- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
megott
aktív tag
Ide is beteszem hátha valaki megmondja a tutit!
Segítségeteket kérném, mert bizonytalan vagyok. Egy Yamaha RX-A860 boldog tulajdonosa vagyok amit nagy megelégedéssel használok házimozira Tannoy (álló)) dobozokkal, mivel sztereóban nem hozta azt a minőséget amit szerettem volna ezért vettem egy régi Yamah A-500-as sztereó erősítőt gyönyörű állapotban. Mondanom sem kell hogy össze sem lehet hasonlítani a két hangot. Igen ám de most szeretném a nagyfelbontású (sztereó DSD, FLAC, stb) zenéimet is évezni a sztereó erősítőn. A lejátszó többségében a PC-m lenne amiben egy SB Audigy 2 Platinum EX zenél, természetesen a külső egységből továbbítottam eddig a digitális jelet. Az SB-nek analóg kimenete csak a kártyán van a külső egységen nincs.
Milyen alternatívát javasoltok?
-Hajtsam az SB analógjáról?
-Vegyek egy külső DAC-ot (Topping D30???)
-Maradjak a digitális átvitelnél a RX-A860-ba és annak analóg kimenetéről hajtsam az A500-at? egyáltalán milyen minőségű az AVR DAC-ja szetereón?Köszönöm segítségeteket.
U.I.:Ha külső DAC, maximum 30.000 forint a keret jelenleg.
Üdv!
Megott
-
megott
aktív tag
Sziasztok!
Talán nem annyira OFF, hajt itt valaki Tannoy 611-et? Szükségem lenne pár méretre! Köszönöm előre is!
-
megott
aktív tag
válasz
megott #136233 üzenetére
Tegnap meghallgattam egy pár lemezt és a mesterszalag másolataimat az orsós magnókon, jól mulattam, szellősen dinamikusan szólalt meg a 681, ma napközben, hogy a szemem is megnyugodjon végre, ne csak a fülem, megrendeltem a 860-ast!
(még jó, hogy becserélik a 681-et, árában)
-
megott
aktív tag
-
megott
aktív tag
válasz
BBéci #136224 üzenetére
Nem tudom mennyi volt a listaára, én ennyiért vettem újonnan a hazai képviselettől 2005-ben. Párhuzamot akartam vonni a 750 és a 681 között, nem a 681et hasonlítottam a 860-hoz, csak felvetettem, hogy a 750 jelenkori megfelelője inkább a 860 mint a 681.
Elnézést ha félreérthető lettem volna! -
megott
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #136218 üzenetére
Szia!
Várj, félreértettél, vagy én nem fogalmaztam jól, nekem a 750 után tűnik egy oltári visszalépésnek a 681 (illetve a 781 is), de tényleg ennyivel jobb lenne a 860, azért a 100e forintos felárért? Ez az anyaghasználat pedig szerintem botrányos egy 180ezres erősítőnél!
-
megott
aktív tag
Sziasztok!
Lecseréltem a 10 éves Yamaha RX-V750-em egy Yamaha RX-V-681re, egyelőre anyaghasználatban nagy csalódás, hangban még nem volt időm belemélyedni (aki tesztelte már annak a véleményére kíváncsi lennék).
Viszont ami nagyon aggaszt, az a HDMI panel elhalálozása, mivel nincs egy hetes a készülék gondolom még ne főjön a fejem miatta, de ezek az erősítők is szenvednek a melegedés problémájától?Tannoy dobozokat hajt egyébként az erősítő, de nagyon aggaszt, hogy nem csináltam túl jó üzletet, az RX-A860-at kellett volna venni, mégiscsak fém az előlap és a tekerőgombok is.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv!
Megott
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Videó stream letöltése
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest