Aktív témák
-
cekkk
veterán
-
Integra
titán
válasz
python1 #34920 üzenetére
hagyd már ezt a blődlit hogy a dune-t imádó társaságot, felb@szod az agyam ezzel a bullshit-tel, komolyan, mint egy óvódás. mintha a htpc nem pc alkatrészekből épülne fel. a dune azért kedvelt mert jó ár/érték aránya van, nem feltétlenül vesz mindenki 2000+ euroért még komolyabb mp-t. csak az gürcöl még htpc-vel akinek all in one megoldás kell minden másra is. célszerszám házimozizásra soha sem lesz, pontosan ezért.
az egyediség meg minőség egyértelmű? ezt meg honnan szedted? ez a legkevésbé sem egyértelmű, csak pénz kérdése. jó buli a htpc, de ha csak házimozizol rajta alapvetően, tök felesleges és arra meg egészen biztosan nem az ideális célszerzám. -
Integra
titán
válasz
python1 #34918 üzenetére
dehogy spórolsz vele. veszel 400ért egy pc-t, aztán 3 év múlva simán kukázod, mert elavult. azt meg megnézem, hogy mi az az überspeckó igény, amire egy dune és felfelé nem elégíti ki az igényeket. gyorsabb, egyszerűbb mint egy pc, és célszerszám. a pc meg nem az.
nem azt mondom, hogy nem lehet megcsinálni jól, de sokkal macerásabb, nem ér annyit az egész. én már rég leszoktam a pc-ről házimozizásra. pedig nem a pénz kérdése, hogy pc vagy media player, hanem a használaté. franc vesződik pc-vel. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #34916 üzenetére
Erről rengeteget vitatkoztunk, mindenki olyan szerkezettel mozizik, ami számára szimpatikus. Az igazán komoly, high-end médialejátszók, (CineMaster, NiveusMedia, Kaleidescape) tulajdonképpen HTPC-k, de a szoftverük egyedi és különleges, amihez nem egyszerű hozzájutni. Ráadásul egy erős közepes lejátszó csak 100-130000 Ft.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #32249 üzenetére
nagyon szépen köszönjük!
az a baj,h lebetegedtem,egyrészt nem hallok lázasan jól, másrészt hazajöttem,azonnal ágyba bealudtam.arra ébredtem,h itt a vevő. egyébként kiváncsi lettem volna,a kitalált dupla erősitésre.tesztektől teljesen ellentétesen szerintem szebbek voltak a HKn a mélyek.(tesztek szerint a rotelé gyönyörűek, a HKé meg rosszak),nem kötöttem be a rotelt,nem láttam volna értelmét.nekem nem lenne pénzem DACra,ő meg csalódott lenne.meg a múltkori denonos looser utána elment a kedvem kufárkodni.
gondolkodtam,poenból meglepem még egy tömör rézdróttal hangfalkábelnek,hogy tényleg teljesen eltűnjön a magas,de most igy már nem érdekel.gondlkodom egyébként ujra valami komolyabb sztereo erősitőn,de maaajd...
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #32236 üzenetére
Jó megoldás, azért írtam, hogy van létjogosultsága. Az viszont cseppent sem ajánlott, hogy a hifiállványon legyen a szuberősítő, hacsak nincs közvetlenül mellette a mélynyomó. 500-1500 RMS wattot nem továbbítanék 6-8 méterre.
Azt is elfogadom, hogy két szubláda jobb, mint egy, de csakis külön erősítőkkel hajtva. -
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #32218 üzenetére
hangerővel nemigen lenne baj.a HKn van végfokbemenet,és előfokkimenet is.
én inkább attól félek,h nem tökéletesen realtime az erősitő,és szétesik a hang.
vágást a hangfal váltója oldja meg.kettős kábelezésre fel van készitve.
de pl a kábelek nem azonos hosszúak,ezt majd az IC hosszával lehetne kompenzálni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #32135 üzenetére
kocce.
jbl eket szokták ajánlani hozzá,de mivel nem szélsőséges ez a típus, alapvetően bármi jó hozzá.megvan közben miért kocsogolt a rotel.nem a kábel rossz,hanem az erősítőn belül van valami hiba.nem a kábel-csere óta,de ettől meg kereshetem mi baja.
bár most másfél órája hibátlanul zenél klasszikusokat.
-
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #32109 üzenetére
Egy ismerősöm most a teljes kábelezését lecserélte Stealth Audióra.
(62000$). Nézd meg a technológiájukat...
Én seggre estem a metszeti rajztól. 7700 szál fut héliumban. Hmmm... ha lejebb tekersz az oldalon, ott a metszeti rajz.
-
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #32109 üzenetére
Elég sokat beszélek Vallhalla Ákossal. Szerinte az a lényeg, hogy relatíve bárki számára elérhető sima nagy tisztaságú rézből (ami olcsó), komoly hangot tudnak kicsikarni ezekkel az illesztett aktív illetve passzív szűrőkkel (Transparent,Harmonic Tech) . Az anyagár relatíve olcsó - a fejlesztés, hangolás drága.
Vannak még azok a cégek (Stealt,Nordost,Siltech,VDH), akik a különlegesebb anyagok (ezüst-arany-platina-szén-nagytisztaságú réz) kombinációjában látják-hallják a megoldást.
Itt nyilvánvalóan nagyobb az anyagköltség, ellenben a fejlesztési-kutatási pénzek is azok. (... mire kikísérletezik, hogy miből mennyit tegyenek bele az ötvözetbe...).(...egy esetleges fejlesztési zsákutcáról ne is beszéljünk...). -
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #32084 üzenetére
nem.pedig szép volt a mélye a c6on.még a lehetetlen körülmények között is kihallatszott,h szép a mélye a c6nak.
egyébként közben dacos ismerős azt ajánlotta,h olcsóbban szebbet lehet venni,ha ebayről egy kész kitet,v összeszereltet veszünk, csak tuningoljuk, pl az műveleti erősitő helyett visszacsatolás nélkül trannyósat,és kb jó lesz.a minimál design akkuról nekem bejövős, a mahagóni lap meg már megvan
véletlenül egyik kábel végére gagyi IEC csatit tettem,másik végén a bals dugó.cserébe a jobbik IEC csatis kábelre vettem egy massziv kopp-ot.járatjuk,és majd kiderül pár hónap múlva.
rotel teljesen egyben van,szép lett a munkád.majd tolok fel fotot.
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #31986 üzenetére
Elméleti és gyakorlati síkon egyaránt az a legjobb, ha minden hangdobozt monoblokkok hajtanak. Mivel végfokokról van szó, a hangerőt az előfok/processzor szabályozza.
Az általam megálmodott rendszer is ilyen felépítésű.
Egyesek szerint - látok benne fantáziát - az a csúcs, amikor külön-külön, az összes hangszóróhoz tartozik egy végfok, mint a Meridian DSP dobozokban. -
robi-k
őstag
válasz
python1 #31810 üzenetére
Szia,
a minőségi all-in-one médialéjátszóknak a gyönyörű kép mellett, a HTPC-vel ellentétben, általában további előnye a jóval alacsonyabb áramfogyasztás és a kiadott hang minősége! - így a komolyabb gépek (pl. a Dune, PopcornHour, Oppo) 100% támogatják valamennyi hangszabványt (pl. a DTS-HD MA), és némelyik egész tűrhető (Dune Prime 3.0, PopcornHour-C200) vagy csúcsminőségű (Oppo-95) DAC-kal is rendelkezik
Apropó: a Dune MAX, bármennyire is furcsa, rosszabb minőségű hangot ad a Dune Prime 3.0 képest, ami annak "köszönhető", hogy rossz a készülék belső elrendezése és rosszabb a tápegység minősége is a Prime 3.0-hoz képest. A minőséggel kapcsolatosan mindig eszembe jut a DUNE +VLS tápegység kombináció, kár, hogy már nem gyártják (akár külön is árulva) a VLS tápegységeket (bár nekem elég lenne egy kapcsolási rajz is
).
-
cekkk
veterán
válasz
python1 #31806 üzenetére
Szerintem ez így nem össze hasonlítható, mert HTPC épülhet kismillió fajta alkatrészből, és ezért kismillió félképpen fog változni a kép és a hang is ezáltal.
Azt, hogy megtudd, hogy a te géped jobb-e, olyan-e vagy rosszabb mint egy Dune egymás mellett kellene letesztelni.
Bár én annak a híve vagyok, hogy számítógépet arra használni amire kitalálták, a media lejátszót arra amire kitalálták stb. Híve lettem inkább a cél eszközök használatának mint a több funkciósoknak. Főleg hogy olvasom, hogy egyik bd film csak ezzel a lejátszóval megy a gépen a másik a másikkal stb, a Dunen meg elindítom és megy. -
Dorian
félisten
válasz
python1 #31729 üzenetére
Sajnos most csak telefonról vagyok, nem tudok rendesen bekapcsolódni, úgyh csak címszavakban: Nagyon megérte a tuning (Hivox, 9ezer/db, frontok és center) a legjobb ár/érték arányú fejlesztésem. Nem csak kábel és csillapítóanyag csere, hanem a váltón jobb kondik és finomhangolás. Ezért javaslom mindenkinek, ennél olcsóbban ekkora javulást nem lehet elérni.
-
bajnokpityu
félisten
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
python1 #31711 üzenetére
Köszönöm!
A szellőzéssel kapcsolatban végül is nem lesz gond: a Harman-nak az első felében vannak a hűtőbordák, ott melegszik jelentősen, afölött pedig pont nincs polc, ugyanis egy sima lebegőpolc van fölötte a DVD-lejátszóval, az alól pedig pont kilóg az erősítő fele, így akadálytalanul tud fölfelé áramlani a meleg. Nyomja is a hőt rendesen, tényleg szeret fűteni. Hatalmas bordák láthatók a rácsokon keresztül.
Köszönöm a tippet, írok Dorian-nak!
-
Dorian
félisten
-
Thom!
veterán
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #31498 üzenetére
asszem megint kapok hideget meleget,de talán van akit érdekel amit irok.
HK6500 3. nap.
kedvet kaptam megforditani a dugót.1 órát melegitettem. tegnap a hallgatózás végén hülye hangok jöttek a rendszerből,mondom hátha a DAC.hát közvetlenül rádugtam a logira.asszem páran felnyeritenek. és bejött
a DAC egyértelműen sokat javitott eddig minden erőisőt hangján.most vagy a táp csere,vagy nemtom,de jó a hangja.( a DAC mindig dobott a mélytartományon, mennyiségre minőségre egyaránt,kivéve az arcamot, ahol hasonlóan nem volt jó a végeredmény)
minden hangmagasságból ugyanannyi van,nincs túlsúlyban a mély.részletek mennyiségében van különbség,innen tudnám megkülönböztetni a roteltől. de alapvetően ez mégiscsak egy jó erősitő!
nah,hát multiméter előkap.200m egyenáram:ugrál 0.2 és 1.3 között
megforditva a dugót: 0.2 és 2 között. -
Poplacsek
senior tag
válasz
python1 #31487 üzenetére
A mikrofonok és jelfeldolgozás sokszorosan meghaladják az emberi fül képességeit. Nincs ebben semmi újdonság.
- Ha mérhető, még nem biztos, hogy hallható
- Ha valóban hallható, akkor biztos, hogy mérhető is.
- Ergo ha egy változást nem lehet mérni akkor magyarázhat nekem akárki, hogy micsoda változást hall!Na az előbb megmértem a villásdugó forgatással a TV, az Erősítő, de még a Dune media playerem esetében se volt mérhető feszkülönbség, hiába forgatgattam a dugókat. A TV és az AVR esetében minden esetben 0.00V AC-ot mértem 2V-os méréstartományban, Fluke mérőműszerrel. A Dune-n 0,26V ill. 0,22V-ot. Egymáshoz képest (Dune-Primare) ugyanez a 0,26V / 0,22V körüli értékek. Hangban se veszek észre különbséget.
Viszont elolvasva a belinkelt cikket nekem ebből az jön le, hogy vannak hibásan tervezett (aszimetrikus) belő tápegységek, amik esetén ennek a módszernek esetleg lehet létjogosultsága. -
Peak
addikt
válasz
python1 #31466 üzenetére
Értem. Azt hiszem a forrasztás talán jobb megoldás, mert ha jól rémlik a haver a forrasztott felületeket előtte valami anyaggal bekeni, hogy az ón jobban körbeszaladjon rajta.
A forrasztás gondolom azért is jobb, mert a rézszálak közé is bemegy az ón, így nagyobb felületű kötést alkotva. Gondolom ez jobb is. -
cekkk
veterán
válasz
python1 #31404 üzenetére
De én azt nem értem meg nálad, hogy meg veszel egy pár házimozi erősítőt, és azoknak az árából, miért nem veszel egy komoly sztereó erősítőt? A H/K marad mozizni, a sztereó meg zenélni, és ingen jó sztereót vehetnél ami azért alázná rendesen a nagy régi házimozi erősítőket is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #31402 üzenetére
értem én amúgy,de azért azt biztosan nem fogom megcsinálni,hogy egy 6-8-10es sodrott rézdrótlógjon ki a falból,direkt be a készülék hátába(nagy klímát is akarunk nemsoká' venni,ennek is kell delej).órmótlan,igénytelen.
abban még kiegyezem,hogy a készülékeknek 1 db komoly fali aljzatot kiépítek,amibe direktbe bekötöm az alces1et,onnan T elosztón meg az erősitő,és a logi.DAC meg 7amperes robogóakksit kap,a héten érkezik.szerintetek van értelme,megéri szopni vele,vagy ez a konnektorosdi,klimásosdi tönkretenne mindent?
(ha belegondolok igy is kapna 12méternyi majdnem direkt drótot, a többi készüléktől leválasztva a sztereo)ha lecserélem a HKt,szerintetek mire tegyem?több pénz nincs,tehát 100rugós sztereo igy kölök érkezése előtt egy félkész házban nem fog menni.én optical class As denon és 8xxx sorozatú onkyon gondolkodom.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #31358 üzenetére
nem fogom szétszedni.
még egy dolgot elfelejtettem kipróbálni,van rajta ohmikus választási lehetőség.
mivel 4-8ohmos a hangfalam,8ra tettem,biztos ami biztos.
de alapvetően nem tudnék vele sokáig élni,nem igazán tetszik,úgyhogy eladó.
nagyon szép,tiszta hangja van,valóban dinamikus(szemben azzal,amit általában annak értenek),a mélyei sztem a hivox előtét nélkül is nagyon jók lehetnek,de összességében kinőttem ebből a hangból.őt meg a rotelt kéne kicsit összegyúrni,szerintem mindenkinek tetszene.de ahogy elnézem az már nem ez az árkategória...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #31340 üzenetére
ehh,nem volt rá ma sem idő,ugyanott tartok.én voltam ügyesebb?
ha Te nem adsz ötletet,akkor 3x1.5ös fröccsöntött hirakawa tápkábelem lenne 3ezerért.IEC dugót nem találtam viszont jó minőségűt,csak 120forintosat,pillekönnyű ócskaságot,de legalább ki tudom próbálni,hogy van-e különbség.
én azért csinálom,mert a 2309hez nem kaptam tápkábelt, ami meg itthon van 3x0,75ös azt szégyennek tartom egy ilyen erősitőnek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #31069 üzenetére
lehet,h azért nem szűrik őket,mert amennyire olvasgattam az egyszerűbb hálózati szűrőkről,igen gyakran ellaposítják a hangot,sokak szerint.
Én biztosan eleinte kapcsolhatóvá tettem volna. egyébként ha nem lennék hullafáradt, behoznám az alces one-t, a mai szerzeményt.Gyártó szerint ez nem szűrő, tehát ezért nem laposíthat el. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #31064 üzenetére
Miközben készülnek a kábelek, azon is gondolkozz, miért lesz általuk jobb a hangzás, mert ha nem tudod megmagyarázni, semmit nem ér az egész.
Dorian!
Érdemes kipróbálni, mennyit változik a hangzás - főleg sztereóban - ha eltávolítod a tévét a frontsugárzók közül! Elképzelhető, hogy többé vissza sem teszed a helyére. -
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #30952 üzenetére
elhiszem,h ezek nem tudnak javitani a hangon.sőt azt is,h rontanak.
de miért?nekem egy aps -em van, ennek van valami autómata módja,ennek kéne legtöbbet ártania.
mégsem üvöltött a különbség.
az olcsók meg sztem egy olvadós biztositékon át mennek.ilyet használunk az autóhifikben is,ahol sokkal nagyobb áramok vannak,kisebb feszültségen,tehát még fontosabb lenne az átvivő keresztmetszet,miközben irdatlan zaj van a kocsi áramrendszerében.szal nemtom.ész érvek jók lennének,különben marad a találgatás,mi miért jobb.
-
-
cekkk
veterán
válasz
python1 #30185 üzenetére
Ipari ventilátort veszek, amivel a légkezelést oldják meg az irodaházakban
Na jó nem, persze, hogy pc ventiset veszek, szerintem 8 centis lesz a befutó abból is kettő, majd ha haza megyek akkor kimérem, hogy a kettőnek egyszerre egy tápról mekkora feszkel minimális fordulathoz. Mivel 7cm van a erősítő és a felette lévő lap között így felesleges a 12 cm. -
Dorian
félisten
válasz
python1 #30183 üzenetére
"de nem jobban mint bármelyik más modell"
H/K-k mindig (vagyis az utóbbi 3-4 évben amióta követem az AVR piacot) eléggé melegedős típusok hírében álltak (bár 255-öt ilyen szempontból nem vizsgáltam, de a 355 tuti nagyon melegszik) ami nem probléma ha nem teszi be az ember a fiókba
de így van.
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #29946 üzenetére
Annál maradtam, amivel kipróbáltam: Neotech khs 154. Sztereo magazin tesztgyőztes volt, többet meg tutira nem akartam ilyesmire költeni.
Viszont a fél méteres rövid volt és közben pont találtam ugyanolyan 1m-est használtan, ráadásul olcsóbban, szóval most az fityeg itt a CD-erőlködő közt. Ha lesz külső DAC, úgyis kelleni fog.
Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Napirajz könyv
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest