkyo leszámítva akinek Pre-out vagy Multichannel IN kell akkor HK...teljesítmény különbség sem egyértelmű (kb azonos dB szinteket beállítva a hangdobozokon)...hangerőben Onkyo-nál 40-55 abszolút értékben egyenértékű HK-60-75 szóval úgy tűnik máshol van a "munkapontjuk", bár hozzá kell tenni a HK-n nyoma sincs torzításnak ebben a felső harmadban sem.
hangminőség: HK középtartománya egyértelműen részletesebb, kidolgozottabb, ami el is billenti a mérleg nyelvét a HK felé zenében, és mozin is hallhatóan részletezőbb ennek köszönhetően, cserében az Onkyo mély-magas tartományban "dúsabb" (kiemel szót is lehet használni) ami dögösebb, dinamikusabb hatást kelt mozin... -
-
BBéci
legenda
Annyira nem értesz a hifihez, házimozihoz, fogalmad sincs arról, mit írok, tapasztalatod nulla a témában. Ezért a továbbiakban ignorálom a hozzászólásaidat ér megkérlek Te is cselekedj ugyanígy!
Egy utolsó válasz: árva szót nem ejtettem a táp minőségéről. Az a lényeg, hogy nem osztozik rajta senkivel. A csúcs DVD és BD-játszókban külön tápja van az audio a video szekciónak és a mechanikának. Ki tudja, miért? -
mycso
veterán
Nem az alaplapi hangot használom, hanem a 4830-as ati hangját, hdmi-n.
Lejátszó progik közül talán már az összeset megnéztem, kezdve az alapabbaktól:
jetaudio, winamp, mediaplayer classic hc, vlc, kmplayer, powerdvd10, arcsoft total media theatre 3 talán ennyi, de lehet volt még....de a hd hangokat egyikkel sem tudtam kiköhögtetni.A vlc-t, ha elindítom akkor a "hangeszközök" menüben tudom váltani, hogy 2.0, 5.1, stb...vagy simán menjen úgy, amilyen a film hangja (ekkor kapcsol pl.: DTS-be), ha így hagyom akkor a tv-re már nem is megy át a hang, ha másra állítom akkor átmegy a tv-re is, csak ugye akkor meg az erősítőn is sima stereo módban megy a film hibába DTS pl.
-
mycso
veterán
No ha megy az erősítő és a gépen a lejátszó kimenetét valamilyen analóg jelre állítom (stereo/5.1) akkor az erősítővel együtt szól a tv hangszórója is. Majd ha kikapcsolom az erősítőt, akkor még kb. 2 mp-ig szól a tv, majd elkezd akadozni kép-hang majd a képet játssza tovább, a hangot pedig nem....
Nincs 2 hdmi-s eszközöm, úgyhogy nemtudom megmondani, melyiket játszaná ha 2 lenne rákötve.
Még azt fogom holnap megnézni, hogy akkor sem játssza-e a hangot, ha a gépet az erősítő 1-es hdmi-bemenetébe dugom. Jelenleg a 3.-ban van. Most már nincs kedvem ezzel kínlódni, meg asszony is nézné a tv-t, stb. ...Jó ez a sok technika ami ki van találva, csak annyira túl van bonyolítva, hogy semmi nem működik tökéletesen.
Ma egész nap ezzel a hdmi összekötéssel kínlódtam...ha megy az erősítő és bekapcsolom a tv-t, akkor a gép kirakja automatikusan a tv-re is a képet ha kell ha nem....a DTS-ma és trueHD hangokat ha meg szakadok sem tudom átvinni, már egy millió féle progival/beállítással/kodekkel próbálkoztam, de semmi....tehát itt a technika ami elvileg mindent tud, gyakorlatilag meg mégsem.
-
mycso
veterán
Hali, nekem 308-as van, a kép átmegy kikapcsolva viszont a hang nem akar a tv-n megjelenni....viszont a tv-n a hdmi nem 1.4, hanem 1.3 lehet ez lesz nálam az oka.
Ja de azt gondolom tudjátok, hogy ezt a lehetőséget az erősítő hdmi setupjában kell aktiválni, alap állapotban nem enged át semmiféle jelet kikapcsolva!
-
Dorian
félisten
Tisztázni kell, hogy mit értük a "HD hangok kezelése" alatt. Van amelyik lejátszó kikódolja, analógon továbbítani tudja. Van amelyik 2.0-ra downmixeli és úgy tudja akár digitálisan továbbküldeni (pl. a Venice) van amelyik csak simán továbbküldi HDMI-n kódolva, egy arra alkalmas erősítő kell hozzá, és vannak amik egyáltalán nem tudják kezelni a HD hangokat.
-
zolaas
senior tag
Csak egy pár laikus gondolat ehhez, mint műszerész meg fülelő
Tehát nehogy magadra vedd, mert fogalmam sincs, h mennyi igazság lesz a kövi pár soromban.
szóval, adott a delej ami kijön a fali konnektorból. Olyan amilyen, h legyen egyszerűbb nevezzük el egy skálán mondjuk 50-nek. (100 -as skála). ebből bedug egy elosztó. Mondjuk 1 kínai izé 300 ft-ért. Nos ebből minő hang fog kijönni? illetve mivel olyan alkatrészekből áll amilyenekből valószínűleg nem fogja sokáig húzni, mert ugye nem bírja a terhelést, megnő az ellenállása, romlik a vezető tulajdonsága, amiből a beledugott cuccok teljesítménye és hangminősége romlik. ( Nagy vonalakban) Ezt ugye elfogadjuk. tehát mondhatom azt, h ahogy melegszik az elosztó úgy romlik a minőség, akár a nulla szintet is elérheti.
Akkor vegyünk 1 jobb minőségű elosztot a MM-ben mondjuk 7k-ért és maradjunk az eredeti tápkebeleknél még 1 picit. Erősítő bedug szól a zene mint állat közel azon a képzeletbeli skálán lévő 50-es szintel. Nem melegszik nem változik semmit az eredeti állapothoz képest. csak szól.
Ezután veszünk egy minőségibbnek mondott tápkábelt, mondjuk 50 k-ért használtan. elosztóba bedig...éééésss valami változott? Vagy nem?? segítség hát de alig hallok vmit..vagy azt is csak beképzelem? Na itt jöhet a vakteszt. Ha ez igaz lenne. márpedig sztm nem az. Mivel teljesen más anyagból készül egy ilyen tápkábel, teljesen másképpen reagál a benne futkározó atomok/elektronok stb, mint az eredeti kábelben. ez ugye elméletileg csak jó irányba módosíthatja a dolgokat, de biztos, h megváltoztatja, mivel teljesen más anyagról beszélünk. ez alap sztm. És az, h ezt 1 egyetemi tanár nem hiszi el, hát az azért kissé szánalmas. nem is értem. Sőt. Az, h nálunk olyan a minősége az áramnak, amilyen. De mikor megváltoztatsz vmit ebben a láncban, akkor az tuti, h változtat vmilyen irányban. Olyan nincs (És ezen lepődtem meg a legjobban), hogy neked azt mondják, h nem változik semmi, mert az olyan amilyen. Ha azt elfogadod, h a hangfalkábel igen is sokat számít, akkor nem értem, h miért az értetlenkedés e téren. Az már 1 másik dolog, h miért is kerül ez ennyibe? Illetve kinek éri ez meg? Nekem tuti nem. Nincs is hozzá rendszerem, meg sose lesz. De azok akik a nappaliban oázist csinálnak/csinálhatnak, nekik bizonyára van olyan rendszerük amin ezen kábelek változtatásával nyernek a hangminőségen. én úgy gondolom, h mindenben van jobb, kérdés, h azt milyen rendszerben érdemes próbálni.
Jó példa erre a HDMI kábelek közti különbség. Arra is olyanokat mondtak/mondtam, h aztán ezek közt ám nem lehet különbség, hisz digitális, azután meg mégis...
-
nebulo5
senior tag
" Sajnálom, hogy ilyen vitát váltottam, ki, de a Apum is Tomi is és azok a Tanárok is nem egy saját erősítőt építettek már. Így van rálátásuk erre a dologra, és ebből élnek, abból a tudásból, ami sem nekem, és az itt jelenlévőknek a többségének nincs, mint ahogy én nekem sem, de szerencsés helyzetben vagyok és hozzáértőktől tudok ilyen dolgokról kérdezni.
Az elmúlt 2 - 3 évben össze eszkábáltam néhány madár etetőt, de ettől egyáltalán nem érzem azt, hogy ornitológus lennék....
Én is azt tudnám javasolni, hogy szerezz be néhány tápkábelt és hangszóró kábelt. Cserélgesd őket a rendszeredben és hallani fogsz különbséget a hangleképzésében.
Jómagam is igen szkeptikusan áltam a témához, de egyértelművé vált számomra, hogy "kábel anomáliák" igen is léteznek! -
fatallerror
addikt
Ne írj már ilyen hosszan, az indexen rövidebbek a hírek xDDD
Arra mi a tudományos válaszod hogy úgy ugrálsz ahogy a piac diktálja?
Azt eszed meg amit mondanak, azt a ruhát hordod amit mondanak, mindent utasítás szerint csinálsz csak nem tudsz róla vagy tudsz csak tenni ellene nem. Inkább ezen rágódj ne azon, hogy ki mire költi a pénzét, úgysem tudod ráerőltetni másra a véleményed mégha igazad is van
Aki 2 milliót akar költeni kábelre az költ annyit, te nem költesz mert tudományosan tudod, hogy nem jobb és akkor nem választod, ennyi, nem kell ezt túlagonizálni szerintem
Főleg mert itt nem sokan olyan kőgazdagok mint extremetuning és még néhány ember így úgy sem fognak milliókat kábelre költeni ha ez megnyugtat.
Tudom, hogy minden a pénzről szól és Justin Bieber punciszőrét is ellehet adni holott elméletileg nincs is puncija de a kábelpiac szerintem nem elsősorban a lehúzásról szól, biztos vagyok benne, hogy egy nagy banda mondjuk egy Rolling Stones vagy U2 stúdiójában a kurva drága hangcucc nem 10000 ezer forintos kábelekkel van összedugva hanem kurva drágával és nekik elhiheted, hogy jobb fülük van a zenéhez mint bármelyikünknek itt és nem véletlenül olyan cuccal dolgoznak.Ez a gyógyszeres kísérlet meg lehet színészkedés is, szinte bármilyen tudományos kísérletet meglehet játszani
Bocs ha kusza lettem meg ellenségnek se tekints csak leírtam én is egy-két gondolatom -
ricsik
őstag
Látom nem fogadod meg amit írtam, TESZTELD LE!!! és utána gyere a tudományos elméleteiddel. Nem tudom mire ez a nagy tagadás ZÉRÓ tapasztalattal ezen a téren. Az nem válasz, hogy a Apukám és a barátaim, tanáraim megmondták. Az az Ő véleményük. Az okos ember csak úgy von le messzemenő következtetést, ha minden eshetőséget végigjárt, megtapasztal.
-
muzsikpeti
aktív tag
Nem cseréltem le az erősítőn belül.
A különbségeket szerintem mindenki hallja, max nem akarja beismerni. A párom aki soha nem hifizett, 10másodperc alatt megmondta, hogy melyik tápkábel befolyásolja rossz irányba a hangot. Ez csak füll kérdése, nem beképzelni kell, hanem hallgatni. -
fatallerror
addikt
Ha az agya beflasheli h jobb akkor hiába méricskélsz műszerekkel v mittomén h nem jobb amit ő agyban eldöntött azt már hiába próbálod "átállítani". Nem tudom érthetően elmagyarázni...
De szerintem hiába vesz tápkábelt 1,2 millióért ha az áramszolgáltatás ócska ill ha a házban lévő vezetékek nem legalább olyan jók mint az a tápkábel de én nem értek ehhez sem -
-
K!$$rác
tag
2.5mm-es és akkor ilyen Z- lesz
jövőre újra lesz vezetékezve a ház akkor majd tuti megoldódik a probléma.. bár most is elv. olyan dugóba van dugva aminél újra van vezetékezve a volt tulaj azt mondta bár kitudja milyen vezeték van a falbameg hogy csinálták meg... amit látok az a biztos
-
bajnokpityu
félisten
ez elég hasonló ahhoz, mikor hiába digit koaxon megy át a hang,mégis képes brummra.
a jel ugyan árnyékolt kábelen belül megy,de az árnyékolás át tudja vinni a brummot.én is meglepődtem, de ilyet már tapasztaltam.de ha nem brummol,akkor viszont teljesen megmagyarázhatatlannak tartom, hogy különbség legyen.akkor már inkább a codec és meghajtásánál keresném a különbséget.
-
zolaas
senior tag
-
sirfer
aktív tag
Még egy dologra vigyázz, de legyen sok különbség a stereo és az avr hangzásképében, különben a frontok másképp szólnak a centerhez képest.
A B megoldás, hogy cserélgeted a kábeleket.Projektort én is nézegetek, minden gyártó oldalán van program, ami kiszámolja megfelelő elhelyezést.(faltól való távolságot, az adott vetítési képmárethez)
BBéci javasolta a THX oldalt, ott az ajánlásokat lehet alapul venni.
Nálam pl. kb. 4- méterről nézném, 200-220 szélességben, a faltól kb. 4,5 m-re kell majd raknom. Túl sok rakosgatás nincs, max 50 cm-en belül rakhatod ide-oda.
Nem kevés költség a vászon sem, ha szép képet akarsz+ kell egy 10 m-es HDMI kábel minimum... -
BBéci
legenda
Nem értem.
"semmit nem is csinált az amit be építettek"
Mit építettek be?
Nem akarom védeni a tuningolókat, de engedjük meg a tulajnak, hogy eldöntse, jobban szól, vagy nem. Tomi meghallgatta ugyanolyan körülmények között, ugyanazzal az erősítővel, hangdobozokkal, zenével, tuning előtt és után? Néha egészen apró változtatások, meglepő eredményt okoznak, elég a villásdugó fordítását megemlítenem.
Jól látod, annyiért vesztegetik azt a Denont. -
BBéci
legenda
A verebek csiripelik, hogy fejleszteni, javítani fogják a Dune D/A konverterét, hogy mikor lesznek piacképesek azt nem árulták el.
Egy H/K AVR 460 már biztosan megfelel FLAC dekódolásához és erősítéséhez, olyat keress használtan, vagy valamelyik elődjét. Dorian Denon AVR-2809-ese is elég jó lehet erre a célra.(#23633) kimi02
89-ért, házhozszállítva ajándék.
A helyében inkább a 1311-et adnám el, a 3805 4 kategóriával magasabban helyezkedik el a Denon ranglétráján. -
sirfer
aktív tag
Erre vigxázz ,mert nekem ez nem ment.
1. verzió: HK stereo erősítő, HK AVR: probléma: mindkét erősítőn viszi a hangot is egyszerre, ugyanaz a távirányító. A HK stereo erősítőjében nem volt végfok bemenet.
2. verzió: Jelenlegi rendszer: HK AVR760, és Denon PMA A-100. AZ a gond, hogy bármilyen eszköz analóg kimenete, amely HDMI-vel össze van kötve a többivel, búgást okoz a hangfalaimban. Kipróbáltam, hogy amikor a HDMI-t kihúzom, a búgás elmarad. A beállításokig nem is jutottam el. Pórbáltam: Dune HD Max, HTPC, Set Top BOX. -
törölt tag
-
Dorian
félisten
Bizonyára Kácsáék sem szentek, vagy ha igen, nekik is maguk felé hajlik a kezük. Egy boltos el akar adni, lehetőleg minél nagyobb profittal. Amikor én kérdeztem, tőlük a Dali C6-hoz való kábelt, 1350 Ft-osat ajánlottak, biztos mert akkor még olcsóbb volt a C6
Ha egy szükségesnél drágább kábelt veszel tőlük, azon több a hasznuk, jónak meg jó, tehát nem mész vissza reklamálni -
robi0604
őstag
A vaktesztre nem reagáltam...
Legegyszerűbb, ha saját magad végzed el.
Kácsáéknál, ha már úgy is kábelt akarsz venni, letét ellenében haza lehet vinni tesztelni többet is.
Válassz több gyártótól, több kategóriában és fülelj.
a nem hallasz különbséget egyáltalán, vedd meg a legolcsóbbat, ha igen, válaszd a neked tetszőt. -
BBéci
legenda
Aki éveken át hangoztatja és leírja, hogy valami nincs, az nagy valószínűséggel nem fogja nagy nyilvánosság előtt elismerni, hogy tévedett, mert iszonyatos presztízsveszteséget jelentene számára. Mivel az apró képminőségbeli eltéréseket nem lehet dokumentálni, mérni, csak látni, bárki azt állíthatja, hogy Ő nem vesz észre semmi különbséget. Még az is elképzelhető, hogy tényleg nem látja.
Fényképezni értelmetlen lenne, mert abba beleszól számos tényező, érzékelő lapka, képfeldolgozó processzor, objektív és a tévé, vagy monitor, amin utólag megnéznéd.A szerelőnek éppen nem az a dolga, hogy bármit elmagyarázzon.
Vannak emberek, akik hallják, látják a különbséget, de nem tudják akadémiai székfoglaló keretében elmagyarázni az okát. Más emberek képesek disszertációt írni az elektromosságról, ám a hallásuk nem eléggé kifinomult ahhoz, hogy érzékeljék azokat a különbségeket, amit egy átlag hifista azonnal észrevesz.. -
robi0604
őstag
Nem nézlek hülyének, távol álljon tőlem!
Ha meg sem próbálod megérteni amit írtam, nincs sok értelme, hogy akármit mondjak.
Hiteltelennek mondani valakit, aki több rendszert és komponenst hallott, mint sokan együttvéve a fórumon csak azért, mert nem tudja egyenletekkel bizonyítani állítását, szerintem balgaság.
Ezen a fórumon próbál mindenki tapasztalataihoz mérten segíteni, hogy ezt valaki megfogadja e vagy sem, az már az egyéni dolga...
-
robi0604
őstag
Még annyit engedj meg, hogy hozzátegyek...
Vannak emberek itt és más fórumon, akik az átlagnál nagyobb tapasztalattal rendelkeznek és nem feltétlenül azért, mert megtehetik, hanem azért, mert végig jártak már több utat egy bizonyos témában.
Nem szeretném BBécit megvédeni (megtudja, ha akarja), de valószínűleg nem érdekli feltétlen mélyebben a fizikai háttér egy gyakorlatias embert, csak a végeredmény.
És nem hiszem, hogy pl. pont az Ő esetében, de mondhatnék még pár fórumozót, működne a placebo hatás. Amikor elvitt 5-6 tápkábelt, hangfalkábelt, stb. tesztelni a saját, vagy más rendszerén, mindig volt egy alap kiindulási pontja, melyhez mérten nézte, hogy milyen irányban változik a hang, kép, stb.Merem állítani, hogy a Te rendszerebe az Ő által kiválasztott kábelek, nem feltétlen fognak remekelni és nem azért mert rosszak lennének, csak más karakterisztikájúak...
-
robi0604
őstag
A miért lényegi részét leírtam és csak laikusan megközelítve a dolgot:
Van egy adott átmérőjű kábel csatlakozókkal...
Egy réz drót esetében más lesz az ellenállás például mint, ha egy arany vagy ezüst drótot nézünk. A csatlakozók mindig is felléptek, mint hibaforrás (persze nem ennyire sarkítottan kell érteni). Ha a csatlakozó érintkező részei nem megfelelő anyagúak, minőségűek vagy esetlegesen (bizonyos esetekben) nem megfelelő kialakításúak, változtathatnak sok mindenen.
Ez csak néhány egyszerű laikus példa.
-
Vidala
senior tag
Azt is értem, amit te a tudományos vonallal képviselsz. Sőt, én is alapvetően kocka vagyok, nem is magyarázom tovább.
Viszont voltak, vannak, és mindig is leszenk a tudománynak korlátai, mert mikor rájövünk valami újra, arra is ráébredünk, hogy még sokkalta több dologról fogalmunk sincs.
Csak egy picit zeneibb példa: a mérnökök, hangszerészek mióta próbálnak rájönni a Stradivari hegedűk titkára? Pedig "ugyanolyan" anyagból van, mint a többi, és egy adott hang is ugyanolyan frekvencián szólal meg (a hangolásnak köszönhetően). Ráadásul néhány kivételes embernek ehhez még csak műszerre sincs szüksége, mert abszolút hallással rendelkezik.
-
Dorian
félisten
Én nem foglalkozom teszteléssel. Kipróbáltam így - úgy és ahogy jobban tetszett, úgy hagytam. Nagyon kis különbségekről beszélünk itt, és akit nem érdekel igazán a téma az max akkor mondaná pl. hogy szarabb a kép, ha csíkozna, kockásodna vagy ilyesmi. Ha rámutatsz a különbségekre, akkor ők max megvonnák a vállukat.
-
BBéci
legenda
Ha ismernéd, olvastad volna a Hifi Magazint, nem kérdőjeleznéd meg Darvas hozzáértését.
Semmilyen végzettségre nincs szükség ahhoz, hogy valaki meg tudja különböztetni a jó (valósághű) hangzást a rossztól. Csupán hallásra.
Ha megveszel egy készüléket, vagy komplett rendszert, nem a mérési eredményeket fogod nézni, hanem a zenét, filmet élvezed.
Bevallom, nem tudom, miért jobb Merlin Gerin kismegszakítóval a hangzás, megvettem, beszereltettem, a vastag kábelt is és boldog vagyok velük.
Az sem érdekel, miért jobb az Alpesi vagy a V-Power Diesel üzemanyag. Érzem az autóm viselkedésén, menettulajdonságain és élvezem.
Az előző hozzászólással nem akartam bántó lenni, ezért bocs! -
python1
veterán
Na jó ezekben én sem hiszek!
Egyébként én is gyakorlatias ember vagyok ilyen téren.
Én sem vásárolok meg mindent,sőt elkészítem tesztelem ,kísérletezek velük.Szeretem a fizikát segítségül hívni.
Azért gyártok saját magam hangfalakat,állványokat mert nincsenek felesleges millióim erre és tudom,hogy ugyan azokat az "anyagokat" fogom beszerelni.
Nem szeretem a marketinget,meg tv-t sem nézek, főleg reklámokat,persze filmeket igen.
Elég különc vagyok én is,és nem dőlök be mindennek! -
python1
veterán
Van viszont erre magyarázat.
Mivel a hangfal dobozok oldallapjai nagy felületek rezonálnak,igy tehát úgy működnek mint valami passzív membrán.Ezzel nemkívánatos hangok keletkeznek.
Ha a hangdoboz teljes felületen felfekszik a talajjal vagy betonnal stb akkor az a rezonancia nem tud tovább haladni illetve megszünni.Azért kell alá rezonancia elvezető tüske mert ugye úgy viselkedik mint feszültség illetve energia ,rezonancia elvezető,gyűjtő és vezeti le szépen a rezonanciákat a doboz lapjairól,szerkezetéről.
Én így magyarázom ezt.
Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Escape from Tarkov
- Autós topik
- E-roller topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- BestBuy ruhás topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- 1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest