-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz
Tamoo #153396 üzenetére
Én is elégedett vagyok vele, de amikor kivettem a rendszerből az AB CryptoBox 650HD műholdvevőt és a TV sat tunerját kezdtem használni csak pislogtam mennyit romlott a kép. Azt gondoltam te is vmi ilyesmiről fogsz beszámolni. Persze nekem is csak belépő hm, tv és proji rendszerem van...szóval megfelel a kis kínai "csoda".
-
mettek
addikt
válasz
Tamoo #153391 üzenetére
Köszi a korrekt választ. Nekem is volt t12 de eladtam. Most nincs semmim, egy svs pb 1000-et szeretnék aztán egyszer egy másodikat is. Ugy olvasom annyi erő van benne hogy bőven elég az nekem. A zartakat most hanyagolnám mert volt de hianyzott mozin a reflexesek hangnyomása, ütőssége. 500ezerért meg nem tudok velodynet venni..
-
-
törölt tag
válasz
Tamoo #152867 üzenetére
"A torzított, harsány, hatásvadász hangot nagyon nem bírom hosszabb távon, lehet én vagyok a Denon célközönsége. "
Ugyanígy vagyok vele én is..
Ezért is gyakran filmezek "Direct" módban, mivel az élethű, finom, részletes hangzás közelebb áll hozzám, mint a dübörgő, tolakodó, harsány hangkép..
(#152848) VoidXs
Az "audioffol" mentalitást legalább annyi laikus ellenzi (hanem több) mint a PC-s tábor. Nem egyszer személyesen tapasztaltam, hogy sok embert (számomra érthetelen okból) dühít, irritál amikor meghallja, hogy valaki pl 1 misis hangtechnikai eszközzel rendelkezik, ha meg előkerül a kábel téma, akkor meg a föld az éggel egybeszakad.
Szóval megsúgom Ti, és a laikusok bőven többen vagyok, mint a "hívők".Mondjuk szinte minden, estben a fikázók messze nem állnak úgy anyagilg, hogy egy bögrénél több legyen nekik, és mondom ezt a legkisebb lenézés nélkül. -
Snoop-y
veterán
-
öhhöm
csendes tag
válasz
Tamoo #146496 üzenetére
És milyen különbséget tapasztaltál a két állapot között? És kb. hány üzemóra kellett a T12-nek, ami után hallhatóak is voltak a különbségek? (A folyamatos szinusz jelet ezért is kérdeztem, én is félek tőle picit.)
arcitec: Köszi a választ. Igen, a fül folyamatos hozzászokása valóban zavarhatja a különbségek érzékelését, erre én is gondoltam.
-
-
WaterWave
veterán
válasz
Tamoo #144810 üzenetére
Nem kampány, hisz akinek Denon van annak azért van az mert az tetszik neki.. Viszont a te hozzászólásodbol az jön le hogy a Marantzot nem nagyon tartod partik3pesnek pedig hat lehet megeszi vacsorára.... Nekem nem tetszik az nem azt jelenti hogy rossz... Csak annyit hogy az onkyot nem cserelnem el Denonra de mint latjuk a kollégának is inkabb a 818 onkyo mint a Denon és véleményem szerint jól dönt...
-
Quetz
őstag
válasz
Tamoo #144764 üzenetére
Valószínűleg azzal, hogy a Xonar mögött szinte végtelen erőforrást jelent a PC a végfok célhardveréhez képest. Ezáltal teljesen a saját ízlésedhez tudod alakítani a hangzást, miközben a processzorok erősen limitáltak ehhez képest.
A másik oldalon az van, hogy készen kapsz egy dobozos megoldást, amivel nem kell túl sokat bíbelődnöd, különösebb hangmérnöki, vagy számítógép felhasználói ismeretek nélkül is boldogulhatsz velük. -
Tonyka 2
tag
válasz
Tamoo #144764 üzenetére
Nincs ezzel gond, legyen jobb, ki ki úgy értékel amit, és ahogyan akar. Engem ezektől a nagyívű kijelentésektől ráz a hideg. Rengeteg dolgot hallottam már, egy színt elérése után örült csodák nem várnak. Ez nem azt jelenti, h nincs tovább, van, de onnantól már csak az apró nűanszokba lakik az ördög. Halottam a Bodor féle PC-t, csatornánként bevezetve a végfokba. Jó volt, de semmiféle földöntúli dolgot nem mutatott amitől azt kellett volna mondani, úristen ez aztán maga a ne tovább. Ez mellett minden de minden annyira rossz. Szó sincs semmiféle ilyen dologról. Az is egy hang, mint ahogy a többi. Szóval az ilyen nagystílű kijelentések kb. semmire nem jók, max megtévesztésre. Azt gondolja az ember, h úristen valaki feltalálta a szent grállt. A többi meg tök vakon van.
-
mettek
addikt
válasz
Tamoo #144615 üzenetére
En is igy látom. Egy Benq-nak még belépőben sincs rossz képe. A sötét jelenetekben ahol van egy kis fény egyenesen lenyűgöző. Én csak ott látom gyengének a feketét ahol hátulról érkezik a megvilágítás (hdr kompozíciónak mondanám) ahol a szereplő mögött pl egy ablak van és onnan jön a fény.
A zaj az valoban jelen van az alsóbb kategoriában de eco modban elég halk és ha még házimozi is van alatta akkor észre se lehet venni.
-
ricsik
őstag
válasz
Tamoo #144147 üzenetére
Én is Kontasetet akarok venni, de egy ideje vacillálok, hogy simát, vagy túlfesz védőset vegyek e.
Túlfesz védelem nem ártana, mert ha jön valami, akkor nincs kedvem dobni az egész rendszert a kukába.
Viszont nincs tapasztalatom, hogy mennyit ront a hangon, vagy ha ront is, az én rendszeremen kijön e. -
hm15
senior tag
válasz
Tamoo #143659 üzenetére
Van már átlátszó OLED: Megnéztük és levideóztuk az LG pazar, átlátszó OLED tévéjét (forrás: PH)
Ablak és megfelelő minőségű megjelenítés megoldva.
-
válasz
Tamoo #143026 üzenetére
igen, a gsw12 jó drága volt anno. és a monitor audiónak vannak másfél milliós subjai is. akár jó is lehet, de nem találok róla érdemi tesztet, amibe tudnék kapaszkodni.
az elac nagyon tetszik, de közel 300e ft-ot igazából nem szívesen adnék ki ilyesmiért. itthon újonnan, áfás számlával a 250e ft még talán-talán oké.
-
válasz
Tamoo #143023 üzenetére
én is azért raktam a listába -- viszont nem tudom, hogy jobb-e a másik kettőnél, és ha igen, mennyivel. nem tudok varázsáron vásárolni, szóval, ha újonnan veszek, valószínűleg a dynavoice lesz a befutó, nem ér meg plusz 100e ft-ot az svs nekem (hacsak nem mondjátok, hogy agyonveri a dynát).
-
Ear001
addikt
válasz
Tamoo #138572 üzenetére
Ha már a kereskedő hülye, hogy 10-15 pár doboz egyszerre van a meghallgató szobában, akkor meg kell mozgatni egy kicsit. Azért vannak olyan kereskedések, ahol csak az az egy pár doboz van, amire a vevő kíváncsi, igaz ott nem a HM a fő csapásirány.
Olyat viszont még nem hallottam, hogy letét ellenében ne lehetne elhozni a dobozokat otthoni próbára, ha van belőle demó darab és nem valami külön rendelendő, őrülten egzotikus darab. Pontosabban egyszer belefutottam ilyenbe, ott fordultam ki az ajtón.
Amúgy ez a hifi kereskedelem valahol egy elég speciális képzettséget igénylő szakma lenne, amit például Nagy-Britanniában rendesen tanítanak is. Ott az nem pálya, hogy a vevő bemegy a boltba, megveszi, azt csókolom, ez még csak az üzlet első fele, harmada. A boltban kiderül a fő csapásirány, aztán egy otthoni demón derül ki, mi lesz a kiválasztott, persze a megfelelő kábelezéssel, állványokkal, installálással. Ha olyan a helyzet, akkor megy a készülék beszámítás is. És még itt sincs vége a dolognak, pár hónap múlva jön a telefon, hogy minden rendben van-e, esetleg hogy egy máshonnan beszámított jó árú komponenssel most egy jó nagyot lehetne előre lépni, érdekli a dolog, vagy nem nézne-e el a boltba, lesz egy exkluzív demó, stb. De hát ehhez kölcsönös bizalom is kell a vevő és a kereskedő között, szakértelem, rendes vevői adatbázisok, kultúra, pénz, kellő méretű piac...
-
hétalvó
addikt
válasz
Tamoo #137521 üzenetére
egyébkent pont ez volt itthon a bajom, hogy annyira nem mint nálad, de nem a szélén voltak.
érzed mikor elrepül feletted egy repülő, mennyire tud kimenni és jó lenne a frontig legalább.
de nálad az ajtó mindent elront... mondanám tedd ki a szélére próbáld ki, de mission impossible.
konzol ajtó fölé monitordoboz ami szerintem jó lenne. de ahhoz nincs dobozod... -
VoidXs
nagyúr
válasz
Tamoo #137467 üzenetére
Én ffdshow-val csinálom, ott be lehet állítani az átvitel szintjét -10-re, de a Windows small/large implementációja is helyes. Mivel mindig is HTPC-s voltam, nálam egy AVR kizárólag erősítésre lenne használva, bemérésre sem, mert az Equalizer APO sokkal jobb, mint bármelyik hardveres megoldás. Ami eddig a kezeim között volt, egyébként nem adott semmi ilyen jellegű beállítást. Ki kell próbálni, vagy helyes, vagy nem.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Tamoo #137465 üzenetére
A mély sávot 10 dB-el lejjebb mixelik, hogy legyen tartaléka. Ezért kell rá ugyanennyi erősítés, az alap jelszinten túl. Ha csak egyszerűen elvágod és átvezeted a mélyre, szintet tartva, hozzá fog adódni ez a 10 dB, és ez történt itt is (bár nem ennyivel, mert fülre állította be a mélyet, ráadásul egész kellemes szintre), az LFE-n még Oblivion alatt a limiter is befogott miatta, mert csak a két front a zene miatt már kitöltötte a tartományt. Ahogy lekerült a vágás, megjött a láda életkedve.
-
Ekkosh
tag
válasz
Tamoo #137442 üzenetére
Köszönöm a sok segítséget. A pontos kialakítás előtt úgy is kérdezek majd még 100-at, de addig is előcsövezek. Az oldalsó helye adott, de a mennyezeti kiállást hova tegyem?
(#137445) Norbi 72
Sajnos az 1-1,5 méterrel a kanapé mögé nem fog menni (az alaprajzon látszik az oka) és a próbálgatás is macerás, de majd leghátrébb teszem amennyire csak tudom, és reménykedek.
-
Ekkosh
tag
válasz
Tamoo #137440 üzenetére
Akkor becsövezem minkettő helyet. Mondtad hogy te kevésbé vagy bipol párti, de agyalok hogy ha már nem nagyon mehet hátrébb a surround, akkor nem segítene-e a térhatáson ha fent a GS10-nek megjelölt helyen inkább GSFX-ek vagy RXFX-ek kerülnének valahogy így?
-
Ekkosh
tag
válasz
Tamoo #137435 üzenetére
Ja értem. Akkor vissza a GS10 vonalra. Találtam egy metszetet ahol hátulnézetből le tudtam rajzolni a GS10-ek helyét. Csatoltam egy alaprajzot is, erre is beírtam minden adatot. 3 méter lenne a távolság a fül és GS10-ek között. így működhet? Illetve az gond hogy a surroundok szinte egyvonalban vannak a sweet pointtal felülnézetben? Láttam hogy az előírás szerint hátrébb kellene legyen, de ez sem túl könnyen megoldható. hátulnézetből, alaprajz
-
Ekkosh
tag
válasz
Tamoo #137430 üzenetére
Értem, köszönöm a tippet. A CPW-GS gyakorlatilag GS család tehát hangzásban biztos passzolna, csak győzzem kivárni még találok kettőt használtan
Már csak azt magyarázzátok el nekem légyszíves hogy miért esik szét a hang kevésbé ha a fejem felé a mennyezetre teszek két ilyen CPW-GS-t mintha a két mennyzeti sarokba, lefele (gyakorlatilag a fülemre) irányítva GS10-eket? A frontoknál maradnék a két álló és center megoldásnál. Köszi!
-
Lipton
őstag
válasz
Tamoo #137280 üzenetére
Ezt irtam is de nekem eddig a fix ip azt jelentette, hogy az automatan kiosztando tartomanyon kivul adok manualisan egy fix ip-t az eszkoznek.
A foglalosat ott hasznalom, ahol az eszkoznek valamilyen oknal fogva (pl. mobil eszkoz) nem szeretnek sajat fix ip-t adni.
Az osszes allando halozati eszkozom (tv-k, ap-k, kamerak, stb.) fix beallitott cimen van plusz mac szuressel.Claire78 koszonom a biztatast
-
hétalvó
addikt
válasz
Tamoo #137240 üzenetére
hallotam 1x 1et focal electra-k alatt és nem lett a szivem csücske. jójó sw900 más liga amihez hozzászoktam.
de nekem hozhattok zárt sub-okat. autómban van belőle egy nagyon komoly tudom nagyjából mit lehet elérni velük, de a jó rexleses is nagyon jó. és tartom ha reflex a front, akkor a saját hangszóró anyagából reflex láda illik hozzá. de tudom itt sokan a zártakat szeretik... erre is csak annyit tudok mondani nálam meg lehet hallgatni.
Peti meg is dícsérte a sub beállításomat és, hogy nagyon nem hallatszik rajta, hogy reflex.nemir: hát igen a reflex-eket meg kell kicsit feszíteni kábelekkel, de ez hosszú story. sok ródium nem vastag tápkábel a titok hozzá.
-
hétalvó
addikt
válasz
Tamoo #137185 üzenetére
nem valtozik semmi. a rendszer hasonloan reagal. csak finomodott.
Peti jobban hallotta a kulonbseget es pont ez latszik a velemenyen is.de ilyenekbe belekotni
kerdes az is kinek mi a kulonbseg, mert van aki ilyen picikre nem figyelt meg soha.
aki hallja az viszont nagyon. de ez utp kabel, nem konnyu eset.nektek hitetlenek a fali aljzat csere pont eleg kezdesnek.
-
hétalvó
addikt
válasz
Tamoo #136719 üzenetére
ez így nem jó
mondtam már 2 hdmi kimenet, néz egy ideig film 1en, majd átkapcsol másik. párszor még eljátsz ezt és vagy van valami vagy nincsha képben nem is veszitek észre a különbséget, de hangban illene.
coffe/diamond és szépen belágyul a hang. alap kábel kemény és karcos. nálam meghallgatható.
kácsába pedig megyek a jutalékomért
mára nincs több hdmi -
Leslie67
tag
válasz
Tamoo #136675 üzenetére
Nálam ilyen gondok nincsenek és azoknál sem akiknek összerakni, telepíteni szoktam a gépüket. Hogy miket telepítesz a gépre vagy milyen oldalakat látogatsz azt én nem tudhatom, de az tény, hogy a felnőtt oldalakról jönnek le olyan vírusok amik zavarják, esetleg akadályozzák a gép indulását. Ha a gépemen ilyen anomáliák előjönnek, azonnal újra telepítem a gépet.
-
Leslie67
tag
válasz
Tamoo #136671 üzenetére
"pc-t használok és nem térnék át mediaplayerre"
Már én sem.előfordulnak megmagyarázhatatlan problémák és nem azért mert láma vagyok hozzá
Szerintem meg de! Kezdetben elő fordult, hogy elment a 3D( a legfrissebb Catalist nem egyelő a legmegfelelőbbel), osztott képernyőnél vízszintes csík úszott lentről felfelé, vagy pl. 8 másodpercenként ugrik a kép(nem megfelelő Catalist). Amíg rá nem jöttem, hogy mi miért volt csak vakartam a fejem. Ezt hívhatjuk hozzá nem értésnek vagy lámaságnak. A tudás (hívhatjuk rutin) birtokában már nincsenek ilyen problémák.Szóval vagy szerencse kell hozzá vagy türelem.
A szerencsének ehhez semmi köze. Vagy értesz a géphez vagy nem. -
Tonyka 2
tag
válasz
Tamoo #136671 üzenetére
Köszönöm, semmi bajom a HTPC-vel, az is egy megoldás, meg a player is. Egyik sem 100%-os minden helyzetben. Az, h ki mit választ, egyéni döntés, ki mit részesít előnybe, mire van szűksége, milyen kompromisszumot vállal fel. A le fitymálni egyiket sem kell, van vaj a füle mögött mind2-nek.
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #136634 üzenetére
Mondjuk én pont mosógépalátéthez igen hasonló dologgal szereztem azt a tapasztalatomat, amit, igaz még az régi, belépő kategóriás Heco subommal. Annak a hangja olyan volt amilyen, ezért bizonyos csalásokkal "tetszőbbé" varázsolni nem volt ördögtől való dolog. Ilyen a gránitlap alatta, ami nagyon kicsit vágta az alját, így a legbúgósabb rész nélkül élvezhetőbb volt, és ilyen volt a gumiőrlemény, ami a láda rezgésének egy részét visszarúgta a ládára, így az adott mélyekre adott egyfajta "felharmonikus zajt" amitől "mintha részletezőbb lett volna" persze nyilvánvaló volt, h nem az.
Simán logikus, hogy egy T12-nél nemigen van ilyesmi, hiszen eleve nagyon sokkal merevebb, kevésbé rezonáló láda, + sokkal nehezebb is. -
python1
veterán
válasz
Tamoo #136156 üzenetére
Így van.
A jól sikerült rendszer a kulcsszó,és nem is kell vagyonokat költeni feleslegesen. Egyébként itt a fórumon annyira nem is jellemző,mert sokan állnak a realitás talaján,és nem ajánlanak felesleges dolgokat,vagy felesleges költségeket.Inkább jellemző a "másik" fórumra.
-
krx21
nagyúr
válasz
Tamoo #135681 üzenetére
Amúgy miből gondolod, hogy semmi nem hallatszott át a zenéből? Csak mert sajnos én is paneles vagyok és tudmom milyen... Ha sok a csupasz fal, nincs hang elnyelés, nagyon könnyen áthallatszik...
Mikor alattam az üres lakásba beköltözött a srác, visszhangzott a szobája mint egy barlang, az orrfújását hallottam...
Nálam pedig nagyon sok a hangelnyelő, és úgy van beállítva a rendszer, hogy soha nem jött panasz... -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Tamoo #135681 üzenetére
hát igen, ebben igazad van..
és ezért adok itt mindenkinek igazat hogy egy jó szett, halkan is jó lehet.
az én cuccom koránt sem a legjobb, sőt...
és még is ha a lányom a mellettem lévő szobában alszik és mozizok "félhangerőn" nem ébred fel rá.
és még is megvan minden érzet, ami kell a házimozihozNemir Ombe:
Norbi szomszédai meg már süketek, így nincs mit nevelni rajtuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest