-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabi32
csendes tag
válasz
Rihard83 #135408 üzenetére
Mint Canton Chrono tulajdonos egy két infóval segítenék.
Valóban a GLE széria belépő szint a Canton-nál így érdemesebb lenne az előttem szólók szerint a Chrono felé kacsintgatni,ha már meg fogott Canton hangzás.
Egy kis kiegészítés tennék a már hozzá szólókhoz:
A Chrono 509 és 509.2 között azért jelentős különbség van már hangzásban is mivel az előbbinek hátul,míg az utóbbinak alul van a reflex nyílása(az ahol a levegő be és kimegy).
Ebből kifolyólag az 509.2 az elhelyezésre sem annyira kényes,arról meg nem is beszélve,hogy a basszus szekciója igen csak több mint elég egy átlag zenehallgató számára.
Mondom ezt úgy,hogy majdnem egy évig csak az 508.2 volt kénytelen ellátni a sub helyettesítését filmeknél is és nem igazán éreztem a hiányát a sub ládának.(na jó most már azért hiányozna ha nem lenne mellettűk a "kis" SUB 80-as).
Ha gondolod egy meghallgatást fel tudok ajánlani. -
Festina86
tag
válasz
Rihard83 #135411 üzenetére
Mediamarktban sosem fogod tudni normálisan meghallgatni. Jók a Cantonok én is szeretem a hangjukat, nekem is az van. Bár nem hallottam a konkrét típust, de kizártnak tartom, hogy az árkategóriájához képest komoly gondja legyen a mélyhangokkal.
Nem tartom feleslegesnek a másodikat, különben nem vettem volna meg. A jelenlegi(lehet öreg koromra megnyugszom) igényeimnek kevésnek éreztem az egyet, és ezért ideiglenesen egy velodyne cht-10q volt bekötve másodiknak. De ezzel meg elvesztettem azokat a „minőségi” mély hangokat amiket az 1200 tud.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
A 490 utána jött a 490.2 majd a 496 és a legújabb változata a gls9 .... a Chrono 509 után jött az 509.2 majd most az 519 .... a "luk" meg tök mindegy hol van, attól még nem alacsonyabb vagy magasabb kategóriás .... amúgy az 509 már 369/€-ért hazavihető....
(szereintem a nagyobb kategóriával jobban jársz, még ha régebbi széria is .... "bassus ügyben" meg szerintem nem a dobozzal van gond ....
)
-
spiky03
veterán
válasz
Nekem van azért basszus a CL 520.2-okban.
Meg is lepődtem amikor először meghallottam havernál a 13 nm-en.
De nálam a 20 nm-en is van.
Kicsit izgultam is, hogy milyen lesz majd a mozi meg a zene az állók után a polcokkal, de szerencsére nem csalódtam. Nekem beváltak.
De igen ezek fentebb vannak, mint a GLE dobozok.Pl én a Chrono-kat meg a GLE-t a Denon szaküzletben hallgattam meg.
-
spiky03
veterán
válasz
Rihard83 #135405 üzenetére
Nekem van Canton szettem
Igaz nem ez a széria, hanem Chrono CL széria.
Először GLE szettet akartam, de miután meghallottam a sima Chrono-t tudtam, hogy olyan kell nekem.
Szerencsére egyik fórumtárs javasolta, hogy külföldről olcsóbban be lehet szerezni egy szettet így azt választottam.Nekem is nagyon tetszik a hangja. Én polc sugárzókkal mozizom és teljesen jól.
A teljes rendszeremet a profilomnál megnézheted.
-
whatnot
őstag
válasz
Rihard83 #102917 üzenetére
Nem így néz ki?
Nézd meg a 2-es HDMI-t -> 2 (ARC)@agabe: a képen, amit találtam, nem látok feliratot, de találtam szöveget, hogy támogatja az ARC-ot.
Rihard, elvileg nem lesz szükség az optikaira. Két HDMI kell, ahogy azt más már leírta. -
whatnot
őstag
válasz
Rihard83 #102911 üzenetére
Két hangforrásod van:
1. PC
2. TV (kábeltévé, szatellit stb., ahonnan a tévéműsor jön)
(3. Bluray, DVD lemez, de azt amúgy a lejátszóba rakod, szóval ezzel nem is foglalkozunk.)1. Ahogy Osynho írta: Radeont HDMI-n keresztül rákötöd a lejátszó egyik HDMI IN csatlakozójára. A lejátszó HDMI OUT csatlakozóját összekötöd a tévé egyik HDMI IN csatlakozójával. Azt nem tudom, hogy a PC-ről jövő videót továbbadja-e a lejátszó a tévének.
2. Ha már van egy, a PC hangszóróinál sokkal jobb hangrendszered, akkor érdemes lehet a tévéműsort is azon hallgatni. Ehhez viszont a TV OUT (optical digital audio) csatlakozóját kell összekötnöd a lejátszó Optical IN csatlakozójával. Ez optikai (toslink) kábellel lehetséges.
Vagy ezek szerint az ARC HDMI-vel egyben is megy
HDMI téren még nem vagyok tájékozott, az erősítőm sem lesz HDMI-s.
A tévéden a 2-es HDMI-n van ARC. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Rihard83 #102911 üzenetére
A pc-d VGA kártyáján van egy HDMI. Innem egy HDMI kábellel megy a jel az erősítőbe.
Az erősítő HDMI OUT kimenetéből mész tovább a TV HDMI bemenetére.Tehát 2 db HDMI kábel kell.
A HDMI kábelen átmegy a kép és a hang is.
Az erősítő kiteszi a hangot a hangfalakra...a képet továbbküldi a TV-re.Ha a TV-n van HDMI ARC csatlakozó akkor azt használd ugyanis ezen a csatin VISSZAFELÉ is képes küldeni a tv a hangot az erülködő számára...azaz a tv adást is ki tudod hangosítani az erősítővel.
Mod : Bocs előzményeket nem olvastam....
-
whatnot
őstag
válasz
Rihard83 #102898 üzenetére
A tévé csak sztereót küld.
A Radeonról egy HDMI menjen a lejátszóba, az átviszi a 7.1 egyet is. A lejátszó meg felkeveri 9.1re is, a nevéből ítélve, bár a 8-9hez nem látom a hangsugárzót, sőt, az 6-7hez sem.
A tévéből optikai kábel menjen a lejátszóba. Ahogy a tévé csatlakozóinál látni, az audio out egy toslink optikai csatlakozó, az ugyanilyen csatlakozóba megy a lejátszón. A HDMI csatlakozói mind IN, nincs OUT, márpedig te kifelé küldenéd a hangot a lejátszóba.Jól látom, hogy CAT kábellel vannak csatlakoztatva a hangsugárzók?
Más: Pioneer AX10 avx-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Yettel topik
- Milyen program, ami...?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest