- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatnot
őstag
válasz
#09634560 #103377 üzenetére
És ez okozhat extrém lassulást?
Janaboy jó helyen tapogatózik talán. A gyári távja ugyan furán működik, ezért is árulta olcsóbban az eladó. 3 működő gombot találtam rajta: power gomb, a 4es gomb a PVR bemenetre kapcsol (bár a CD-re kéne) és alul valamelyik. Viszont a PVR bemenetre váltás ment a távirányítóról. Ezt most már nem tudom tesztelni, mert más bemenetre nem tudok váltani. -
whatnot
őstag
válasz
#09634560 #103372 üzenetére
Másik hosszabbítóra rákötve nem produkálja.
Az aljzatot meg fogom vizsgálni, addig semmi nem fog futni róla.
Az erősítőt meg valószínűleg visszapostázom és valamit kitalálunk, ha úgy adódik, megegyezünk valamiben, hogy ne szívjon, ha tényleg én volnék a hibás. (Korrigálom magam: ha én vagyok a hibás, akkor nyilván kifizetem az erősítőt.)
Eladó még annyit mondott, hogy ha nála sem megy, reklamál a postán. Aztán meglátjuk.Én meg maradok annyiban, hogy új erősítőt veszek. Ha az is tönkremegy, akkor legalább csak magamnak okozok kárt és kiderül, hogy tényleg én vagyok a barom.
-
Rihard83
tag
válasz
#09634560 #102900 üzenetére
Akkor mivel egy HDMI kimenete van a videókártyának akkor az megy az erősítőre? a TV-t meg az erősítőt meg összekötöm egy másik HDMI-vel? Nekem az lenne a logikus ha a videó kártyát a tv-vel is és az erősitővel is összkellene kötni. Akkor átmenne a hang is és a kép is vagy tévedek? De emígy van a tv-nek és az erősítőnek is LAN bemenet szóval legfeljebb sharelgetek és úgy filmezek ha nem marad más módszer.
-
válasz
#09634560 #102182 üzenetére
"a denonom -4308- mélytartománya nagyon jó.mély nélkül sincs hiányosság.."
Bocsánat, de nem értem, mi az, hogy "mély nélkül sincs hiányosság".
(Szerk.: Vagy te arra gondoltál, hogy szub nélkül sincs hiányosság?)
Semmit nem számít, de egyébként én semmilyen mély-problémát nem hallottam a 4308-on, arcam 400-hoz képest sem, meg a nálam megszokott denon avc-hez képest sem.
-
Dagidög
senior tag
válasz
#09634560 #101639 üzenetére
Egye fene, jöhetnek ezek is.
(#101643) BBéci: Szigorúan technikailag értettem a süketszobát optimálisnak filmekhez, illetve zenére. Az embernek bántóan természetellenes lehet. Na de már túl sok a tippelgetés részemről, akusztikáról tudsz ajánlani hiteles, jó olvasmányt?
Jamo D6 PEX 5.1-ről van valakinek tapasztalata?
-
tibbike01
őstag
-
Mikisys
őstag
válasz
#09634560 #100614 üzenetére
Ez "normál" potencióméter esetén igaz lehet, de a mai készülékek zöme elektronikusan szabályozza a hangerőt és ez nem mindig logaritmikus léptékű, inkább kvázi-lineáris, de ez magában nem is probléma.
A probléma az, hogy nem tudni egy hanganyagról, hogy az torzít már (túlvezérlés, illesztetlenség?), vagy direkt ilyen és ezáltal már viszonylag kisebb hangerejű műsorral is könnyen tönkretehető bármilyen hangsugárzó, főleg a magashangszórók. Ezért kell kerülni a hangszínszabályozók használatát is.
A hangsugárzó impedaciamenete a frekvencia függvényében nem egyenletes, persze ez gyártótól, tipustól is függ, de ez a laikus házi-mozi hallgatót nem érdekli, mert alapjában nem befolyásol semmit.
A jól megépített erősítőknek amúgy is el kell viselniük némi üzem közbeni anomáliákat, amelyik nem bírja, az előbb-utóbb kukába kerül és nem ajánlott vétel lesz itt a fórumon.Üdv!
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
#09634560 #100643 üzenetére
Frekvencia fuggo, hangero nem befolyasolja. A hangszorok TS parameteritol fugg, es attol hogy a frekvencia valtot hogyan illesztik. Viszont a gond az hogy ha adott egy 8 Ohmos hangszoro, vannak extrem esetek amikor bizonyos frekvenciakon leesik az impedancia akar 2 Ohmra is bizonyos frekvenciakon, es ha az adott forras eppen azon frekvencia korul mozog akkor erosen terheli a vegfokot.
Peldakent itt egy 8 Ohmos hangszoro model (nem Dali) Impedancia gorbeje az egyik Dali doksibol:
-
Kaci84
őstag
válasz
#09634560 #100602 üzenetére
Ez egy max 60ezres erősítővel?
http://m.edigital.hu/Hangfal-szett/Onkyo-SKS-HT728-5.1-hazimozi-hangfalszett-p270674.htmlvagy
http://m.edigital.hu/Hangfal-szett/Yamaha-NS-PA40-5.1-hangfalszett-fekete-p357613.html
Ugyanebből a boltból ezekhez erősítőt 3 alter alternatívàt.
-
törölt tag
válasz
#09634560 #100601 üzenetére
Köszi!!
Igazából abból indult ki a dolog, hogy meddig terhelhetem a hangfalamat, hogy ne károsodjon.
Eősítő 100w/ch, hangfalak max teljesítménye 150w, névleges 60w. Akkor ezek szerint fél hangerőnél ne nagyon vegyem hangosabbra, legalábbis nem folyamatos hallgatásra.? -
Diplomata
aktív tag
válasz
#09634560 #100489 üzenetére
Nem húznám teljesen, de azért nem sokban különbözik a dpl 550ht erősítőtől, volt egyszer 1 hétig nálam olyan, rettentően kommersz hangja volt, még egy belépő 3xx yamaha, onkyo stb. erősítőhöz képest is, hasonlóan mint a jvc rx5060-nak. 20e Ft-ért sokkal inkább egy kenwood krf 4060d körül nézelődnék.
-
sixer66
senior tag
válasz
#09634560 #100117 üzenetére
Lehet butaságot kérdezek, de ha összekötöm egy általad linkelt NAD-al a sztereó rész kipipálva.
Mi történik, ha simán mozizni szeretnék. Mivel a NAD-ra lenne rákötve a két front ezért mozinál is bekapcsolva kellene lennie a sztereó erősítőnek (gondolom én), mivel azon keresztül kapja a jelet.
Ezáltal hangosabb lesz a front, mint eddig volt mozinál vagy tudom úgy szabályozni, hogy jó legyen, mert mozin meg vagyok teljes mértékben elégedve az Onkyo-val, viszont ahogy írtam is zenén szeretnék belőle többet kihozni. -
sixer66
senior tag
válasz
#09634560 #100103 üzenetére
Szuper, annyi kerdesem lenne meg, hogy mivel nem volt meg sztereo erositom, a csatornankenti 25W eleg ahhoz, hogy tisztessegesen megszolaltassa a frontokat sztereoban, mint az Onkyo? Vagy az Onkyo is azert belesegit a sajat erotartalekaval? Egyelore csak tapogatozom a temaban, a mozizast is csak par honapja kezdtem komolyabban venni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #99709 üzenetére
csak nem loudnesses hangú erősítőt akarsz inkább? a szolnoki srác csinál 12centis membránokból olyan mélyet,mintha sub is szólna. totál irreális, iszonyatosan bántotta a fülemet
Paradigm ilyen doboz. Hamarabb cserélnék dobozokat,mintsem elrontanám az erősítő linearitását.
Norbi: azért Gabo dobozai nagyon nem lektor kategória. Nehezen hajtható cuccok,de jók.
-
Stumi
újonc
válasz
#09634560 #98925 üzenetére
Sanci38, Norbi 72!
Köszönöm a válaszokat.
Kicsit el vagyok keseredve, mert ezek a hangfalszettek nem olcsók. Igaz értem én, hogy
ha jó hangzást akar az ember akkor annak ára is van. Ezen még rágódnom kell. Végülis
egyszer kell kifizetni aztán egy darabig nem kér enni.
Megnézem még hátha tudja azt amit én akarok 1 DVD lejátszós kompakt házimozi szett. Bár az
gondolom erős visszalépés lenne. -
válasz
#09634560 #98924 üzenetére
Köszönöm az észrevételeket, akarok folytatást csinálni, oda berakom az észrevételeket, tanácsokat...
Megpróbálom kicsit nem ennyire kuszára csinálni...kicsit ugrálok a témákban és nem összefüggő a fogalmazás ez által...igen az orsós magnó, privátba kaptam pár felháborodást, hogy kimaradtLacielvtars:
Igen az enyémek, de már volt változás óta...nagy harc árán (párommal), áttudtam helyezni a hangsugárzókat is ideálisabb helyre...nehéz, mert jaj, hogy nézz ki ott..stb..
-
Nestor16
senior tag
válasz
#09634560 #98814 üzenetére
Értem. Kezdek rájönni, hogy tényleg semmit sem ér, hiába akkoriban értéke volt... pedig működik, igaz a hangja sem nagy durranás. Tehát realitásoknál maradva kuka vagy veszek hozzá egy újraírható DVD-t és mindig írogassam ki?
Úgy sem megy, ha a TV-n van USB bemenet sajna... vagyis nem tudom hogy lehet áttenni a hangot az 5.1-re... -
Norbi 72
veterán
válasz
#09634560 #98605 üzenetére
Láttam..kíváncsi vagyok,melyik milyen.
Digital: Itt megy a bolt.
-
K.Tamas89
aktív tag
válasz
#09634560 #98576 üzenetére
Rendben, természetesen nem úgy értettem hogy egyáltalán alkalmatlan a zenehallgatásra, hanem arra voltam kiváncsi hogy milyen jellegűre "alkalmas", de megkaptam a választ rá.
Szerintem az SR607 lesz a befutó.Nagyon köszönöm mindenkitől a segítséget és Boldog Új Évet kívánok Minden Fórumtársnak.
-
K.Tamas89
aktív tag
válasz
#09634560 #98563 üzenetére
Az Onkyo is azért vállalható egy kis zene terén, mondjuk csak sztereóban + sub? PC-re kötve optikán, vagy HDMI-n leginkább, aztán egy kis rádió, tehát semmi extra.
Koaxon pedig tv-n használnám 5.1-ben. (DLNA-s filmezés)
Most találtam még egy Onkyo-t TX-SR607-et, jó áron.
Előtte egy régi Sony STR-DE597-em volt, szóval ez nekem is elég nagy változás lesz szerintem?!
A szobám kb. 15nm max.Köszi
-
opti06
aktív tag
válasz
#09634560 #98252 üzenetére
636 kint is 380€ 130€ felárat már nem akarok kiadni így is túlléptem mint akartam
valószínűleg akkor 535 lesz befutó ennyiért.
Gondolom 60-100ezres 5.0 szetthez amúgy sem lenne sokkal előnyben 636os 535höz képest.Garanciát érdemes amúgy venni hozzá? 30€ ért adnak még +2 évét így 3év lenne 535ös 280€-be
-
opti06
aktív tag
válasz
#09634560 #98222 üzenetére
amazonon is kicsit körül néztem
onkyo 535 252€ ingyen postavagy lenne 414 50e körül
illetve még egy régebbi széria amiről sokat nem tudok 509-es 45ért szervizben javítottúj felé hajlok bár lehet alaptalanul, ezek közül ilyen árakért melyiket lenne érdemesebb?
fent említettek végett kb.
CAV DP288+DS28+DC28-59900 Ft 19 szett
ilyesmi szett lesz rajta -
opti06
aktív tag
válasz
#09634560 #98215 üzenetére
onkyo 414 ről mi a vélemény? pio 423at elhoztam kölcsönbe, de botrányos a menüje, illetve usb kezelés is, holnap megy is vissza, zene amúgy nem komolyzene csak alap zenehallgatás semmi extra..
cavból melyik típust mondanád hasonszőrű áron? tagaból 606os 5.0 át néztem ~90körül -
HagaNRG
őstag
válasz
#09634560 #97676 üzenetére
Ma reggel rövidre zártam a variálásomat azzal, hogy megrendeltem a tegnap este ajánlott akciós CAV stereo álló párost.
Nem várom, hogy seggre üljek a minőségétől, de egyszerűen úgy voltam vele, hogy tudnom kell, mit tudhat egy hangfal ma, ennyiért.
Egy órával később a tescoban találtam egy Sony hangprojektort subbal együtt ugyanannyiért, mint a CAV álló páros volt.
A feleségemnek megmutattam, ő azonnal a Sony-ra voksolt, mert szerinte megint megveszem az ezeréves retro hangfalakat, mikor már mindenkinél ilyen modern, dizájner soundbar zenél, nem is rosszul.
Nem mondom, hogy pillanatra nem gondolkodtam el, hogy akkor most mondjam-e le a rendelést azonnal és adjak egy esélyt a hangprojektornak, de aztán úgy gondoltam, ha már úgyis megvettem a vadiúj Pio erősítőt, egyszerűen bíznom kell benne, hogy nagyságrendekkel jobb lesz a Pio+CAV álló páros, mint a Sony egydobozos projektora. (de magamból kinézem, hogy ha a haverom hazaviszi a projektort és megmutatja egy kis hálószobában, akkor azt fogom mondani, hogy na jó, ilyen basszust, mint a projihoz csomagolt sub tud, nem tud halkan a CAV, így kb. vesztettem)Reméljük, nem fogok csalódni benne, bár nem készülök rá különösebben, lesz, ami lesz.
A minap kiderült, hogy moziban még az olcsó Koda álló hangfalam is megveri az 55 ezres Clarus polcsugárzóm, igényes zeneiség ide, vagy oda, így bízom benne, hogy moziban talán mégis csak az lesz a fontosabb, hogy minél testesebb hangfalban minél nagyobb átmérőjű hangszórók zenéljenek, akkor nagy baj nem lehet.(A CAV oldalába épített sub hangszóró egyébként nagyon nagy igénytelenségre utal? Feltételezem, nem a profi hangsugárzól sajátja az álló hangfal oldalába vágott sub)
Köszi!
-
Mikisys
őstag
válasz
#09634560 #97371 üzenetére
Encoder= kódoló, ez csak a studióknak van, akik megfizetik és a jogdíjat is fizetik a használata után.
Kevered a szezont, a fazonnal. Decoder van a készülékekben, nem pedig Encoder.
A PCM jel szabványos digitális jelfolyam, ez lehet Dolby-Digital(AC3) kódolású, vagy DTS (APTX100) kódolású, (vagy egyéb) ez átalakítható analóg hanggá, a DTS-dekóder vagy a Dolby-Digital dekóder (vagy egyéb) segítségével. Ez az áramkör lehet hangkártyákon, de DTS-ből soha nem lesz Dolby-Digital jel és vice-verza.
Az a sima PCM jel lehet az, amit a hangkártyák egy része képes kezelni, de ez nem digitális-kódolású, tehát nem DTS és nem DD.
Nem kell ezt nekem elhinned, kérdezd meg erről az egészről Roger Dressler-t, vagy Ray Dolby-t.A házi mozi erősítőkben csak dekóder van, némelyikben mindkét fő digitális formátum (DTS, DD) megtalálható és Te választod ki, hogy melyikből kéred az analóg hangot, dekódolás és erősítés után.
Szerintem a számítógépes hangkártyákban is csak dekóder van, már amelyikben van.
A DVD-lejátszóm mindkét formátumot (DTS, DD) tudja kezelni, menüből választhatok, a házi mozi erősítőm pedig automatikusan is felismeri és felkínálja a választást, ha több formátum van a filmanyag mellett.
A számítógépeink csak a sima PCM-sztero hangot képesek kezelni, nincs is itt másra szükség.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- DUNE médialejátszók topicja
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged