- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
-
Integra
titán
nekem is mindegyik kábelem premium típusból van, csak most 7.5 méterest is kellett vennem, ez meg már combosabb volt a maga 13ezres árával
azt meg nem is tudtam, hogy a 2-es splitter is saját tápot kap.. még jó, hogy csak 8-9 dugaljat csináltam a polcba a lan meg koax mellé.. -
-
bajnokpityu
félisten
hu,alapban a kisebb kábel viszi jobban a magasat,tehát tök forditva kéne.persze ha agyaguk ugyanaz.
másik
ahelyett,h vettél egy csomó ócsó kábelt, vehettél volna 1 pár rendesebbet.
mindenki lebeszéli az embereket a dupla kábelezésről,akinek jobb a füle,és nicns érdeke a sok kábel eladásában. -
Heffi
őstag
Majdnem 14, mert 280KWh általányra vagyok beállítva, ugyanis sikerült egy kicsit lefaragnom a számlából ezekkel az áramtalanítós trükkökel.
Amúgy a laptop is 25w-t fogyaszt, ha készenlétbe kerül a kijelző. Laptopom van, NAS nincs, marad ez a metódus. Ilyenkor amúgy hasznos a gyors net, hogy ne kelljen sokáig mennie a gépnek.
-
cekkk
veterán
Mondjuk még nem kapcsoltam ki a menüt, de majd ki próbálom ,de ha a távom megnyomom nálam a sound modes gombot, akkor a 255 kijelzőén is megjelenik, hogy milyen beállítást választok, és ha 2ch-ra van állítva hdmi-nél akkor nálam egyből szól és nem kell idő neki.
Akkor a 460 pl a sztereó jelet nem akarja 5.1ben megszólaltatni, mint a 255 nálam, ha automatikusra van állítva, hanem szépen érzékeli, hogy ez csak 2.0 és úgy dolgozza fel. Vagy én nem állítottam be valamit jól, de nálam a sztereóból sok csatornát akar csinálni, ha pedig sok csatornás már eleve az adott jel akkor azt szépen felismeri, hogy milyen.
-
yps12
csendes tag
-
Integra
titán
premium 1.4a, 7.5 méteres, 180 fokos csatisat, ez 15ezer.
az 1-ből a 2-be splitter pedig 22e.
van már egy 1 méteres meg egy 3 méteres premiumom, nagyon elégedett vagyok velük.amit te nézel, az valszeg a reference, de nekem nem olyan a rendszerem, hogy kellene hozzá.
mod: ja hát hogy hát hogy az exzellenz...ennyire rossz a mostani kábeled? én inkább összel vennék egy új generációs dune mp-t, mielőtt ilyen kábelre cserélek, mert a ryan is lehet szűk keresztmetszet. én is arra várok, de az még pár hónap. addig is egy asus oplay-jel nyomom
-
Vidala
senior tag
Én is így gondolom, csak azért fogalmaztam általánosabban, mert nem ismerem a konkrét rendszert. Hiába "régi" az a Froudja skálázó, azért elég jó munkát végez.
Valamint Dorian kijelentéséhez csatlakoznék még, már én is megírtam korábban ezirányú tapasztalataimat: egyhamar nálam sem lesz még komolyabb fejlesztés, és ennek az egyik oka, hogy jelenleg a "leggyengébb" láncszem, a forrás minősége. Korábbi cuccaimhoz képest döbbenetes, hogy milyen különbségeket mutat meg a mostani.
Sőt, az egyperces "szabályhoz" is csatlakoznék (mondjuk én eddig 5 percesnek hívtam)
BBéci:
Sőt arra is emlékszem, hogy a lejátszót soroltátok előre, és majdnem a legvégére a hangfalat.
Én maradok konzervatív, és azt mondom csak, hogy a lánc olyan gyenge, mint a leggyengébb láncszeme. -
-
Dorian
félisten
Ahogy javult a rendszerem minősége, úgy került fokozatosan előtérbe a felvételé. Most már kijelenthetem, hogy jelentős tényező, pont ezért is már csak minimális fejlesztést tervezek, de ez is ráér. (Rotel tuning, esetleg a dac analóg kimenetének tuningja)
Az ezoterikus témáktól távol tartom magam, de emellett fenntartom, hogy kizárni olyan dolgok létezését, amit a tudomány jelenleg nem fedezett fel, egyszerűen szűklátókörűség.
Az egyperces szabállyal is messzemenőleg egyetértek: ami nem hallatszik azonnal és egyértelműen, azzal nincs értelme foglalkozni. És emellett a jót, a jó hangzást könnyű megszokni, egy idő után azt tartja természetesnek, "alapnak" az ember. De mindig örülök a visszajelzéseknek: amikor olyan emberek (haverok, vendégek) dicsérik meg nagyon és maguktól a hangzást, akiket cseppet sem érdekel a hifi téma, sőt kifejezettem marhaságnak, úri huncutságnak gondolják az egészet.
-
Patice
nagyúr
Érdekes olvasmány, és szerintem van is valami a mondanivalójában.
De ahhoz, hogy saját magam készítsek egy nagyon jó minőségű, "nagy áteresztőképességű" felvételt csak azért, hogy ez a felvétel legyen a saját, egyéni "kalibráló-lemezem", ahhoz megint csak nagy befektetés kell a szükséges eszközök megvételéhez. Vagy béreljek netán? -
-
Dorian
félisten
10% helyett 1% alatti tűrésű kondikra cserélik. De tuningnál a hangváltón kívül ott a doboz merevítése a belső kábelezés és a tömítőanyag cseréje is.
Igen, változik (javul) a hangfal hangja, ez a lényeg
IC-k ferritgyűrűzéséről még soha nem hallottam, a kivitelezése is érdekes lehet, ugye szorosan körbe kell hurkolni a csatik közvetlen közelében, ez a hajlítgatás nem hinném, hogy jól esik egy vastag IC kábelnek.
Igen, a szobád valóban igényel némi hangcsillapítást -
nismoka
addikt
Szerintem a Bi-Wire-nek nincs sok értelme, inkább a Bi-amp-nak lenne valami, amúgy vastagabb kábel a mélyhez a vékonyabb a magashoz. Én úgy Bi-ampolok hogy hogy 2,5mm-es réz a mélyhez és 1,8-as ezüstözött a magashoz. Most ott tartok hogy nem tudom eldönteni hogyan hallom jobbnak, bi-ampolva vagy nem...
-
robi0604
őstag
Nagyon durván leegyszerűsítve igen, de a lényeg inkább akkor mutatkozna meg, ha külön kábellel hajtanád, külön csatin és a legjobb pedig, ha külön végfokról, mivel a külön táp is számít ebben az esetben.
Ha egy csatlakozón marad, minimális esetben javulhat, de több mint valószínű, hogy nem vennéd észre és akkor is "visszadolgozik"...Furcsán fogalmaztam, de szólj, ha nem érhető.
-
kimi02
őstag
Pl : A sok közül 1.
De ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz. -
kimi02
őstag
Megkerestem neked a képeket a hangváltókról.
El lehet dönteni melyik a "fos" , gyári vagy a moddolt !! -
kimi02
őstag
Pedig "fos" alkatrészek vannak benne. Dorian-nak igaza van.
Én is vadi ujan vettem a netdepotól és rá 3 hónapra már tuningoltattam is, nem érdekelt a garancia.Tönkre nem fog menni csak ha észnélkül szét hajtja az ember.
Én a 600-as mélynyomót venném, csak az a baj , hogy nem igen láttam. -
Dorian
félisten
"Őszintén szólva azt sem gondolom, hogy ennyi pénzért egy komoly gyártó fos alkatrészekkel tenné tele."
Pedig ez van. Tuninggal régóta foglalkozó személy szerint kb. 500e Ft/pár értékig legalább érvényes. Ráadásul hangdoboz tuninggal elég kevés pénzből lehet nagy javulást elérni. Nem tudom a gariidőt megvárnám-e (ha jól emlékszem nálam ez 5 év volt) én 1 évnél többet nem várnék ezzel egyrészt a garis problémák legnagyobb része valószínűleg az legelső időben jön ki (összeszerelés, anyagminőségek) de egy kis idő kell is, hogy megszokd a hangját, akkor legalább jobban értékeled a javulást.
Nekem lapos szőtt kábelem van (frontokhoz, centerhez), de már nem emlékszem az indokra miért ezt javasolták Kácsában. Talán így kevesebb zajt szed össze...
-
robi0604
őstag
Annyi pénzért szerintem vedd számításba ezeket is:
-
kimi02
őstag
Sub nem is nagyon kell az RTI A7-es mellé, brutál mély hangja van.Vagy valami nagyon komoly subot vegyél !! Nekem Yamaha YST-SW 315-ös subom van de mintha nem is lenne.
Mennyiért vetted a szettet ?
A tuning is megéri de nagyon !! Nekem az összes hangfal tuningolva lett, front , center , héttér. -
Dorian
félisten
Kábel-ügyben jó, ha a Kácsa kiindulási pont. Értenek hozzá, tudnak tanácsot adni, ráadásul a saját márkás termékeik árához képest magasabb minőségi kategóriába tartoznak. Kábeltesztelgetésnek "újdonsült" hifis-házimozis részéről nem látom értelmét, úgysem tudja mit hogyan kéne hallani, ráadásul ezek olyan kis különbségek, hogy ha nincs rendben pl. a szobaakusztika, már felesleges. Meg kell hallgatni, mit ajánlanak a hozzáértők, megvenni és élvezni a mozit, zenét. Aztán ha hónapok múlva kikristályosodott a hallás és az ízlés, előjöhet hogy ezt vagy azt esetleg ki kéne cserélni, de azért normál esetben (ha az elején szakember tanácsaira hallgattunk) nem nagyon tesz ilyent az ember, hiszen használt kábelt eladni töredék áron is nagyon nehézkes.
-
Vidala
senior tag
Akkor úgy gondolom, bár szerintem a hallgatózások után már te is, hogy nem kis minőségi ugrást hajtottál végre az első elképzelésedhez képest.
Milyen csillapítást építgetsz? Ha nem "üres" a szobád, már az is csillapít, persze erre is rá lehet/kell gyúrni a jobb hangzás érdekében.
Kábel ügyben sajnos korán sem vagyok valami tapasztalt, de a KáCsa nagy előnye, hogy letét ellenében hazavihetsz kipróbálásra belőlük. Talán ezzel járnál e legjobban.
Minden kábel fontos, persze "túlzásba" sem kell esned. Ökölszabályként szoktuk ajánlani a rendszer árának cca. 15% körüli (ez a HDMI kábelek ára és a sok méter miatt még nem is túlzó sajnos) összeg rááldozását. Persze függ még a képmegjelenítőd méretétől is, hogy milyen különbséget tapasztalhatsz meg ebből. -
cekkk
veterán
Én úgy tudom, hogy az ilyen helyeken ahol ennyivel olcsóbb a nagyobb boltokhoz képest, ott külföldről beszerzett szürke importosak ezek a műszaki cikkek.
Általában, vagy saját garanciát, vagy eu gart adnak. A sajáttal csak náluk érvényesítheted, és majd ők valahol megcsináltatják, vagy az eus-at ott ahol azt elfogadják, itthon egyik márka szerviz sem fogadja el, mert nem az onkyoval vannak kapcsolatban hanem a hazai importőrrel, akit meg nem érdekel az eu-s garancia.
Ezért szívás, ha külföldről veszel valamit, és itthon nincs az adott cégnek képviselete.
Ha pl hivatalos samsung vagy pana eladótól veszel valamit és a panánál pán eus gar jegyet kapsz azt itthon is megjavítják, vagy ha itthon veszed és Angliába romlik el akkor ott. De a nagy házimozis cégeknek nincs itthon saját képviseletük, hanem csak importőrök vannak, akik megbíznak szervizeket a javítással. -
robi0604
őstag
A 2.5-ös elegendő lesz. de az sem baj, ha egyel nagyobb, viszont:
A két fronthoz felesleges a 4-es, oda is elég a 2.5 vagy egyel nagyobb.
A center vezetékének a hossza javallott, hogy ugyan akkora és azonos típusú legyen, mint a frontoké.
A sorrundokhoz is érdemes megegyező hosszúságot választani.
-
Vidala
senior tag
Csak egy adalék anélkül, hogy megkérdőjelezném jobb-e a minél könnyebben átfújható borítás:
Említettem már korábban is, hogy egy barátom (egy másik, szerencsére több van) próbatermének hangcsillapításában/szigetelésében segédkeztem, ahol üveg- ill. kőzetgyapotot használtunk. Viszont mivel ezek porzanak (ami nem túl egészséges), vastag, műanyag, fóliával vontuk be az egészet. Annak ellenére, hogy kb. semennyire nem légáteresztő anyag, az eredmény nem kicsit áll távolabb a semminél, sőt mondhatom számunkra is meglepően jó lett a cucc.
BBéci:
Ő is tudja, de sajnos csak erre volt kerete, egyszer talán lesz jobb is. (Az AVR-t is másodkézből vette, mert elég jó áron megkapta).
Tényleg jó áron fut az a Canton! -
Dorian
félisten
Itt csak az a kérdés, hogy milyen arányban jut át és verődik vissza a hang.
A festővászon - főleg befestve, ami eltömi a pórusokat is - elég rossz (vagy jó, attól függ, honnét nézzük) hatásfokú ilyen szempontból, eddig erre gondoltam. Ha valami más, átfújható vászonról van szó, akkor persze más a helyzet. Az, hogy légáteresztő nem elég (pl. bőrcipőim is azok)
-
Dorian
félisten
Hogyan csillapítja a visszaverődéseket a szivacsréteg, ha már a festett vászonról visszaverődnek a hangok?
Persze, valamennyire csökkenti, de rossz hatásfokkal. Egy sarkított példa: gondold el, ha üveglapot teszel a szivacs elé...
A hangcsillapítás lényege, hogy bemegy a hullám a szivacsba, ott egy része hővé alakul, kicsit szét is szóródik, a maradék visszaverődik a mögötte lévő falról, megint belemegy...
Én két megoldást találtam: keresgélni neked tetsző-mintás vékony anyagot, vagy a lyukacsos zászló-poliészter, ami nyomtatható. -
Vidala
senior tag
Biztosan jobb a vászon is a semminél.
Legalábbis a messze nem profi ismereteim alapján hangszigetelés ügyben: alapvetés, hogy "majdnem mindegy" milyen anyagokat használsz, de több réteget kell egymásra helyezni, amibe a légrés is beletartozik.
Tehát a csupasz falaknál mindenképpen jobb lesz. Persze, ha Dorian javaslatait is be tudod építeni, akkor lehet mégjobb.
A rajz alapján egyáltalán nem tűnik túlzónak az elgondolás.BBéci:
Akkor ebben nem értünk teljesen egyet. Mondok egy triviális példát: ajtókat szoktak úgy szigetelni, hogy egy szivacsréteg, majd bőrt feszítenek rá. Szerintem a bőr még kevésbé engedi át a levegeőt, mint egy vászon, és mégis...
Egyébként szerintem a vászon, sőt a bőr is légáteresztő, legfeljebb kis mértékben. -
Dorian
félisten
Festővászon nem jó, mert tömör, vastag. olyan anyag kell, amin közelről "át lehet fújni" Ez okozta nekem is a legnagyobb gondot, jelentősen csökken így a választék. megoldás lehet, ha zászló anyagra nyomtatsz képet, ez ha jól emlékszem 40 vagy 60% fedettségű poliészter. Persze arra nem lehet olyan szép minőségben.
A szivacs vastagsága minél nagyobb, annál jobb (annál mélyebb visszaverődéseket is csökkent) de maximum szivacsvastagsággal egyező mérető légrés a szivacs mögött "szivacsnak számítható" akusztikailag. A légrés persze szintén bonyolítja az összeszerelést, konstrukciót.
Habszivacsból csak a legsűrűbbet a 40kg/m3-t szabad venni, ennek a csillapítása már egyezik az azonos vastagságú kőzetgyapotéval, viszont nem porzik ki meg ilyesmi.
Tökig burkolni ész nélkül hülyeség, ha túlcsillapítod a magas és középtartományt, döglött hangzást eredményez. -
Halasi38
csendes tag
Sziasztok! Én csináltam homokkal töltött állványt a hátérhangsugárzókhoz is.
Konzolt én azért nem használnék, mert maradandó nyomokat hagyhat a hangdobozon.
A polc rezonálhat együtt a dobozzal, ha tüskézed akkor ez nem gond, így viszont a tüske hagyhat maradandó nyomokat./Én a tüskék alá pénzérmét tettem/
A tüske lényege, hogy a dobozrezonanciákat nem viszi át, tulajdonképpen egy pontban érintkezik az alatta levő felülettel. Tüske javallott!!! -
Dorian
félisten
Most olyan Ikeás vastag "Lack" polcokon vannak. A kicsiknek más a rögzítésük, mint a hosszúaknak, vigyázni kell: nagyon pontosan kell kifúrni a tipli helyét és beállítani a kilógó csavarhosszt, hogy a polc alul és felül is rászoruljon a falra, de így atomstabil. (és nem uránatom, legalább valami nemesgáz
) Én szilikonpöttyöket tettem a surroundok alá. Viszont túl nehéz dobozokat rátenni lehet, hogy necces, mert 3 kg teherbírást írtak ezekre, de a 4,5 kilós C1-eket simán bírja, talán még 10 kilótól sem szakad le, de ezt nem tesztelném, ha lehet
Mondjuk most magam alatt vágom a fát, a vlb200-akat is el kéne adni, de még meg sem hirdettem...
-
cekkk
veterán
Na de várj, ha rendes 16:9 a felvétel aminél nincsenek fekete sávok akkor nem tölti ki,
Bár én Bdben gondolkozom és nem mkv rippekben.Képernyő üzemmódok
A Cinema 21:9 LCD TV esetében persze a leglényegesebb kérdés az, hogy a különböző oldalarányú (4:3, 16:9, 21:9) tartalmakat hogyan tudja megjeleníteni a szuperszéles képernyőn. Erre a Philips a következő üzemmódokat dolgozta ki:Automatikus formátum (Auto Format)
Automatikus képkitöltés, kiterjeszti a képet úgy, hogy az kitöltse a képet elfogadható torzítással (ex-factory). A 4:3 oldalarány legfeljebb 16:9 formátumban jelenik meg, a 21:9 formátumra való átalakítás nem engedélyezett.Automatikus Zoom (Auto Zoom) kiterjeszti a képet úgy, hogy az kitöltse a teljes képernyőt torzítás nélkül. A kép alját és tetejét levágja.
Filmkitöltés 16:9 (Movie Expand 16:9)
Fix függőleges nagyítás, a kép formátuma nem lépi túl a 16:9 kép határait.16:9
Rögzített 16:9 megjelenítés a bemeneti jel formátumától függetlenül.Cinema 21:9
A bejövő jelet széthúzza a teljes 21:9 képernyőre. A függőleges átméretezés attól függ, hogy a bemeneti jel a normál (SD/ED) vagy nagy (HD) felbontású.Cinema 21:9 felirat
Ugyanaz mint a Cinema 21:9 üzemmód, de kisebb mértékű függőleges nagyítással, amely biztosítja, hogy a feliratok láthatók maradjanak.Átalakítás nélkül (csak HD forrásból)
Nincs nagyítás, pixelpontos megjelenítés.A 21:9 formátum megjelenése tehát hasonló képnagyítási-torzítási lehetőségek bevezetését tette szükségessé, mint amire a 4:3-as műsorok 16:9 es képernyőn való megjelenítéséhez volt szükség.
Bővebben: http://www.hazimozi.hu/tesztek/lcd-tv-plazma-tv-tesztek/1305-kueloenboez-kepformatumok-a-philips-cinema-219-lcd-tv-n.html#ixzz1PQQaTavi
[link]Thuglife
Szerintem a popin biztos van e-sata a másikon passz.
A-210es popin nem látom, hogy lenne.
Sőt a nagyobbakon sincs
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Medence topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Haditechnika, harcászat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Gitáros topic
- Windows 11
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest