- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
-
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #41412 üzenetére
Felejtsd el.
Nagyon sokan próbálkoztak vele a nagyvilágban.
A négy polc külön van hangolva, és többek közt ólommal töltve.
Speciálisan vannak egymástól elcsatolva.Már amennyiben a Pagodát szeretnét koppintani.
Ha a Segmentet, az már más tészta.
De mire megcsinálod, többe lesz, mint amennyiért meg tudod venni készen.
És nem biztos, hogy a DIY öröme hoz annyit, mert az alapanyagot nem fogod tudni eltalálni. -
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #41242 üzenetére
A múltkor kiszámoltam a sajátomat. 80%-nál járok. És még tudnám fokozni. Simán.
Az én véleményem az, hogy egy BIZONYOS SZINT felett többe kerül a kábelezés, mint maga a komponensek. A müncheni shown a 20000 euros Scalakat 80000 értékű kábellel szolgálták ki.
Szvsz bármilyen, komolyabb front end és végfok párosítást a köztük levő kábelek fognak meghatározni. Azon fog múlni minden és azon is veszik el minden.Magyarázhatnám autós hasonlattal is, de felesleges.
-
Warter
addikt
válasz
python1 #41242 üzenetére
Azt kell mondanom egyet értek veled, kell bizony az a 20-25%, különben a kábel lesz a szűk keresztmetszet. Legalább is nálam egyértelműen az volt, igaz korábban csak kb 10% ment el kábelekre.
xtremetuning: Sajnos annyit nem dobott, mint a hangfalkábel csere, mondjuk még kell neki járatás az biztos. De egyre jobban tetszik a saját rendszerem. Most már csak egy jó forrás készülék kellene.
-
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #39738 üzenetére
Muzsikpeti ezt írta : "A többieknek meg annyit, hogy én még ilyet nem hallottam, pedig sok drága cucchoz volt már szerencsém. Ilyen nyílt, dinamikus, mind széltében és mélységében tág szinpaddal, csodálatos énekhanggal rendelkező rendszert nem hallottam. Teljesen a hatalmába kerített a zene."
- de a mélyekről a Te véleményedre is kíváncsi lennék Peti.
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #39711 üzenetére
Nem jár ilyenen az agyam, hatalmas élmény volt, de "kisebb leszek, Nyugatra megyek, és Galadriel maradok"
Szóval itt nagyságrendi különbségekről beszélünk, nem lehet megközelíteni.Akkor már kérdezek is, mert egyelőre tanácstalan vagyok:
Digit koaxból a jelenlegi használt piacon tudtok valami jó vételt, ami szerintetek illene a rendszerembe? A Hivoxos digitkoaxról nem hallottam olyan jó véleményeket, jó lenne valami másik mellett letesztelni. Ja igen, a használt áron 8, max 10ezer Ft-os kategóriára gondolok. -
xtremetuning
addikt
-
python1
veterán
válasz
python1 #37063 üzenetére
Tényleg, kábelekkel kapcsolatban mi a legtökéletesebb megoldás szerintetek?
Egyenes és a lehető legrövidebb kábelutak kiépítése a hangfalakhoz,vagy ez másodlagos és mindegy,hogy mennyire hajlik illetve a kábel hosszai mennyire befolyásolják a az egyeneshez és rövidhez képest a hangot.
Na ezt jól megtekertem én is.extremetuning,tényleg a szorgos kis mohikánjaid elkészítették már a fali hangelnyelő paneljeidet?
-
jos3ph
tag
válasz
python1 #37061 üzenetére
Na igen. Ebből az excaliburból nekem a frontokhoz kellene 2X2.5méter, de lehet elég a 2 méter is, ami vagy 17, vagy 20guriga, amit a frontjaimtól nem is sajnálnék, még a center is beleférne, de a hátterek.. az egy vagyon lenne, arra már sajnálnám a pénzt. Majd még alszok rá egy párat, minden esetre köszi a segítséget!
A kábeleimet mindenféleképpen cserélnem kell, mert hulladékok, a frontkábellal verekedni lehetne olyan kemény, pedig fűt fát ígértek, hogy szuper MISSION kábel Angliábol, biztos így van, de törik ez vele a baj, nem a hangja... A háttereken pedig ideiglenesen 0.75ös filléres kábel van. Szóval a kábelcsere szobaakusztikától függetlenül beérett. Ezért gondoltam, hogy egyszerre csinálom a pakolást is, és a kábelezést is.
Majd írok még, ha nyűgöm lesz kábelügyileg, és ha már készen vagyok mindennel, lesz beszámoló a hangi élményeimről!
-
jos3ph
tag
válasz
python1 #37054 üzenetére
Mi hánt közös nevezőre jutok magammal kábelügyileg, átfogom rendezni a szobát ahogy azt már lentebb írtam is, és így megnő a hallgatói távolság. Plusz szőnyeg kerül a padlóra, és egy faliszőnyeg a falra, vagy ha jobban tetszik akkor falvédő. Még a frontok köré gondolkodok valami csillapításon, gondolok itt szivacsra, hungarocellre, de ez ügyben még nem látok tisztán. Mindenképpen szeretném kihozni a legjobbat, legtöbbet amit lehet, és amit most megengedhetek magamnak.
-
Jégtörő
aktív tag
-
jos3ph
tag
válasz
python1 #36830 üzenetére
Nem hangos, erre van a csatornánkénti dB hangerő, be van úgy állítva, hogy a fülemnek jó legyen, de a DENON akkor is jobb. Ebből a szobából, ezzel a rendszerrel, szerintem, kihoztam a maximumot akusztikailag.
Toobee
Köszi! Sokan mondják, hogy ez a 40" TV nagy ehhez a szobához. 2 méterről nézem,de nekem pont így jó. Bár tudom, hogy kissé ironikus voltál a méreteket illetően
-
jos3ph
tag
válasz
python1 #36828 üzenetére
A képen is látható Marantz SR5600 nem mondhatni, hogy jeleskedne a hátterek hajtásában. Alapbeállításokban ugyan így, rákötöttem egy DENON 1306-ot, és ott lehetett hallani a hátterekből, azt aminek onnan kell kijönnie, de a Marantz az elég lagymatag, ezért majd cserélem is idővel. Amúgy láthatóan kicsi a szoba, de most egyenlőre ez van
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #36823 üzenetére
Bácsi,eddig tartott a HTPC irányi lelkesedés?
jaj, extreme:2 dolgot akartam még irni az ESIvel kapcolatban:nem próbáltam még a digit kijáratát-alig 2 napja van itt, valamint esküdnek,h a linux alatt a legjobb a kijárata.nemtom mikorra akarod a lejátszót,de ha ESI mellett döntenél, akkor egyelőre saját füled,korg kölcsönkarival a mérvadó.ráadásul linux.
mondjuk engem nem nagyon zavar,10éve csak a zenehallgatása feltettem egy karakteres linuxot,de ez nem elhanyagolható info.
-
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #36704 üzenetére
Én meg ezt a házat néztem elsőnek...
-
-
jos3ph
tag
válasz
python1 #36591 üzenetére
Nagyon tetszetős, de 50ért... nyilván kombó, és ha azt nézem nem veszek videokártyát, és xonar hangkarit 50ből, ilyen tekintetben lehet, hogy megéri, de nekem így is jó a gépem arra amire kell, és felesleges lenne rá költeni. Vannak már kimondottan HTPC-hez alaplapok amin minden megvan akár egy m2ts lejátszásához is, nekem is ilyen van.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #36589 üzenetére
te tanácsoltad
még járódik, és az is érződik,h nem megy mélyre,meg nem is oké, a mély, de egyrészt sokkal rosszabbra számitottam, másrészt meg NAGYON rossz akusztikai lehetőségei vannak.egyébként a rotelem kb a 356os nad szintjén van.sajna csak a düne analóg kimenete volt,ezért csak nagyságrendet tudtam kitalálni.gyári rotel meg nagyon icivel lehet a 316 fölött.
de a dacom kategóriáját még mindig nem találom.nem én dicsőségem,de elképesztő,h DIY teknikával mit tudnak a hazaiak...
ez most elég ojjektivnek hangzott, de nyilvánvalóan ez csak 1 vélemény.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #36582 üzenetére
marad a proson a gép mellett.
olyan az akusztikája a környéknek,h totál feldúsul a mély.nem túl szép,de nem is zavar nagyon.30ért ajándék ez a hang...szóval mostantól kicsit módjával fogom javasolni az öregebb jószágokat.
2106nál jobb a 2309,35rugós hivox tuningosnál meg ezerszer jobb a proson 30ért.200alatt biztosan használt hm erősitőt vennék továbbra is,de ennyi.
nem minden esetben jobb a használt mint az új,csak ezt akartam mondani. -
cekkk
veterán
válasz
python1 #36582 üzenetére
Én kínlódtam régen pcvel elég volt
Most elgondolkoztam, mert tetszettek a felületek, de nem tudják amit én akarok (BD-iso, BD menü), innentől el is felejtettem
Tudom mire való ez a proci pont ez a lényeg. Nem torrententezni, nem yotube videót nézni
Sokan ezt felejtik el. Én ki is venném ezt a funkciót a Duneből. Jönnek a fórumra és sírnak, hogy nem megy nem jó lassú stb....
DE ha megjelennek az új chikek amikben hardveresen olyan támogatás nyújt(Integra által linkelt oldal , a stúdiókban használ eljárás), azt te szoftveresen igen nagy erőforrás használatával fogod elérni ha ha egyáltalán lesz olyan szoftver ami ezt nyújtja, és képminőségben lemerem fogadni, hogy jobb lesz mint a HTPC, de most sem vagyok benne, biztos, hogy egy Dune és 80-90 ezeres HTPC van különbség, de inkább a Dunere voksolnék amiatt, mert az a csipi videó lejátszásra van kitalálva, és nem minden másraA másik írta a srác, hogy laptopról vezéreli
Na ha én lefekszek a kanapéra és filmezni akarok nem kell nekem még egy laptop is , hogy azzal irányítsam
XBMChez jó kis androidos program van. Azt imádnám a DunehezA másik mondjátok a játékot, és sokáig játszottam gépen, mikor meg vettem az első konzolomat akkor új világ nyílt ki előttem, és sokkal élvezetesebb lett a játék. Nem COD fejlövésekre kell menni, hanem az élvezet, ami a lényeg, bár van akiknek az
. Vagy ott A Kinect iszonyat amilyen élmény azzal játszani, egy kis szesz haverok fanta, és egész estés röhögés.
Az a baj, hogy nem próbáltatok ki még egy normális média lejátszót, és alkottok véleményeket egy 20 ezer körüli lejátszóról, hogy milyen rossz amikor a htpc meg nem ilyen árban van nektek, mert egy jó ház nem ennyibe kerül
Ár érték arányban kiválóak azok az olcsó lejátszók is.Uff
-
-
cekkk
veterán
válasz
python1 #36565 üzenetére
És meg kérdezhetem, hogy mi a probléma velük?
Hogy nem egy 300 wattos tápegység van bennük, letudják játszani a filmeket kínlódás nélkül?bajnokpityu
Áruld már el miért kellene kidobni? Szerinted ezekre nem adnak ki frissítést, meg pl mkvnál is volt frissítés és megkapta a dune isAmikor pl egyik média felület sem kezeli pl a BD menük, tartsak fen 4-5 programot hogy mindent lejátszik. Itt nem szakadozik semmi, nem kínlódik az ember csak élvezi és kész
-
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #36338 üzenetére
HD Max. Megvárhatod a 'bejelentést', de szerintem koppanás lesz sokaknak, akik valami nagy és új dolgot várnak...
(bár ne úgy legyen).
Elfogadható minőségűnek mondható, mivel jelenleg nem nagyon van jobb közte és a Cinemaster avagy a CrystalVision közt. Azok pedig csillagászatiak árban a dunéhez képest.
Tény hogy a képük 30%-al jobb, a hangjuk meg vagy 40-el...
Viszont ezek is HTPC-k tetszik vagy sem. -
Pgabor79
aktív tag
válasz
python1 #36338 üzenetére
Elkapott a gépszíj?! Ha nem kell az optikai drájv, az 5.1 analóg kimenet és beépíthető HDD akkor Smart D1, e fölött - mivel a Base már nem kapható - a DUO áll, amivel én személy szerint nagyon meg vagyok elégedve! Szerintem egyikben sem csalódnál. Havernak Popi A210-e van, én a Dune-t jobbnak találom. -
Integra
titán
válasz
python1 #35702 üzenetére
most értem haza
keresem a szavakat.. nehéz megtalálni a megfelelőket.
ciki vagy sem, bevallom, életemben nem láttam meg hallottam még ilyet.
frenetikus volt, most is a hatása alatt vagyok..
érted, hallod ahogy a sting tenyerével, vagy kézfejével üti azt a nemtom minek hívjuk hangszert a koncertjén!!! beszarsz.. nem vagyok botfülű, de ez betette a lécet..xtreme: szólj ha netán valami házimozi estet tartasz, viszem a sört, meg a családi pincészetből a bort, úgyis csak buszra kell felszállnom hozzád, és már ott vagyok
köszönöm szépen mégegyszer, aztán amit beszéltünk, akkor induljunk el azon a pályán, az egy reális és még talán megfinanszírozható út -
Integra
titán
válasz
python1 #35640 üzenetére
igen, ha nincsen megfelelően kábelezve, akkor kellhet. az én rendszeremnél nincsen szüksége rá, meg azért az autó sem mai can-bus rendszerű ugye. és egy jó kondi, nem 1-2 farados és zsilliárdokba kerül, a többi inkább kárt okoz, mint használ. amitóa kibaszta szerelőm (Szakáll) az autóból azt a szart, azóta tökéletes és van rendben az autóm villamossága és nem merül az akksim sem, és nem szív feleslegesen semmi sem áramot. szóval ez nagyon rendszer függő.
-
Integra
titán
válasz
python1 #35621 üzenetére
nekem ez lenne a sztereo is, úgyhogy azon az úton kell kiindulnom, amit pityu is javasol, de ha nem is 50-50, de 80-20 a házimozi arányában.
nem vagyok én annyit otthon, és ha zenét hallgatok, akkor az esetek többségében autóban. azzal is szívok most, mert valamiért az első komponens szetten magasai elkezdtek sercegni, teljesen értetlenül állok előtte.
szóval a nagy oszlopos elsők nem játszanak. kb 30m2 a teljes nappali és konyha légterem, ebből mondjuk 20m2 a nappali és a frontokat kb 3.5m távolságból hallgatnám, a hátterek meg kb 2m.
BBéci? neked ötleted? -
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #35182 üzenetére
igen.
valamint én bals dugót használtam.miután az elfogyott, a 3. kábelen meg valami fél kilós gumidugó lett.
közben emlitettek egy még jobb alapanyagot, haonlóan 160-200Ft/métere,de nincs időm,kedvem Kistarcsára utazni miatta,pedig szivesen kipróbálnám.hogy őszinte legyek,ezek a kábelek még annyira nem drágák, ellenben lehet,hogy sokat hoz a konyhára.kb olyan 2500Ftos alapanyagáron kijönnek.
haveromnak meg többet hozott a tömör rézdrótos tápkábel,mint egy ICcsere.
-
BBéci
legenda
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Google Pixel topik
- ASUS RT-AC68U
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest