- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Gál István #34532 üzenetére
Igen,a réz(II) oxid az félvezető.sőt azon fedezték fel az anyagnak ezt a tulajdonságát.
-
mata89
csendes tag
válasz
Gál István #34529 üzenetére
Szerinted vagy valaki: a Polkaudio PSW 110-es elég lesz a 18-20m2re? 100Watt!
-
mata89
csendes tag
válasz
Gál István #34527 üzenetére
22méter
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Gál István #34495 üzenetére
Köszi, de több okból sem:
1. 80K-ról indultam, és a kinézett Proson 5.1 - 125K, már ez is jelentősen megdobta a költségvetést, és az erősítő is 10K-val több lett...
2. Nálam csak fekete jöhet szóba a szoba színvilága miatt.
3. Több pénzt most egy jódarabig nem fogok tudni belerakni, mert most fogtam bele egy olyan "projektbe", ami több évre jelentősen leköti az anyagiakat, és nem tudom, hogy mit hoz a jövő.
-
python1
veterán
válasz
Gál István #34357 üzenetére
Köszi!
xtremetuning:ma már semmi sem akadály.
-
válasz
Gál István #34306 üzenetére
Ezek milyen dobozok?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #34306 üzenetére
ami összehasonlitó teszteket olvastam,az alapján a nem ezüstözött qed kábeleket jobbnak irták, a drágább ezütözöttnél.
én is épp ki fogok próbálni egy biwire nem silvert. -
törölt tag
válasz
Gál István #34093 üzenetére
Elég csak routerből kábel és kész. Nem kell gépnek menie.
-
cekkk
veterán
válasz
A denonnál vagy a Loginál?
A denonod tudja a netes rádiókat, szerintem ugyanazokat mint a logi.
A loginál két verzió van:
1. A Sz.gépen van egy szerver ez tárolja hol vannak a zenéid stb a logi bekapcsoláskor ehhez csatlakozik. természetesen egy upt kábel be a routerbe és úgy.
2. Amikor a logitech netes szerveréhez csatlakozik és akkor nem kell bekapcsolva lenni a Sz.gépnek, de viszont csak netes rádiókat tudsz hallgatni. -
Peak
addikt
válasz
pontosan igy van.
-
sirfer
aktív tag
válasz
Gál István #33999 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #33540 üzenetére
hogy tudtam
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #33523 üzenetére
igen a dalik térben és mélyben erősek.
rotelt nem most vettem. most jött vissza tuningrol.nagyon jót beszélgettem Hivox Zolival közben.
Minden zene nagyon jó... csak legyen jó a felvetel.
aszongya Párom ghymes közben:nem is tudtam, h ennyi hangszer van benne.
-
ricsik
őstag
válasz
Gál István #33400 üzenetére
Atya ég!
. Bele sem merek gondolni hogy szólhat.
-
Visormail
addikt
válasz
Gál István #33405 üzenetére
De válaszolt már rá: "rendkívül tiszta hangja van mivel a minőségi zenehallgatásra építettük. "
-
Dorian
félisten
válasz
"Hogyan jellemeznéd a hangját"
-
priusz
aktív tag
válasz
Gál István #33402 üzenetére
Valószínűleg úgy fos ahogy van, de legalább sz@rul néz ki. Ilyen szép kidolgozottságú dobozt a garázsba se raknék....
-
priusz
aktív tag
válasz
Azt hiszem erre le kell csapni! A legjobb helyen hirdeti, ott mindenki laikus
-
törölt tag
válasz
Gál István #33338 üzenetére
Rajta vagyok de ezt a választ kaptam ma:
"Jövőhét elején jön hozzám beszámítással. Állítólag újszerű állapotban van és idős emberé a cucc. Nagyon nagy érdeklődés van és 4-5 vevőjelölt van. Azt hiszem kirakom licitbe 149.000 induló licittel. Úgy néz ki, hogy keveset kérek értük."
Sanja nekem a 150 is felette van a megengedhetőnek,de össze tudnám szedni valahogy,segitséggel, de fölé már nem tudnék menni.. -
Dorian
félisten
válasz
Gál István #33332 üzenetére
Az már tényleg nem idevaló téma
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #33320 üzenetére
igen,ez tök durva,valahol olvastam egy irást,hogy a csávónak 8 méteres kábel kellett, az egyébként 2.5méterre levő hangfalhoz, mert igy telálta legjobbnak a kábelt.
bártfayék pl 250-300cm hosszig tartják jónak a kábelt amit vettem.nah,ez a szint,amihez nem látom,h hirtelen felnőnék,igy 120centis lesz a centeremhez a kábel,mint ajánlottátok.
sub:anno a geniussal tököltem, a 120Hzet már hallani irányból,és ha jól emlékszem, a 100at is.
-
robi-k
őstag
válasz
Gál István #33320 üzenetére
Pontosítanák: mivel a hangfalkábel vezetőből áll, és nem szupravezetőből, annak van mind állandó rezisztív, mind induktív és mind kapacitív ellenállása is, ami természetesen függ a kábel hosszától/keresztmetszetétől, szerkezetétől, anyagától, a műanyag szigetelő anyagától és a kábel elhelyezkedéséről (egy felcsavart kábel pl. úgy viselkedik, mint egy induktív tekercs), ezért javasolják, hogy egyforma hosszúságú legyen a két hangfalra menő kábel hossza.
Bár azért megjegyezném, hogy egy jó minőségű és megfelelő keresztmetszetű és szálösszetételű (többeres) kábel esetén még a néhány méter hosszkülönbséget sem fogod észrevenni a hangzásbanI
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #33275 üzenetére
Megtartod?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #33261 üzenetére
őszintén?
ha nem győzött volna meg a hangja az enyémnek, soha nem vettem volna meg külső alapján...
egy hodály,randa szinnel,gagyi szintű kidolgozás,össze nem illő szinek. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #33256 üzenetére
mért is?
tényleg mindenki chipsre gyűjt,mert c6 65ért c8 100ért.ilyen árak a mesében vannak. -
Dorian
félisten
válasz
Gál István #33249 üzenetére
Ja, már agyaltam, hogy megveszem tartalékba, ajándékba, akármire. De aztán nem tudnám hová tenni, hadd járjon vele jól, akinek szüksége van rá.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Gál István #33216 üzenetére
Ja, erre nem is gondoltam, de szerintem itt darabja lesz ennyi, nem egy par.
Viszont mit gondolsz a 2) kerdesemre? -
ToxLee
őstag
válasz
Gál István #33177 üzenetére
Üdv a C8 klubban.
Kíváncsi vagyok a véleményedre.
-
robi0604
őstag
válasz
Gál István #33199 üzenetére
Akkor kevertem...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #33190 üzenetére
jaa,most esett le. hát igen, a CCamot nemigen verné meg egyik selyem sem.azért az igen jól szól...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #33190 üzenetére
amik textileket hallottam,valóban elsőre sávhatároltnak tűnnek,de mindenképp kevés a magas frekis teljesitményük.. de cserébe nagyon reálisak a beszédhangok.nekem ez fontosabb, ezért ha választani kéne, egy kef titán, vagy egy jóféle selyemmagasos között,nem görcsölnék.
no,mindegy, dalikat lehet szeretni, és lehet kevéssé szeretni, de hogy jó hangfalak, az biztos.mozizni meg szuperek.
de ujra olvasva:elkeni??
-
robi0604
őstag
válasz
Gál István #33183 üzenetére
Én szurkolok...
Jamboo529
Egy keretet azért írhatnál...
-
cekkk
veterán
válasz
Gál István #33179 üzenetére
Jó vétel volt
Remélem tetszeni fog a Dali
Majd véleményt várunk, hogy milyen lesz a nagy denonnal
-
ricsik
őstag
válasz
Gál István #33183 üzenetére
Na majd jöhet egy kis szösszenet, milyennek találod a C8-ak hangját.
-
robi0604
őstag
válasz
Ezen gondolkoztam Én is, de ránéztem a barátnőmre és elvetettem...
Mi lett egyébként a Monitor Audiókkal?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
volt talán 2 hét HM nélkül?
remélem viccnek veszed, de hasonlit a stratégiád az ATC szuper akcióihoz ...nálam legalább a hangfalak, meg a squeezebox fix pontjai a láncnak
-
ricsik
őstag
válasz
Több helyen is írtad, hogy újrakezded. De mit? Megtartod a Denont meg a Dalit és ez lesz most a rendszered? Ahogy "ismerlek" ez eltart vagy 3 hónapig
, aztán megint cserélsz mindent.
-
Gál István
senior tag
válasz
Gál István #33175 üzenetére
Nagyon izgalmasnak tűnik nekem ez a 3808 ezért vettem is mellé egy pár Dali Concept 8 falat, úgy érzem újra kell kezdenem
-
yps12
csendes tag
válasz
Gál István #33073 üzenetére
Analógon jól működik, így nem szomorkodok nagyon.
Köszi. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #32973 üzenetére
Nagyjából egy kategóriába tartoznak, erőben talán az Onkyo, zenén viszont a Denon jobb.
Szerintem. -
XP NINJA
őstag
válasz
Gál István #32959 üzenetére
valahol nekem is el kell kezdenem
-
XP NINJA
őstag
válasz
Gál István #32938 üzenetére
inkább nem irtál volna
-
robi-k
őstag
válasz
Gál István #32888 üzenetére
Normál Denon AVR-3808 vagy már az FW frissített A-s verzió?
-
TCr
veterán
válasz
Gál István #32843 üzenetére
Ezt még nem tudom eldönteni, ugyanis a jelenlegi lejátszóimmal (PS3, laptop) eddig nem tudtam HD hangokat kiküldeni az erősítőnek.
Tervbe van vége egy kis Dune médialejátszó... -
Peak
addikt
válasz
Gál István #32802 üzenetére
Chris Botti Live in Boston 2008 BluRay
Chris Botti Sting egyik (session?) zenésze, amerikai trombitaművész.
Konkrétan ez a koncert felvétel egy picit viszhangos a hely miatt, de én így is imádom, 1000 hallottam már -
Peak
addikt
válasz
Gál István #32787 üzenetére
Csak azt ne mondd hogy szart vettem
Kácsában még kaptam is a listaárból kedvezményt, de igy is sűrűn kussolok itthon hogy mennyi pénzt elbasztam kábelekre. -
Peak
addikt
válasz
Gál István #32787 üzenetére
hát amit használni is fogok és már be is kötöttem az a kácsás lapos szőtt 4.0 mm2 és 2.5 mm2 OFC, kb. 60 méter kellett a 7 hangfal bekötéséhez 32 db aranyozott (?) dupla hernyócsavaros szorítós banándugóval
(pénzkidobásként előtte vettem gagyi kábelt gagyi dugókkal, amit majd valami másra elhasználok) -
Dorian
félisten
válasz
Gál István #32741 üzenetére
Kurvaéletbe.
Ahogy javít az ember a rendszeren, úgy jönnek elő újabb hibák, amiket az addigiak elfedtek.
Felkerült a könyvespolc, a falhoz tudtam tenni fektetve a hátsó hangcsillapítókat is. (Sokat számít, jobb, mint a múltkori képen a kanapé tetejére állítgatva)
Most már hallatszik az oldalsó nagy üvegablakról a visszaverődés. Remek, vehetek sötétítőfüggönyt meg új karnist...Újra beigazolódott, hogy Bécinek (meg a többi tapasztaltabb fórumtársnak) megint igaza volt: kell sötétítő. Csak el kell érni egy bizonyos szintet (elektronikában és akusztikában) ahol ez már hallatszik is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #32719 üzenetére
tényleg szép darab
nemrég árultak egyet avxen. -
ricsik
őstag
válasz
Nagyon finom, nem számoltam, de valószínű a lakásom értékének többszöröse figyel ott.
-
robi0604
őstag
válasz
Gál István #32721 üzenetére
Persze, csak nekem egyből ez ugrott be, de az usherre is igaz és még jó pár másikra...
-
robi0604
őstag
válasz
Tudsz élni...
Az állványos dobozok kicsit Sunos Faberesek, nem?
-
Vidala
senior tag
válasz
Gál István #32691 üzenetére
Ebben is van valami, de sztem ha ügyesen el tudja helyezni a dobozokat és jól beállítja, akkor igen élvezetes lesz az. Főleg ennyi zsetonért, igen korrekt, ráadásul még kiindulási alapnak is jó "későbbre". Én is azt mondom, hogy inkább, mint egy Genius. A füles meg nem ugyanaz, főleg, ha más valakivel is meg szeretné osztani az élményt.
-
törölt tag
válasz
Gál István #32691 üzenetére
Az tény hogy valóban nem nagy a hely,de inkább ez,mint valami Genius.
-
törölt tag
válasz
Gál István #32689 üzenetére
Én azt mondom,smián elüzemel benne a Yamaha... (5nm kb.= 2x2.5 vagy 1.7x3 nm.)
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #32664 üzenetére
Nem valószínű, hanem egészen biztos!
Újonnan 500 euró volt a Denon, 1200 a Pio, nem ugyanabban a ligában fociznak. -
robi-k
őstag
válasz
Gál István #32664 üzenetére
Meghallgatnám, ha tudnám, hogy hol, bár a teszt "tisztasága" érdekében kellene ott egy másik Denon-1911, mert a benyomást az erősítő mellett befolyásolni fogja az adott szoba és a hangfalak is.
Tudtok ilyen helyet? -
mola21
tag
válasz
Gál István #32550 üzenetére
Na ez jó lett volna nekem is, Mennyiért adtad?
-
cekkk
veterán
válasz
Gál István #32088 üzenetére
Azt látom, hogy egyben tetted fel, csak azért kérdeztem, hogy külön-külön nem esélyesebb lenne?
Ahogy nézegetem, néha még a 5.0 szetteket is alig akarják elvinni egyben, lást Newman ARL hangfal szettje, külön felrakta és a centert el is vitték, bár nem tudom a többi mennyire lesz kelendő a többi része.
Robi-k ment privi, de szerintem sejtem, hogy melyikre gondolsz
-
cekkk
veterán
válasz
Gál István #32085 üzenetére
5 ezret adok a bodor kábelért
Viccet félre téve, nem lehet jobban járnál, ha külön külön adogatnád el ? -
Thuglife
senior tag
válasz
Gál István #32069 üzenetére
Látom eladod az egész rendszered???
-
Dorian
félisten
válasz
Gál István #32069 üzenetére
Ha sokat vagy erősen hajtogatod a merev, tömör kábelt, mikrorepedések keletkezhetnek rajta, ami használni biztosan nem fog. Hogy mennyire árt, nem tudom. Csavargatni sem illik a csatlakozók környékén.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #32061 üzenetére
fájós fejjel mentem hangfalat választani.féltem is,h emiatt elszúrom a választást.
én félek egyébként ezektől a merev kábelektől.falban van a helyük.szerintem a hajlitás tönkreteszi őket. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #32058 üzenetére
én elsőre még nem hallottam nagy változást.ez is valami,ennek fényében
valamelyik nap összerakom rendesen az erősitőt,aztán fülelek.sztem erősen jövő hét lesz. -
xtremetuning
addikt
válasz
Gál István #32058 üzenetére
Használt a kábel ?
Amennyiben igen, lehet, hogy le van ülve, járasd folyamatosan min.1 hét.
Ha új, akkor nincs kérdés, járatni kell nagyon sokat.Persze az a lehetőség is benne van, hogy tényleg ratyi, de ezt első körben ne vegyük számításba.
Járasd addíg is, amíg meg nem gyógyulsz.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #31955 üzenetére
hivox tápkábele is kemény,mint a kő.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Gál István #31955 üzenetére
Tele van betonnal ???
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #31889 üzenetére
Az sem mindegy, hogy melyik sorozatú B&W dobozokat köti hozzá.
Itt a remek példa, hogy szolgáltatásokkal el lehet adni egy nagyvasat. Szerintem az ember meg sem hallgatta, katalógusból vette. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #31874 üzenetére
Engem totálisan hidegen hagy.
Az előfok/végfok párosukért még határozottan lelkesedtem, de csak addig, amíg nem hasonlítottam össze a felébe kerülő Emotivával. -
Thuglife
senior tag
válasz
Gál István #31870 üzenetére
Én azért szívesen életfogytiglanra ítélném a nappalimban
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #31870 üzenetére
Sirfer egy olyat vitt vissza 3 nap után, mert elégedetlen volt a hangminőségével.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Gál István #31733 üzenetére
Ettől függetlenül persze még házimozira jó lehet, hiszen a magas megvan benne, a centerben is nyilván elég a közép, a mélyre meg ott a sub. Viszont akinél a zeneiség is fontos, annak szerintem nem ajánlott.
-
nyunyu
félisten
válasz
Gál István #31701 üzenetére
directben is? mert az már baj szerintem.
Pure Audioban probaltam.
-
Peak
addikt
válasz
Gál István #31689 üzenetére
abszolút pontosan ez a lényege az egésznek
Ezek a grafikonok, görbék nem arra valóak, hogy ez alapján válasszon valaki hangfalat.
Egyszerűen mivel azonos tesztkörnyezetben készültek, a hangfalak/rendszerek közti viszonyt lehet feltérképezni velük.Annyira sok minden befolyásolja ezeket a görbéket, kezdve az "objektiv" komponensektől az ember füle által érzékelt hangok agyban kialakult "szubjektiv" érzetéig, hogy természetes, hogy nem ez a fő választási szempont.
Elmentem Kornerbe megint, és meghallgattam most a Mission 796SE-t, aztán a Polk Audio RTI A7-et, majd a Tangent Lounge 6-ost... fantasztikus dolog szinte látni a hangot a lelki szemeid előtt, ahogyan felismered csukott szemmel, hogy melyik hol erősebb és hol gyengébb.
Rangsorolni nem tudom őket egyszerűen, annyira más élményt adott mindhárom pár.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #31632 üzenetére
úgy is mondhatnánk,ha fontos a sztereo,akkor vegyél egy sztereot,és ami marad,abból valami házimozierősitőt.hidd el,megéri.a 2106-2309nél kezdtem el érezni,hogy van akinek elég sztereoban.és ezek az erősitők HMek között kifejezetten zeneinek számitanak, valamint ujonnan utóbbi 240rugós erősitő volt.és a HK6500 szól úgy, hasonló mennyiségű hibával,amit 25-30ért árulunk...
-
cekkk
veterán
válasz
Gál István #31614 üzenetére
Na ezért mondom én azt, hogy nem mind arany ami csillog
Most nem megyek bele abba, hogy jobb vagy nem jobb, de itt a példa arra, hogy milyen fanatizmus van, és mit ellehet érni ha ilyen városi legendákat terjesztenek, hogy kiadnak egy max 10k anyag költséges kábelért 95ezret ami nem is itthon készült, mert volt kép fent az avxen róla, hogy magán a kábelen már semmi BA felirat csak a külső köpenyen
De lehet nem véletlen nem kelt csak 1 év alatt
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #31619 üzenetére
kb mint az anyagár,ezen tuti nem buksz.
-
Dorian
félisten
válasz
95k
Azért ez már az nagyon erős túlzás kategória... És mennyiért vetted meg, ha szabad tudni? -
BBéci
legenda
válasz
Kipróbálás nélkül, nagy merészség ilyesmit venni. Mondjuk az árától is függ, ha nagyon olcsó volt, talán nem buksz rajta.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
biztos jó lesz.
a bals dugó olyan 8-900FT,ha lehet kapni, mert ritkaság
szokás cserélni a tűit aranyozottra,és szinte mindenki polirozza,mert gyárilag elég egyenetlen a felülete. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #31599 üzenetére
bals typ 73 dugó,mégpedig 02es szinben
már van harisnya enyémen is.
ennek miből van a kábele?
tömör dtótot nem akarok,pedig szerintem az egyik legjobb megoldás a tömör lenne fonva...
a gép felőli csatiról tudnál közeliképet adni? -
Boogie33
senior tag
válasz
Gál István #31599 üzenetére
Semmit se javítanak az ilyen holmik a hangzáson ( ez csak paraszt vakítás )
-
ricsik
őstag
válasz
Gál István #31352 üzenetére
Megnéztem a teszteket, hirtelen felindulásból rendeltem is egy 700-ast
Vidala: Igazából a One tetszik a legjobban, de az majdnem 2x drágább. Ennyit nekem nem ér a töltőbölcső és az érintős kijelző. 6 eszköz meg elég nekem.
-
Vidala
senior tag
válasz
Gál István #31352 üzenetére
A jóra hamar rá lehet szokni! Én sem véletlen ajánlottam korábban a Harmony (One)-t.
Tulajdonképpen annyi típusa van ezeknek, hogy mindenki könnyen megtalálhatja a magának leginkább tetszőt.
Mondjuk én semmiképp nem mondanék már le az Activity vezérlésről. Gondolom téged sem kell erről győzködnöm ezután... -
törölt tag
válasz
Gál István #31328 üzenetére
Jól is tetted.
Neki akkor viszoint hangdobozokat is kellene cserélnie: az SCS178-ra nem is igen köthetnagyobb erősitőket.. -
Peak
addikt
válasz
Gál István #31259 üzenetére
Nem találtam Acram AVR350 specifikációi között a TrueHD dekódolást.
-
python1
veterán
válasz
Gál István #31119 üzenetére
Köszi!
Próbálom is csak ma már nem sikerült összerakni a rendszert,mondjuk a forrasztásnak állítólag minimum 1hét kell mire bejáródik,pihen.Sokat nem várok a kábelektől,hisz olcsó anyagokból áll ,de mégis kíváncsi vagyok a gyáriakhoz képest.Itt inkább az összeköttetés,kontakton áll a hangsúly és a keresztmetszeten,ha hallgatható akkor már nekem megérte.
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #31099 üzenetére
Nem biztos, de mindenképpen sokat javítana rajta. Te is tudod, hogy ilyen cella kopárságú helyiségben a 15-20M forintos rendszerek is pocsékul szólnának.
A legjobb az lenne, ha az összes fal és a mennyezet is akusztikai panelekkel lenne borítva. Ez nyilván nem megoldható, de ebből kell kiindulni!
(#31092) Peak
Elméletileg helyes, amit leírtál, a gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a szakszerűen, speciális anyagokkal történő forrasztás és saruzás inkább javít a hangon, mint ront.
A méterenként többszázezerbe kerülő high-end kábeleket szinte kivétel nélkül saruzott, vagy banándugós szettben árulják. Íme egy példa: Transparent Audio Reference MM2 -
mester32
csendes tag
válasz
Gál István #31099 üzenetére
Jelneleg egy yamaha rxv 359-es alapkészülék és egy dual 1260 stereo erősítő, és s-35 pana dvd
-
Peak
addikt
válasz
Gál István #30739 üzenetére
Minden tiszteletem az audio technikában nálam jelentősen tapasztaltabb és járatosabb kollegáknak és jelenlevő fórumózoknak, de ez a magyarázat orbitális ostobaság.
Csak gondoljatok bele, akár csak mondjuk az üvegszálas digitális optikára, vagy a netre.
Az adó oldalon a digitális adat "csomagolásra" kerül, minden féle nagyon komoly matematikai algoritmusok alapján védelemmel ellátva, hogy az bármikor 100%os pontossággal visszaállitható legyen (ilyen pl. a CRC is), majd a vevő oldalon az adat 100%osan azonosan megjelenik.
Ha létezne ilyen "digitális zaj" ami befolyásol 0-át vagy 1-et úgy, hogy az a vevő oldalon adateltérést okozna, akkor az milyen káoszhoz vezetne?
Pl. a banki átutalásodon mondjuk 16x annyi pénzt vennének el tőled... óó csekélység... hiszen az csak 1 bit...
Vagy az űrhajók ballisztikai pályája szépen az óceánba vezetne, stbstbstb.Átgonldolva az egészet arra gondolnék, hogy egy rosszabb és egy jobb minőségű kábel esetén az átvitt zajos jelet a fogadó oldalon az elektronika "nehezebben" tudja visszaállítani pontosan ugyan arra a jelre, amit az adó oldal küldött, többet "dolgozik" vele.
De ettől még a kész, megkapott jelsorozat pontosan ugyan annak kell lennie, mint a küldött adatnak. Ezért digitális. Ezért diszkrét.Ha volna esetleg valakinek hiteles, magyarázattal tarkított információs oldala, weboldal, link, nagyon szívesen venném, mert érdekelne ez a dolog.
De sajnos ilyenről még nem hallottam az informatikában eltöltött 17 évem alatt, hogy egy diszkrét digitális jel átvitele során az módosulna úgy ráadásul, hogy az elfogadott.
Eleve ellentétes az egész digitális technikával. -
Dorian
félisten
válasz
Gál István #30716 üzenetére
Még lejátszó progikat kell tesztelnem, mert a Foobar USB-n elég "steril". Optikán nem lehet észrevenni, mert az meg nem adja azt a minőségi szintet, mint a koax és az USB
-
robi0604
őstag
válasz
Gál István #30713 üzenetére
Akkor tényleg jó áron juthatsz a cuccokhoz, ha ennyiből kijön...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #30708 üzenetére
pláne,mert régebben voltak igen jó hangfalaik is.
BBélával mindketten halltunk egy concert 11et,amit mindketten jónak mondtunk.
én 6-7 éve hallottam egy onkyion,és elképedtem.hozzátenném,akkor nálam még a valdus 400 volt a mérce.másik meg ha 5.0t kell venni mondjuk 130-150ből,akkor a streaméknál kapható hangfalak sem tökéletesek,mint a jamo,wharfik sem.innentől,h kinek mi hiba.
-
Peak
addikt
válasz
Gál István #30708 üzenetére
Értem. Köszönöm szépen az infot, igy már értem a fekete pontot.
-
szmegma
aktív tag
válasz
Gál István #30690 üzenetére
Ezert kerdezem, mert elsokent BBéci azt irta, hogy 80-at er kb. a ket front es a sub.
Utana MaTTeS es cekkk irta, hogy 10 korul vannak a yamahak, ezert kerdeztem, hogy 90 korul el lehet adni a 6 dobozt?Mivel nem, akkor a frontok magukban mennyit ernek, es persze a sub magaban mennyit er?
Mivel a yamahak 10-ert szerintem is jo arban vannak. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #30489 üzenetére
olyan emberé,aki napokban kapja meg a 10es pioját.majd kifaggatom.
ha pár nappal később lett volna a teszt,akkor ugyan 2106al kevesebb,de talán egy pioval több lett volna a ringben.én örültem volna.
és mondom,messzemenő következtetéseket ne vonj le.más láncon,jobban bemelegedve talán más lett volna az eredmény. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #30358 üzenetére
85ért meg a pio monsterek, igy van?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #30243 üzenetére
150ért 3808?
az kemény.
biztos vok benne,h nem hiányzik mellőle sztereo erősitő. -
Thuglife
senior tag
válasz
Gál István #30243 üzenetére
Csak így négyszemközt, rendelésre milyen erősítőket tudsz még behozni?
-
robi0604
őstag
válasz
Gál István #30007 üzenetére
Kíváncsian várjuk!
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest